King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Reading - Swansea 2-4 (0-3)

Publicerad 2011-05-30 18:51:58 i Fotboll,

Efter en blixtrande halvlek  och två mål av Scott Sinclair ledde Swansea City med tillsynes ointagliga 3-0 efter första halvlek. Inte mycket att säga om, Walesarna var det bättre laget och pressade Reading stenhårt i alla situationer. Elva minuter in i andra halvleken stod det plötsligt 2-3 och i det läget så har Royals ett stolpskott med en retur mot öppet mål som turligt räddas av en ytterspelare. Att Sinclair sedan satte ytterligare en straff för att säkra segern var mer frukten av att Reading inte orkade anfalla hela tiden, det skapar luckor givetvis, men att fälla någon som är på väg bort från målet är snudd på idioti. Nåväl ett Walesiskt lag i högsta divisionen var inte helt oväntat, fast alla trodde att det skulle bli Cardiff förstås.
86 500 åskådare är en hygglig publiksiffra i alla fall.

Idag På Wembley

Publicerad 2011-05-30 11:43:59 i Fotboll,

Idag gör Reading och Swansea City upp om den sista promoveringsplatsen till Premier League. Matchstart 16:00 på TV4 sport, tyvärr. Men ibland så är priset högt och ibland så högt att man måste lyssna på Pontus Kåmark i 90 minuter. Nåja det finns en gräns för hur många dumheter man kan häva ur sig på den tiden och ibland så kan TV4:as ändlösa reklampauser kännas som en befrielse.

Kvalresultat

Publicerad 2011-05-30 11:39:08 i Fotboll,

 

Barca CL finalen på ett överlägset sätt på Wembley Stadium, men på Old Trafford var det desto jämnare på lördagen. John Mousinho blev stor hjälte då han slog in matchens enda mål i slutet av den först halvleken. Torquay slet hårt och pressade tillbaka Stevenage ordentligt i den andra halvleken, men Boro kontrollerade tillställningen på ett ganska förtroende ingivande sätt och vann rättvist. En lustig detalj är att båda lagen spelade i Conference League för två år sedan, nu kvalar man till League 1. För Stevenage innebar det att man gått från Conference till division 3 på två säsonger.

 

Tråkigt att publiksiffran stannade vid endast 11 484, jag såg finalspelet för två år sedan, då på Wembley och samma match drog då 55 000 åskådare. Kanske läge att flytta tillbaka det dit nästa år, CL finalen går säkert någon annan stans då.

 

På söndagen så tog Peterborough United åter klivet upp i The Championship på första försöket. Slutresultatet 3-0 döljer dock en annan sanning än vad resultatet visar. Samtliga mål föll i de sista tolv minuterna. I och med detta så blev det i alla fall en fest i familjen Ferguson den här helgen, Sir Alex´son Darren är ju som bekant manager för Posh. Craig Mckail-Smith gjorde som vanligt mål vilket blev hans 35:e den här säsongen, nästa år spelar den skotske landslagsmannen troligen för Queens Park Rangers i Premier League. Drygt 48 000 åskådare bevittnade hur Terriers återigen missade uppflyttning till The Championship, något de gör varje år.

Söndagmorgon Live

Publicerad 2011-05-29 05:34:41 i Allmänt,

Det finns någon form av idyll att sitta på balkongen halv sex på morgonen med ett halvt glas vin kvar i glaset, Efterfesten är över men smaken av bakfylla har ännu inte nått munnen och man spelar Shipbuilding med Costello med öppen dörr. Man fryser som en orm och regnet strilar ner, vinden gör det inte mysigare, men man vill ändå sitta kvar ett tag. Bara känna av lite att man lever. Känna att man är lite Clooney, lite Hemmingway. Bara sitta kvar för att känna att den här kvällen var så jävla kul. Alla har lämnat skeppet men känslan har inte lämnat mig än, och jag försöker hålla den vid liv på ett desperat sätt.
Ibland så vill man vara en varg, ett djur som är starkare än vad alla andra är. Som kan vandra långa sträckor, som kan överleva i omgivningar som inte ens vi människor kan. Man vill kunna klara av att få regn i pälsen och lika lätta kunna ruska bort den. Fast jag är ingen varg på riktigt, om några timmar så ska jag vakna och vara människa igen eller åtminstone något liknande.

Onsdagmorgon Mosquito Valley

Publicerad 2011-05-25 10:03:07 i Allmänt,

 

 

Sitter på balkongen i en försommarkall morgon och blickar ut över betongen, och den lönn som infernaliskt försöker att växa in i mitt hem.

 

Lyssnar på Morgonpasset P3 och EU minister Birgitta Ohlsson, något som i sin tur föranleder mig att googla upp en gammal Expressen artikel av Eva Sternberg, tanten som startade kvinnor kan, fast som numera anser att kvinnor kan bäst om de är kvar i hemmet. De flesta har säkert läst eller hört talas om den förut men den kan vara skoj att läsa igen.

http://www.expressen.se/debatt/1.1867622/eva-sternberg-birgitta-ohlsson-borde-stanna-hemma

 

Ställer sig frågorna:

a)      Är tanten fullkomligt galen?

b)      Varför publiceras sån här skit i en tidning?

 

På tal om galenskap så sprang återigen en huligan in på plan och knuffade till Helsingborgsmålvakten Pär Larsson. Har ännu inte sett bilderna så jag vet inte hur det egentligen såg ut, men får man ett knallskott i huvudet så borde man ju få ligga ner ett tag. I Sverige så bestraffas lagen bara med poängavdrag ifall en domare blir skadad. Något som givetvis lämnar banan fri för huliganer att attackera andra.

 

 

Återigen så förstör huliganismen fotbollen och man börjar så smått tröttna på Allsvenskan, trots att det bara är slutet på maj. GAIS eldar flaggor på läktarna. AIK kastar knallskott på linjemannen och så vidare. Hade supportern knivskurit Larsson så hade alltså inte Malmö fått poängavdrag. Jag är lite ambivalent till detta. Hur som helst så börjar det bli jävligt tröttsamt med idioter som tar med sig saker in på arenan och sedan springer ut på planen eller kastar dessa från läktaren. Uppgivenhet är bara det man känner.

Läste för rätt länge sedan en artikel om Parken-Mannen, dvs mannen som såg till att VM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige fick avbrytas. Han kände sådan skam att han emigrerade till Sverige. I ett land där nakenbad, chokladwienerbröd, Christiania och kvinnlig cigarrökning är en norm, finns det alltså en gräns. Det borde finnas en i Sverige också. Johan Esk på DN skrev idag, att han hoppades att de som bevittnade vem som kastade knallskottet skulle träda fram. Det tror jag inte kommer hända. Tyvärr.

Förra Veckans Toppar

Publicerad 2011-05-25 09:54:28 i Allmänt,

 

 

 

1.      Kungens kompis.

Mannen som räddade eller försökte rädda vår monark från en skandal genom att kontakta Milan Sevos kompis så att den undre världen kunde ta hand om bilderna på Kungen och hans polare på någon porrklubb. Vilken hjälte och bärare av den svenska monarkin, Tarras hängde där i massor av år men den här killen visar ju riktig hängivenhet.

 

2.      Anders Lundqvist.

Journalist på DN som skrev en halvsida om Conference League finalen och om AFC Wimbledon. En sann hjälte.

 

3.      Wigan Athletic.

Laget är som en katt med nio liv. Utdömda och på bortaplan så gör de ytterligare ett trolleritrick på ligans sista dag.

 

4.      Jorden Undergång.

Mannen som tog sina besparingar på 800 000 och annonserade på anslagstavlor för att upplysa folk om undergången är fin. Mayakalendern är ju även den på tapeten, men de som rattar in

TV-Programmet Jordens Undergång på SVT får en grym timme om Hitlers marsch mot Stalingrad eller hur Churchill klurade ut hur han skulle använda hemvärnet.

5. Paolo Robertos Kokbok

Visst mannen kan inte ens spela sig själv på film men jäklar vilken kokbok han snott ihop.

Premier League Avgörs Idag

Publicerad 2011-05-22 14:01:27 i Fotboll,

Sista omgången i Premier League idag och United är redan klara vinnare. Bottenstriden däremot är grymt jämn. Fem lag gör upp om två nedflyttningsplatser. Läget i serien är följande:

 

Placering

Lag

Målskillnad

Poäng

Motstånd i sista

15

Blackburn Rovers

-14

40

Wolves(b)

16

Wolverhampton Wanderers

-19

40

Blackburn(h)

17

Birmingham City

-20

39

Tottenham(b)

18

Blackpool

-21

39

Manchester U(b)

19

Wigan Athletic

-22

39

Stoke City (b)

20

West Ham United

-24

33

Relegerade

Blackpool är nog körda då man alltså möter ligavinnarna Man United på bortaplan de vill garanterat avsluta snygg inför hemmafansen och allt annat än en hemmaseger vore en jätteskräll. Blackpool behöver dessutom vinna. Fast då det gäller Blackpool så vet man ju aldrig de har ju överraskat förr i årets serie.

 

Wigan Athletic mycket väl kan knäppa omotiverade Stoke City på bortaplan. Stoke vilar säkert några viktiga gubbar till FA-Cupfinalen.

Blackbrun Rovers och Wolverhampton Wanderers har sina öden i egna händer då en seger ger dem nytt kontrakt, skulle de däremot spela oavgjort så kan de teoretiskt bli degraderade båda två, så mycket står på spel på Molineux Ground. Wolverhampton ha dessutom en målskillnad som är likvärdig med lagen under dem så jag gissar att de kommer att jaga som hungriga…vargar. Höhö.

Birmingham City har en mycket knepig bortamatch mot Tottenham Hotspurs där Tottenham är piskade att vinna för att få kvala till Champions League och hemma på White Heart Lane så har man bara förlorat en gång i år. Bäst form av lagen i botten har faktiskt Wigan Athletic som endast förlorat en av de senaste fem matcherna.

 

Cobra Tipset: Blackpool och Birmingham City åker ur.

Bravo DN

Publicerad 2011-05-22 12:09:42 i Fotboll,

Dangens Nyheter, landets största nyhetstidning, ägnar idag en halv sida åt att AFC Wimbledon tagit steget upp i division 4, dessutom så är skribenten (Anders Lundqvist) delägare i klubben. Något som jag själv funderat på, men klokt nog struntat i då Crewe Alexandra numera spelar i samma serie.

I artikeln nämns även klubbens ordförande Erik Samuelson, mannen som arbetar sextio timmar i veckan för klubben för 1 guinnea a year, detta för att det låter ballare än 1 pund om året.
Stort DN och tack Anders för att ni börjar öppna ögonen för fotbollen på andra nivåer än Premier League. Allt i fotbollsvärlden stavas inte Zlatan även om vissa TV-kanaler vill få oss att tro det.

Misshandel

Publicerad 2011-05-21 20:33:06 i Musik,

 

 

Har först nu förstått att de som misshandlar värst är kvinnor eller åtminstone en kvinna. Hon heter Jonna, är från Boden och spelar trummor i Glasvegas. De har endast givit henne en baskagge och två andra trummor, troligen av kostnadsskäl, det skulle bli för dyrt att i längden behandla ett helt trumset som hon gör. Jag skrev tidigare att det var coolt med kvinnor som spelar bas eller hoppar stavhopp. Det här är både ballare och våldsammare. Dessutom så står hon upp och spelar trummor, troligen för att vara säker på att slå sina trummor i bitar. Har sällan skådat sådan kraft från en trummis och hon trummar på ursinnigt under hela konserten. Som ni ser på bilden nedan så är hon ju dessutom bara en och tjugo ungefär.

 

 

I övrigt var konserten grymt kraftfull, visst kan man gnälla lite på låtvalet, och även om varianten på Flowers & Footballtops var bra, så kändes det lite som att de slarvade bort den. Man kan jämföra det med när Bruce Springsteen kör Thunder Road med bara piano, jag gillade den varianten men den är ju bättre med lite stuk. Däremot så är låtar som Daddys Gone, Go Square Go och It´s My Own Cheating Heart helt galet bra. Visst saknades Fuck You It´s Over och A Snowflake Fell And It Felt Like A Kiss och visst de är från en julskiva, men de fungerar ju ändå alla dagar på året, liksom Cruel Moon.

Bra scenshow var det också. James Allen har en självlysande mikrofonsladd som byter färg vilket är oerhört snyggt. Klädd helt i vitt så blir det en fullträff och när såg man senast någon som hade sladd till micken? Magin med hur man rullar sladden eller svingar micken som ett lasso går ju helt förlorat när man har dessa nya trådlösa prylar.

 

Underbart är det när James Allen frågar en dam i publiken hur hennes dag har varit och hon inte förstår hans rotvälska variant på det brittiska språket. Bra blir det också när han förklarar att de flyttat från Dalmarnock och inte längre är ett arbetarband.

 

För att summera det hela: Jonna Löfgren från Boden är klart coolare än stavhoppare och hårdare trummis än Micky Dee.

Ökenvandringen Är Över

Publicerad 2011-05-21 19:19:28 i Fotboll,

 

 

AFC Wimbledon tog på lördagseftermiddagen steget upp i Division 4 för första gången i klubbens nioåriga historia. Efter att det varit mållöst i 120 minuter så satte Danny Kedwell den avgörande straffen och skickade upp laget i fotbollens finrum.

AFC Wimbledon bildades 2002 efter att den ursprungliga föreningen omlokaliserats till Milton Keynes och första spelåret 2003/04 vann man Combined Countys League, utan att förlora en enda match. Året efter vann man Isthmian League 1st Division  och säsongen 2007/08 tog man steget upp till Conference South via kvalspel. Året efter vann man även Conference South och tog klivet upp i Conference League där man i år slutade tvåa efter Crawley Town. I kvalspelet så demolerade man först Fleetwood Town med 8-2 över två matcher och därefter höll man sina nerver kalla i en riktig rysare på Eastlands i Manchester.

Kvalspel

Publicerad 2011-05-18 16:42:56 i Fotboll,

Kval till Division 4

Som väntat så blir det kvalfinal mellan Luton Town och AFC Wimbledon på lördag på Manchester Citys hemmaarena, avspark klockan 16:00 och nu måste man leta rätt på en krog som visar detta raffel. AFC slaktade formligen Fleewood Town med 6-1 hemma på the Fans Stadium, inför 4500 årskådare. Kaid Mohammed, nyförvärvet från Bath City nätade tre gånger inför hemmafansen vilket borde gjort ledningen rätt nöjda.

Kval till Division 3

Shrewsbury har 0-2 att hämta upp på hemmaplan mot Torquay United och det ser likadant ut för Accrington Stanley i den andra semifinalen, där de möter Stevenage Borough. Båda lagen är mycket starka hemma så det är ganska öppet ändå. Avspark 19:45 på fredagkväll.
Kval till Division 2
Milton Keynes Dons som stulit sin existens till ett fotbollslag från Wimbledon, besegrade Peterborough United i en rafflande match. Posh tog ledningen och höll den till halvtidsvilan men tre raska mål på nio minuter satte hemmalaget i förarsätet. United satte dock en sen reducering som kan vara livsviktigt i returen. Drygt 12 000 åskådare såg matchen.
Huddersfield United såg skaffade sig ett utmärkt läge inför hemmareturen genom att att kryssa borta mot AFC Bournemouth. Terriers höll en ledning till den 60:e minuten då Donald McDermot slog till och ordnade slutresultatet.
Kval till Premier League
Forest räckte inte till mot de starka Walesarna och efter ett svagt 0-0 hemma så krossade Swansea City sina gäster på måndagskvällen och gjorde sig spelklara för Wembley Stadium.
Reading gjorde tvärtemot sina landsmän från Nottingham. Efter 0-0 hemma på Madjeski Stadium åkte man till Wales och gjorde helt enkelt processen kort med Walesarna. 3-0 på bortaplan är ett kraftigt styrkebesked och gör The Royals till favoriter i finalen. Hobnobs anyone?

Kirsten Vart Tog Du Vägen?

Publicerad 2011-05-18 16:18:01 i Allmänt,

Vad fan hände med Kirsten Belin? Det fanns en tid då man med glädje ägnade ett par timmar åt stavhopp för damer, inte för att att de hoppade så högt utan för att alla som hoppade var potentiella fotomodeller. Vi som inte fick beställa hem Hustler Channel för våra sambos kunde sträcka ut oss, eller åtminstone kura upp i soffan för lite spännande hoppande runt fyra meter. Inser att det är en ganska sexistisk syn på en idrottsgren men inte värre än kvinnor som sitter och stönar så fort Christiano Ronaldo sliter av sig tröjan. Jag tror att det stora intresset är att det är ganska udda. Det är ovanligt att möta någon på stan med fem meter långa käppar under armen och alltså intressant. Inte lika estetiskt rätt som tjejer som spelar elbas men nästan. Så vad fan hände egentligen med Kirsten Belin? Hon fick ont i ryggen och fick sluta. Trist för man måste ju få lite variation i all beachvolleyboll.

 

 

Såg en fantastiskt deprimerande och skadeglad insändare i kvällspressen igår. En finne som var så glad över att vara finne och att finnarna hade givit Sverige stryk i ishockey. Vill minnas att det stod en del om riktiga män och så vidare. Orkade själv inte se finalen, har fortfarande sorg över att man utmanövrerat P.A Gullö, men man kan väl unna finnarna att vinna ett hockey-VM då och då. I ett land med 20% rasister och 75% alkoholister så måste livet ibland te sig tungt.

 

 

Dagens Iaktagelser

Publicerad 2011-05-16 17:26:51 i Allmänt,

Jag är ibland en synneligen skarpsynt person. Var i stan och rörde mig lite och fick lite att grubbla över.

Om man ber om ett hekto av någon vara på Hötorget, varför får man två? Eller får man betala för två? Lustiga lirare de där, fast de förstör ju verkligen för varandra genom att hålla på med blåsningar hela tiden. Köpte en klase vindruvor. "Extra billigt - 4 kronor hektot". Tolv spänn är ingen förmögenhet men aldrig att den klasen vägde trehundra gram.
De har någon form av Engelsk marknad på Sergels Torg, man kan alltså om man vill köpa marmelad med engelsk text för dubbla priset av vitryssar med god engelsk språkkunskap. Kollade in påsteet som hade ne jättefin pappburk för femtio kronor. Damen bredvid mig stod och plockade ner allt fler av provsmaken i fickorna och när damen i kassan upptäcker henne så säger hon "Please just take one of each, Madam." och då säger "Madam" "Nej två får man ta." hon hade ungefär 15 tepåsar i handen då. Jag gick då. Finns det ingen gräns för folks snikenhet?
Satte mig istället på Pickwick på Drottninggatan för en kall Guiness. Egentligen så vill jag bara låna toaletten men man kan ju inte bara stolpa in och använda den utan att köpa något. Satte mig sedan på uteserveringen vilket var korkat. Uteserveringen är endast befolkat av rökare vid den här tiden på året och det är faktiskt ganska otrevligt.
Betalade för övrig 70 kronor för sex potatisar och fyra blodapelsiner i Hötorgshallen, fast det är ju jävligt mysigt där oavsett priset. Var för övrigt inne på två butiker och kollade lite. Började på Mio där de flesta som arbetade där antingen gjorde något annat eller pratade i telefon. Svårt att köpa något när man inte hittar något. På Claes Olsson är det likadant. Jag ska ha en veke till min fotogenlampa, en bred djävla sak, det tog mig nästan 20 minuter innan jag fått klart för mig att det inte fanns där heller. Det tar ju sån onödig tid.
Nu bär det av hemmåt. Har inhandlad tre lammkotletter. En bit Pecorino, en bit Parmesanost, potatis, sparris. Hittade en korv som heter Iberico Chorizo. Gjord på griskött från pata negra grisar. Blir en bra middag det där om man toppar den med en flaska Amarone. Fast nu verkar det som om jag får sällskap och då måste man ju ha lite fler lammkotletter. Visst kanske det låter lite overkill att käka lyx på en måndag men då måste jag faktiskt citera Paolo Roberto tidigare lite dissad i den här bloggen på grund av sina skådespelarinsatser, där Cobran ansåg att han var för dålig för att spela sig själv. Min syster, som alltid köper en kokbok till mig i julklapp och i födelsedagspresent, köpte nämligen en dylik av Paolo. Massa snabbmatsrecept, inget över 30 minuter i tillagning, mycket bra. Han skriver även följande "Jag ägnar mig inte åt fredagsmys jag jag lever sju dagar i veckan och vill njuta alla dagar. Livet är för kort för att äta frysta fiskpinnar."
Tack för mig då...

En Riktig Rocker

Publicerad 2011-05-14 04:11:39 i Musik,

Satte mig ned och försökte mig på att samla ihop en bra låtlista för klassfesten imorgon, idag numera, och ansåg att jag lyckades hyggligt bra. Man letar ju på rätt underliga ställen och helt plötsligt så dyker en man från det förflutna upp. Paul Paljett. En man som hade en radda hits på Svensktoppen och var dessutom en kvinnas dröm, åtminstone en 70-tals kvinnas dröm. Långt permanentat hår och lite vindtyrig. Den goda idén att ladda ner ett foto gjorde mig än mer nyfiken.
Som ni ser har skivbolaget valt att kalla skivan Mumbo Jumbo, lite lagom bluesaktigt och sen har man sparat lite stålar genom att lägga all skrift på framsidan. Vet inte om den har en baksida faktikt. Paul poserar i sina rocker kläder. Randiga strumpor, vita gympisar och uppkavlade jeans. Kanske hade han översvämning hemma? Man har inte orkat med att lägga ned någon tid på att styla håret, men varför skulle man det är ju Mumbo Jumbo rocker style som gäller. Därav färgglada hängslen.
Tycker att fler borde klä sig som Paul eller ännu bättre kanske som Flamingokvintetten som jag sprang på ett foto till under nattens jakt på 70-tals låtar.
Som ni ser på kortet ska killarna på partaj, som det hette på det glada 70-talet och alla har fått en egen färg på kostymen.  Han till höger är lite tuffare än de andra med sin hip hop pose, så man kan anta att det är han som är kungsflamingon. Farbror Grön, kör lite avvaktande händerna på ryggen medan Farbror Blå verkar ha tröttnat på att stå i skuggan av de andra och tar ett steg fram när fotot skjuts. Han ser också lite hotfull ut. En typisk bad boy. Farbror Rosa har ett njutningsfullt smajl på sina läppar och kanske är det en geishakula som ändrar plats i hans inre? Den enda som är cool är ju Ray Davies klippta Farbror Gul. Han har valt att inte ha några armar instoppade i kavajen. Kanske har han inga? Vore i alla fall kul om fler kunde klä sig lite finare i år det är ju snart sommar.

K Stadium – AFC Wimbledon

Publicerad 2011-05-14 03:47:49 i Engelska Fotbollsarenor,

 

 

Egentligen heter stadion The Cherry Red Records Fans Stadium Kingsmeadow men vem orkar säga det så det kallas vanligen the Fans Stadium, K Stadium eller Kingsmeadows. Stadion ägdes tidigare av Kingsmeadows FC men köptes av AFC Wimbledon 2003 då de ansåg det som ett gott prospekt att kunna utveckla till en arena som skulle passa för ligaspel. AFC Wimbledon är ägd av en supporter trust så därav namnet the Fans Stadium.

Arenan tar 4720 åskådare men har endast 1260 sittplatser. Alla sittplatser är på en och samma långsida.

 

Arenan invigdes med en match mellan Kingstonian och Queens Park Rangers 1989 och Kingstonian spelar fortfarande sina matcher där och hyr in sig billigare än de gjorde hos de tidigare ägarna. En årlig match spelas mellan lagen för att dra in pengar till Kingstonian FC som numera huserar i Isthmian League.

 

Wimbledon FC, den förra klubben som numera går under namnet MK Dons, fick sin hemmaarena, Plough Lane, underkänd av Ligan när de promoverades till professionell fotbollsspel och tvingades spela på Selhurst Park under många år. Nu verkar de som om de har ordning på all pappersexercis och kan, om de klarar kvalspelet göra K Stadium till en värdig arena för ligaspel. Ett problem är att man förra året snittade på 3366 åskådare per match och med storlag som Bradford City, Oxford United och Port Vale i ligan så kommer åskådarkapaciteten vara lite i minsta laget.

En sak som alltid förundrat mig är att i AFC Wimbledons styrelse så sitter en man vid namn Erik Samuelson. Vem är denne man?

Kenilworth Road Stadium - Luton Town

Publicerad 2011-05-11 02:57:28 i Engelska Fotbollsarenor,

 

 

Luton Town, The Hatters, är på väg tillbaka till ligan igen och vad passar bättre än en presentation av deras fantastiskt fina arena. Luton Town bildades 1885 och har spelat på Kenilworth sedan 1905, vilket gör stadion till en av de äldre arenorna i England.

 

 

Publikkapaciteten är idag 10 226 med enbart sittplatser. 1985-1991 så hade man konstgräs här, något som man i Sverige tror ska gagna fotbollen, men man har nu självklart gått tillbaka till riktigt gräs, för det är ju bara i Sverige som vi har så lata vaktmästare att vi måste anlägga konstgräs.

Publikrekordet är 30 669 vid en match i FA Cupen mot Blackpool. Arenan är av gammal arkitektur med dubbla läktare som är byggda över varandra. Vackert.

Utöver att den kallades The Plastic Ground under sex år så är den även känd för att Luton Town nekade bortafans på matcher under åren 1986-1991. Detta på grund av två planinvasioner i en match mot Millwall, där även fans från andra klubbar var inblandade. Även hemmafans var tvungna att legitimera sig vid matcherna.

 

Arenan har även en hel långsida med bara VIP boxar vilket ju är rätt skumt. De flesta äldre arenor har elljusen i hörnen på arenan, så icke på Kenilworth, där sitter dom på taken på grund av att de inte fick plats utanför, i de hörn där de vanligtvis sitter.

En annan intressant detalj är att stället där spelarna går ut på plan ligger på andra sidan plan mot var avbytarbänkarna är så det är alltid en lång och lustig promenad eller marsch om man så vill i halvtidsvilan.

 

 

Ett par minuters gångväg från arenan ligger the English Rose, en väl ansedd CAMRA pub som är väl värt et besök.

 

Luton Town hade en snittpubliksiffra på 6655 i Conference League i år och går laget upp en division så kommer man nog ligga några tusen högre.

Pluras Kök

Publicerad 2011-05-11 01:13:03 i Allmänt,

 

Ett fantastiskt program som främst gör mig törstig, maten är ju inte direkt i framkant där utan det är ju gemytet, spelandet och allt snack som är kul. Konceptet är enkelt man tager en rundmagad kokainist (i sista avsnittet blir dom två för då kommer också Mauro) och bjuder in en massa kända personer. Sen hjälps man åt att laga mat eller sjunga till broder Carlas gitarrplinkande. Det avslutas ofta med rifftävling, vilket är kul. Hade det varit i TV4 så hade man säkert förlängt det hela så man kunde ringa in och gissa i två timmar, medan Jan Sherman sände reklam. Ikväll var det DiLeva, Maria Andersson och Veronica Maggio. Maggio var lite seg men man har aldrig trist med DiLeva. När han förklarade hur fnittrig man blir av att dricka varmvatten så var min lycka nådd. Maria Andersson är ju bara cool.

 

Dagens rubrik i kvällspressen är, förutom att Emilio Ingrosso var polare med några förbrytare, vilket i sig inte är någon nyhet, den om Ralph Macchio. Den lyder: Karate Kid allvarligt skadad. Med underskriften: ”under USA´s Let´s Dance.” I den stekheta artikeln kan man vidare läsa att han missat flera dagars repetition och att han hade akut ont. Det är sådana här situationer som ger en perspektiv på tillvaron och får en att glömma bort barn med cancer eller gruppvåldtäkter i de afrikanska inbördeskrigen. Tack Aftonbladet. Såg föresten en dansk dokumentär om just nämnde Macchio som visade sig vara en supersympatisk kille som verkligen förstod att det inte är så lätt att gå från barn till vuxenroller och att han hade svårt att fatta ibland att han inte fick bord när kändisskapet började förtvina. Numera så bor han i New York och åker bara till L.A om han måste spela in något. Dessutom så var han jäkligt laidback och han hade inte supit upp sina pengar utan investerat dom. På något sätt blir man glad över att en person som en gång varit på varenda omslag över hela världen, har en så obitter attityd och verkligen är nöjd med att vara en okänd familjefar. En Ärlig människa.

 

En människa som inte är ärlig är den där satmaran som de intervjuade i Uppdrag Granskning. Angeles Bermudez-Svankvist är vad som personifierar Makten i Landet. Att utan tvekan stå och ljuga rakt in i kameran är en god egenskap, men om man hela tiden flackar med blicken så fattar ju alla att man ljuger. Var det ingen från Alliansen som hade berättat det? Det verkade ibland som om hon ville säga: "Säg vad du vet så jag vet vad jag kan ljuga om." En störtskön person sa den gamle horjägaren Sven-Otto Littorin till DN, och i förra veckan fick vi veta hur jävla störtskön hon var. FAS 3 är knappast en tag som kommer sälja i Sveriges tatueringsverkstäder.

 

Sveriges bästa sångare har precis idag släppt en ny skiva. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern heter alstret och i samma veva så avslöjade han att han brukar sno grejer i Tyresö Centrum. Det skulle vara kul ifall man kunde ta ner Thorsten och sjunga nationalsången på damlagsmatcherna i Allsvenskan, men det kanske går stick i stäv med projektet Schyst Ungdom, detta felstavade projekt ska ju främja barns utveckling och då kanske man inte kan ha en gammal knarkare på plan? Tror att Flinckman i handbollsstyrelsen har en annan syn på det hela så kanske blir det något man får se i Nybodahallen i höst?

The Hatters Vidare Till Final

Publicerad 2011-05-11 00:04:13 i Fotboll,

 

Ja ingen direkt högoddsare var det ju att Luton Town hemmaslog Wrexham. 2-1 slöt matchen efter 1-1 i paus. Mangan (han heter så och jag vill inte veta vad han har för förnamn för det sabbar liksom) gav dock Walesarna en tidig ledning och en förhoppning om att kunna vända 0-3 underläget från den första matchen, men Zdnek Kroca (kallas Kråkan) kvitterade när knappt en halvtimme spelats. Hemmalaget hade därefter full kontroll på händelserna, som förövrigt inte var särskilt många, ett skott på mål för Luton och två för Wrexham, och i den 81:a matchminuten så släckte Jason Walker definitivt lampan för The Dragons. Luton Town är därmed kvalificerade för final på City of Manchester Arena, där vanligtvis rikemansklubben Manchester Sheiks spelar, den 21 maj.

Imorgon så ska AFC Wimbledon göra samma sak hemma mot Fleetwood Town. AFC har en 2-0 ledning att gå på och ska inte ha några problem att ta sig vidare. Första matchen lagen emellan drog över 4 000 åskådare, vi får se om publiklaget Wimbledon kan matcha detta.

 

På söndag så spelas den sista matchen på Church Road mellan Hayes Legends och Yeading Legends. Nästa säsong så får Hayes & Yeading spela i Woking i väntan på att deras nya arena blir klar.


Cupfinal & Play Off

Publicerad 2011-05-09 10:29:09 i Fotboll,

FA Vase

Coalville 2 -3 Withley Bay

Paul Chow blev matchvinnare för Withley Bay i the FA Cup Vase som avgjordes på söndagen. Whitley har nu vunnit cupen tre gånger och är ensamma om detta, men det satt hårt åt och de nästan 9 000 åskådarna (Wembley Stadium tar 90 000 åskådare) fick se en riktig rysare. Coalville kvitterade både en och två gånger men i den 86 minuten så pillade Paul Chow in sitt andra mål för dagen och såg till att han fick kyssa bucklan i år igen. Målet föregicks av en frispark som Chow nickade i ribbans undersida och bollen studsade sedan ut på hans egen fot och i mål. Ett Briljant avslut med andra ord.

 

Blue Square North Play Off Semifinal

Boston United 3 -2P Guissley

AFC Telford United 2-1 Nuneaton Boro

Boston United fick lite oväntat bita i gräset i Play Off semifinalen mot Guissley hemma på tje Jakeman Stadium. Drygt 2600 personer fick se gästerna vinna på straffar efter sammanlagt 3-3 vid full tid och förlängning. I den andra semin så vann AFC Telford United planenligt på hemmaplan mot Nuneaton Boro med 2-1 och eftersom den första matchen slöt 1-1 så ställs man nu mot Guissley i finalen.

 

Blue Square South Play Off Semifinal

Ebbsfleet United 2-1 Chelmsford City

Farnborough 1-1 Woking

Ebbslfleet United gick på halvfart efter storsegern borta mot Chelmsford City men vann ändå komfortabelt med 2-1, sammanlagt 6-2 medan Woking återigen fick se sig slagna i play off spelet, i år mot ett starkt Farnborough. Efter att olyckligt ha förlorat hemma med 1-0 så gick the Cards all in och hade 1-0 efter full tid. Dessvärre så kvitterade Farnborough på övertid och tog sig till final med minsta möjliga marginal.

 

 

 

 

 

Lincoln City Nedflyttade

Publicerad 2011-05-08 02:07:32 i Fotboll,

Cobran som är en mycket modern person och gärna medger sina misstag har gjort en tavla som hette duga. I min avslutning om ligaspelet så missade jag den dramatiska nedflyttningsstriden i Division 4.
Barnet fick straff i 48.e minuten och gjorde mål något som flyttade ned Lincoln City till the Conference. Lincoln hade fortfarande oavgjort hemma mot Aldershot men blev givetvis tvugna att jaga ett ledningsmål då de hade en betydligt sämre målskillnad. Detta resulterade i tre baklängesmål. Steve Tilson, manager i Lincoln, sa efter matchen " att så fort vi får ett baklängesmål så har vi inte karraktär nog att ta oss in i matchen igen. Men det handlar inte om en match utan om 46 och vi var helt enkelt inte bra nog."
Det ska bli intressant att se ifall Tilson får vara kvar. Lincoln City har en lång och ärorik historia där man spelat ligaspel sedan 1891. Deras högsta ligaposition någonsin uppnådde man 1902 då man kom femma i division två. De har spelat i the Conference vid ett tillfälle säsongne 1987-88 då man tog hem serien och fick inträde till fotbollsligan igen. Hur som helst så spelas det Conference League fotboll på Sincil Bank nästa år och vi får hoppas att det går bra.

Har Adelsson En Egen Firma?

Publicerad 2011-05-08 01:27:57 i Fotboll,

Firman Bor I Mosquito Valley

 

Skakande nyheter för Cobran då han skrivit mycket skit om folk som sabbar fotbollsmatcher för vanligt folk. En person i min vänskapskrets har sett personer med orangefärgade västar sitta och dricka öl i mitt område. Firman Boys Tyresö stod det tydligen på jackorna. Klart man blir rädd. Fast inte lika rädd så att jag slutar tycka att såna soppor är jobbiga att ha på en fotbollsmatch. Stefan Alvén har säkert en annan åsikt.

 

 

Alvén hoppade av och har ett annat jobb på gång, jurist som han är, och anser att Pa Dembo Turay borde stämma Ulf Adelsson för förtal. Uffe, en mycket prominent gäst hos Djurgården och alltid tilldelade en biljett på hedersläktaren, brukar tydligen snacka mer än lovligt mycket skit om Dembo. I en intervju i DN så medger Adelsson, vars fru är idrottsminister den alliansregeringen i Stockholm och redan tidigare har sagt till fotbollsförbundet att se till att ordna ordentliga lagar så att inte slöddret sabbar för vanliga människor som vill gå på teater eller komma ut och segla, att han är rätt het och borde stå med slöddret i klacken. Han har också sagt till styrelsen att Dembo inte borde få spela. ”Men de verkar inte lyssna på det.” Kanske är det dags för Uffe att ta med några håriga växlare från SJ och ta ett kvartsamtal med de ansvariga?

 

 

Adelssons agerande är inte på något sätt annorlunda än Firman Boys då de ger sig på spelare ute på krogen eller när ”Sparven” står och skriker okvädningsord åt Tony Gustavsson när han är på väg in i omklädningsrummet. Skillnaden är att han har fått lite snittar och vitt vin i sig innan istället för hamburgare och stark öl. Vi bemöter dock en känd rik politiker på ett annorlunda sätt i vårt samhälle. Det har givetvis betydelse vad man har innanför västen. Vitt vin och en fet plånbok slår Norrlands Guld och sedlar i framfickan alla dagar i veckan. Precis när man trodde att alla var lika värda.

Har nu äntligen kommit på varför det kostar mer att gå på derbyn i Stockholm för. Eftersom matcherna ofta blir avbrutna så får man vara på arenan längre. Mer valuta för pengarna med andra ord.

 

Det påstås att Usama Bin Laden hade en Barcelona tröja på sig när han blev skjuten så de vet inte om han är död eller bara filmar.

Bokslut För Engelska Ligan

Publicerad 2011-05-08 00:46:35 i Fotboll,

 

 

 

Championship

QPR & Norwich upp direkt. Grattis till de lagen.

Nottingham Forest säkrade sista kvalplatsen genom en säker 3-0 seger borta mot Palace.

Preston NE, Sheffield United som så sent som för två år sedan kvalade till Premier League åkte ur och mitt gummifinger som det står Up The Blades på fick en annan innebörd. Sunny Scunny var sedan länge klara för nedflyttning.

 

 

League 1

Brighton & Hove Albion och Southampton redan klara för uppflyttning innan sista omgången. Kvalplasterna gick till Huddersfield Town, MK Dons, AFC Bournemouth och Peterboro United. Dagenham & Redbridge tog inte den sista chansen att klara nytt kontrakt utan torskade med 5-0 borta mot Peterboro. En vinst hade klarat kontraktet men så blev inte fallet.

Övriga relegerade lag är Bristol Rovers, Swindon och Plymouth Argyle.

 

League 2

Wycombe Wanderers höll undan för Shrewsbury och tog den sista direkta uppflyttningsplatsen tillsammans med Chesterfield och Bury. Både Gillingham och Torquay United förlorade medan Stevenage Borough knep en pinne hemma mot Bury. Detta lämnar Gillingham utanför play off. Crewe Alexandra tog en meriterande 5-1 seger bort mot Bradford City. Clayton Donaldson gjorde en kasse medan Ryan Love inte gjorde någon för Bury idag. Detta borde innebära att Donaldson vann skytteligan på 28 mål, vilket är bra för ett lag som slutade tia i serien. Kanske så kan man sälja honom och dels få plats för en bra junior och dessutom tjäna lite pengar.

 

Ryman Premier Division

Tonbridge Angels vann en sjumåls thriller på hemmaplan och tog för första gången steget upp i Conference South. Angels tog ledningen tidigt och ökade på till 2-0 innan Lowestoft reducerade strax före paus. I den 42:a minuten fick Angels straff som de satte säkert och gick till halvtidsvila med en betryggande 3-1 ledning. I den andra halvleken så tog the Trawlermen över tillställningen och i reducerade igen i den 48:e minuten. Med ett stort spelövertag så lyckades man även kvittera då 12 minuter återstod genom Guentchew. Lyckan varade bara i tre minuter då Lewis Taylor drog två spelare och gick rakt fram i straffområdet och helt enkelt drog den upp i klykan. Stor lycka för Angels och Lewis får vara kung på puben ikväll.

 

FA Trophy

Chris Senior är mannen för dagen i Darlington då han kom in som avbytare och nickade in 1-0 för the Quakers i 119:e minuten av förlängningen. Matchen var väldigt jämn och tuff och inget lag kan påstå att de var det bättre. Givetvis så kom målet som en kalldusch då båda lagen gick och väntade på straffsparkar. 24 688 personer såg matchen.

 

Ryman League Division 1

The Tanners vände mirakulöst ett 1-3 underläge hemma mot Dulwich Hamlet och mannen för dagen var Kev Terry, som i mitten på andra halvlek gjorde sitt första mål, av vad som till slut skulle bli ett hattrick. Det sista målet inprickat på tilläggstid. Leatherhead spelar med andra ord i Ryman Premier Division nästa år.

I den norra divisionen besegrade Wingate & Finchley Brentwood Town med 3-2. Segermålet inprickat på övertid.

Läget för Lagen i Ligan

Publicerad 2011-05-06 09:02:40 i Fotboll,

Stor fotbollshelg närmar sig i Storbritannien. Division 1 (numera Championship) till Division 4 (numera League 2) och allt där emellan avgörs det vill säga Division 3 (numera League 1). Därtill så pågår kvalspel i amatör och halvamatörserierna. Läget i serierna är enligt följande:

 

Championship

Automatisk Uppflyttning:

QPR är klara ligasegrare men inväntar ett beslut angående användandet av en spelare som haft otydliga ägaregenskaper. Norwich City är klara för den andra uppflyttningsplatsen och blir alltså promoverade för andra året på raken.

 

 

Play Off

Cardiff City, Swansea City och Reading klara för kval. Imorgon avgörs det ifall det blir Nottingham Forest eller Leeds United och allting avgörs i London Skogen spelar borta mot svaga Crystal Palace på Selhurst Park, Örnarna har inget att spela för vilket talar stark för Nottingham. Leeds tar sig an QPR på Loftus Road en mycket svår match, såvida inte Rangers spelarna fortfarande firar ligasegern? Tror att QPR vill avsluta snyggt inför hemmapubliken och sänker United som en säck med sten.

 

 

 

Nedflyttning

Allt är redan klart då Preston North End, Sheffield United och Scunthorpe United redan är klara för division 3 nästa år.

 

 

League 1

Automatisk Uppflyttning

Brighton & Hove Albion var det första laget som var klart för uppflyttning, de har lett serien från start till mål och får fira invigningen av sin nya arena i The Championship. Southampton blev i veckan klara då de knep andraplatsen.

Play Off

Allt är redan klart Huddersfield Town, Peterborough, MK Dons och AFC Bournemouth spelar kval.

 

Nedflyttning

Dagenham & Redbridge har en liten chans att klara kontraktet på bekostnad av antingen Notts County eller Walsall, men då krävs det vinst borta mot redan kvalklara Peterborough, en inte omöjlig uppgift. Sadlers tar sig an lika klara, men betydligt starkare Southampton borta på S:t Marys. En nog så svår uppgift. County har fördel av hemmaplan men möter klara serieledarna Brighton. En riktig nagelbitare.

 

 

League 2

Automatisk Uppflyttning

Chesterfield och Bury är klara medan Wycombe Wanderers och Shrewsbury gör upp om den sista platsen på respektive hemmaarenor.

Play Off

Wycombe/Shrewsbury får sällskap av Accrington Stanley i kvalet, men de två sista platserna är fortfarande obesatta. Torquay United, Stevenage Borough och Gillingham har alla 68 poäng men bara två av lagen går till kval. Gillingham tar sig an ligavinnaren Chesterfield på bortaplan medan Stevenage möter tvåan Bury på hemmaplan. Torquay åker till Rotherham och ska försöka ta poäng mot the Millers, något som är nog så svårt. Rafflande.

 

Nedflyttning

Barnet måste vinna och Lincoln City måste förlora för att the Bees ska klara sig undan amatörserien nästa år. Båda lagen avslutar hemma mot Port Vale respektive Aldershot.

 

 

Kvalspelet för amatörligorna pågår för fullt och i helgen avgörs flera viktiga ligor. Även FA Trophy, där lag som är proffs får vara med och FA Vase där enbart amatörlag ställer upp, spelar sina finaler på lördag respektive söndag. Givetvis på Wembley Stadium. Alla viktiga datum finns i tabellen nedan.

 

 

5 maj

Wrexham AFC

Luton Town

0-3

Conference

Semi Final

6 maj

Fleetwood Town

AFC Wimbledon

 

Conference

Semi Final

6 maj

Chorley

AFC Fylde

 

Evostik League Div 1

Final

7 maj

Tonbridge Angels

Lowestoft Town

 

RymanSouthern League Premier

Final

7 maj

Wingate & Finchley

Brentwood Town

 

RymanSouthern L North Div1

Final

7 maj

Leatherhead

Dulwich Hamlet

 

RymanSouthern L South Div 1

Final

7 maj

Darlington

Mansfield Town

Wembely

FA Trophy

Final

8 maj

Telford AFC

Nuneaton Boro

 

Conference North

Semi Final

8 maj

Boston United

Guissley

 

Conference North

Semi Final

8 maj

Ebbsfleet United

Chelmsford

 

Conference South

Semi Final

8 maj

Farnborough Town

Woking

 

Conference South

Semi Final

8 maj

Coalville

Witley Bay

Wembely

FA Vase

Final

10 maj

Luton Town

Wrexham AFC

 

Conference

Semi Final

11 maj

AFC Wimbledon

Fleetwood Town

 

Conference

Semi Final

Viktiga Datum

Publicerad 2011-05-06 00:26:26 i Fotboll,

Cobran kommer imorgon att lägga upp alla viktiga datum för det avslutande play off spelet. Mycket står på spel och jag förstår om ni är hungriga att få med er information till jobbet, men om ni loggar in före lunch så kan ni briljera lite på eftermiddagen...

El Classico

Publicerad 2011-05-05 17:42:04 i Fotboll,

Visst var det kul att Barcelona och Real Madrid spelade varandra fyra gånger på två veckor men det var ju rätt trist, det blev ju inte den där riktiga fotbollsfesten som vi hoppades på. Mest en massa överbetalda lirare som låg och vred sig i gräset. Vi får se huruvida Wrexham och Luton Town kan få tiöö det då man möter varandra tre gånger på tio dagar. Okej jag är den första att inse att Racecourse Ground inte kan jämföras med San Bernabeu Stadion och de engelska lagen har något mindre spektakulära uppställningar. Det man kan vara säker på är i all fall att de flesta spelarna kommer stå upp till sista snedsparken är slagen, sista långbollen är kickad och sista närkampen är vunnen eller för den delen förlorad. Det kommer att bli tufft och det går givetvis på TV, fast inte i det här landet tyvärr.
Conference League fotboll har faktiskt ett stort värde ur tittarsynpunkt och det är en härlig frejdig fotboll som spelas. Tempot är högt och offerviljan stor, men visst ska det erkännas att de tekniska färdigheter som uppvisas är lite enklare. Det är dock bättre än allsvenskan där man enbart gör finter när man står ensam vid sidlinjen och inte är attackerad.
Luton-Wrexham blir nog inte någon repris på el Classico men det blir nog rätt frejdigt.

Första Kvalsemin Ikväll

Publicerad 2011-05-05 17:21:31 i Fotboll,

Wrexham tar emot Luton Town hemma på Racecourse Ground i den första semifinalen i Conference League kvalet. The Robins är minimala favoriter men en hemmaseger ger 2.6 gånger pengarna så det är inte med stor marginal. Hatters som missade uppflyttning via kvalspel redan förra året har däremot vanan inne. De har i år även ett mer sammansvettsat lag och borde ta sig till finalen. Lagen möttes så sent som i helgen på Kenilworth Road och spelade oavgjort, men Wrexham spelade i princip med B-laget då och även Luton hade många reserver i sin uppställning så det kommer att bli rätt stora förändringar i lagens uppställningar.

Cobran tippar på oavgjort 2-2 och att Hatters tar hem det hela i returen på hemmaplan.
Det är få förunnat att stanna till på en pub och ta en Guinness och skriva en krönika, Cobran känner sig som värsta tidningsreportern.

Alvén Slutar I Djurgården

Publicerad 2011-05-05 09:50:17 i Fotboll,

 

 

Är det bara mesar som är sportchefer i svenska fotbollsklubbar, åtminstone verkar det som att så fort någon får ett dödshot, även om det är skrivet med vaxkrita, så avgår man.

 

 

Tänker på Magnus Betnér som brukar samla familjen när han får hatbrev från Nazistpartiet, eftersom de skriver vanliga brev och det är inte ofta man får det.

 

 

När någon ritade ett kors på Sanny Åslunds dörr så tog han time out i ett par månader och när någon köpte ett grishuvud och la på Årsta IP, där Hammarby tränar, så blev det ”hotfull stämning”.

Spelare blir livrädda när två packade, ölkaggade grabbar från Firman eller vad de där nördarna brukar kalla sig, säger att de ska få stryk för att de är ute och dansar. Fan är de inte vältränade elitidrottsmän som åtminstone borde kunna springa ifrån de där killarna. De borde dessutom vara lite kvickare och starkare och kunna ge dem stryk. Det skulle de må bra av.

 

Okej visst är det tragiskt och läskigt att Alvéns dotter öppnar farsans hatbrev och det är ju inte så att man ska behöva utstå en massa dödshot när man spelar fotboll, eller är ledare heller men hur mycket ligger avgången i hans dåliga resultat och hur mycket ligger det i dödshoten. Ser inte de här personerna en väg ut ur det hela och en möjlighet att komma undan med hedern i behåll.

 

 

Hur stort är egentligen hotet från de så kallade supportrarna och när har det egentligen hänt några riktiga personangrepp och då menar jag inte en smällare i brevlådan. Är svenska idrottare för mesiga och är det inte dags att någon galen jävel ger sig på supportrarna, som Maradonna gjorde. Plockade fram geväret och brassade av en salva.

 

 

Väl medveten om att jag uppmuntrar till brott och upptrappat våld, men jag tycker det är så tråkigt när svenska idrottsledare känner sig hotade så fort någon busringer på dörren.

 

 

 

Bin Ladens Dator

Publicerad 2011-05-04 20:13:26 i Allmänt,

Dagens scoop i slaskpressen var vad som hittades på Bin Ladens dator. Jag vill ju så gärna att man ska hittat något roligt typ senaste Football Manager, där han är Arsenal eller något sånt. Eller att han har laddat ner filmer illegalt till exempel. Kanske hade han precis loggat ut från Turban-Kontakt, nätdejting för extremister, och var på väg till en het dejt? Kanske så visade datortrafiken att större delen av dagen gick åt till att spela Farmville. Jag hade inte honom som kompis på Fejjan och jag vet inte om han hade något konto, men det borde han nog haft. Det är ju ett bra sätt att umgås och hålla kontakten när man är isolerad.
"Usama kommer du till klassträffen i Ryiad den fjortonde? Vi ska vara i Ahmeds palats."
"Nej får svårt att komma loss då Sitter lite tajt till, men hälsa alla."
Nu vankas det Jan Josefsson och Uppdrag Granskning idag om alla låtsasjobb som låtsas alliansen tagit bort och ersatt med vad man kallar FAS 3. Very spännande indeed.

Första Benet Avslutat

Publicerad 2011-05-03 23:45:11 i Fotboll,

 

 

Conference South

Vet inte varför det på engelska heter first leg när man spelar matcher som avgörs hemma och borta men översättningen blir inget vidare.

Hur som helst så dödade Ebbsfleet United den första semifinalen i kvalspelet till The Conference genom att krossa Chelmsford ikväll med 4-1 på bortaplan. Det finns en väldigt liten chans för The Clarets att vända detta.

 

Imorgon: Woking – Farnborough

 

Två lag som spelat många säsonger i Conference och The Cards ska fanimej ta steget upp igen. De har potential att slåss i toppen på The Conference och borde klara biffen, men de har ju trillat dit förr.

 

 

Conference North

Guissley tog en knapp seger i första matchen hemma på Nethermoor Park mot Boston United. Frågan är bara om det kommer räcka i returen? Boston har nio matcher utan förlust hemma på The Jakemans Stadium.

Nuneaton Boro klarade oavgjort hemma mot AFC Telford och Telford har nu ett gyllene tillfälle att ta sig till final. Telford är väldigt starka på hemmaplan och har sju segrar på de senaste tio hemmamatcherna och endast en förlust.

 

 

Conference North/South

Lowestoft Town knäppte lite oväntat Bury Town på bortaplan och kvalificerade sig för play off finalen. Tonbridge Angels slog Harrow Borough med 3-2 i en rafflande match som gick till övertid. 2-2 vid full tid men the Angels tog årets första seger mot sina opponenter från huvudstaden.

Finalen blir en öppen historia och om Lowestoft vinner så betyder det den tredje promoveringen på lika många säsonger, alla via kvalspel.

Bara I Sverige

Publicerad 2011-05-03 12:16:08 i Allmänt,

Hip Hop akten Labyrint skulle ha spelat på fritidsgården på Teleborgs Centrum, Växjös största stadsdel men Länspolismästare i Växjö pratade men fritidsgården på Teleborg Centrum skolan så de stoppade spelningen eftersom Labyrint är "cannabisvänliga" och de har hittat mycket droger hos unga på Teleborg i VXÖ den senaste tiden.
I en intervju så medger Labyrint att de visst har sådana låtar på repertoaren men aldrig skulle drömma om att spela dem på en fritidsgård. Därefter lägger de dagens bästa citat:
"Vaffan har polisen tid att sitta och googla låttexter." Ja man kan ju faktiskt undra lite vad smålandspolisen har för prioriteringsordning.
Gårdagens citat myntades av allas vår Thorsten Flinck som sa om sin nya skiva som tagit sex år att göra:
"Att knulla går fort - Att älska tar tid."

Truro City Åter Uppflyttat

Publicerad 2011-05-03 12:00:31 i Fotboll,

 

 

Southern League Premier

Med en smått vansinnig slutspurt där man tog 21 poäng på de sista sju matcherna säkrade Truro City lite överraskande ligatiteln i Southern League, fyra poäng före Hednesford. Laget spelade så sent som 2006 i Western League (nivå 10) men har nu alltså promoverats till Conference League South. Ägaren Kevin Heany som investerat många dubloner i laget är fast besluten om att laget snart ska spela i ligasystemet. Stora steg och snabbt tagna. Nästa säsong får man mäta sina muskler med betydligt starkare motstånd.

I kvalspelet så kvalificerade sig Salisbury City för promovering då man besegrade Hednesford på straffar. The Whites låg under med 2-1 i förlängningen men Ben Adelsbury kvitterade då endast två minuter återstod och straffsparkarna gick Salisburys väg.

 

 

Northern League Premier

Halifax Town är på gång igen och tog ligatiteln med drygt tio poäng. Ett av de intressantaste inslagen i serien är ju FC United of Manchester, som sluggar sig upp genom seriesystemet på ren ilska mot familjen Glazier. Klubben ska ge Manchesterborna åtminstone en kick off klockan tre på lördagarna och rimliga priser på biljetterna. I år fick de dock lugna ned ambitionerna då Colwyn Bay blev för starka i kvalfinalen och vann med matchens enda mål.

Både FCUM och Halifax är riktigt intressanta publiklag och levererar ett hemmasnitt på 1946 respektive 1629 vilket gör Northern League, eller Evo-Stik League som den även heter, till den publikstarkaste division sjuserien.

 

 

Ryman Isthmian League Premier


Sutton United tog komfortabelt hem ligasegern med drygt tio poängs marginal och spelar följaktligen i Conference South (troligen) nästa säsong. Både Concord Rangers och Canvey Island missade play off, så något lokalderby blir det inte där. Däremot så blir det hyggligt heta fighter med start klockan 20.45 ikväll. Tonbridge Angels startar hemma mot Harrow Borough vilket borde vara en fördel, men Londonlaget har vunnit båda mötena i ligan så låt er inte luras av att Angels slutade tre platser ovanför i ligan.

Bury Town slog sina opponenter, Lowestoft Town, med 1-0 på bortaplan så sent som för en månad sedan och är givetvis favoriter till vinst i den andra semin.

 

 

 



 

Conference North Avslutad - Kvalspel Ikväll

Publicerad 2011-05-03 11:19:35 i Fotboll,

Som Cobran tidigare berörde I hans famösa artikel från den femte mars, så höll inte Nuneaton Borough måttet. Trots att de då ledde serien så orkade man bara med att knipa elva poäng och missade till och med en play off plats. Laget slutade sexa, en poäng efter Guissley och Eastwood Town som båda kryssade i sista omgången och tog sig på så vis förbi. Som Cobran förutspådde så var det Alfreton Town som direktkvalificerade sig för spel i Conference nästa säsong, medan Telford United knep andra platsen. Nuneaton spelar dock ändå play off på grund av att Eastwood Towns arena inte håller måttet för spel i The Conference.

Är det någon mer än jag som undrar vad Nalle Phu gör på klubbmärket?

 

 

 

I botten så skedde inga förändringar dock Stafford Rangers får börja om i en lägre division medan de notoriska lindansarna Hyde klarade sig med en hårsmån.

 

Kvalspelet avgörs enligt följande:

Guissley – Boston United

Nuneaton Borough – AFC Telford

Första matchen går ikväll och returen på söndag klockan fyra. Det rapporteras redan nu om att Telford kommer med över tusen supportrar till sin bortamatch och det luktar publikrekord lång väg.

 

James Walshaw i Guissley har gjort 31 mål den här säsongen och är det största hotet mot Boston ikväll.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela