King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Hereford United uteslutna ur The Conference

Publicerad 2014-06-23 16:56:40 i Fotboll,

Då Tjurarna från Herefordshire inte kunde betala sina långivare så beslutades det att laget skulle uteslutas ur Conference National League. Den tionde juni togs detta tråkiga beslut och Hereford United kommer från och med nästa säsong spela i Southern League två divisioner lägre (nivå 7). Tungt för en klubb med anrika traditioner. Laget satte ju staden på kartan redan 1972 när man slog ut Newcastle United, som låg fem divisioner över dem, ur FA Cupen. Åren 1972 - 77 gick klubben från Conference till dåvarande andra divisionen och man hade ett starkt stöd med ett snitt på 8000 åskådare hemma på Edgar Street. 
 
 
 
Hereford är en liten stad med knappt 60 000 invånare och mest kända för sin nötkreatur, som vi i Sverige slarvigt kallar biffko. Stadens fotbollslag har dock sedan  1924 haft en lite brokig historia. 31 av dessa 90 säsonger har man spelat i de översta fyra serierna så de är inte helt utan framgång som man har drivit sin verksamhet, exempelvis vann man Division 3 1976,
 
Staden är också känd för sina medgångssupportrar som enbart dyker upp till de stora matcherna så det är inte så underligt att de endast snittade på 1700 åskådare förra säsongen. Ett underligt exempel är såsongen 2007/08 när man kom trea och gick upp i Division 3 så hade man runt 3000 åskådare på ligamatcherna men runt 10 000 på cupmatcherna.
 
Herefords degradering är tråkig men lite längre norrut så jublar man. Chester City som jag besökte i november, och som degraderades med endast två måls marginal, får även fortsättningsvis spela i the Conference. 
 
 
Managern Steve Burr som troligen kommer att sitta på min plats under säsongen håller därför på med ett tufft restaureringsarbete. Chester ägs av supportrarna, som köpte klubben, efter år av misskötsel och man håller hårt i börsen. Det är ideellt arbete som gäller för de flesta som jobbar kring Deva Stadium, bortsett från spelare och managers. Med den rutinerade skotten Burr vid rodret så får man förhoppningsvis lite styrsel även på plan. 
Redan nu har mittbacken Matty Brown skrivit på för klubben på permanent basis, Brown var ju utlånad från Chesterfield förra våren, Kingsley James, 22 år ung har plockats hem från just Hereford och Wayne Riley, forward från Hednesford. Kan man stärka upp med ytterligare ett par spelare så ser det ju riktigt intressant ut för Chester till hösten.
 
Även Hayes & Yeading som trillade ur Conference South får en ny chans att spela boll i en mer spännande miljö då Hereford och H&Y byter plats med varandra.
 
Så där ja nu har vi rett ut detta, en liten paus från all VM fotboll.
 
 
 

Måndagmorgon

Publicerad 2014-06-09 07:34:14 i Allmänt,


Sista veckan på min första fyra månader som lärare/vikarie/pedagog karriär. Ett bra val och väldigt skoj. Tydligen så är jag rätt hyfsad på det jag gör också vilket känns bra för mig och säkert provocerande för andra. Så bra, att jag tänkt fortsätta att jobba med det här i höst. Att vuxna personer öppet ger mig uppskattning är ett annat skäl. Efter 30 år på ett företag där ingen gav någon uppskattning och där man ansågs suspekt om man gav beröm så känns det här annorlunda och lite exotiskt. Det tredje skälet är barnens uppskattning, och jag ska inte ljuga och säga att jag inte är mottaglig för smicker. Barn är direkta och gillar doem en så säger dem det, utan hämningar. 

Många dagar har varit väldigt jobbiga och krävande men det uppvägs av att det är så himla kul och utmanande att gå till jobbet numera en känsla jag tappade på 90-ralet


Snart VM

Publicerad 2014-06-08 19:22:00 i Fotboll,

Snart är det VM och jag har givetvis redan spelat klart det, räknat ut hur det slutar och vem som vinner av tipstekniska skäl kan jag inte avslöja utgången dock. Det som man mest läser om ännu är ju vad som händer i favelan och hur man gör för att mygla till sig såna här evenemang. Jag är ännu lite förbryllad över att organisationer som IOK och FIFA kan fortsätta med sin fullkomligt korrupta verksamhet. Tyresö FF´s ordförande Hans Lindberg skulle anses som en öppen person i den här samlingen. Att internationella ishockeyförbundet ger ett VM till diktaturen Vitryssland är inte speciellt ögonbrynslyftande. Inte ifall man tittar lite historiskt i alla fall, hockeyförbundets snedskär är en petitess egentligen. Mussolini ordnade fotbolls-VM till Italien redan 1934 och givetvis fick Hitler visa upp sitt nya fina Tyskland i OS två år senare. Visst blev han lite sur när Jesse Owens vann en klase guldmedaljer men han fick visa upp sin nya flagga för omvärlden och givetvis hur man heilar. Den nya tyska nationalsporten. Tyskarna hade ju dessutom blivit tilldelat OS redan 1916 men då hade de satt igång det första världskriget, så det blev inställt.
 
Efter kriget så var det rätt normala städer som tilldelades OS men sedan 1980 så var det politiska spelet igång igen. NATO länderna bojkottade det men det blev ändå en stor propaganda seger för den ryska diktaturen, fyra år senare så fick Warzawapakten sin chans att bojkotta då spelen gick i USA. Efter det så har det mest handlat om pengar och vem som mutar IOK ledamöter bäst. Jag läste i DN om hur man under Stockholms försök till att få OS när en inbjuden IOK ledamot besökte staden, och beställde två pannor wiskey till rummet för 3500 spänn. Småpengar men det finns ju taxfree för fåglarna.
 
Grymma summor måste numera slussas från skattebetalarnas fickor till röstande IOK potentater om man ens ska få vara med i omröstningen, och vi gör detta utan att ens lyfta på ögonbrynen verkar det som. Joao Havelange som länge styrde IOK var på många sätt en mästare på att sno åt sig av pengarna för personlig vinning, något som han lärde sin svärson Ricardo Texeira som liksom svärfar fick sluta i IOK på grund av "sviktande hälsa".
 
Fotbollen är på intet sätt bättre och den alltid pengahungrige Sett Blatter ser till att insynen är lika med noll om hur man styr och ställer i det internationella förbundet. FIFA har ju även sett till att Argentina fick VM 1978 så att man äntligen kunde ge en ordentlig diktatur chansen att visa upp sig.
 
 
 
 
I brist på intressanta diktaturer så ger man numera VM och OS till de som betalar bäst, just nu så är det Putin och shejkerna i Quatar som ligger i framkant. 
 
En intressant sak är ju hur de Kamerunska spelarna vägrar åka till VM på grund av den dåliga ersättningen till spelarna och kanske vore det på tiden att man avskaffade den regel att förbunden ska ersätta spelarna för att spela VM? Att FIFA istället betalar samtliga spelare samma summa för att deltaga. Visst är det en lite kommunistisk tanke men det borde ju bespara liknande saker att hända. Eftersom alla spelare i ett VM är viktiga så är det ju en bekväm och vettig idé. Dessutom så besparar det klåfingriga personer i de nationella förbunden att lägga vantarna på pengarna som lagen får för att ställa upp. Att enbart spela gruppspel ger ungefär 50 miljoner men om man istället sänkte de summorna och avlönade spelarna gemensamt så blir en sådan lösning mer rättvis.
 
Hur som helst så händer det mycket som är spännande under ett VM, politiskt eller på andra sätt och torsdagen är snart här. Heja England. Heja Belgien. Heja Uru

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela