King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Godmorgon

Publicerad 2015-05-23 13:43:32 i Allmänt,

Det är inte så ofta jag uppdaterar längre. Mitt skrivande, mitt konstnärsuttryck har fått andra former och jag får mindre tid till att driva den här bloggen. Jag ska i dagarna börja ta plats i etern som Tyresös Howard Stern. Jag ska bjuda in fullkomligt galna personer att uttrycka sina tankar i mina radioprogram och därifrån lägga ut dem i Tyresöradion. Visst det är bara lokalt ännu men även Howard Stern började där.

Skrivandet kör jag nu mestadels i den lokala pressen, och ja deadlines är ett sätt att döda kreativiteten. Och ja deadlines som är överskridna är ett sätt stöka kreativiteten, det kan ni fråga Ingela Carlsson, min redaktör om.

Jag har i dagsläget missat samtliga deadlines. Inte skrivit om det jag lovat. Jag känner mig lite som Åke Strömmer på ritalina. Tänker att nästa nummer då ska allt sitta där, en vecka innan...

Ja den dagen får vi nog vänta på. Problemet med att skriva i en tidning är att det ska vara så himla noga med faktakontroll och sån skit. Jag har redan klivit ner idet träsket och dum at mig. I en artikel skrev jag att Tyresö FF, vid sitt årsmöte gav alla i styrelsen ansvarsfrihet. Givetvis helt galet och det borde jag ha fattat eftersom ordföranden var moderaten Hans Lindberg och han skuldsatt klubben för miljonbelopp. Låt oss säga att jag var stressad. En moderat politiker i ett skandalomsusat damfotbollsföretag....någonstans borde klockorna ringt.


Nå väl jag njuter väl av att vara 50. Jag gör bara det jag vill. Sedan så gör jag lite till, men inte mer än så. Håller på och kokar ihop ett par riktigt sköna närradioprogram med Sanna Carlstedt och ett med en väldigt hemlig gäst. Folk i allmänhet tycker att jag pratar mycket, men det är ju för att jag har så mycket viktigt att säga, jag gillar faktiskt att lyssna på andra också. De som har något vettigt eller kul att säga. 

Närradio har ju också den fördelen att man har med sig sin mikrofon i väskan hela tiden och kan göra ett inslag eller en intervju på stående fot när som helst.

Och nu över till något viktigt.

Någon,er än jag som tycker att de nya franska livsmedelsbutikerna Picard ser ut som offentliga bårhus? Nähä då är det bara jag. Kikärtan står parkerad utanför idag.


Kvalfyllt Kvalspel

Publicerad 2015-05-04 02:04:00 i Fotboll,

Det alltid så nervdallrande kvalspelet är i full gång och Cobran har dessvärre varit inaktiv för länge för att ha hängt med från start, men nu är han med i matchen igen
 
Conference League - Semifinaler

Bristol Rovers - Forest Green Rovers 2-0 (Agg 3-0)
Lines 24:e
Taylor 88:e
Pirates hade med sig en 1-0 seger från onsdagens drabbning på the Lawn i onsdags och inför närmare 11000 åskådare var man oslagbara. Det var helt enkelt inget snack om saken. Nu är Rovers 90 minuter från att bli det första laget på tio år som tar sig tillbaka direkt till ligan. För Forest Green var det här deras bästa säsong någonsin, man slutade 5:a i ligan och blir garanterat att räkna med nästa säsong.
 
 
 
 
Grimsby Town - Eastleigh 3-0 (Agg 5-1)
Palmer 35,71
John-Lewis 44
På Blundell Park i Cleethorpes (ja Grimsby spelar inte i sin hemstad) hade även The Mighty(det var nog ett tag sedan) Sailors en komfortabel eftermiddag då man slog tillbaka nykommlingen Eastleigh Town inför 6300 åskådare. Nu får man alltså åka till Wembley den 17:e maj och möta Bristol Rovers.
 
 
 
 
Kval till Conference League
I den norra ligan så möts Guisley och Chorley i final redan nästa lördag. Smått överraskande kan jag tycka då måde AFC Fylde och Boston United kändes som klart starkare lag.
 
I den södra delen av landet så har Borham Wood besegrat Havant & Waterloowille och får i finalen möta Whitehawk från Brighton. Whitehawk slog rättvist ut tuffa Basingstoke Town med 1-0 på bortaplan.
 
 

Tätt Avslut i Division 3

Publicerad 2015-05-03 19:01:00 i Fotboll,

Förutsättningarna inför den avslutande omgången var att Bristol City vunnit ligan medan kampen om den andra promoveringsplatsen stod mellan Preston North End på andra plats och MK Dons på tredje, fördel PNE med en pinne men sämre målskillnad. Bristol piskade stackars Wallsall med hela 8-2 efter ett hattrick av Aden "Agent" Flint, inför närmare 12000 åskådare.
 
 
 
Ännu fler besökte MK Stadium i Buckinghamshire för att se Milton Keynes ge redan nedflyttade Yeovil Town en dagsedel.5-1 slutade matchen och Dons avslutning får ses som remarkabel. 28 poäng på de sista 10 matcherna är imponerande. Preston North End åkte till Layer Road i Colchester för att möta United som låg på näst sista plats och även de piskade att vinna. Ett desperat kämpande Colchester höll tätt och det var nervigt och inte speciellt mycket chanser. Elva minuter in i den andra halvleken så drogs George Moncur, för övrigt son till West Ham legendaren, John Moncur, ned i straffområdet men Porter dunkade den högt över. Därefter hade Preston ett par riktigt heta chanser men skyttekungen Joe Garner, missade båda, något som skulle visa sig kostsamt. George Moncur slog oväntat in Uniteds ledningsmål, framspelad av Porter, då endast åtta minuter återstod och från den chocken hämtade sig aldrig Preston. Nu väntar kvalspel för laget något som inte är deras bästa gren. Nio (!) gånger har man missat uppflyttning i play offspel, men tionde gången gillt kanske?
 
 
 
Bottenstriden var än mer intensiv än det var i toppen. Colchesters tre pinnar tog laget till en 19:e plats och säker mark men man var relegerade under större delen av eftermiddagen. 
 
Crewe Alexandra hade en rätt bra situation. Med sina 52 poäng så var samtliga lag som låg efter dem tvingade att vinna, något som kändes ganska osannolikt. I 40:e minuten plingade det i alla fall till och Leyton Orient tagit ledningen borta mot Swindon Town, något man utökade till 2-0, sju minuter senare. Några minuter senare plingade det till på Checktrade Comunity Stadium i Crawley där Mattias Pogba, brorder till Milanproffset och förra året på Crewe Alex´mittfält. Det började kännas riktigt dåligt för ett Crewefan som jag. När sedan Graham Burke, Notts Countys Aston Villalån, oväntat satte 1-0 i Gillingham så var Järnvägsarbetarna på nedflyttningsplats och dessutom i underläge mot tunga Bradford City. 
Det som såg rätt hopplöst ut ordnade upp sig rejält i slutminuterna. Swindon kom igen och kvitterade Leytons ledning och matchen slutade 2-2, så adjö till Leyton Orient. Coventry City gjorde både 1-1 och 2-1 mot Crawley, det sista på övertid. Farväl Crawley.
 
 
Även i Kent skärpte man till sig och Gillingham pumpade in tre kassar och förpassade Notts County till den lägsta divisionen. Så en 20:e plats för Crewe Alexandra är inte illa alls. Eller som ett fan skrev på Facebook "Kan man inte göra det själv så får andra göra det åt en." En regelrätt planinvasion kostade man också på sig för att fira den fina 20:e platsen. Man gläds ju åt olika saker.
 
 
 
 
 

Måttlig Dramatik i Fyran

Publicerad 2015-05-02 13:55:28 i Allmänt, Fotboll,

Engelska division 4 är ganska så odramatisk i år. Både Cheltenham och Tranmere Rovers spelar nästa säsong i Conference League.Hartlepools smått heroiska avslutning på säsongen har fyra poäng ner till strecket.

I toppen så är Burton Albion och Shrewsbury Town är redan klara för League 1 nästa säsong. Tredjeplatsen är fortfarande öppen men klar fördel Southend United då de har två poäng mer än Bury. Båda lagen har svåra bortamatcher mot lag som innehar så mer att spela för än ära och den egna hemmapubliken. Skulle Southend kryssa medan Bury segrar så tar Bury platsen med sin något bättre målskillnad.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela