King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Highbury Stadium - Fleetwood Town

Publicerad 2014-04-16 15:14:00 i Engelska Fotbollsarenor,

Fleetwood ligger norr om Blackpool bredvid Wyre, floden som rinner genom Lancashire. Laget har gått som en meteor genom ligasystemet med FEM promoveringar på sju år. Ett fullkomligt galet resultat för vilken klubb som helst. Att Blackpool är den närmaste staden med ett fotbollslag är utan betydelse eftersom lagen knappt spelat mot varandra. De möttes dock i FA cupen för två år sedan och Cod Army, som laget kallas fick spö med 5-1. 
 
Klubben startade  1908 och det här är den tredje upplagan om man så får uttrycka det. Den första upplagan var riktigt tunga och vann Lancashire Combination League tre gånger på raken på 30-talet.På 70-talet spelade de i den kanske tyngsta amatör ligan i England, Northern League men gick i konkurs. Den andra upplagan av klubben gick i konkurs så sent som 1997 och ombildades till Fleetwood Wanderers, för att rask ändra namn till Fleetwood Freeport FC på grund av en sponsor. 
 
Klubben blev promoverade till Unibond Premier League 2005, de hade visserligen vunnit ligan året innan men de hade inte en arena som var okej att spela med i engelska division 7 då. Andy Pilley är svaret klubbens smått otroliga historia. På tio år har han plöjt ner mer än £10 miljoner och fått klubben att blomstra. Han har skapat runt 400 jobb i staden och faktiskt haft Joey Barton på träning med klubben. Pilley är en trollkarl av något slag och han har fått den lilla byn med endast 27000 invånare att helt plötsligt resa sig från att vara ett publag till ett lag som är på väg upp i League 1. 
 
Från att ha spelat i North West Couties League 2004 så står man nu tio år senare i ett läge där man troligtvis får kvala till League 1. Laget gör sin andra säsong i fyran och man låg länge i topp men har nu fem poäng upp till den automatiska promoveringen.
 
Arenan är en fantastisk byggnad om än inte fulländad. Ombyggnaden började 2007 då man byggde The Percy Ronson Stand som är en läktare som går 2/3 av en kortsidan. Den tar 621 personer. Det är där som bortafansen står.
 
 
Bakom det andra målet så har man the Memorial Stand. En liten läktare med endast sex rader som öppnade 2008. Den fyller ungefär halva kortsidan och bredvid så är den en del byggnader.
 
 
 
The Highbury Stand är ett litet underligt kapitel, vilket gör stadion så unik. Den täcker enbart halva sidan men den startar ner vid hörnflaggan vilket givetvis har en idé om framtida utbyggnad. I dagsläget så är det en del byggnader där vilket får den att se lite rolig ut,
 
 
Arenans kuttersmycke är Parkside Stand. En stor läktare som tar 2000 åskådare och även rymmer VIP sektionen. Med det bågade taket och stora fönster som släpper in ljus på arenan så ör den en arkitetisk genialitet. Mycket vacker att se på.
 
 
Som sagt en lite underlig arena kan man säga, men på något sätt så funkar det. Sett uppifrån så ser den väldigt grym ut. Maximalt antal åskådare är 5331 och klubben har trots sitt ringa invånarantal på 27000 ett snitt på 2800 i år. När laget vann The Conference för två år sedan hade de ett snitt på 2200. Underligt nog så har man 50 personer mindre i snitt i år när man krigar om uppflyttning till League 1.
 
 
 En väldigt fin bild tagen av Duncan Adams.
 
 
Flygbilden får en att få lite känsla för hur arenan ser ut .


Jag Hatar Per Gessle

Publicerad 2014-04-16 01:35:00 i Musik,

Eller gör jag det, han är en person som gör mig synnerligen ambivalent både i förhållandet till hans muskaliska begåvning och som person. Vi börjar med musiken.
 
- Gessle var med i ett vansinnigt mesigt band under min uppväxt som hette Gyllene Tider. Alla småtjejers dröm och   fruktansvärt töntiga.
 
+ Som musikaliks allätare av stora mått och stor anhängare av Beach Boys och Beatles så gjorde ju GT ett helt       gäng låtar där i princip allt var inspirerat av dessa, med harmonier och känsla.Min favorit Den Där Flickan I En         Cole Portersång är ju fruktansvärd egentligen och jag tröttnar på den efter första versen eftersom den låter som en   dansbandslåt.
 
- Gessle har ett jönsigt namn och kan numera gödsla med pengar vilket givetvis irriterar mig.
 
+ Gessle ger dem till IS Halmia.
 
- Gessle gifter sig med sin ungdomskärlek som har noll coolness.
 
+ Gessle gifter sig med sin ungdomskärlek som har noll coolness.
 
- Gessle är en usel sångare.
 
+ Han sjunger bättre än Plura Johnsson.
 
+ Historien om när han startade Roxette för att han ville slå internationellt. Sverige hade han redan slagit i och        han var ungefär 25 och blasé.
 
+ Storyn om hur den amerikanska utbytesstudenten Dean Cushman tjatar på en lokal radiostation om att börja     spela The Look
 
- Texten på The Look. Vad fan är det?
 
+ Stefan Sundströms text till den låten var betydligt bättre och Fuck Off´s framförande av den betydligt vassare.
 
- Frisyren. Kom igen du kan också bli pirat.
 
+ Att han faktiskt verkar sympatisk.
 
+ Att han spelade in en fantastiskt bra temaskiva med Nisse Hellberg till Mats Olssons bok om ett band i              Malmö på 60-talet.
 
- Han döper sin skiva till Mazarin.
 
Okej jag vet inte vad jag egentligen tycker om Gessle men man måste ge honom cred för att han gå omkring i samma frisyr som min kompis Lasse Magnusson. Eller så ska man ge Lasse cred för det. Till och me där blir det fel.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela