King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Dagens Produkt

Publicerad 2012-07-22 17:53:42 i Allmänt,

Kan bara vara kinarestaurangen på Ringvägen, där gamla Café Gateau låg en gång i tiden. Det nuvarande etablissemanget, vars namn jag ej kan förnimma, säljer den helt nya produkten Superstor Starköl. 
Ett nytt och mycket bra koncept. Dessutom så är denna ölsort kinesisk vilket ju får anses som helt rätt. Den kinesiska populationen i landet som driver krogar har ju sedan årtidoende tillbaka i tiden ansett att en avslagen upplaga av bryggerierna Spendrups, Åbro eller Pripps billigaste produkter är det som passar bäst till kinesisk kokkonst. Kan hända är det så, jag stannade inte och smakade men bara så ni vet så kan man få en 64 cl äkta kinesisk öl till ett bra pris i hörnet Ringvägen / Rutger Fuchsgatan. Ifall ni stannar till hör av er till Cobran så han kan få ett omdöme.

Dagens Produkt

Publicerad 2012-07-21 15:03:00 i Allmänt,

Dagens, eller kanske veckans mest oumbärliga produkt är Bacontandkräm. All information om denna är överflödig som ni säkert förstår. Att krypa ner i sängen med baconsmak på gomen innan man somnar är som ni förstår himmelskt. I höst kommer det vegetariska alternativet broccoli.

Princess Stadium - Darford FC

Publicerad 2012-07-20 18:07:02 i Engelska Fotbollsarenor,

Snart sätter säsongen igång och då är det snart dags att kolla av de nya arenorna i ligorna. Ett av de nyaste tillskotten i engelsk toppfotboll är nyuppflyttade Dartford FC som inte gjort så mycket väsen av sig sedan de startade 1888, som Dartford Working Mens Club. De har spelat några säsonger i Conference på 80-talet men mestadels hållit till i Southern League.
2006 byggde man en ny arena och då kan man ju tänka sig att den ser ut som alla andra arenor som man bygger nu förtiden. Där hugger man fullkomligt i sten, Princess Park är en fullkomligt unik arena både i design och för dess miljövänliga utformning. Arenan producerar sin egen elektricitet via solpaneler, tar tillvara på regnvatten för användning på arenan och träbalkar som stöttar taket, som förövrigt har ett överdrag av grön vegetation för att smälta in i den närliggande miljön. 
Huvudläktaren, som är enbart sittplats tar 642 åskådare och har glasrutor bakom sig där baren ligger, något som är viktigt att veta.Som ni ser på bilden ovan så har arenan träpanel något som är fullkomligt unikt i dagens fotboll. The Wooden Man, en trästaty som symboliserar de ekologiska värderingarna, är placerad mitt på den andra långsidan och är en magnifik pjäs.
 
Arenan tar allt som allt 4 100 personer, och publikrekordet som sattes i första matchen mot Horsham YMCA och sedan ännu en gång mot Crystal Palace, är på 4 097.Klubben har haft en klädsam publiksiffra runt 1200 personer i snitt per match de senaste säsongern och den lär väl öka i och med vårens promovering, då man slog Welling på Princess Park inför 4 088 åskådare. 
 
Dartford ligger i Kent, men ligger bara en halvtimme från centrala London med tåg och kan vara värt ett besök under hösten. Arenan är fullt utrustad med konferenslokaler, restauranger och festlokaler, men man har även golfkurser, vilket man får säga är en innovativ idé att utnyttja en arena på. The Darts har framtiden för sig, sällan har ett lag legat så rätt i tiden.

Går En Stund På Söder

Publicerad 2012-07-19 15:44:00 i Stockholm,

Då sommaren varit synnerligen sparsam med kvällar man kunnat sitta ute, röra sig på stan och dylikt så dök det plötsligt upp en sådan kväll. Att sitta helt ensam i Allhelgonaparken och lyssna till måsarnas skrik är kvalitet. Visst jag missar Allsång på Skansen på grund av detta men det här är faktiskt bättre. Jag förundras först över gamla goda Åsö Gymnasium som tronar upp sig i all sin prakt. Antingen så håller jag på att bli lite gaggig eller så kanske det inte är den fulaste platsen på Södermalm längre? Ganska kitchig faktiskt. Var det därför de valde att förlägga Anna Linds Plats precis där? Lite mer var hon väl ändå värd kan jag tycka.
 
 
Jag går förbi Skatteskrapan och in i parken vid Åsögatan, de där fula husen som ligger som ett monument över den storryska arkitektkonsten på 1960-talet. Liksom indianerna gjorde i amerika förr i tiden så möts även de lokala stammarna på Södermalm vid sin samlingsplats.
Det är inga siouxer utan familjer från hipsterstammen som leker sina sorlösa lekar efter ett par timmars hårt slit på reklambyrån, eller kanske jobbade de hemifrån idag? Männen i stammen bär inga fjäderskrudar men väl hattar i alla möjliga brokiga färger, som går att inhandla på Götgatan för endast 699 kronor, moms inkluderat. Stammens kvinnor springer efter barnen i korta klänningar från Myrorna medan männen pratar sinsemellan om allt från surdegsbak till hur man bäst rostar sina egna kaffebönor. Precis som det kunde vara på prärien under 1800-talet när Vaskande Skeden och Ihåliga Trädet satt och slipade pilspetsar inför morgondagens buffeljakt.

Dagens Rubrik

Publicerad 2012-07-19 09:10:58 i Allmänt,

Vet att många köper tidningen på grund av bra löpsedlar och rubriker på framsidorna. Om exempelvis superstjärnan och legendaren Pär Holknekt berättar om sitt beroende på ett Expressen löp så köper vi. Om någon i Robinson (speciellt Robban Robinsson) visar sina hemoröjder så köper vi. Ifall någon superstjärna som verkligen uträttat någonting som exempelvis Kalorina Gynning eller hon som var gift med Fadde Darwich tar ut sina bröstimplantat och skänker till någon kvinnojour så köper vi. Det där var bara några exempel på mycket bra löpsedlar/rubriker i kvällspressen, då det gäller morgonpressen så är det lite annorlunda då de arbetar lite annorlunda, men det kan komma bra rubriker även därifrån.

Idag var en sådan dag. Jag tror dessutom att det var oavsiktligt vilket gör det ännu bättre. Efter gårdagens självmordsbombningsattentat (långt ord det där), där flera regeringsmän både dog och blev skadade, så slog man till med följande slagkraftiga rubrik: Attacken Splittrar Regeringen. Det var väl ett understatement.

Södermalmsstråk

Publicerad 2012-07-17 19:36:39 i Allmänt, Stockholm,

Ett av de områden på Södermalm som är mest anonymt för mig är området mellan Ringvägen och Mariatorget, bakom Rosenlunds Sjukhus ungefär. Det ligger inte så mycket av värde där om man bortser från det förhatliga Södra Stationsområdet,som är förbannat fult. Det byggs en hel del där och sådant föregås ofta av rivning. En rivningskåk är alltid ett spännande objekt för diverse ljusskygga personer men den är ju även en rätt intressant för oss normala människor med. 
 
Det här huset är ett mellanting mellan den socialpolitiska sexdrömmen och ett ryskt hyreshus, vet inte riktigt vem som är arkitekt men en het gissning är att han även designade parkeringshuset Elefanten. Vet inte om man ska behålla huskroppen och lägga träpanel, men det känns som om det är ett jobb för Arga Snickaren, Ersnt Kirchsteiger eller någon annan ledande arkitekt.
 
Vi ser även en fantastisk nymodighet som jag verkligen hoppas de behåller. Vid entrén till konferenslokalerna så har man varit lite modern och kallat det för det mer internationellt klingande Confokal. Hur lät det här när Herr Torstensson från Enskilda Banken skulle ha möte med Direktör Baldersson från EPA? Vi ses i Confokalen? Troligen var det så. Här har man på en vuxennivå använt sig av barns fantastiska förmåga att förkorta långa och jobbiga ord. Jag var aldrig på Fritidsgården, men hängde rätt mycket på Frittan. Jag åkte aldrig Tunnelbana men ofta både Trick och Tub, ibland så åkte man även Socialsnöret men det är ju ingen förkortning eller förenkling. Ja ni förstår och här har man skapat Confokalen och detta mitt i Stockholm.På något sätt så skulle det vara tråkigt ifall de rev den här entrén och inte bevarade den för eftervärden.
 
 
 

127

Publicerad 2012-07-15 01:38:32 i Allmänt,

Det är numret på kanske den bästa pjäs jag sett på år och dag. En 40 minuter lång monolog som var helt otrolig. Den går på olika ställen hela sommaren. Missa den inte för den är både viktig och bra.


Det kan även vara så att den bästa discolåten som gjorts det här året är Dexys I´ll Allways Love You, Hela skivan är så grymt bra som bara ett comebackande band som verkligen vill ha en ny hit kan göra den.

Man Kan Inte Lita På Någon?

Publicerad 2012-07-10 17:37:32 i Allmänt,

Det konstaterade redan Blå Tåget, om jag inte minns fel och när jag slår upp tidningen så rasar världen totalt. Tidningen slås upp vid ett tiden på dagen efter ett samtal till DN-skrapan där de förklarar (de läser meddelandet från Pressens Morgontjänst) att budet slängde tidningarna i trapphuset eftersom lampan var trasig. Nu var det förvisso sant, men det är ändå rätt ljust så det borde inte vara några problem att läsa vad som står på dörrarna. Att ange det skälet får mig att tänka och hoppas att han inte jobbar kvar till hösten då det även är mörkt ute, då lägger han de kanske vid busshållplatsen, för där är det ju oftast ljust. Kanske är han amerikan och gör som de gör i filmerna kastar tidningen på gräset, men det gäller ju bara i villaområden, ifall man delar in the Hood så får man allt lägga ned grejerna i lådan. Är det så att han är mörkrädd så kanske tidningsbud är fel karriärväg och han kanske kunde sadla om till brevbärare i så fall. Hell dig käre tidningsbud, imorgon så kommer de att säga till dig att en grinig gubbe ringt och klagat på ditt hantverk, han kommer att kalla mig gubbjäveln på ettan.
Hur som helst så får jag till min förskräckelse se att ungdomar nobbar alkohol och droger något som ju i de flesta tider varit just ungdomarnas signum, det och att spela radio högt. Nu har man tydligen skippat förebilder som Iggy, Kifan och andra heroinister till förmån för Anna Skipper och Anna Anka. Är inte helt säker på att jag ser den utvecklingen som hälsosammare.
Svensk Bilprovning är nu styckat och sålt till bolaget Opus vilket ju är kanon, det blev omedelbart bättre då det infördes pensionärsrabatt. Visserligen blir det dyrare att besiktiga bilen på kvällar och helger när folk som arbetar är lediga, men det kan man väl ha överseende med. Nu har jag varken bil eler körkort och bryr mig väldigt lite om vem och vad man ska göra på en Bilprovning men jag har lite svårt att se att grunder och infrastruktur ska säljas till privata bolag. Det ger ju inga större skatteintäkter då de sällan skattar i landet dessutom.
Nä det ska vara som på Josef K´s tid en rejäl statsapparat.

Mattips

Publicerad 2012-07-09 22:40:49 i Allmänt,

Vill inte bli en sån där som fotograferar min mat och lägger på ansiktsboken, så jag lägger lite text här istället.Var på köttboden och köpten en clubstek till middag. Makalöst gott med bara en sallad med lite hemmaodlade örter och tomater. När jag skulle göra vitlökssmöret så for fan i mig ska ni veta. Bredvid smöret så låg en saftig bit parmesanost och då tänkte jag lite galet som jag gör ibland att nu sjutton, så jag hade i det i vitlökssmöret. Blev väldigt got kan jag minsann meddela. Nu har ni läst så här långt, börja om och läs det som Astrid Lindgrens röst i Barnen i Bullerbyn (the Kids from Noisy Village som den heter på engelska). Har ingen bild på skiten men det var i alla fall gott som fan.

Bra Reklam

Publicerad 2012-07-08 18:03:08 i Allmänt,

Han är väldigt sympatisk. Låter lite jovialisk och jag tror att han är Göteborgare, men definitvit från Västergötland. Sedan lagar han lite mat. Går på New Yorks gator i sin rock. Lagar lite mer mat. Kollar på en marknad om de har kronärtskocka. Och självklart, det har ni redan kopplat ihop, är det reklam för skithuspapper. Jag fattar den liksom inte. Vad är kopplingen?

Doncaster Rovers Och Fortfarande Det

Publicerad 2012-07-05 03:31:39 i Fotboll,

 

I min förra krönika så ondgjorde jag mig över finanshajar som tar över fotbollslag och gör dem till sina personliga leksaker, något som fortsätter allt mer inom fotbollen. När spricker bubblan? Hur många klubbar kan leva på att rika shejker, stora konsortier som köper upp dem och låter klubben betala notan i form av lån och så vidare. I fotbollen är det inte något underligt att man har skulder på sex miljarder så länge den dagliga ruljansen fungerar. I ett vanligt företag så skulle man fått slå igen för länge sedan.

 

Doncaster Rovers föddes redan 1879 och blev professionella sex år senare, därefter så spenderade man cirka 110 år i de lägre regionerna av den engelska ligan utan att någon direkt höjde ögonbrynet. Ska vi vara ärliga så höjdes väl ett och annat ögonbryn och en och annan tidig 1900-tals mustasch rynkades då de under 40 år åkte ut och in i Football League, men 1923 så stabiliserade man sig som en klubb i dåvarande Norra Tredje Divisionen när man ersatte Stalybridge Celtic. Strax innan hade man flyttat sina bopålar till sin nya hemmaarena Belle Vue, som skulle vara the Rovers hemmaplan i 84 år.

I början på 90 talet så fann man sin räddare i nöden en affärsman vid namn Ken Richardson som tog över klubben som var i stort behov av pengar. Richardson som senare, av polisen beskrevs som en person skulle ha pirrat en två åring för att plocka upp en 2 pencare, hade kunnat bli klubbens död. Hans stora intresse var att bygga en ny arena, men blev nekad det av staden och tog då till den drastiska åtgärden att bränna ner arenan för att få ut försäkringspengarna och sedan sälja marken till någon som skulle kunna bygga en galleria eller liknande. Richardson fick fyra års fängelse och klubben rasade slutligen ur ligasystemet. De befann sig nu i ungefär samma situation som Darlington gjorde men klubben hade tur och fann en ny ägare som investerade i klubben, istället för att investera för att enbart profitera själv och vändningen kom 2003 då man via play off tog sig tillbaka till Division 4. Med en ny toppmodern stadium som tog 15000 åskådare fann man den bästa eran i klubbens historia då man redan första säsongen i fyran blev promoverade.

2008 tog man sig ytterligare ett steg upp i ligasystemet då man på Wembley slog Leeds United inför 75  000 åskådare. Visserligen så åkte man ur Championship i våras och får spela i League 1 nästa år,  men man har inte några större ekonomiska problem och man har en hemmaplan och jag tror att man är rätt nöjd i den delen av den brittaniska riket.

Lite skillnad på Doncaster och Darlingtong med andra ord. Fast det är ju förvånansvärt  lite som skiljer i sådana här situationer.

Darlington 1883

Publicerad 2012-07-02 04:59:23 i Fotboll,

Det kan gå åt helvete när man låter lokla finansschakaler leda en klubb. Det här har ingenting med Tyresö FF att göra vill jag förtydliga, Hasse som har köpt  de felsta spelarna till TFF och även lite prostituerade har ju inget med Tyresö FF att göra. Det faktum att han fortfarande är med på styrelsömötena gör inte att hans horköpande har medtyresö FF att göra. Darlington FC har haft det betydligt jobbigare med sin ägare. Vid slutet av förra seklet så skulle den stenrike affärsmannen George Reynolds köpa en bil till sin dotter, men kom hem med en fotbollsklubb istället. Reynolds, född i Sunderlands slum och tidigare dömd både för stöld och kassaskåpssprängning, hade vid det här laget en förmögenhet som placerade honom bland de hundra rikaste personerna i England. Reynolds var fast besluten om att Darlington skulle spela i Premier League inom tio år och byggde därför en arena för 25 000 åskådare och övergav Feethams, klubbens hem sedan 1883. Han döpte den till Reynolds Arena, efter sitt efternamn. Dessvärre så hamnade klubben redan efter fyra år under tvångsförvaltning och Reynolds tvingades bort från ägarskapet och in i fängelset, för skattebrott. Under sin tid som ägare så lyckades han i alla fall med att bannlysa den tonåriga utgivaren av fanzinet Where Have The Money Gone från arenan, tvingat tilbaka sign-on-bosnuar från spelare (när de skulle flytta vidare) och en hel del annat som gjorde honom impopulär.
Klubben rasade ur ligasystemet 2010 och i våras åkte man ur The Conference. Klubben var då i så dåligt skick att fotbollsförbundet beslutade att flytta ner dem till Northern Counties League, den näst lägsta divisionen i England. På grund av detta har man formerat en ny klubb vid namn Darlington 1883, men jag tror man fortfarande spelar på en av de största arenorna utanför Premier League...

Dagens Produkt

Publicerad 2012-07-02 03:28:48 i Allmänt,

Dagens produkt är inte så mycket en pryl men eftersom den såldes för ett höt pris så ska den anses som en produkt. Jag har inte någon uppfattning om det är en bra produkt den är helt enkelt med för namnets skull.
MSV Duisburg har köpt Sören Brandy från Paderborn. Alltså Mr Cognac flyter vidare i sin karriär och vi önskar honom lycka till.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela