King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

I En Strid Mot Lattemorsorna

Publicerad 2011-02-23 12:40:50 i Allmänt,

 

Visst är det jobbigt med barn?

Jo jag vet, barnen är det finaste vi har och så vidare, men det gäller väl bara våra egna eller hur? Inte de andra, de okända, de gapiga, de jobbga, de andras ungar. Har inte riktigt förstått irritationen mot de så kallade Lattemorsorna förrän idag faktiskt. Fick glädjen att dela bord med två då jag (redan i ett irriterat tillstånd eftersom jag inte fick igång Wi-Fi nätet) idag tog en fika på ett lokalt café. Det anslöt sedan även en Lattepappa så de tre ansåg att de kunde använda alla 25 stolarna som fanns på caféet.



Nåväl här är lite tips ifall ni har småbarn och vill gå ut med dom.



Hungriga Barn Jagar Bäst

1. Se till att det var länge sedan ni gav dom mat. Att ge sig ut på fika med en mätt, belåten och harmonisk kilhatt är ju detsamma som att ge sig ut med den tyst unge, som inte skulle störa de övriga kunderna, och hur kul är det egentligen. Det här är ju generationen som lärt sig att åka till Peru med bara en tandborste i bakfickan så inget ska vara enkelt. Ett grinigt och trött barn syns mycket mer, ifall någon missat din gigantiska dubbelvagn som du ställt framför dörren. Att ge barnet mat på fiket säkerställer att du på ett effektivt sätt punkterar kön, då du tränger dig före och bestämt kräver att din burk med ärtor ska värmas så fort som möjligt.



Ett Fordon Måste Få Ta Plats

2. Vagnen är ett viktigt vapen. Det räcker inte längre med en vanlig vagn utan du behöver en i den storleken som man fraktar brädor på vid sågverket. Var ska man annars lägga matkassar, laptop och annat viktigt. Skit i att du inte har tvillingar, utan en dubbelvagn är du rökt. Det är fullständigt lönnlöst att försöka spärra av en gågata genom breddgående om du har en singelvagn. Det blir ibland så mycket luckor att både brevbärare och ambulanspersonal kommer förbi och det vill man ju inte. Fik är som gjorda för att skapa egna världar. De är oftast små, och om man träffas några stycken och trycker in alla vagnarna så kan man faktiskt se till att inga andra kunder kommer in. Vagnen är även effektfull ifall du bor bor i flerfamiljshus där man kan placera vagnen väldigt strategiskt i trapphuset, typ framför nödutgången eller hissdörren.

 

Andra Gäster - Dina Fiender

3. Visa gärna för andra gäster, ifall det finns några kvar att du hellre pratar i telefon med någon väninna än att trösta ditt barn som börjat gråta på grund av att hon inte når maten som du hade tänkt att ge henne. Det är ett grymt effektivt vapen att först ge det hungriga barnet lite mat och därefter, som en så kallad cliffhanger, låta henne vänta tjugo minuter på nästa tugga, medan man ringer upp Louise och berättar om att Hans-Åke varit otrogen igen. Ditt barn kan på den tiden förvandlas till något fullkommligt galet men framför allt till något som stör andra kunder. Använd detta till att om möjligt ta över den andra kundens plats, så att man kan ha den till att lägga leksaker på.




4. Jobba i grupp

Det är alltid effektivast att arbeta i grupp och angripa en ensam cafékund. De personer som frivilligt drar sig till ett fik för en kaffe, semla och lite tidningsläsning är oftast sjuka, ensamma psykopater och de ska givetvis bort. Här hjälper man faktiskt caféägaren för att på så sätt göra en "naturlig" utrensning av rätt trista kunder. Detta är dock svårt och ibland så måste man ta till det tunga artilleriet, det vill säga barn som kan gå. De är svårkontrollerade redan i hemmiljö, men släpp dom vind för våg på ett fik medan du och kompisen snackar bort en halvtimme eller så kommer du snart bli varse att övriga kunder har gått. Det gör även du och dina kompisar för ingen vill ju sitta på ett fik som inte har några kunder.




Jag räknar till 28 sittplatser på fiket, 27 om man tar bort min plats men det är redan fullt faktiskt. De fem vagnarna som strategiskt placerats i gången motar bort de som tänkte gå till fots in och det går faktiskt att sprida ut sig på 27 stolar även fast man bara är sex stycken.  

Ge Mig Rysningar

Publicerad 2011-02-23 09:31:51 i Allmänt,

Var en gång i tiden tillsammans med en tjej som gillade att man skulle dra naglarna på ryggen (det gör nästan samtliga kvinnor) för då rös hon. Av den självklara anledningen så antog hon att även jag ville uppleva detta och körde sina rödmålade över ryggen så fort man låg på mage och läste en tidning. I den åldern så var man ju dessutom så funtad att man höll igen på kritiken för man visste ju inte hur kvinnor fungerade. Att kritisera en kvinna kunde ju dessutom innebära att hon blev sur och att man inte fick ha sex på flera timmar.

Numera så vet jag fortfarande inte hur kvinnor fungerar men jag har alltid en elpistol i byxlinningen ifall någon försöker med nåt.

Då slipper man vidare disskutioner.



Trots detta så finns det ändå saker som får mig att rysa. En av dessa är en skvirecension för något band som blandar sjuttiotalsmusik med cannabis och folkmusik, vanligtvis i DN. Jag får ohyggliga rysningar då man på fullt allvar skriver att detta är årets bästa rockskiva och beskriver Lat Lars Gånglåt som nästa stora hit. Helst ska det vara instrumentalt och det måste vara en uppsättning med tre trumslagare, fiol och elbas. Elgittar är givetvis också med annars skulle det vara omöjligt att göra ett tjugo minuter långt solo i mitten på låten.




Kom ihåg att vi i skolan gång på gång fick gå och titta på rockbandet Hybris eftersom rektorns son spelade bas där, och för att vår lärarinna var kåt på han som sjöng, som förövrigt uppträdde i trädskor och hade en liten fläta, förutom de obligatoriska runda glasögonen. Om det finns någon läsare som har ett band med Hybris så får ni gärna skicka en ljudfil till Cobran. Jag är ju trots allt nyfiken på vad det var som gjorde att jag fick rysningar av detta band, och kan det vara så att jag inte gillar Kebnekajse bara för den där killen i trädskor?

Förövrigt så har Sandvikens den coolaste förkortningen, SAIK (uttalas PSYCH) är rätt genialt och den som kom på detta på trettiotalet visste inte hur rätt han skulle ligga 2011. Måste vara jobbigt för en bandyspelare att möta ett lag vars åskådare hela tiden skriker Psych - Psych -Psych. Man kan ju bli psykad för mindre.

FA Cupen 5th Round Proper

Publicerad 2011-02-18 23:40:12 i Fotboll,

 

Äntligen dags för ännu en omgång av den äldsta, ädlaste och mest äkta fotbollscupen I världen. En liten round-up som det heter i England, bara så vi vet vad vi har att förvänta oss. För Cobran vet.

 

Lördag:

Stoke City – Brighton & Hove Albion

De som inte svarade rätt på förra veckans På Spåret fråga, hade haft rätt stor hjälp av en fotbollskunnig person i soffan. Den här matchen är allt annat än en solklar hemmaseger. City, som alltid är starka hemma på Brittania, är visserligen ett Premier League lag, men Brighton är i en grym form och leder trean rätt överlägset. Större skrällar har hänt. Avspark klockan fyra på Viasat.

Tips: 0-1

 

Birmingham City – Sheffield Wednesday

Att Brum skulle förlora den här matchen, mot ett lag som har svårt att hålla sig ovanför strecket i trean, är väldigt svårt att se. Fast de så kallade underhundarna kan ju alltid överraska men jag har svårt att se att det händer just här.

Tips: 3-0

 

 

Manchester United – Crawley Town

Att ett division fem lag slagit ut ett lag från Premier är otänkbart, men vad har de att förlora. Här kommer grabbarna som är vana att spela inför 3.000 personer till ett fullsatt Old Trafford med nästan 80.000 åskådare och de kommer att göra allt och lite mer därtill. Håller man rent i en halvlek så kan den riktigt stora skrällen, det otänkbara, faktiskt ske. Jag såg lottningen live på SKY och de som drog lotterna var jävligt nöjda med den här matchen. Matchen visas klockan 18;00 på Viasat.

Tips: 5-1

Dessutom så är det omspel mellan Chelsea och Everton som visas på Viasat klockan halv två.

Tips: 2-0

Söndag:

 

Fulham – Bolton Wanderers

Rätt blek match får man säga men jag har en känsla av att Murphy, som börjar bli till åren är jävligt sugen på en bra vända i FA Cupen, för någon ligatitel lär det inte bli med Cottagers, så jag tror att de är rätt taggade och alltid svårspelade på hemmaplan. Wanderers är å andra sidan på gång med ny forward och ett klart offensivare spel än tidigare. Svårtippat.

Tips: 2-1

 

Leyton Orient - Arsenal

Londonderby och Gunners är i form och jävligt stöddiga för tillfället. Här ska man avfärda ett Leyton som ligger på tionde plats i trean, men med tre raka segrar. Alex Revell avgör med matchens enda mål i 77:e minuten? Arsjavin och de andra töntarna i Arsenal får sin mest svidande förlust sedan Nils Dacke slogs i Uppsala socken. Glöm inte bort att Arsenal har haft multikultiproblem hittills i cupen och klarat sig på tveksamma straffar i slutminuterna de senaste två matcherna. Matchen går på Viasat halv sex på söndag.

Tips: 1-0 och ingen straff till Arsenal

 

Dessutom så får man inte missa omspelet mellan Manchester City och Notts County. Vi som såg hur Skatorna gjorde the Citizens till en blek grå mass i den första matchen, vet att nu kan en av de största skrällarna ske. Visas på Viasat klockan tre på söndag.

Tips: 2-1

Lost League Football Grounds & Football Club Origins & Nicknames

Publicerad 2011-02-18 21:28:42 i Fotboll,

 

Dessa fina alster, författade av Miachel Hateley, den förstnämnda skriven tillsammans med brodern Drew, damp ned i lådan. Här får man riktig information, och bra anekdoter i samma mängd som Persbrandt får brev på alla hjärtans dag, ja för det är faktiskt så att Ingaröfyllot är den person i Sverige, som får flest brev på alla hjärtans dag. Lokalinformation från ett postkontor kan vi säga.

 

Lost League Grounds är en bred och fin edition, där foton på gamla och övergivna stadium som inte är i bruk avhandlas med ackuratess. Älskar flygbilden över Saltergate, ballaste namnet någonsin på en fotbollsarena, där Chesterfield spelade sina matcher. Superfina bilder, som alla fotointresserade borde kolla in. Mängder av svartvita kort från 60-talet från the Dell, Aggborough och Manor Ground. En riktig kaffebordsbok med andra ord.

Football Club Origins & Nicknames är en läsbok och jag började som sig bör på kapitel tre, Lost to the League. Ett kapitel som handlar om klubbar som dött, antingen försvunnit ur ligan och numera är amatörlag eller som helt enkelt gått i konkurs.

 

En bra sak att veta är att Evertons verkliga derby motståndare inte är Liverpool. The Friendly Derby till trots, så spelades Liverpool derbyna mellan Everton och Bootle FC.

 

Burton, som är en ganska liten stad, har haft tre ligaklubbar. Burton Swifts, Wanderers och United.

 

Middlesborough FC var inte den första proffsklubben i staden utan Middlesborough Ironopolis bildades av utbrytare från FC för att de ville ha en professionell klubb i staden. Bra att veta, dessutom vilket grymt namn.

 

 

New Brighton Tower var ett lag som skapades, för att spela på en arena vid ett nöjesfält som konkurrerade med Blackpools strandpromenader. New Brigton Tower FC gjorde succé direkt och blev invalda i division två redan efter en säsong. Efter att ha sajnat ett antal landslagsspelare så gick allting väldigt bra förutom ekonomin. Problemet var att man spelade på en arena som tog 80.000 och man hade runt 1.000 åskådare så det gick inte riktigt ihop.

 

Som sagt bra information och intressant läsning i badet.

 

 

 

Forsberg Lägger Av

Publicerad 2011-02-15 23:41:38 i Allmänt,

 

Ja vad tråkigt, en legend, låt vara inom en så trivial sport som ishockey men ändå. Karln var ju faktiskt en riktigt skön lirare. Läste Johan Esks krönika i DN idag, och berättelsen om när de skulle intervjua honom under en bowlingmatch var jävligt kul. Forsberg blev så extremt fokuserad på att spöa Esk och kameramannen, att han inte pratade under spelet. En skön vinnarskalle och jag minns hur mycket skit han fick som 17 åring i Elitserien, för att han spelade för tufft.

 

 

Det som är lite trist är att det är så många som gnyr om att han borde ha slutat för länge sedan, det är patetiskt att han håller på och försöker göra comeback och så fortsätter det.

 

Jag ställer mig frågan varför då? Vad är det för patetiskt med det egentligen? Skulle inte vem som helst som hade möjlighet göra detta åtminstone försöka? Försäkringskassan skulle i alla fall uppskatta om Svarv-Lasse försökte komma tillbaka till sitt jobb, efter att han blev av med ett par fingrar i bandsågen. Vad är egentligen skillnaden? En vanlig man som försöker slå sig in på arbetsmarknaden igen. Forsberg är bara 37 år och om jag inte minns helt fel så spelade Gordie Howe tills han var 52 (1946-1980) så några säsonger borde han ju ha haft kvar. Det ska tilläggas att Howe gjorde comeback 1997, vid 69 års ålder och spelade en match för Detroit Vipers, på så sätt kunde han säga att han spelat under sex decennier istället för ynka fem.

Det som förundrar mig är att många är förvånade över att Forsberg vill tillbaka och spela. Det är bara i sportens värld där det är viktigt att sluta när man är på topp, på alla andra arbeten så måste man vara kvar och jobba tills man är 65. I ärlighetens namn så är det väl klart mer motiverande att klamra sig fast vid ett jobb som idrottsman, det vill säga jobba med sin hobby, än att gå upp klockan sex och kila ned till smedjan. Fast i sportens värld så ska ju legenden bevaras, men det är ju alltid vi som är åskådare som anser det. Fånigt är det i alla fall att så många håller på och dissar hans försök.

 

Tottenham Hot Spurs spöar AC Milan på San Siro och Gatusso skallar AC Milan legenden Joe Jordan efter matchen. Trodde han att han skulle kunna skrämma en före detta Leedsspelare? Den gubben har gett fler tjuvnyp under sin karriär, än vad påven har lustiga mössor i garderoben. Eller som Harry Redknapp (H:et är stumt) sa efter matchen ”Joe Jordan isn´t the man to pick a fight with.”

 

Enligt Sladjan så var Crouch instrumentalt viktig för Spurs, vad det nu betyder.

 

Örgryte IS får en räkning från Göteborgspolisen på några tusenlappar, vilket är helt befängt. De ska tydligen ha betalt för bevakning av en fotbollsmatch. Om vi räknar från början så drar en fotbollsmatch med 10 000 åskådare in en rätt nätt summa pengar i dels skatteintäkter och dels till de kommunala bolag som agerar på arenorna, därtill så har vi skatteintäkter för det som vi kallar ölhinkning, före och efter matchen. Så vitt jag vet så bekostas polisens arbete av staten via vår skattsedel och de borde inte hålla på och tramsa med sånt här. Det är bara trams. Idrottsföreningarna skickar inga räkningar på det sociala arbete man gör för ungdomar, och den ersättning som man får i form av aktivitetsstöd är väldigt låg. Det man undrar är om polisen kommer skicka räkningar till bankerna om det skulle ske ett bankrån? Kommer det att komma en räkning till de politiska partierna om deras politiker känner sig hotade och behöver beskydd. Vanligtvis så är det ju Hells Angels som tar betalt för beskydd.

Visst, vi ska inte jämföra Örgryte med klubbar som drar 10 000 åskådare men desto större själ att låta bli att jävlas.

 

 

 

Melodifestivalen

Publicerad 2011-02-13 00:16:14 i Musik,

Cobran kollade motvilligt in den kulturskymning som vi i vårt avlånga land kallar Melodifestival. Javisst det är en tillställning för landsortsbönder och folk som hänger vid folkparken i Åmsele och dricker renat i en Amazon. Inget man tar en Ardbeg och en bit makrill till direkt. Först ut var en kille som gillar 50-talet, och som kallar sig för Brolle Junior, vilket bara det borde vara artistiskt självmord. Han vann visst. En som de kallade Bettan sjöng en låt stående i ånga, och hur många pekoral om vägar och broar hon än staplade på varandra så blev det hur trist som helst.
En brud med skitkonstig tröja var med och lyckades sjunga en låt med benen i 90 grader hela sången, den borde vunnit tycker jag. Inte för att den var bra utan för att hon hade såna bra benmuskler. Finns det inget positivt i en tävling så måste man ju finna de små detaljerna. Sanna Nielsen var också med och hon är ju alltid bra för hon är lång. Det är för få långa tjejer på TV.
En flintskalliga killen som hade lånat kläder av DiLeva var väldigt irriterande med sina händer som hela tiden skulle upp i ansiktet. Ett säkert tecken på att man ljuger sägs det och det kan vara rätt.
Läbbigast denna kväll, av de så kallade musikerna var ändå hon med en grön halsduk, som inte kunde sjunga alls. Någon sa att det var en rip off på Laila K´s grymma Electric men det var båg. Vi som träffat Laila vet att hon skulle ge den där bönan stryk på fläcken.
Sammanfattningsvis ett uselt startfält men det toppades av en ännu uslare produktion. De där två lustigkurrarna som pratade med artsiterna före bidragen var smärtsamt usla och det är länge sedan jag sett sådan smörja. Vem fan har skrivit manus till detta? Dags att införa stupstocken igen. Stackars Rickard Olsson som är en proffsig programledare och verkar ha hamnat i en sörja som kan vara svår att ta sig ur. Trodde att han Visste Bäst?
Hursomhelst så tänker jag inte titta på något mer av detta om inte HA bryter sig in och riktar en Magnum 44 mot skallen.
I morgon så har vi fantastiska tidningsrubriker i AB och Expressen om att någon i Västerås inte fått rösta, vilket brukar benämnas som "Röstningsskandal" eller "Voteringskatastrof", tar tillbaka dt sista eftersom ord som votering sällan förekommer i dessa tidningar då det kan vara svårt att förstå vad det betyder. Hur som helst någon form av skandal är det ju varje gång, men det är sälla som det avser själva låtarna.
Cobran har sagt sitt.

Så Äntligen..

Publicerad 2011-02-12 23:33:30 i Musik,

 

 

Världens bästa band har äntligen släppt en ny singel efter ett år längtan och väntan. Glasvegas har dessutom skaffat sig en ny trumslagare från norrbotten. Givetvis en kvinna vilket är jävligt ballt. Inte att hon är kvinna utan att en svensk blir vald att få spela med det absolut bästa bandet som nu existerar. Stort.

Euphoria låter som en äkta Glasvegas singel. Bra gas låten igenom och lite äkta Glasgow poesi. Grymt bra. Det är inte en ny Flowers and Footballtops men en bra låt ändå. Klart bättre än Brodde Junior i Melodifestivalen till exempel. Det finns dessutom en grym version av Ronettes Be My Baby på Spotify som de spelade live på BBC någon gång. Klart bättre än att höra gamla stofiler som Erik Klapton gnugga sig igenom ytterligare en version på Layla.

Roots Hall

Publicerad 2011-02-05 23:56:31 i Engelska Fotbollsarenor,

En av de absolut vackraste arenorna i England och hemmaplan för Southend United eller The Shrimpers, räkorna. Jag har inte varit här men jag tycker den är så sjukt läcker. Den fina läktaren bakom målet, med dubbla läktare för hemma fansen är magisk, och får en att tänka på tider då det alltid var fullspikat på matcherna.

 

Southend är som vanligt ett mittenlag i division fyra men drar ändå runt 5000 personer på varje match, något som är en rejäl dipp i jämförelse med förra 09/10 då man snittade på lite över 7000 åskådare per match.

Klubben sålde arenan  i slutet på nittiotalet och har sedan 2006 planerat en ny arena med plats för 22 000 åskådare i Fosset Farm, något som har tagit tid att genomföra. Klubbens ägare Ron Martin har ansett detta som ett måste för att utveckla klubben, men fansen börjar bli lite skeptiska då flytten pågått i närmare tio år. Martin sålde Roots Hall för ungefär £4 000 000 medan den nya arenan kostar runt £80 000000 så det verkar som ett stort steg för en division fyra klubb.

Ta chansen att besöka denna vackra plats innan flytten blir ett faktum.

Tipslördag

Publicerad 2011-02-05 11:29:16 i Fotboll,

Det ska bli en underbar lördag för Cobran. Tipslördag med vännerna Keegan, Målarn och Nocke. Först öl och tips på Södergården cirka 4000 spänn ska det sättas sprätt på. Därefter så kommer limosinen och hämtar oss för färd till Keegans slottsliknande byggnad på höjden där han allt som oftast sitter i sin källare och rengör sin Mauser M13. Det har utlovats öl, vin och sprit, dessutom mat. Keegan vill självklart att alla ska basta, så inget har förändrats på den fronten. Därefter så ska vi bestämma vilken match vi ska se och även diskutera resa i vår. Intressant very intressant

Är Det Dags

Publicerad 2011-02-04 23:21:19 i Allmänt,

Cobran sitter i funderingar och kanske är det dags. Kanske vikarna börjar bli för djupa? Kanske så är det dags?
Ska Cobran raka huvudet igen och se ut som en fotbollshuligan? Frågan är inte helt enkel att besvara så jag låter er läsare bestämma.

Att Åka Buss

Publicerad 2011-02-04 21:56:23 i Allmänt,

 

Jag är en bussåkare, jag skulle kunna åka bil, det skulle sparat mig massor med tid, men man är ju miljövän, dessutom så har jag inte något körkort. Fast jag gillar att åka buss, jag vill kanske inte gå så långt som att säga att det är ett sätt att leva, men det händer helt klart mer saker på bussen än när man sitter själv i en bil. Fast de flesta carpoolar väl ändå nu för tiden?

 

 

Ett av de stora problemen med bussåkning är, hur som helst, att man kan hamna bredvid, eller även mittemot numera, något som anses som en störande person. Då menas oftast en person med OD, det vill säga taskig kroppsodör.

Med andra ord så kan man hamna bredvid någon som ätit en dansk ost till frukost och sköljt ner det med kaktusbrännvin, kan hända har han också toppat med ett litet vitlöksbröd. Detta anses då som stötande. Kan hålla med om att han i toppluvan, som alltid startade dagen med elva cigg och satt framför mig och stank rök, varje morgon i ett år, var rätt irriterande. Han är borta nu, troligen har han fått bronkit så att han inte kan jobba längre.

Jag förstår folk som suttit bredvid någon som varit uppe hela natten och kokat kolja i ett svettigt kök, det kan vara lite påfrestande, för så tidigt så har man ju inte vaknat på riktigt än, och det kan vara svårt att ta till sig nya influenser.

 

Dessa småsaker är inte något mot vad jag upplevde på buss 873 härom morgonen. En man mellan 45-50 med en rejält mystisk discofrisyr, som dessutom hade någon form av blondering i sig. Lite som Madonna från Papa Don´t Preach-tiden ungefär. Mannen lyssnar som många andra på musik i lurar, inget ovanligt där inte. Han spelar dock väldigt högt. Så högt så att alla i bussen hör, mest jag. Det är inte Rockklassiker, eller något tufft heminspelat band med Glasvegas. Han inleder med Bra Vibrationer med Kicki ”jag är så full” Danielsson. Han fortsätter därefter med Främling med Carola ”Jag är så kristen” Häggqvist. Ingen kroppsodör kan mäta sig med detta tilltag. Det finns helt enkelt inget som toppar.

Om vi ska återgå till det positiva med att åka buss så är det ju då miljön, staden tjänar pengar men det kanske mest positiva skälet till att åka kommunalt fick jag höra här om dagen. En god vän som är hantverkare har börjat arbeta på Kungsholmen vilket föranledde honom att börja åka kommunalt. I måndags så ringde han och förklarade de verkliga fördelarna med Storstockholm Lokaltrafik.

Jag citerar:

”Jag slipper leta parkering, jag sparar 200 kronor i P-avgift, och så kan jag dricka fyra öl på vägen hem så går man jämt upp” Okej nu gick han visserligen 50 kronor back i måndags, men det är pengar han hämtar hem nästa gång han lurar i någon gammal änka att hon måste ha nya golvlister, eller när Avernäs ska byta kök igen.

 

 

Nu hoppas jag verkligen att du inte hamnar bredvid en sågspånsindränkt och öldoftande snickare på vägen hem, för det är något fint att åka kommunalt.

FA Cup Weekend Söndag

Publicerad 2011-02-01 00:31:32 i Fotboll,

 

 

Så kom söndagen då, och då brukar Sky Sport ha plockat ett par riktiga russin, för de är nämligen de som bestämmer vad som visas på Viasat, om ni trodde något annat. Sky äger och regerar. Sky ser till att Manchester United nästan aldrig har avspark klockan tre på en lördag, men de ger oss ju även matcher på fredagskvällar och har en fantastisk bra täckning.

 

Vi inleder med lite samtidshistorik angående Sky Sports och Manchester. Som en protest emot Glasierfamiljens ägande, de svindyra biljettpriserna och det faktum att United nästan alltid spelar på söndagar så bildades fotbollslaget FC United of Manchester. Trots att de idag spelar i Evo Stik League, vilket är division sju, så har man ett snitt på 1895 personer per hemmamatch. Därför ansåg Sky Sports att det var läge att visa dom i en tidig cupmatch. De passade även på att flytta avsparkstiden till klockan ett för att det inte skulle krocka med Premier League matcherna, något som FC United inte tyckte gick i linje med sina stadgar, så de uppmanade sina fans att bojkotta matchen. 74 åskådare såg denna tillställning.

 

Söndagen inleddes med Arsenal-Huddersfield Town på Emirates Stadium och hemmalaget tog planenligt ledningen. Det såg med andra ord ut som en lugn eftermiddag för Arsenal, men en utvisning på Squillaci förändrade matchbilden totalt i den andra halvleken. Terriers, gjorde skäl för namnet och kvitterade rättvist i 66:e minuten genom Alan Lee. Det blev dock en grymt slut för League 1 laget som fick en straff emot sig då fyra minuter återstod, precis som Arsenal fick emot Leeds United i förra omgången, och Fabregas satte den säkert, och förhindrade att Londonlaget åkte på ytterligare ett jobbigt omspel mot ett division 3 lag.

 

 

West Ham United vann hemma mot Nottingham Forest, efter ett hattrick av Victor Obinna. Nigerianen har bara spelat 14 matcher för Hammers i år och endast gjort ett mål, men i söndags gjorde han alltså tre. Forest var bra med i matchen och ledde till och med, men West Ham var det bättre laget.

 

På Craven Cottage så storspelade Fulham och gjorde processen kort med Londonrivalerna Tottenham Hot Spurs. 4-0 i halvtid, efter två straffmål av Danny Murphy, ex Crewe Alexandra, och ytterligare mål av Dembele och Hangeland gav Fulham en ointaglig ledning redan innan pausvilan.

 

Lilla Notts County, tog emot miljardärerna i Manchester City hemma på Meadow Lane, en match med given utgång. Det skiljde inför matchen ungefär 60 ligaplaceringar lagen emellan men det märktes det föga av ute på plan. En högintensiv match där Cityspelarna alltid hade en, oftast två Countyspelare hängandes i hasorna. Alltid redo att tackla eller störa, oftast bådadera. Meadow Lanes gräsmatta var dessutom inte hemma denna eftermiddag, men vilken underhållning. Notts County som ligger på 18:e plats i trean visade ingen respekt för sina kombatanter som troligtvis tjänar mer pund på en vecka än vad de gör på ett år. När Neal Bishop satte 1-0 på hörna så var det faktiskt helt rättvist, och det fanns bud på fler mål för hemmalaget. Enligt statistiken så hade lagen ungefär lika många skott på mål, men City hade faktiskt bara en farlighet som de kunde skriva hem om. Tyvärr så fick Dzeko öppet mål efter ett fint inspel av Micah Richards som resulterade i ett oavgjort resultat. Jag misstänker svagt att före detta United spelaren, numera Notts County bossen Paul Ince var lite besviken. Dagen till ära så hade The Gov´nor, dessutom ställt över sin son, Thomas, en riktig fotbollsfarsa med andra ord.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela