King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cup Weekend Söndag

Publicerad 2011-02-01 00:31:32 i Fotboll,

Så kom söndagen då, och då brukar Sky Sport ha plockat ett par riktiga russin, för de är nämligen de som bestämmer vad som visas på Viasat, om ni trodde något annat. Sky äger och regerar. Sky ser till att Manchester United nästan aldrig har avspark klockan tre på en lördag, men de ger oss ju även matcher på fredagskvällar och har en fantastisk bra täckning.

Vi inleder med lite samtidshistorik angående Sky Sports och Manchester. Som en protest emot Glasierfamiljens ägande, de svindyra biljettpriserna och det faktum att United nästan alltid spelar på söndagar så bildades fotbollslaget FC United of Manchester. Trots att de idag spelar i Evo Stik League, vilket är division sju, så har man ett snitt på 1895 personer per hemmamatch. Därför ansåg Sky Sports att det var läge att visa dom i en tidig cupmatch. De passade även på att flytta avsparkstiden till klockan ett för att det inte skulle krocka med Premier League matcherna, något som FC United inte tyckte gick i linje med sina stadgar, så de uppmanade sina fans att bojkotta matchen. 74 åskådare såg denna tillställning.

Söndagen inleddes med Arsenal-Huddersfield Town på Emirates Stadium och hemmalaget tog planenligt ledningen. Det såg med andra ord ut som en lugn eftermiddag för Arsenal, men en utvisning på Squillaci förändrade matchbilden totalt i den andra halvleken. Terriers, gjorde skäl för namnet och kvitterade rättvist i 66:e minuten genom Alan Lee. Det blev dock en grymt slut för League 1 laget som fick en straff emot sig då fyra minuter återstod, precis som Arsenal fick emot Leeds United i förra omgången, och Fabregas satte den säkert, och förhindrade att Londonlaget åkte på ytterligare ett jobbigt omspel mot ett division 3 lag.

West Ham United vann hemma mot Nottingham Forest, efter ett hattrick av Victor Obinna. Nigerianen har bara spelat 14 matcher för Hammers i år och endast gjort ett mål, men i söndags gjorde han alltså tre. Forest var bra med i matchen och ledde till och med, men West Ham var det bättre laget.

På Craven Cottage så storspelade Fulham och gjorde processen kort med Londonrivalerna Tottenham Hot Spurs. 4-0 i halvtid, efter två straffmål av Danny Murphy, ex Crewe Alexandra, och ytterligare mål av Dembele och Hangeland gav Fulham en ointaglig ledning redan innan pausvilan.

Lilla Notts County, tog emot miljardärerna i Manchester City hemma på Meadow Lane, en match med given utgång. Det skiljde inför matchen ungefär 60 ligaplaceringar lagen emellan men det märktes det föga av ute på plan. En högintensiv match där Cityspelarna alltid hade en, oftast två Countyspelare hängandes i hasorna. Alltid redo att tackla eller störa, oftast bådadera. Meadow Lanes gräsmatta var dessutom inte hemma denna eftermiddag, men vilken underhållning. Notts County som ligger på 18:e plats i trean visade ingen respekt för sina kombatanter som troligtvis tjänar mer pund på en vecka än vad de gör på ett år. När Neal Bishop satte 1-0 på hörna så var det faktiskt helt rättvist, och det fanns bud på fler mål för hemmalaget. Enligt statistiken så hade lagen ungefär lika många skott på mål, men City hade faktiskt bara en farlighet som de kunde skriva hem om. Tyvärr så fick Dzeko öppet mål efter ett fint inspel av Micah Richards som resulterade i ett oavgjort resultat. Jag misstänker svagt att före detta United spelaren, numera Notts County bossen Paul Ince var lite besviken. Dagen till ära så hade The Gov´nor, dessutom ställt över sin son, Thomas, en riktig fotbollsfarsa med andra ord.