King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

På Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2014-02-14 16:19:00 i Fotboll,

Så här på alla hjärtans dag så vill jag ägna en tanke åt Justin Fashanu en briljant fotbollspelare som rätt och slätt plockades bort från idrotten av den enda anledningen att han föredrog män framför kvinnor.
 
 
 
Länken nedan är en bra tankeställare. Hur långt har vi kommit i Sverige. Det är några år sedan som Glenn Hyséns son kom ut, men han är ju inte direkt en elitspelare. Homosexuellas rättigheter inom idrotten är ingen stor grej i Sverige, på något underligt sätt. Beror det på att vi är så extremt toleranta? Beror det på att vi redan har koll på sakerna? Nej jag tror det beror på att de som sitter i styrelserummen är fullkomligt ointresserade och tycker att det är en ovidkommande fråga, eller en jobbig fråga. Det var bara något år sedan som WF86 i division grusplan började håna sina homosexuella motståndare för deras läggning, så till den milda grad att matchen bröts.
 
http://www.bbc.co.uk/insideout/content/articles/2008/04/21/east_midlands_gay_footballers_s13_w9_feature.shtml
 
Jag har lyssnat på många homofober, inom i första hand fotbollen som påstår att det stör i omklädningsrummen eller förstör lagandan. Ibland har även Liston Söderberg tagits fram som exempel ur skolboken hur man ska behandla homosexuella spelare, eftersom de ofta har något fuffens för sig i duschen.
 
 
 
För något år sedan så var jag på Hammarby Handbolls årsmiddag och fick nöjet att sitta bredvid en homofob från Riksidrottsförbundet, som ondgjorde sig över att det skulle gå så mycket pengar till exempelvis speciella toaletter för HBTQ personer. Eller som han uttryckte det "Det är ju nästan inga såna som håller på med idrott." Man kan med andra ord skippa det helt och hållet. Efter detta så försökte han få mig att börja jobba idéellt för RF.
Jag sa till honom innan jag gick att jag inte kände att en organisation som RF var något för personer med min åsikt och att det där toalettproblemet inte var något problem utan att det var hans själv som var problemet. Så länge inskränkta personer har makten i våra förbund och styrelser så kommer såna här saker aldrig att tas på allvar eller diskuteras offentligt.
 
Det är 19 år sedan ishockeyspelaren Peter Karlsson mördades på öppen gata och det är 16 år sedan som Justin Fashanu beslöt sig för att besöka ett kloster. Efter klostret gick han till en bastuklubb för att sedan ta sig till sitt garage och hänga sig. De här personerna är mer eller mindra försvunna ur våra minnen idag.
 
Det har väl knappast undgått någon att USA´s bästa försvarsspelare i amerikansk collegefotboll precis kommit ut och då ser vi genast ett litet underligt förhållningssätt. Vi snackar om den bästa spelaren i collegefootball. Var blir han vald i draften mån tro? Exakt han blir vald som femma, alltså väljer man fyra (!) sämre spelare istället för en som är homosexuell. Hur fan resonerar man då? I Missouri Tigers var detta känt och alla lagkamrater stöttade honom helhjärtat så vad är det då som gör att fyra klubbar blev skiträdda när de fick redan på att han var gay?
Vore otroligt kul att få se den konfrontationen. Ska vi vara lite manligt macho med sköna traditioner också så kan väl du som läser detta bedömma vem som är mest macho och tuff utav de här två spelarana på bilden nedan. Vem ser mest hetro ut av de här två killarna? Slår vad om att ifall man tog bort namnen så skulle 80 procent gissa på att snubben till vänster var Michael Sam, och då inte bara för att det står "cotton" på bröstet på honom,
 
 
 
På länken kan du se en intervju med Michael Sam.
 
http://espn.go.com/espn/otl/story/_/id/10429030/michael-sam-missouri-tigers-says-gay
 
Att Barack Obama skickar två öppet Billy Jean King som observatör till OS är fullkomligt genialiskt och något som skulle vara fullkomligt otänkbart i Sverige, det har vi inte nerver för. Vi skulle aldrig öppet ställa oss på någons sida som land/regering/organisation och då är det ganska naturligt att "svensken" också 
 
Så vart ska landet lagom styra sin kosa i denna fråga, det räcker inte med att fotbollslagen går med i Pridetåget, det gör ju varenda en nu för tiden. Man måste nog se sig om efter en förebild och ett öppet sätt att tala om detta, för på samma sätt som barn slutar idrotta för att de inte har pengar eller att det toppas så slutar barn med idrott för att de är gay och att de inte känner att de passar in i omklädningsrummet. Något borde göras. Det är inte bra att vissa sätts på undantag i ett samhälle. Allt ska ju vara tillgängligt för alla.
 
Personligen är jag inte någon störra anhängare av bögsex, har faktiskt inte ens brytt mig om att prova, men det är viktigt att även vi visar vårt förakt för homofober och att vi behandlar alla idrottare som idrottare och inte efter sexuell läggning. Så länge vi inte säger ifrån så håller vi med böghatarna, och så länge vi låter dem styra spelet så kommer vi fortsätta att förlora både talanger och trovärdighet. Våga ta ställning. Våga säga ifrån.
 
 

Doug Flyttar Hem

Publicerad 2014-02-12 09:05:00 i Fotboll,

Som fotbollsintresserad så är det tråkigt att se mitt projekt i Welling gå om intet. The Wings som klubben kallas, har aldrig kompat Paul McCartney men är en klubb som figurerar i Conference League eller divisionerna under. Det var där jag hittade honom en svensk 20 åring som var på lån från Exeter City. Givetvis så följer man ju en sån kille lite grann. Det blir kul att se om han kan ta sig den vägen uppåt i karriären.
 
 
 
Nu har Doug varit bosatt i England sedan tioårsåldern, något som inte har med att han var bra i fotboll att göra, men han har spelat för både Queens Park Rangers och Readings akademier och därefter i Aldershot och Exeter. Det är en spännande karriär att följa. Det borde finnas fler spelare som väljer ett äventyr i England än stannar hemma i Sverige kan jag känna, eller i andra länder också för den delen. Det är ju fullt möjligt nuförtiden.
 
Men nu flyttar Doug hem till Sverige för spel i Superettan då hans klubb inte har pengar att ge honom ett bra kontrakt och att han fått ett anbud från Östersund. ÖFK verkar vara en av de mest inovativa klubbarna i seriesystemet för närvarande. De har på kort tid skaffat sig en hygglig hemmapublik, de har ett intressant projekt i Afrika och de verkar ha goda kontakter i England. Doug Bergström är inte den enda spelaren från Exeter som spelar i klubben. 

En Kopp The

Publicerad 2014-02-11 16:44:25 i Allmänt,

Efter att i söndags haft lite känning av ont i halsen så beslutade jag att ta en kopp te på Espresso House. Min tidigare bojkott har ju givit resultat och man kan använda sig av deras wi-fi precis som vanligt. Denna gång så köpte jag en kopp te för 31 kronor och fick en kopp med en satans tepåse i. Det är ett jävla ocker tänkte jag och återupptog bojkotten med en glad bild på Facebook. Något som ilsket kommenterades resten av dagen. 
 
Det är givetvis upp till mig att ha koll på vad maten man köper innehåller som någon mycket riktigt påpekade och visst vet jag att det är höga hyror för de stackars butiksägarna och att den bojkott jag skulle genomföra endast kommer att drabba de som arbetar där och deras minimilön. Det finns dock några saker som jag till mitt försvar vill säga och det är ju att om man köper en vara för ett visst högt pris så förutsätter man kvalitet. Tror att jag köpte en kopp te när jag var på fotboll som kostade halva priset och visserligen serverades i frigolitmugg, men var betydligt mer smakfullt. 
 
Visst får man skylla sig själv ifall man är dum nog att köpa en både dyr och dålig produkt, men jag är inte tvungen att gå tillbaka för att hjälpa dem att höja minimilönerna för sina anställda. Där har ju regeringen redan gjort en insats genom att sänka restaurangmomsen så att de anställda ska kunna få en hygglig lön. För det är väl inte så att ägarna själva stoppar vinsten i fickan?
 
En som har betydligt hetsigare dagar är Johan Croneman på DN som ofta brukar få en smäll här och där när han sticker ut hakan. Idag var det en Folkpartist som valde att hänga ut honom som OS-hycklare då han både kritiserar och tittar på OS. Som vanligt när borgerliga politiker ska vara vitsiga på internet så blir det pinsamt. Det är ju bara en vecka sedan som idrottsministern själv visade prov på riktigt dåligt omdöme i TV, då det gäller OS. Croneman körde över honom med både stil och finess, med en sylvass rodel.
 
Sitter nu och tar en kopp te hemma istället där jag utan problem kan blanda i halstabletter,honung och starka frukter som ska få mig att piggna till. En annan sak som kan rekomenderas ifall man är på väg att bli förkyld är att anlägga mustasch. Det är ett bra skydd när man nyst och snutit sig cirka 70 gånger.

En Bankdirektör Och Så Jag

Publicerad 2014-02-09 18:45:47 i Allmänt, Stockholm,

Det var en trevlig och belevad man, chef på en av landets största banker, SE Banken, eller SEB som den numera heter, och punkt se kanse? Vi träffades en kväll via en gemensam vän och vi hade det bra. För att göra klichén fullkomlig så berättade SE Bankschefen att han bodde i Täby, var straight och ville ha in sina barn på engelska skolan där det var ordning och reda. I vanliga skolor så var det som i en syrisk förort då det gällde ordning och reda. Barnen har tagit över klassrummen.
 
Jag hade fram till för några dagar sedan glömt bort den här konversationen, men eftersom jag börjat arbeta som pedagog så dök den upp igen. Att barnen "tagit över" i klassrumen, är ett uttryck som är något överdrivet och den värsta upplevelsen i ett klassrum har jag från innerstadsskolor, där föräldrar har betydligt högre inkomst, finare arbeten och så vidare.
 
I mitt minne dyker då helt plötsligt upp en sak som jag glömt. Han, Herr Bankdirektör, frågar vad jag arbetar med för tillfället. Jag berättar att jag utför grovarbeten, monteringsarbeten och annat för en uthyrningsfirma.
- Vad tjänar man på det?
-120 spänn i timmen, svarar jag.
- Fy fan det skulle jag inte ens gå upp ur sängen för. Är hans svar. Jag minns hur jag tittar bort och funderar på varför ska jag skämmas för att inte han kan uppföra sig? 
Egentligen så ska jag svara : "Är det inte bra ändå, att jag går upp ur sängen så att jag kan betala mina räntor och mina lån till banken du arbetar på? Hur ska du annars kunna få en fullkomligt oskälig bonus runt jul så at du kan betala privatskola för dina barn? Är det inte bra att jag går upp och arbetar så att jag kan betala mina lån så att banken du arbetar på kan betala ut massor med pengar till andra personer med massor med pengar, i aktieutdelning?"
 
Jag säger ingenting istället. Jag kan ju inte förstöra min väns kundmöte. När jag senare går på toaletten så står han vid en av urinoarerna och jag överväger faktiskt att dunka in hans ansikte i kaklet. Kanske skulle Moderaterna få en röst mindre då, förutsatt att han fortfarande är i koma på valdagen, men jag besinnar mig. Det är inte värt det, men känns ändå bra att fundera över.
 
Nu känner jag en hel del andra personer som arbetar på bank och de är  inte stöpta i den här formen, och skulle aldrig ens fundera över att skämma ut sig på det här sättet. De är trevliga individer och ser inte ner på folk bara för att de inte har en viss årsinkomst. Däremot så verkar det som att jag allt oftare stöter på personer som sammankopplar pengar och framgång som ett mått på sin förträfflighet och ifall de är sämre eller bättre än andra personer.
 
Det är sant att jag inte tjänade några enorma summor på mitt förra arbete men det räckte till hyran och det som jag behövde, hade jag behövt mer pengar för att visa hur bra jag är, som den här bankchefen till exempel, så skulle jag nog ha sökt en psykolog istället för det är nog snarare där som hans problem ligger. Det är också nu jag läser att Swedbank vill höja styrelsearvodena, och då kan ju inte vanliga löntagare, arbetare och annat löst folk ligga hemma i sängen, som man kan på SE Banken.

Mick Jones

Publicerad 2014-02-01 17:58:09 i Fotboll,

De flesta vet att rockbandet The Clash var höll på Bajen, åtminstone Mick Jones. Normalt sett är Jones en hängiven QPR supporter men han har både synts på matcher och medverkat på en Bajenskiva. Huruvida han är någon expert på svensk fotboll förtäljer inte riktigt den här historian men det verkar som att han bra koll på läget.
Vid en match på Söderstadion så undrade han lite om motståndet.
-Who are we playing today?
-Elfsborg.
-Yeah fuck the elfs.
 
Tror det räcker så. 
 
Stort tack till det levande historiecentret i Farsta.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela