King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Klassträff

Publicerad 2010-05-29 06:05:38 i Allmänt,

 

Oerhört kul att träffa alla. Det kändes väldigt i hela kroppen. Väldigt kärt och nära och kul på en och samma gång. Att så många kom gjorde det hela så himla kul. Ledsen för att jag tyckte att det blev för mycket ryggdunkanden så jag blev tvungen att roasta alla men det var ni värda. Jag gjorde det enbart för att jag älskar er, och det fattar ni säkert. Kul kväll. Bra idé av Lappen att köra nästa på finlandsbåten.

 

Vi hoppas att alla hade lika kul som jag hade. Det blev ju lite vilda västern på slutet men inte värre än att Lenny kunde hångla upp problemet, på sitt sedvanliga sätt. Många bra historier odlades. En som jag mycket undrar över är den om att Sussi dragit en tennisboll i skallen på mig när vi spelade brändboll, fast det kanske är just därför jag inte kommer ihåg det.

 

En sak som jag förknippar väldigt mycket med högstadiet är den där 50-tals hajpen som pågick med Grease och annat. Det var ballt att vara raggare. Något som jag har svårt att förstå idag. Det var kanske några dagar kvar till man skulle upptäcka sådan styggelser som Clash, Ebba och KSMB.

Friday Night Lights

Publicerad 2010-05-28 14:23:38 i Allmänt,

Så var det fredag igen. Fredagar är bäst, för då får man bästa starten. Då har man på DN samlat upp allt bra på en och samma gång. Man börjar med den långa Rockystrippen sedan går man vidare till Strage. Jag har alltid svårt att hålla mig från att tjyvläsa eftersom Rocky är placerad precis under, men jag klarar även sådant. Idag tror jag Kellerman dessutom totat ihop den fulländade seriestrippen.

 

 

Fredrik Strage är en fantastisk kul krönikör med stor självinsikt och han hittar alltid roliga ämnen att göra sig lustig över. Det jag ibland undrar över är får han full lön för att skriva den där krönikan och lever på det, okej jag vet att han recenserar en del prylar i veckan naturligtvis, men det verkar vara ganska lite att göra en full arbetsvecka.

 

På fredagar kan man även läsa den hämndystna och ibland hänsynslösa Åsiktsmaskinen som alltid oemotsagd sågar/hyllar vad som nu den sett på stadens gator. Visst håller man med om att det var lugnare förr när medelålders män köpte HD och fransjackor än som nu, 24-växlade cyklar och lycrabrallor?

 

På fredagar är det ytterligare en Rocky, oftast pallar man bara en om dagen, speciellt om den ena är sjukt kul. Idag var båda fullkomliga. Hade Tom Cruise varit där så hade han sagt ”Rocky, You complete me”, men det var han naturligtvis inte.

 

Det ska vara bra väder idag, jag bara hoppas. Det finns en låt med Regina Spektor som börjar: ”Summer in the city is cleavage, cleavage, cleavage.” och det är ju totalt korrekt men då måste det vara varmt och inte halvljummet ute.

Riktigt grymma böcker

Publicerad 2010-05-26 01:39:30 i Media,

Äntligen kom jag igång med lite läsning. Nej inte körkortsboken, men ett par bra böcker. För en gångs skull så var det inte deckare heller. Det blir ofta så när tjejer köper böcker åt en. Fick dom av exet när jag låg på sjukan och har inte öppnat dom förrän för ett par veckor sedan. Då klämde jag båda på en vecka. Troligen för att jag hade så tråkigt sällskap.

 

 

Slam – Nick Hornby

Suveränt bra och kul bok om tonårsföräldraskap, Tony Hawk och hur man åker skateboard i allmänhet. Hornby är ju en kul författare och hans böcker är lättuggade men de har alltid substans. Kanske inte lika rolig som den förra om de fyra som skulle ta självmord men helt klart läsvärd.

 

Bunny Monros Död – Nick Cave

Rocksångaren Nick Cave har fått ihop en vansinnig historia om en sexmissbrukande, tablettuggande fylltratt som säljer hudvårdsprodukter till ensamma hemmafruar. Hans fru tar livet av sig i början och han tar med sig sin son på en säljresa som är början till slutet. Visst tragiskt som fan men också väldigt roligt om man vågar skratta.

 

 

Rehabträning är fan ingen lek. Jag vill ju träna så förbannat hårt men blir så risig bara efter ett par dagar. Nu ska vi se om jag kan hålla tillbaka och träna varannan dag istället. Så fort som några endorfiner dyker upp i kroppen så blir man som en duracellkanin och tror att man är odödlig.

 

 

Chateau Mont-Redon slår det mesta i vinväg. 105 spänn pavan och sjukt gott.

 

 

Every Day Is Like Sunday är en jäkligt vacker sång. Speciellt live versionen som finns på tuben.

Ännu en torsk

Publicerad 2010-05-26 01:17:24 i Fotboll,

Blir mer och mer förtvivlad över hur ovassa Hammarby är. Vad fan händer? Bråk i klubben också, vilket inte gör saker och ting bättre. Per Apelgren och Micke Lindqvist, den så kallade Spårvägenmaffian håller inte riktigt måttet. Att sedan tillsätta Borgqvist som tränare, en polare som åtminstone Apelgren har affärer med verkar ju helskumt. Egentligen så vill nog både Linkan och Apel träna laget men är för sluga att kliva in så man skaffar sig en marionett. Enligt mina källor så är spelartruppen på kollisionskurs med åtminstone Linkan, som suttit på läktaren och snackat skit om spelarna och deras insatser. Tom Åhlund har dragit igång någon form av motståndsrörelse på ungdomssidan och det ska tydligen röstas bort personer (läs Apel och Linkan). Jag vet inte om jag tycker att det är så förbannat lojalt att säga upp sig och sedan börja jobba negativt i en klubb, men jag vet i och för sig inte allt heller. Det enda som jag vet är att Bajen ska inte torska mot Södra i superettan.

 

 

Vilken ohyggligt bra affär det måste ha varit att sälja klubben till AEG? Hoppas att man tänker annorlunda nu när de vill göra sig av med sitt ägande. En klubb som Hammarby ska ägas av medlemmarna och inget annat. Klubbar som måste förlita sig på ensamma rika ägare är ofta torsk i slutändan.

 

 

Kul att man fräschat upp Bollmoravallens läktare och satt upp stora härliga bilder på spelare på baksidan. Det ser snyggt ut. Trist att ingen av spelarna är kille. Trist genustänk helt enkelt. Synd att man bytt namn på idrottsplatsen till Tyresövallen. BV var ju ett begrepp. TV är något man kollar på hemma. Fast hur många av Crewe Alexandras supportrar säger The Alexandra Stadium? Den heter ju fortfarande Gresty Road i folkmun och Bollmoravallen kommer säkert att leva kvar.

 

 

Oskar Linnros nya singel är så sensationellt bra att den går på repeat hela dagarna. Har redan beställt cd´n som kommer den 9:e juni.

 

 

Rap känns menlöst när man hör på Jay-Z. Vem kan egentligen mäta sig med denna bjässe. Jag vet, det kommer alltid någon ny, som är bättre, men jag har svårt att se det inom en snar framtid.

Dagens Övningar

Publicerad 2010-05-23 15:36:06 i Allmänt,

Trädgården börjar ta form. Nu har jag fått några blomkrukor klara. Hittat räfsan som grannens dotter knyckt. Funnit häcksaxen som grannens dotter knyckt. Satt tomater. Tränat tillslagsträning med sonen. Bråkat med sonen angående klädsel på träning. Satt pelargoner. Nu ska sonen iväg på träning och jag borde göra räkningarna eller göra klart blomkrukorna till altanen. Sedan borde jag handla middag.

Egentligen borde man som husägare göra ett schema så att man inte samlade på sig så himla mycket "att göra" grejer på en gång, men det gör man ju inte. Då ryker ju den hemliga drömmen om att vara den genialiska bohemen eller den excentriske slarvern som ändå klarar allt.
Hur som helst så klarade jag två avsnitt av Klovn idag, båda lika plågsamma och pinsamma. I det första hade Frank köpt sexiga underkläder till sin fru och skrek om det i trappen innan han visste att hans svärföräldrar var där och i det andra så råkade han piska Piverts hjärndöda och rullstolsbundna fru i ansiktet på julafton vilket han snabbt dolde med ett tomteskägg.

Första maj på Söderstadion

Publicerad 2010-05-02 12:30:40 i Fotboll,

Låt mig bara säga så här att om inte Bajen skärper till sig rejält så blir det ingen Allsvenska nästa år heller. Bajens försvar är makalöst tunt. Ytterbackarna är alldeles för dåliga. Det här är ju ändå folk som tränar 7 dagar i veckan. Då borde man kunna spela upp en eller två bollar per halvlek på en kompis i egna laget, eller hur Monteiro? Läktaren är till för åskådarna och vill vi ha bollen där så tar vi med oss egen. Monteiro var stundtals så antiaggressiv att han föll ner och täckte en hörnflagga när bollen närmade sig mittlinjen.

 

 

Jag har verkligen undrat varför förra årets utropstecken (ja det fanns ju inte så många) Simon Helg varit petad i de första matcherna. Igår fick jag svaret. Killen är snabb, teknisk och hyggligt intelligent men om man inte vågar utmana sin motståndare och slå honom så ska man inte spela på yttermittfältet. Jag brukar alltid säga att ytterfältare är dom som hamnar flest gånger i en mot en situationer och har största chans att misslyckas i en match, men om man inte törs försöka en gång så är det fullkomligt meningslöst.

 

Det defensiva arbetet är så oengagerat att man ibland skräms. Om man inte kan ta kommandot i närkamper och visa vem som bestämmer ens på Söderstadion så undrar jag faktiskt var det ska sluta. Det är mer närkamper i rullstolsbasket än det var på söder igår. Fas ett är att vara tuff och vinna boll. Fas två är att snyggt fördela den vidare.

 

Fördela gjorde dock Hammarbys mittbackar, de levererade bollar som en nyinköpt sprinkler från Gardena. Kanske inte till någon medspelare, men de kom ofta långt och de träffade oftast bollen.

 

 

I anfallet så måste Bajen börja ta ut två forwards till match det räcker inte med Linus Hallenius ensam på topp. Castro såg ut som ett liten kille som blivit tillsagd av morsan att ”Du kan vara med och titta på men håll dig undan ifall det händer något.” Ifall något hände i Stockholm under matchen så kan det inte ha varit Castro som var inblandad, han hade alibi för alla händelser. Det enda som inte gjorde ett byte aktuellt är att i så fall kommer Freddy Söderberg, mannen som inte rört bollen sen han skrev på kontraktet, in och då händer det ännu mindre.

 

 

Rami Shabans tavla på sista målet var heller inte något vidare. Killen har en årslön som ett mindre afrikanskt lands BNP och har spelat i England och Champions League men verkar inte förstå att an måste kavla upp ärmarna och börja leda laget bakifrån. Det är kostsamt att ha Djurgårdens reservmålis på plan, igår kostade det tre pinnar.

 

 

I övrigt så var det trots allt den bästa matchen hittills spelmässigt, kan jag nog tycka vilket säger en del. Lite jämnare dvs de var inte bra så långa stunder men heller inte dåliga så långa stunder. Jämndålig med andra ord. Å andra sidan så valde man ju inte Hammarby för att livet skulle vara enkelt.

 

 

Intressant också att se övriga i publiken i deras ageranden. Mannen längst ner med sina två döttrar som stod upp och visade fingret åt Norrköpingsklacken de första 25 minuterna, undrade någonsin dina små barn vad det där tecknet pappa gjorde betydde? Grabben med begynnande flint som satt nedanför oss (ja vi kunde se rakt igenom ner till hårbotten) som enbart använde könsord och visade båda(!) mittenfingrarna vid varje avblåsning i andra halvlek, det skulle vara intressant att se dig i en soffpanel som handlar om fotboll någon gång. Du rödbrusiga som gick och pissade/köpte öl om vartannat hela matchen igenom, hur mycket såg du av matchen? Visst är det skönt och komma ut i friska luften och träffa folk, men blir det inte billigare att se matchen hemma på TV? Där det inte är någon kö till toan heller.

 

 

Som vanligt på Söderstadion så var det omöjligt att köpa en kaffe i paus, om man inte som 50% av åskådarna runt omkring gjorde, går och handlar medan matchen pågår. Köerna var lika långa när pausen började som när den slutade. 50 man i varje kö ungefär. När ska man inse att servicen i pausen är en del av helhetsintrycket när man går på fotboll. Jag har varit på Wembley när det är 80 000 personer där och det var aldrig mer än fem personer i kö. Dessutom så serverade man öl där istället för den sorgliga ursäkt till vätska som säljs på Söderstadion. Man ska på 2000-talet kunna köpa en kall öl och en korv i paus och ändå hinna se matchen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela