King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Första maj på Söderstadion

Publicerad 2010-05-02 12:30:40 i Fotboll,

Låt mig bara säga så här att om inte Bajen skärper till sig rejält så blir det ingen Allsvenska nästa år heller. Bajens försvar är makalöst tunt. Ytterbackarna är alldeles för dåliga. Det här är ju ändå folk som tränar 7 dagar i veckan. Då borde man kunna spela upp en eller två bollar per halvlek på en kompis i egna laget, eller hur Monteiro? Läktaren är till för åskådarna och vill vi ha bollen där så tar vi med oss egen. Monteiro var stundtals så antiaggressiv att han föll ner och täckte en hörnflagga när bollen närmade sig mittlinjen.

 

 

Jag har verkligen undrat varför förra årets utropstecken (ja det fanns ju inte så många) Simon Helg varit petad i de första matcherna. Igår fick jag svaret. Killen är snabb, teknisk och hyggligt intelligent men om man inte vågar utmana sin motståndare och slå honom så ska man inte spela på yttermittfältet. Jag brukar alltid säga att ytterfältare är dom som hamnar flest gånger i en mot en situationer och har största chans att misslyckas i en match, men om man inte törs försöka en gång så är det fullkomligt meningslöst.

 

Det defensiva arbetet är så oengagerat att man ibland skräms. Om man inte kan ta kommandot i närkamper och visa vem som bestämmer ens på Söderstadion så undrar jag faktiskt var det ska sluta. Det är mer närkamper i rullstolsbasket än det var på söder igår. Fas ett är att vara tuff och vinna boll. Fas två är att snyggt fördela den vidare.

 

Fördela gjorde dock Hammarbys mittbackar, de levererade bollar som en nyinköpt sprinkler från Gardena. Kanske inte till någon medspelare, men de kom ofta långt och de träffade oftast bollen.

 

 

I anfallet så måste Bajen börja ta ut två forwards till match det räcker inte med Linus Hallenius ensam på topp. Castro såg ut som ett liten kille som blivit tillsagd av morsan att ”Du kan vara med och titta på men håll dig undan ifall det händer något.” Ifall något hände i Stockholm under matchen så kan det inte ha varit Castro som var inblandad, han hade alibi för alla händelser. Det enda som inte gjorde ett byte aktuellt är att i så fall kommer Freddy Söderberg, mannen som inte rört bollen sen han skrev på kontraktet, in och då händer det ännu mindre.

 

 

Rami Shabans tavla på sista målet var heller inte något vidare. Killen har en årslön som ett mindre afrikanskt lands BNP och har spelat i England och Champions League men verkar inte förstå att an måste kavla upp ärmarna och börja leda laget bakifrån. Det är kostsamt att ha Djurgårdens reservmålis på plan, igår kostade det tre pinnar.

 

 

I övrigt så var det trots allt den bästa matchen hittills spelmässigt, kan jag nog tycka vilket säger en del. Lite jämnare dvs de var inte bra så långa stunder men heller inte dåliga så långa stunder. Jämndålig med andra ord. Å andra sidan så valde man ju inte Hammarby för att livet skulle vara enkelt.

 

 

Intressant också att se övriga i publiken i deras ageranden. Mannen längst ner med sina två döttrar som stod upp och visade fingret åt Norrköpingsklacken de första 25 minuterna, undrade någonsin dina små barn vad det där tecknet pappa gjorde betydde? Grabben med begynnande flint som satt nedanför oss (ja vi kunde se rakt igenom ner till hårbotten) som enbart använde könsord och visade båda(!) mittenfingrarna vid varje avblåsning i andra halvlek, det skulle vara intressant att se dig i en soffpanel som handlar om fotboll någon gång. Du rödbrusiga som gick och pissade/köpte öl om vartannat hela matchen igenom, hur mycket såg du av matchen? Visst är det skönt och komma ut i friska luften och träffa folk, men blir det inte billigare att se matchen hemma på TV? Där det inte är någon kö till toan heller.

 

 

Som vanligt på Söderstadion så var det omöjligt att köpa en kaffe i paus, om man inte som 50% av åskådarna runt omkring gjorde, går och handlar medan matchen pågår. Köerna var lika långa när pausen började som när den slutade. 50 man i varje kö ungefär. När ska man inse att servicen i pausen är en del av helhetsintrycket när man går på fotboll. Jag har varit på Wembley när det är 80 000 personer där och det var aldrig mer än fem personer i kö. Dessutom så serverade man öl där istället för den sorgliga ursäkt till vätska som säljs på Söderstadion. Man ska på 2000-talet kunna köpa en kall öl och en korv i paus och ändå hinna se matchen.

Kommentarer

Postat av: Asp

Publicerad 2010-05-02 16:00:03

Satt du på norra? Jag och en son satt på södra och där var det väl lite mer städat bland publiken. Var en figur som utmärkte sig strax innan pausen, han vrålade idiotiska grejor så alla runt omkring häpnade :) En o annan fyllpåse skymtade vi oxå givetvis men det är ju kutym :)

Postat av: Kingcobra

Publicerad 2010-05-02 23:57:29

Ja det brukar ju vara lite mer vårdat på den sidan och jag är så trött på folk som hela tiden ska yttra sig men inte kan något, lite snobbigt kanske men så är det. Det är ju lite roligt det där med just könsord att det ska vara så himla kul att ropa på en match :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela