King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Fädernesland & Punkrockarna

Publicerad 2013-10-04 21:54:07 i Musik,

Fick via Fredrik Af Trampe, korn på den fantastiska punkfilmen från TV2, Fäderneslandet & Punkrockarna. Ett fantastiskt bra tidsdokument. Givetvis så sätter det igång tankegångarna och de detaljer som man ser i programmet. Magda som är lite äldre, hon kanske är i 50 årsåldern men på den tiden så såg ju folk runt 50 ut som 70 vilket gör det hela mer effektfullt. Magda är på. Magda tycker att det är bra med revolt. Göran Elwin glider omkring i en skepparkrans, vilket var det man skulle ha om man var slöjdmajje, eller ville få liga på Alexandra på den tiden med sin mikrofon och ställer lite frågor. Han behöver inte ställa så många för folk pratar rätt bra själva. Blir trots allt lite förvånad över hur enormt smart och belevat en del i publiken framför budskapen. 
 
På något sätt så kändes det som att de äldre personerna i publiken verkade ha blivit tagna med fingrarna i syltburken, typ fan också de har kommit på oss. De vill inte bli några slavar på fabriken. Hade Sverige varit som Japan om inte detta hänt? Ett land där man föddes för att arbeta för företagen och staten. Fast det är det ju i än högre grad nu så kanske är det dags för några att börja reagera igen. En annan kul grej är ju att många av de unga är väldigt mycket emot "maskinerna" som ska ta över världen. Nu sitter vi framför våra datamaskiner och skriver och läser om detta.
 
Många frågor reser sig i mitt huvud om vad som egentligen hände, och vad fan hade jag själv för mig? Mannen med den rutiga kostymen tyckte att det var ett otrevligt språk som de hade. Man borde protestera på ett mer sofistikerat sätt. Inte säga fula ord och så.
 
 
 
Sedan blir jag helt paralyserad av hur bra KSMB (Ebba med för den delen) är och sätter gensat på Aktion och undrar varför inte den är upplyft till den svenska visskatten? Är inte helt såld på Fp men resten av låtarna är otroliga och jag undrar lite om inte Smygfascist kan vara en av de bästa svenska låtarna som någonsin skrivits. 
 
Micke Alonzos skjorta och pullover som scenkläder är lite överaskande och man måste bara älska Steppans polisonger. De får Paul Breitner att se ut som en fågelunge.
 
 
 
Tunga Incest Brothers gjorde en betydligt bättre konsert än på Krusboda Gården -79. Fattade aldrig att de var så jäkla grymma. Det var bara jag och Matte Engström som såg konserten, medan de andra spelade uno i fikarummet. På bilden ovan ser ni också vem som faktiskt var först med det tveksamma plagget trekvartsbyxor.
 
Se hela härligheten på den här länken:
http://www.oppetarkiv.se/video/1124436/faderneslandet-och-punkrockarna

Ångrar Mig Lite

Publicerad 2013-10-04 19:46:46 i Allmänt,

Nu har jag sett på Icona Pop och deras besök hos David Letterman och beslutat mig för att ångra mig. De är bara jobbiga när man hör dem på radion.

Uppretad Igen

Publicerad 2013-10-04 17:21:00 i Allmänt,

Oftast så används ju det hä'r forumet till att ägaren klagar på annat. Två nya saker som jag retar mig allvsrligt på är:
1. Icona Pop
2. Rackartygarna
 
 
 
Förstår folk som för ett blodfyllt hjärta när de ser Icona Pop uppträda hos exempelvis Letterman, det får jag själv när man ser någon bekant göran något stort. Exempelvis om Pelé skulle säga något coolt om Zlatan eller Mellberg. I det här fallet blir jag bara irriterad på de gapiga låtarna. Sluta skrik för 17. Nu har ni irriterat mig och nu får det liksoma vara nog. Ni är inte coola. Mich Jagger och Keith Richards är coola. Basta.
 
 
 
Alex säger i trailern till Rackartygarna att de är en extremsportgrupp och inte vilken som helts utan den galnaste. I trilern så varvas just olika former av extremsport dte vill säga köra motorscykel och att dyka, att hoppa med en motorcykel och att dyka igen. Alex detta är inte extremsport det kallas för simhopp och motorsport. Extremsport är exempelvis när man hoppar fallskärm med en snowboardbräda. Friklättring och basejump är två andra exempel liksom hanggliding, som på svenska heter hängglidning. Ibland förstår man att man behåller de engelska namnen. Att köra på bakhjulet runt en stol är inte extremsport och jo det är andra som gör likadana saker. Skälet till att det inte är så många som kör runt en stol på bakhjulet är att det är tråkigt att titta på. Något som känns fräckt och fräsigt är dock unga blonda killar i Tylösandstrandslinnen med bakvänd truckerkeps. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela