King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Bra Kunskaper

Publicerad 2013-02-28 03:12:30 i Allmänt,

Det är mycket ni inte vet men jag ska hjälpa er lite på traven med en del viktig kunskap. Jag vet att jag skulle enbart skriva om annat än fotboll här men det är ju ändå det vi pratar om eller hur?
 
 
 
 
Elton Johns farbror gjorde det inledande målet i FA Cup finalen 1959, men blev sedan nedsparkad och bröt benet. Trots detta så vann Nottingham Forest med 2-1 men var det den incidenten som ispirerade Elton att skriva låten I´m Still Standing?
 
 
 
En annan nedsparkning som har väldigt stort inflytande på dagen fotboll är när Blackburn Rovers Dave Whelan fick benet avsparkat i en match mot Wolverhampton Wanderers i FA Cupfinalen 1960. Han kunde visserligen fortsätta spela i Crewe Alexandra vilket inte är fy skam, men de £400 som han fick ut i försäkringen, gav honom en möjlihet att starta en liten parfymbutik. Han sålde sig vidare i affärsbranchen och är nu ägare av JJB Sports och även ägare av Wigan Athletic. Ett lag som i 100 år stått i skuggan av stadens rugbylag. Numera så är Wigan ett etablerat Premier League lag och stadens stolthet.
 
De lag som mötts flest gånger i englands högsta serie är Aston Villa och Everton. En oerhört viktig kunskap.
 
Barnsley skulle bli promoverade 1915 men blev blåsta på det på grund av att jönsarna i Arsenal hade byggt en ny fin arena som var lite häftigare än Oakwell. Efter en del övertalning och spel bakom galleriet så ansåg man att Londonlaget skulle spela i högsta serien istället. Det tog Barnsley ytterligare 83 år att komma upp i högsta serien. Där spelade de i en säsong.
 
 
Jim Carey och Cameron Diaz håller på Brentford.
 
Lincoln City gick till play off i League 2 samtliga år mellan 2002-2007 men missade varje gång. Ett rekord som man kanske kan vara utan.

Dagens Produkt

Publicerad 2013-02-19 23:16:31 i Allmänt,

Nog var det länge sedan som Dagens Produkt var i farten och gjorde reklam för så bra saker som baconsmakande tandkräm och juice för 200 kr litern från antroposoferna i Järna, men nu är han tillbaka. Dagens produkt är tubost. För många var denna produkt liktydigt med uppväxt i radhuslänga och middagar som bestod av gröna paprikor med köttfärs i, därefter så kom strumpindustrin och stal epitetet med tuberna. De som talat om tuber de senaste åren har antingen handlat vita strumpor på sportaffären eller så är den där jobbiga jäveln i bekantskapkretsen som tagit dykarcertifikat och som alltid har hajkniven apterad på vaden oavsett om det är fest eller arbete.
 
När jag var liten så gjorde min farsa affärer med Kavlikoncernen vilket betydde att vi hade ett betydande lager med osttubar hemma något som man givetvis var stolt över. Det var ju lite status att slippa kladda med pålägget och tant Karin såg alltid till att skicka massor av de udda smakerna som grönpeppar, champinjon & vitlök så det var lite Beverly Hills över det hela.
 
 
Idag inköptes av någon underlig anledning, detta måste helt tillskrivas de som lägger fram varorna på Coop, en osttub med rökt ost. Jag valde mellan den och en som hette "ost med viltsmak" men jag kunde inte riktigt fatta vad vilt innefattade. Var det savannens alla djur? Var det vildar från finlandsfärjan? Syftade man på enbart djur eller var det även grejer som växer vilt, som mossa och lavar? Rökt Renost förtjänar en särkskrivning så man vet att den verkligen är ren från tillsatser.

Skolan Är Viktig

Publicerad 2013-02-19 16:34:27 i Allmänt,

Skolan är viktigt minst sagt, det märker jag hemma. Vi har en katt som är 2,5 år i kattår vilket i människoår är ungefär som att gå andra året i gymnasiet. Varje dag så sitter han under duschen och undrar var vattendropparna kommer ifrån. Det gör aldrig min son som endast är 15, fast å andra sidan så kan han inte fånga möss med händerna heller.

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2013-02-14 11:12:38 i Allmänt,

Idag är det alla hjärtans dag så Cobran skickar sina ömhetsbetygelser till Josef Pujol som avgjorde för Hammarby mot serieledande GUIF igår. Givetvis i sista minuten. Vilket äss. Han är dock inte släkt med krullskallen i Barcelona men två vinnarskallar icke desto mindre.
 
Kostölden i Sörmland är på väg att klaras upp. Stölden av 68 kossor har varit en följetong i SvT´s Veckans Brott och polisen la ner den, sura på GW som sågade dem och sa att det var odugligt polisarbete, för att dagen efter återupptas. Denna gång med "riktiga" poliser enligt GW. Nu har man anhållit bonden för bedrägeri något som faktiskt var vårt TV-soffetips. Sonen påpekade att han(bonden) inte var så villig att intervjuas vilket var misstänkt. Duktig iaktagelse min käre Watson, men det kommer dröja innan du överglänser Dr Holmes.
Kossor har ju varit lite av veckans djur. De har ju även blivit borttagna från arbetet som lasagnefyllning och ersatts av Brunte. Visst ska man veta vad man har i maten något annat är otänkbart, men att folk blir upprörda, är det för att hästar är gosiga? Då anser jag att de träffat fel kor. De kor som jag genom åren räknat in i min personliga vänskapskrets har varit synnerligen trivsamma varelser och dessutom mycket långsammare än de lömska hästarna. Betänk även att då vi månniskor tidigare dragit ut i krig så har vi använt oss av hästar i första hand. Nåstan inga arméer har varit utrustade med kor. Ett fredligt djur som inte har några fiender med andra ord. Hästar däremot har inte bara ett trackrecord av 3000 år i strid de har numera övergått i den ekonomiska brottsligheten och specialiserat sig på spel och dobbel. Många människor har blivit blåsta av en så kallad säker häst och spelat bort miljonbelopp på detta. Återigen är det den onda kombon häst/månniska som skapar problem. Kossorna lutar sig tillbaka och softar, lite som djurvärldens hip hopare väser de fram ett "chill man" och tuggar vidare, inte helt olikt Jay Z på trappan till ett hus i Brooklyn. 
En kul detalj fann jag då jag sökte efter bilder och googlade kossor och hittade Blondinbella.
 
 
 
 

Alltid Samma

Publicerad 2013-02-10 13:01:39 i Allmänt,

Har Johan Ulvensson och Sissela Kyle livstidskontrakt på TV4.? Inget ont om någon men spelar de inte tillsammans i lite väl många produktioner?

Spel Och Dobbel

Publicerad 2013-02-10 12:43:59 i Allmänt,

I veckan avslöjade Europol att man funnit ungefär 380 uppgjorda matcher runt om i Europa, och den ansvarige för utredningen var hyggligt övertygad om att det även fanns matcher i Sverige som var uppgjorda men dör hade han fel. Lena Adelsson Liljeroth berättade då att det inte var några uppgjorda matcher i Sverige och att det inte behövde utredas. Verkligen ett övertygande sätt att som minister sätta sig över lagen.Polisen har ju rätt ofta visat prov på att de tycker att det är jobbigt att utreda brott och att man helst lägger ner en utredning. Färska prov är ju den fascinerande stölden av 68 kor i Sörmland som lades ner i brist på spår,eller den näthatade tjejen i Uppdrag Granskning. Den här gången så får man hjälp från den så kallade idrottsministern att lätta på arbetsbördan. Är inte det väl naivt att tro att vi inte har uppgjorda matcher i det här landet. Tro mig jag har till och med sett en live. 

Snickarns Present

Publicerad 2013-02-07 15:00:53 i Fotboll,

Dragan Okuka, mannen med det lätt ekivoka namnet är numera tränare i sitt hemland Bosnien. Han avslutade sin karriär i Sverige med tre säsonger i Motala AIF och inledde 1994 en karriär som manager. Den karriären har fört honom runt till länder som Polen, Cypern, Bulgarien och andra heta länder. När kommer han tillbaka till ÖSK? Han har även varit coach för det Serbiska U21 landslaget.
 
 
Mark Langballe har givetvis bytt namn, det går inte att slå sig fram som tränare som förespråkar smånätt spel med ett namn som antyder långa bollar på Bengt, för det var väl det alla tänkte när han startade sin karriär i Rynninge. Selmer som han numera heter är kvar i Värmland där han tidigare tränade Degerfors men slutade när de skruvade bort bromsarna på hans bil. KB Karlskoga är numera hemvist för Selmer däremot så finner jag en Gordon Langballe född 99 som målvaktstränare på KB´s hemsida. Kanske betyder det att namnet lever vidare?

Snickarn 50 - Grattis!

Publicerad 2013-02-07 14:43:42 i

Idag firar vi en 50 årsjubilar och hans namn är snickarn. Att Snickarn blivit 50 känns overkligt, inte på grund av hans leverne utan mer för att man själv bara är några år yngre och snart ska fylla detsamma, även om det är rätt långt dit. Fördelen för Snickarns egna 50 årsfirande är ju att han redan som ung man bytte frisyr till först Charlie Rivel frisyr, eller så kallad krans. Har man under 30 års tid haft samma frisyr som vilken förtidspensionär som helst, så är man troligtvis bättre förberedd. 
 
 
50 år är värt ett stort HURRA och hoppas att din dag blir så bra som du hoppas. Du har under många år varit en god vän som man alltid har kunnat lita på. Att du emellanåt dricker ölmärket Kung till frukost har mindre betydelse det finns en tid och plats för allt, även för Kung. Idag är det DU som är kung och jag hoppas att du får den behandlingen också.
 
 
En milstolpe i ett liv som innehållit mångder av minnesvärda situationer och det vore givetvis helt fel att nämna dem här i offentlighetens ljus då det skulle förstöra dina memoarer, och troligen rendera en stämning från Bonniers. Den enorma mängd minnen vi delar sparar vi på till en annan gång.
 
En sann fotbollsentusiast kan ni här observera
Han kan gärna några lakan spendera 
För att i England se West Ham i match briljera
Och på puben med glada vänner, och ett gals Kung pokulera
 
ETT STORT GRATTIS VÄNNEN

Fortsätter På Pusshuliganen

Publicerad 2013-02-07 14:14:08 i Allmänt,

Om man ska fortsätta med den så kallade pusshuliganismen så kommer det givetvis inte att gå obemärkt förbi, en av sidans frekventa läsare Anders i Sigtuna var på plats för programförsäljning något som var svårare än man skulle kunna tro för övrigt. De flesta har ju köpt ett program någon gång. En person med en väska ropar "program" lite som en 40-talets tidningsgosse, man halar upp en 20:a och sedan så överräcks programmet. Arbetet bakom för nämnda försäljare är dock betydligt tuffare. Min källa berättar om ändlösa hissresor i innandömet av Friends Arena, om långa samtal med vakter angående var försljningen kan tänkas äga rum, ett par turer till olika etage för ännu felr samtal med andra vakter. Tänk på det nästa gång du köper ett program.
 
Då det gäller pusshuliganen så kommer han antagligen inte få något straff då det kommer att vara omöjligt att identifiera honom och Stockholmsploisen kommer med stor sannolikhet att ha lagt ner ärendet före fredageftermiddag. Däremot så kommer troligen UEFA/FIFA utmäta någon form av straff. Ett troligt straff kan vara att man inte anser att Friendes Arena ska arrangera de internationella cupfinaler som de har ansökt om att få till staden. Inte så underligt utan mer ett konstaterande att de som driver arenan kanske inte är mogna för att ta emot åskådare från lag som exempelvis Chelsea eller Manchester United. De åskådare är betydligt ruffigare att ha att göra med i jämförelse med de som går på svenska landskamper som oftast är direktörer från näringslivet och deras anställda, gärna iförda blågula peruker alternativt mössa med två händer som klappar om man drar i ett snöre. Att få hit ICF, vilket skulle innebära att West Ham någon gång vann något, skulle vara som att kasta in de värsta eleverna från Sigtunagymnasiet på en Montessoriförskola. 
 
 
Det kan ju vara så att det är som man säger på SL, att det är lite inkörningsproblem när man för elfte gången har hittat på ett system som gör det ännu svårare för resenärerna. Det hade ju kanske varit klokt att åtminstone anställa några personer från de som tidigare arrangerade matcher på Råsunda. Det är visserligen bara en liten idé, men kanske kan man ha lite användning för några nyckelpersoner som har varit på fotboll förr.

Nyfikenhet

Publicerad 2013-02-07 09:59:00 i Fotboll,

Under vänskapslandskampen mot Argentina igår så sprang en supporter in och pussade på Messi, som såg måttligt road ut. Nu undrar man vad straffet blir? Hur mycket kommer arrangören att få böta? Kommer landslaget att spela inför tomma läktare i nästa match? Det vanligaste straffet när förbundets klubbar tillåter något liknande är böter. I det här fallet så reagerade inte någon av säkerhetspersonalen förrän långt efter det var slut på busens tilltag så en rejäl bötespeng vore väl på sin plats?
 
I matchen mellan Crewe och Coventry i tisdags så sprang en åskådare in på plan, varpå han blev nedsparkad av Coventrys mittback som fick gult kort för tilltaget.

Grymma Namn På Fotbollsspelare

Publicerad 2013-02-04 08:22:00 i Fotboll,

Vi har ju förflyttat fotbollen från den här sidan men en lättare artikel om spelare med riktigt tuffa namn kan väl vara på sin plats.
I slutet på 90-talet startade den Seychelliske bolltrollaren Johnny Moustache sin karriär i Ascot United, en klubb han förblev trogen karriären igenom. Har tyvärr ingen bild på Johnny men man får förutsätta att han hade en hygglig snorbroms.
Mannen på bilden lystrar till namnet Fiston Kuku och han är numera free agent efter många år i de franska gärdsgårdserierna. Behöver ni en forward så ring Fiston
 
En av de bästa rubriker som brasilianska tidningar någonsin har skrivit är tack vare mannen nedan.
.
Fucks Off To Benfica var rubriken när Palmeiras mittback, Argelico Fucks, skrev på för den portugisiska toppklubben. Sedan så fanns det ju ett par tyskar som hett Fuchs vilket även det var kul, men inte lika kul som Kuntz
 
Steve Death (nedan) stod i mål i Reading på 70-talet och har fortfarande rekordet för längst hållda nolla i klubben.
 
 
Danger Fourpence är en Zimbabwisk försvarare som spelade i CAPS Utd FC tillsammans med Clever Muzuva, Raymond Undi, Blessing Makunike, Marvel Samaneka, Heavens Chinyama, Givemore Manuella, Gift Makolonio, Method Mwanyazi, Limited Chicafa and Zambian Laughter Chilembe. Säkerligen den starelva som haft snyggast namn ever.
 
Daniel Killer spelade VM med Argentina 1978 och var väldigt populär som samlarbild, medan många skulle drömma om att para ihop den schweiziske forwarden Andre Muff med skotten Danny Diver, frågan är ifall de hade gjort succé ifall Quim hade stått i målet. Den portugisiske Benfica keepern spelade till och med i landslaget.
 

 
En stor favorit i såna här sammanhang är ändå den algeriske landslagspelare Ars Bandeet liksom den östtyske stjärnan från 70-talet Ralf Minge. Med dem båda så har man täckt alla flanker liksom.
 
Prince Polley var en storstjärna i den holländska ligan på 90-talet och spelade landskamper för Ghana. 
 
Fem landskamper blev det för Harry Daft, en som lagkapten Kapten Daft är ju grymt kul nästan lika kul som när jag själv tränade ett pojklag i Tyresö och gav kaptensbindeln till Simon Krook i den sista matchen, något jag hade trånat efter hela säsongen.
 
Den före detta Kaiserslautenspelaren Wolfgang Wolf, blev på ädre dar tränare i Wolfsburg.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela