King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Dagens Produkt

Publicerad 2013-02-19 23:16:31 i Allmänt,

Nog var det länge sedan som Dagens Produkt var i farten och gjorde reklam för så bra saker som baconsmakande tandkräm och juice för 200 kr litern från antroposoferna i Järna, men nu är han tillbaka. Dagens produkt är tubost. För många var denna produkt liktydigt med uppväxt i radhuslänga och middagar som bestod av gröna paprikor med köttfärs i, därefter så kom strumpindustrin och stal epitetet med tuberna. De som talat om tuber de senaste åren har antingen handlat vita strumpor på sportaffären eller så är den där jobbiga jäveln i bekantskapkretsen som tagit dykarcertifikat och som alltid har hajkniven apterad på vaden oavsett om det är fest eller arbete.
 
När jag var liten så gjorde min farsa affärer med Kavlikoncernen vilket betydde att vi hade ett betydande lager med osttubar hemma något som man givetvis var stolt över. Det var ju lite status att slippa kladda med pålägget och tant Karin såg alltid till att skicka massor av de udda smakerna som grönpeppar, champinjon & vitlök så det var lite Beverly Hills över det hela.
 
 
Idag inköptes av någon underlig anledning, detta måste helt tillskrivas de som lägger fram varorna på Coop, en osttub med rökt ost. Jag valde mellan den och en som hette "ost med viltsmak" men jag kunde inte riktigt fatta vad vilt innefattade. Var det savannens alla djur? Var det vildar från finlandsfärjan? Syftade man på enbart djur eller var det även grejer som växer vilt, som mossa och lavar? Rökt Renost förtjänar en särkskrivning så man vet att den verkligen är ren från tillsatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela