King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Nya Söderstadion

Publicerad 2013-07-21 16:50:00 i Fotboll,

Så det var alltså invigning av Nya Söderstadion igår kväll. Ett långt race om att sälja fler biljetter än AIK och självklart fler än våra hyresgästerna. Det kom 29170 tror jag med andra ord 2000 outnyttjade biljetter. Något som är bedrövligt men efter vissa efterforskningar så visade det sig att man hade mellan 6-800 biljetter som inte utnyttjades varje match.

Det går snabbt att komma in trots att det är mycket folk, betydligt snabbare än på gamla arenan. Platserna är utmärkta och kön till kiosken är rimlig i paus. Före match tar det dock närmare 20 minuter så det är osäkert ifall servicen håller måttet. Hamburgaren håller däremot högsta klass. Betydligt bättre än Sibylla och Donken. Wrapen är däremot en sorglig historia som mest innehåller bulgur. Fast jag gillar å andra sidan inte snaps. En del inkörningsproblem uppenbarar sig dock före avspark. Personalen vet inte vilken typ av olja man poppar popcorn i vilket föranleder att man slutar sälja popcorn.

Att man på svenska arenor måste stå på ett inhängnat område när man tar en bajer är en skymf mot det svenska folket, mot publiken och emot friheten, ja nu tar jag i. Detta föranleder ett onaturligt köande och en löjeväckande trängsel. Givetvis skapas en del otrivsel i dessa situationer vilket är fullkomligt onödigt. När ska nykterhets hetsarna i riksdag och regering kunna skapa regler som gör att man kan ta en bira med tre pinnar på en svensk fotbollsmatch.

Att det tar en halvtimme att gå till Gullmarsplan efter matchen är dock inget problem så länge det är lugnt. Skulle det däremot var bråk och stök så är globenpassagen en fälla. En olycka vid utrymningen är inte heller det någon hit.

På det stora hela så funkade allt bra bortsett från spelet på plan.

https://cdn1.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4dd9606ee63dbf73523.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4dd9606ee63dbf73523.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4deddf2b352535eb43a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4deddf2b352535eb43a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4ee9606ee64df021754.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1569646/6-3/pic_51ebf4ee9606ee64df021754.jpg" class="image">

Att Spöa Ett Fyllo

Publicerad 2013-07-18 11:09:23 i Allmänt,

Tänkte som så att om en försäljare använde samma brutalitet med sina element, som idioten till polis, som glatt och villigt spöade upp en förvirrad och asberusad person, så skulle nog den försäljaren tas ur tjänst. Inget företag vill att deras försäljare ska vara för gåpåiga. Det är viktigt att företräda företaget på ett bra sätt.
 
 
 
Ett exempel från verkliga livet: Jag blir uppringd av en kvinna som säljer böcker åt Bonniers. I 15 minuter säger jag nej och hon lovar till slut att jag ska få en bok (eftersom jag inte är intresserad så väljer hon faktiskt sin egen favoritbok, som det visar sig att jag redan har) och därefter behöver jag inte göra någonting. Jag frågar två gånger om jag verkligen inte behöver göra någonting och hon svara ja. Nu är ju jag så pass kunnig att jag vet om att de bandar alla samtal så därför övertydligheten. Några veckor senare kommer min gåva, som jag ger bort, och sedan några brev från Bonniers Zonen. Dessa kastar jag utan att läsa. Döm om min förvåning när brevbäraren, några dagar senare står utanför min dörr med ett stort paket. Mest förvånad är jag att brevbäraren delade ut paketet faktiskt, måste varit en nyhanställd som inte fattat att servicekravet är minimum, men ändå att jag får ett paket. Har de glömt bort mig tänker jag, De har ju försökt förr med det här. I paketet ligger även en fordran på närmare 250 kronor. "Hon sa ju att det var gratis tänker jag." Därför väntar jag till söndag morgon innan jag ringer Göran, en VD på Bonniers, och frågar varför han skickat ett paket till mig. Göran är både klok och utbildad så han ber mig skicka ett mail till hans adress så att han kan ta tag i det här imorgonbitti. Istället för att göra det som är gängse regularis i Sverige idag tjata om att det där har inte jag med att göra. Eller att det är en annan persons ansvar. Jag gör givetvis så och dagen efter, FÖRE lunch, så får jag ett mail från Carina CRM & kommunikationschef på Bonniers bokklubbar. Hon meddelar att hon lyssnat på bandet och medger att Sofia (som försäljaren visar sig heta) har gjort fel och att betalningskravet är borttaget. Böckerna får jag behålla, vad jag nu ska med dem till? Hon kostar till och med på sig att vara trevlig i mailet. All heder åt Bonniers får jag allt motvilligt medge. Se alltid till att ta namn och personnummer på den person som försöker kränga saker till dig. Man kan börja med det. Då är det lätt att gå tillbaka sedan när det börjar strula, plus att man kan ringa dem hem. Det är inte stalking, de ringde hem till dig först och de bandar ditt samtal. Vet inte vad Sofias bestraffning blev men de lovad att de aldrig skulle kontakta mig fler gånger. Det funkar alltid att ringa en VD på en söndag, 
 
 
 
Nu till den egentliga saken. I polishuset så jobbar man kvar trots att man missköter sitt jobb öppet på Stockholms gator. De som har sett filmen om poliskvinnan som spöar upp en packad eller drogad man på lördagsnatten vet vad jag menar. Sitt nu inte och tänk: Men han gjorde ju inte som hon sa. Nej men karln var ju för 17 tankad eller påtänd bortom all kontakt. Är man så kass i sin komunikation med de man ska skydda eller de man ska bekämpa ska man inte arbeta inom polisyrket. Kling och Klang var två synnerligen lustiga karikatyrer av ordningsmakten, den här polisen är ännu dummare men betydligt mer skrämmande. Hanne Kjöller skriver en bra artikel på DN´s ledarsida om detta:
http://www.dn.se/ledare/signerat/batongen-bara-till-lans/
 
 
 
När jag ser filmen så undrar jag varför polisen slår honom två eller tre gånger när han lagt sig ner? Polisen ska göra vårt jobb för våra pengar. Inte släppa ut sadistiska personer som gillar att spöa buset. De här personerna (det sitter ett gäng i piketen som både ser och hör när deras kollega misshandlar mannen) återfinns i GW Perssons bok Samhällsbärarna och i filmen I Lagens Namn. De borde som de sades i filmen gått hem och lagt sig istället "Så de orkar bära imorgon".  Vill man se poliser slå så kan jag rekomendera Jerry Wooters Gangster Squad inte enbart för de ovanligt bra actionscenerna utan även för hur en riktig skurk ser ut när Sean Penn gör Mickey Cohen.

USA Avlyssnar

Publicerad 2013-07-03 12:03:40 i Allmänt,

Någon mer än jag som tycker att vi borde ge Edward Snowden asyl i Sverige? Killen är ju en riktig hjälte. Efter att ha avslöjat Jänkarnas (och engelsmännens) avlyssning av EU konferenser så anser i alla fall jag att karln borde få ett specialpass, där han kan vara medborgare i alla länder i den europeiska gemenskapen. 
 
Om nu inte det går så borde han i alla fall få bli tysk medborgare eftersom Obama dissat Merkel som opålitlig. Att han skulle få det i Sverige anser jag vara otänkbart, eftersom vi inte ger asyl till folk som inte kommer från länder som inte fördömts av stormakterna. 

Tack Bäste Johan

Publicerad 2013-07-01 15:47:00 i Allmänt,

Ibland glömmer man bort band. Ett av dessa visualiserades av min gode vän Hamrin inatt. Cowboy Junkies, ett band som borde få större publicitet än de idag får var en gång i mitt liv något som kan jämställas med livets salt. Country på ett sätt som är väldigt väldigt väldigt laidback, med en sångerska som tar varje ton med vördnad och försiktighet. Ytterst finstämt. Kanadas bästa band alla kategorier.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela