King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Humor För Nazister

Publicerad 2014-05-05 07:27:00 i Allmänt,

Det måste vara svårt att vara rasist eller nazist då det gäller humor. Visst det finns massor med skämt om svarta, färgade och handikappade men det är ju inte något man drar på bussen direkt. Jimmi drar bara såna skämt när han tror kameran är av. Dessutom så finns det fler personer som gör riktigt roliga skämt om just rasister och nazister, Soran Ismail och Magnus Bettnér är två exempel men nästan alla bra komiker har i alla fall något skämt om nassar. Så vad skrattar rasister åt egentligen, förutom ovan nämnda och Tintin i Kongo? 
 
Är det alltid allvarliga på nazistpartiets expedition? Vad pratar de om i fikarummet? Det måste ju vara lite som på en vanlig arbetsplats ändå, eftersom de återkommande påstår att just de är som andra tänker och vill vara. Det är ju knappast så att de tittar så mycket på stå upp komik. Det gamla skämtet: "Min pappa dog i koncentrationsläger - Han ramlade ner från vakttornet." Var säkert något som det lagts ner mycket tid på men det är rätt gammalt nu. 
 
Att nazister och rasister super hårt när de har partaj är ju ganska välkänt men det är ju inte samma sak som att man har skoj. Oftast så urartar det och man springer och letar efter järnrör på Regeringsgatan istället. Missunsamma och småaktiga personer blir alltid argare av alkohol. Glada personer bli glada. 
 
Nu har jag funderat klart på det här. Nu är jag redo för att ge mig ut i livet.
 

Conference South 2014

Publicerad 2014-05-04 16:16:00 i Fotboll,

I Hampshire jublas det nu när Eastleigh FC tagit klivet upp i Conference National. Den femårsplan som sattes i verket 2011 verkar fungera väl. Klubben backas upp av samma investerare som arbetar ihop med Glenn Hoddles fotbollsakademier och man har någon form av samarbete. Hur som helst så är man en välbeställd klubb med en plan. Arenan, Silverlake Stadium, ska byggas ut så att den motsvarar de krav som ställs på en klubb i de fyra högre divisionerna, och även om det inte är gjort ännu så är man på gång.
 
 
Efter att ha missat promovering i kvalet förra året så tog man i år hem ligan med fem poängs marginal, trots att man förlorade de två sista matcherna. Klubben har ett stabilt publiksnitt på drygt 700 åskådare något som säkerligen kliver över 1000-strecket när man börjar spela i högsta ligan. Trots stabiliteten så saknar man en riktig målskytt något man måste ordna till nästa säsong.
 
Striden bakom Eastleigh var desto tuffare men slutligen så kvalificerade sig Ebbsfleet, Dover Athletic, Bromley och Sutton United för play off spel. Havant & Waterloville som länge låg topp tre i ligan fick se sig snuvade på kvalplatsen av Dover i den sista omgången.
 
På valborgsmässoafton så kryssade Sutton United borta mot Dover Athletics, inför 1300 åskådare, och man såg med tillförsikt fram emot en god chans att ta sig till final. Av detta blev det intet då Dover fullkomligt krossade hemmalaget med klara 3-0.
 
I den andra semin möttes Ebbsfleet United och Bromley. Ebbsfleet som haft en skum period mellan 2007 och 2013 när de ägdes av företaget MyClub verkar gå mot bättre tider. Under MyClub så var alla medlemmar involverade i spelarförsäljningar och laguttagningar via internet, vilket ju kan vara rätt påfrestande. Idag så är klubben ägd av ett par shejker från Kuwait och drivs av en före detta Charltondirektör. Låter stabilare tycker jag. 
 
Bromley som varit ett lindansargäng i den här divisionen de senaste säsongerna får anses som årets överraskning. Man har Mark Goldberg som manager, en man som i början av 2000-talet köpte Crystal Palace för att sedan göra personligt konkurs när det gick åt helvet, nu går det bättre och han lånade in sin son Bradley från Dagenham & Redbridge, ett val som visade sig mycket bra. Bradley har gjort 23 mål i ligan och är klubbens ledande målskytt. Mot the Fleet vägde man dock alldeles för lätt och en 4-0 förlust i första matchen var ointaglig. Man avslutade dock storstilat med att vinna returen på hemmaplan med 1-0.
 
I botten så fick Dorchester Town, Tonbridge Angels och Heyes & Yeading kliva ner en serie. Tror att jag tippade H & Y som en av ligavinnarna innan säsongen började men så blev det alltså inte. Whitehawk kryssade i de två sista matcherna och lyckades ta sig förbi. Även Maidenhead United fick ett mirakulöst uppvaknande i slutet av serien och tog sju poäng.på de sista tre matcherna.

Conference North 2014

Publicerad 2014-05-04 14:04:00 i Fotboll,

Telford United AFC tog hem norra divisionen med tre poängs marginal till North Ferriby United. NFU ledde ligan rätt länge men Telford formtoppade bra på slutet och till råga på allt så blev man resolut, men troligen rättvist, utslaget i kvalet av Guissley. Altrincham och Hednesford, två välrenomerade Conferencelag, spelade två mycket jämna matcher, där den första slöt 2-2 inför imponerande 1200 åskådare.
Ett sammandrag av matchen finns på Youtube:
 
https://www.youtube.com/watch?v=FKIW7x4fmW4&feature=youtu.be
 
I dagens match så fick publiken uppleva en synerligen dramatisk tillställning, när the Pitmen överraskande tog ledningen med endast tio minuter kvar att spela. Men målspottaren Damien Reeves kvitterade i den 85:e och två minuter senare så fick James Lawrie chansen och satte säsongen sjätte kasse. Närmare 2000 åskådare såg den matchen.
 
Positivt inför nästa säsong är att AFC Telford United är ett stabilt publiklag med en arena som verkligen har klass. Telford snittade på 1700 åskådare men hade så mycket som 3800 på en av matcherna och det här kan bli en injektion till ligan.
 
 
Som synes så är det inte kattskit man spelar på i Telford. 
 
Ifall Guiseley tar steget upp så blir det intressant eftersom de har en väldigt liten arena att spela på.
 
Nedflyttningen i norra divisionen var inte helt odramatisk men Stalybridge Celtic expedierade, redan nedflyttningsklara Workington (spelade i ligan på 70-talet) medan Oxford City endast fick ett kryss. Tredje laget som blev degraderade var Histon FC som så sent som för två år sedan åkte ur Conference National, och dessutom kvalade till Divison 4 året innan. De säger att det går snabbt i hockey.
 
Det stora publiklaget i serien är dock Stockport County som hade ett snitt på närmare 2700 åskådare, County slutade på 14:e plats.

Conference Leaugue 2014

Publicerad 2014-05-04 08:56:00 i Fotboll,

Med 101 poäng och den smått otroliga målskillnaden 102 - 35 så tog sig slutligen Luton Town tillbaka till the Football League. De har varit favoriter varje år sedan de åkte ur ligan 2010, men har  inte riktigt klarat av att gå hela vägen, till i år. Ledda av den nye managern John Still så vann man serien med smått osannolika 19 poäng. Still som till vardags säljer rengöringsmedel, verkar ha städat upp rejält i klubben och nu får man äntligen ta den efterlängtade eriksgatan genom staden. Det här är tredje gången som Still vinner The Conference, första gången var redan 1989 när han tog upp Maidstone United till Division 4. 2010 så kvalade han sig upp med Dagenham & Redbridge och nu så med Luton Town.
 
 
 
Kul också för Andre Gray, 22 åringen som dunkat in 30 mål i år och som kom till klubben på lån från tunga Hinckley United för två år sedan. Visst hade Gray visat att han kunde göra mål redan i Hinckley och 30 mål på 65 matcher är ett bra facit, men i Luton har han verkligen blomstrat. På 97 matcher har han gjort 52 mål och nästa säsong så får han chansen att sätta några mot Shrewsbury, laget som han debuterade i ligan för som 17 åring men som tyckte att han inte riktigt höll måttet.
 
 
Kvalspelet pågår för fullt och Halifax Town, nykomlingar från Conference North har kopplat greppet på Cambridge United. Ledda av före detta AIK tränaren Richard Money. United har fem raka torsk i bagaget och det är fördel Halifax utan tvekan. Gateshead FC har de senaste säsongerna utvecklats till en stabil Conferenceklubb och inte enbart staden där Paul Cascoine föddes. De har imorgon chans att ta steget till Wembley för ett smått osannolikt avancemang. 
 
Bottenstriden i ligan var som vanligt dramatisk, bortsett från Hyde som enbart tog 10 poäng så var det en hård kamp in på målsnöret. Tamworth och Dartford var klara för nedflyttning medan det var en spännande kamp mellan Chester, Hereford och Aldershot Town. Den gängse regeln är att man ska ha 50 poäng för att klara sig kvar men här slutade tre lag på 51 poäng och det var nyuppflyttade Chester som tyvärr fick kliva ner en division. Hereford avgjorde borta mot Aldershot i den 88:e minuten och samtidigt så kvitterade Salisbury Jamie White Chesters 2-1 ledning. Tråkigt eftersom jag besökte klubben redan i november för att stärka upp den lite men det verkar inte som att det riktigt tog.
 
Skytekung blev som sagt Andre Gray men strax efter, på 29 mål kom Lee Gregory från Halifax Town AFC. Nämnvärt är även att Forest Green Rovers stora satsning kom av sig lite då de inte ens kom till kvalspel, däremot så har man banhttp://www.bbc.co.uk/news/uk-england-gloucestershire-12416671nlyst försäljning av burgare och korv på arenan. Dale Vince, ägaren är en stenhård miljökämpe och vegan. Kolla gärna på klippet när han i saklig ton förklarar att om spelarna inte ska äta rött kött så ska heller inte personalen eller publiken göra det. Riktigt skön kille.
 
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-gloucestershire-12416671
 
 
Publikligan vann som vanligt av Luton som snittade på 7400 åskådare och sex klubbar hade snitt över 2000, däribland nedflyttade Chester. 

The Final Day

Publicerad 2014-05-03 16:19:00 i Fotboll,

Nu är det dags för ett avgörande i de tre ligorna under Premier. Vi har kommit till det ögonblick där man skiljer agnarna från vetet. Pojkar blir till män och säkerligen det omvända. Mycket nerver, känslor och säkerligen en sanslös eftermiddag. 
 
Conference National
 
 
 
De avgörande semifinalerna avgörs idag då Richard Moneys Cambridge United möter nyuppflyttade Haifax Town hemma på Abbey Stadium. Halifax har visserligen med sig en 1-0 ledning men det borde vara upplagt för United att ta den ena finalplatsen. Money har dock inte direkt formtoppat laget och man har FEM raka förluster och jag tror faktiskt att The Shaymen tar hem det här.
I den andra semifinalen så möter Gateshead Grimsby Town. Det första mötet slöt 1-1 men Gateshead är mycket hemmastarka och Grimsby har en lång lång resa till norra England. Jag tror det blir Halifax som möter Gateshead i finalen på Wembley Stadium.
Båda matcherna spelas imorgon och sänds på TV.
 
 
League Two

Titelracet står mellan Chesterfield, Rochdale och Scunthorpe United. Cheslterfield brukar vinna fyran och sedan åka ur trean året därpå och mycket talar för att så även sker idag, ja jag vet ju inte om de åker ur nästa år, men de har hemmaplan och den bästa målskillnaden. Rochdale åker till Wales och möter Newport, som inte har något att spela för, men sista matchen är alltid en partymatch för publiken och då blir man ju sporrad. Dessutom så är Rochdale inte i bästa form just nu. Scunthorpe United har en poäng mindre men ett redan, play off klart, Burton Albion som motståndare. The Brewers kommer inte att riskera några skador inför kvalspelet vilket kan göra matchen enkel för redan uppflyttningsklara United.
 
 
 
I botten så är läget prekärt för Wycombe Wanderers då man har tre poäng upp till den 22:a platsen, men man har redan nedflyttade Torquay United på hemmaplan och en bättre målskillnad än Northampton Town. The Cobblers möter Oxford United på hemmaplan, ett lag som visserligen inte har något att spela för men är en betydligt stabilare klubb.Bristol Rovers möter ett trött Mansfield Town på hemmaplan och bör ta den poäng som behövs för att spela kvar i ligan.
 
League One
 
 
 
Allt i toppen är klart förutom placeringarna för play offlagen, men i botten så är det trångt. Carlisle United har en teoretisk chans ifall de spöar ligavinnarna Wolverhampton med en 6-7 kassar hemma på Brunton Park men det lär nog aldrig ske. Tranmere på 21:a plats har en poäng upp till Crewe och ett mål bättre i målskillnad, de har dessutom Ryan Lowe en ständigt återkommande målskytt på topp och sånt kan spela roll. Tranmeres form är dock helt under isen och Bradford City är ett stabilt mittenlag.
Crewe Alexandra möter play offklara Preston Norh End, ett lag som de har bra statistik mot men som i år är väldigt mycket bättre. Från England rapporteras dock att Chuks Aneke, Crewes bästa målskytt den här säsongen, i alla fall är på bänken. Fördelen med att möta ett lag som snart ska spela play off är att de knappast riskerar några nya skador på viktiga spelare.
Notts County är i fin form och har spelat sig ur ett läge som länge såg helt hopplöst ut de har dock bara en poäng mer än Crewe (betydligt bättre målskillnad) och en knivig bortamatch mot Oldham Athletic som visserligen inte har något att spela för men är i fin form. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela