King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

The Final Day

Publicerad 2014-05-03 16:19:00 i Fotboll,

Nu är det dags för ett avgörande i de tre ligorna under Premier. Vi har kommit till det ögonblick där man skiljer agnarna från vetet. Pojkar blir till män och säkerligen det omvända. Mycket nerver, känslor och säkerligen en sanslös eftermiddag. 
 
Conference National
 
 
 
De avgörande semifinalerna avgörs idag då Richard Moneys Cambridge United möter nyuppflyttade Haifax Town hemma på Abbey Stadium. Halifax har visserligen med sig en 1-0 ledning men det borde vara upplagt för United att ta den ena finalplatsen. Money har dock inte direkt formtoppat laget och man har FEM raka förluster och jag tror faktiskt att The Shaymen tar hem det här.
I den andra semifinalen så möter Gateshead Grimsby Town. Det första mötet slöt 1-1 men Gateshead är mycket hemmastarka och Grimsby har en lång lång resa till norra England. Jag tror det blir Halifax som möter Gateshead i finalen på Wembley Stadium.
Båda matcherna spelas imorgon och sänds på TV.
 
 
League Two

Titelracet står mellan Chesterfield, Rochdale och Scunthorpe United. Cheslterfield brukar vinna fyran och sedan åka ur trean året därpå och mycket talar för att så även sker idag, ja jag vet ju inte om de åker ur nästa år, men de har hemmaplan och den bästa målskillnaden. Rochdale åker till Wales och möter Newport, som inte har något att spela för, men sista matchen är alltid en partymatch för publiken och då blir man ju sporrad. Dessutom så är Rochdale inte i bästa form just nu. Scunthorpe United har en poäng mindre men ett redan, play off klart, Burton Albion som motståndare. The Brewers kommer inte att riskera några skador inför kvalspelet vilket kan göra matchen enkel för redan uppflyttningsklara United.
 
 
 
I botten så är läget prekärt för Wycombe Wanderers då man har tre poäng upp till den 22:a platsen, men man har redan nedflyttade Torquay United på hemmaplan och en bättre målskillnad än Northampton Town. The Cobblers möter Oxford United på hemmaplan, ett lag som visserligen inte har något att spela för men är en betydligt stabilare klubb.Bristol Rovers möter ett trött Mansfield Town på hemmaplan och bör ta den poäng som behövs för att spela kvar i ligan.
 
League One
 
 
 
Allt i toppen är klart förutom placeringarna för play offlagen, men i botten så är det trångt. Carlisle United har en teoretisk chans ifall de spöar ligavinnarna Wolverhampton med en 6-7 kassar hemma på Brunton Park men det lär nog aldrig ske. Tranmere på 21:a plats har en poäng upp till Crewe och ett mål bättre i målskillnad, de har dessutom Ryan Lowe en ständigt återkommande målskytt på topp och sånt kan spela roll. Tranmeres form är dock helt under isen och Bradford City är ett stabilt mittenlag.
Crewe Alexandra möter play offklara Preston Norh End, ett lag som de har bra statistik mot men som i år är väldigt mycket bättre. Från England rapporteras dock att Chuks Aneke, Crewes bästa målskytt den här säsongen, i alla fall är på bänken. Fördelen med att möta ett lag som snart ska spela play off är att de knappast riskerar några nya skador på viktiga spelare.
Notts County är i fin form och har spelat sig ur ett läge som länge såg helt hopplöst ut de har dock bara en poäng mer än Crewe (betydligt bättre målskillnad) och en knivig bortamatch mot Oldham Athletic som visserligen inte har något att spela för men är i fin form. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela