King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender

Publicerad 2011-11-30 13:49:41 i

Imorgon så startar Cobrans julkalender. Alla som går igång på män med stora snorbromsar, polisonger tjocka som falukorvar och leriga fotbollsplaner kan på denna sida få öppna en lucka och drömma sig tillbaka till 1976. Hjältar från Tipsextras barndom när planerna var allt annat än gröna vid den här tiden kommer att exponeras på bästa vis. Doldisar som hade underliga frisyrer liksom de som verkligen kunde odla en mustasch.
Absolut samurajfritt garanteras.

Nick Powell – The Next Big Thing?

Publicerad 2011-11-29 11:30:58 i Fotboll,

Som anhängare av Crewe Alexandra FC så har man alltid blicken på vad som kommer från ungdomslagen och det var ett tag sedan som vi producerat något av klass. Nick Powell kanske är den spelare som vi väntat på under många år. Inför förra säsongen så la Arsenal upp £1 000000 för den då blott 16 årige Powell, men Dario vägrade ta det skambudet eftersom Powell hade så stor potential, något han visade i U19 VM där han spelade ordinarie i alla matcher, ofta ihop med sin jämnårige lagkamrat Max Clayton.

Numera så blir det allt ovanligare att de engelska akademierna, i de lägre divisionerna. får fram något intressant, då de enorma summor som Premier League klubbarna har till förfogande i sina akademier är så mycket större och att det ofta värvas unga talanger från Spanien och Italien. Konkurrensen har hårdnat betydligt med andra ord och Crewe som har levt på att fostra talanger har gått kräftgång, vilket gör att de talanger de får fram får spela i lägre serier. Ett moment 22. Nu verkar det i alla fall som om Powell, som matchats sparsamt av Dario, börjat växa i rollen som League 2 spelare. Två avgörande mål i två matcher på raken vittnar om att han klivit upp ett snäpp i sin utveckling och kanske är redo för att ta ett större ansvar i laget. Visst grabben är bara 17, och har under två säsonger endast spelat 28 matcher, vilket inte är så himla imponerande. Man ska betänka att Danny Murphy hade spelat över 100 matcher i en division högre innan han gick vidare till Liverpool vid 18 års ålder, något som Powell knappas kommer hinna med.

Fast på den tiden värvade klubbarna oftast färdiga A-lagsspelare från utlandet och inte direkt till akademierna. Konkurrensen i akademierna är en sak, men att ta en tröja i ett seniorlag är en helt annan sak, fråga Bojan Djordic, och hur många B-lagsfantomer har man själv haft i sina led. Att spela vecka ut och in om viktiga poäng är en helt annan sak. Att sedan Powell är mittfältare gör ju att det känns som att dra in morgondagg i näsborrarna. När jag pratade med Dario Gradi i slutet på 90-talet så hade de en smått magisk mittfältare som hette Gareth Walley, men han gjorde för få mål som mittfältare i Championship, för att bli värvad till en Premierklubb. Nu fick ändå Gareth en säsong i Premier med Bradford City, vilket var kul.

Powell känns som en ny Danny Murphy, men det är lång väg kvar. Jag har svårt att tro att han kommer att fortsätta att avgöra matcher i parti och minut, vanligtvis så lugnar det ner sig och man får bänka spelaren i några fighter innan han får komma tillbaks igen. Alla är inte som Danny Murphy, färdiga för League 1 spel när de är 16, men jag hoppas och tror att den nye managern i Crewe, Steve Davies har samma goda handlag med talanger som Dario (har han 50% räcker det långt) och matchar honom smart.

 

 

Om vi drömmer vidare så kan det ju vara så att Powell är den kraft som vi drömmer om och att han stannar ytterligare en säsong och att Max Clayton utvecklas i samma takt. Då har man ju det gift som alla motståndare skyr och kan pusha för promovering. Clayton gjorde även han bra ifrån sig i U19 VM och har gjort en kasse men är nu en bit från startelvan.

 

Jag såg vid ett tillfälle Rob Hulse och Dean Ashton som forwardskombination i Crewe, en uppsättning som idag känns smått overklig, tror de gjorde runt 35 mål i Championship tillsammans under en säsong, Ashton som tyvärr fick dra sig tillbaka vid 25 pga skada men då var på väg in i landslaget efter att han dominerat FA cupfinalen för West Ham och Hulse som gör mål i alla av de 53 klubbar han spelat för.

 

Låter ju fånigt att sitta och drömma om att Clayton och Powell ska bli något liknande men kanske kanske kanske ….Vi ligger på 15 plats i League 2 och det är bara sex poäng upp till play-off platsen. Kan bli en magisk säsong. Fast efter vissa efterforskningar så ska han visst vara på väg till Norwich City redan då januarifönstret öppnar...

Glöggtid

Publicerad 2011-11-28 20:10:57 i Allmänt,

Behövs det så mycket mer än ett pepparkakshjärta med grottlagrad gorgonzola och en väl tilltagen mugg (med en tomte på) med glögg från Tegnér & Son. Det är livskvalitet. Ännu bättre blir det om man skiter i julmusiken och spelar gamla Violent Femmes och då rekommenderar jag först och främst Good Feeling från det första albumet. Hittade även deras variant på Do You Really Want To Heart Me som även den passar bra till glögg. Ifall glöggen räcker längre så kan man fortsätta med Joe Strummers version av Bob Marleys Redemption Song.

R.I.P Gary Andrew Speed

Publicerad 2011-11-28 07:33:22 i Fotboll,

Gary Speed hittades igår död i sitt hem enligt uppgift så hade han hängt sig. Så sjukt jävla tragiskt. Jag vet inte vilka demoner som jagade Gary men det känns så onödigt. Gary spelade 677 matcher i den engelska ligan mellan åren 1988-2004. Han spelade 85 landskamper för Wales och var vid sin död förbundskapten för sitt land. Uppenbarligen så räckte inte Garys fotbollsframgångar till för att klara det mörker som han gick och bar på. Gary Speed belv 42 år.

Matchdagsbilder Från Southampton

Publicerad 2011-11-25 08:31:29 i Allmänt,

Här kommer lite fräscha bilder från dagen för sydkustderbyt, mellan Sophämtarna och Måsarna. Det startade väldigt bra då jag avvek från gruppen för en morgonpromenad på strandpromenaden, medan Gördis och Brännvin ännu låg sked på hotellrummet.
Enligt uppgift så ska ju Brighton vara Englands San Fransisco och så kanske det är men det var inte direkt något som märktes. Vi bodde ju å andra sida i Hove.
Ett stycke konst som jag tror Dahlí eller Dähli har gjort? Vet inte vem men fint var det. Sopgubben bakom ingår inte i konstellationen men jag orkade inte be honom att flytta sig.
Här kunde man köpa sig en fisk, ifall man kände sig sugen 07:55
Vi är på väg till Southampton men var tvungen att byta tåg i Barnham. Turligt nog så låg det en pub där. Okej så var det inte på riktigt. Ross plockade en av konduktörerna och pressade honom på uppgifter om vilken station som hade en pub på behörigt avstånd där man kunde byta tåg. Det blev Barnham och jag fick för första gången se den gode Ross växla ut som Usain Bolt i gången upp mot tåget....
Ett foto från King Alfreds Pub där man enbart fick gå in om man hade biljetter till matchen och på hemmasidan. Vår taxichaufför som var ett stort fan av Mikael Svennson och Taco Svensson såg till att vi kom in.En fantastiskt bra balanserad bild. Tror jag ska döpa den till "1 & 2 Half Men" nästan som TV serien.
King Alfreds Pub från utsidan. Kan vara bra att veta att man bara kommer in om man har biljetter på Southamptonsidan, tvärtemot vad det står på en del andra siter.
På Mattis initiativ så provade chicken balti pajen på stadion. Mycket god fast jag skulle nog egentligen ha tagit en köttpaj. Hur som helst så var det hög klass på pajen, inte lika bra som på Griffin Park men klart i klass med den på Reebook Stadium.
Finns det något vackrare än en excellent arena i höstsolen precis innan en match startar? Det är poesi.
Väl hemkommna så mötte vi Brightons Dexter Gordon som strategiskt hade placerat sig vid en tunnel eftersom det gav bra akustik. Dessvärre så blåste hans notblad emellanåt in i gången. Matti försökte pressa honom att spela en massa låtar som han inte kunde men det sket han i. Däremot så visade han upp sin väldigt gamla saxofon som var från typ innan kriget.
Vi kom ju inte längre än Heathrow då det var dimma och vi fick göra ytterligare en tvådagars visit till den saxiska huvudstaden. Vi satt på Gordon Ramseys restaurang på flygplatsen, som för övrigt var otroligt bra, när vi nåddes av beskedet. Som bilden nedan visar så var inte Jans reaktion helt negativ.
I detta ögonblick så inser Hjördis att flyget inte går hem och man kan sätta på sig alkohol hatten igen.
Tåget in till Paddington kostade 15 pund och Hjördis har i detta ögonblick insett att det kommer bli ännu mer alkohol denna dag. Janne däremot är positivt inställd. Kanske de två bästa personer man kan vara strandsatt med på en flygplats.

Reklam För Cobran

Publicerad 2011-11-24 21:36:19 i Allmänt,

Även i England så följer man Cobrans blogg men inte som i Sverige, men bara på torsdagar vilket är väldigt underligt. Det som är positivt är ju att de här skyltarna sitter på pubarna runt om i England. Den här fann jag i Southampton på sydkusten, fast det är ju underligt att det inte går att slå igenom i Sverige.

Bilder Från Brighton

Publicerad 2011-11-24 16:17:02 i Allmänt,

En härlig dag som blev både hackad och malen. Vi kollade igenom min kamera för att se vad vi hade haft för oss.
De här stiliga vältränade karlarna ägde dansgolvet på en av klubbarna i Brighton. Tror att det var Pulp Fiction tema. Conny fick vara Uma Thurman givetvis.
Under torsdagskvällen så övervägde Mr Draper att börja använda peruk. Försäljaren tyckte det var en god idé. Även DJ´n på klubben tyckte det var en god idé.
Tur att de starka männen kunde bära hem Cobran. Efter en chilidrink och två salsadanser så gick luften ur honom men de rådiga scouterna Matti och Draper ordnade biffen. Fast jag undrar vad det är Matti spanat in? Ett nyförvärv till Leksands Fotbollsklubb? En MILF? Skicka era svar via bloggen ifall det är någon som vet.
Vid den här sena timmen är det lätt att man känner sig lite lömsk. Leksands Charles Bukowski vet att så kan vara fallet.
Ska man köpa en gura i Brighton så är det givetvis här man ska göra det. Snyggaste huset i byn.
Det gamla stålskelettet där de spelade in Quadrophenia låg kvar som en symbol över svunna tider.
Fredagslunch på the Pump House och som ni säkert kan se så funnes det i denna anrättning ett antal mycket fina 3.5:or till försäljning. Newcastle Coffee Porter, Sussex Best Bitter, Doombar och min nya favorit Roosters Wild Mule. Om man förstorar bilden så kan man läsa vad det står på kranarna. Kan vara bra att veta.
En normal bild. Den nyanlände Norras på flanken flankeras av en sömnig Mr Draper. Matti tittar förtjänstfullt bort medan Broder Flinckius gör sitt största snuskiga gubben-smajl mitt på ljusa dagen. Conny har tagit en paus från att trakassera den äldre gentlemannen vid bordet bredvid. Bara jag som ser normal ut när allt kommer omkring.
Oerhört god mat i all enkelhet och mycket bra serverat. Mattis paj sparade vi och skickade senare till Estetiska Rådet, där E-Type kommer att göra en utvärdering efter jul.
Ifall man vill så kan man inreda sitt sovrum så här ungefär. Det förutsätter att man kanske är ett Måsfan och att man accepterar att uppfostra de två koldockorna som troligen ingår. Det är dock väldigt fint att ha en tavla av Amex Stadium över sängen.

Dimma - Runt Mig

Publicerad 2011-11-21 10:02:36 i Allmänt,

Har aldrig varit med om att få mitt flyg inställt men jag fick det igår. Idén med att bara köra handbagage hade varit ett bra val eftersom väskorna är kvar på Heathrow. Efter att ha väntat på flygplatsen i fem timmar och sex vinare så begav vi oss in till Paddington. Bokade in oss på Hilton. Eftersom vi fortfarande var töstiga så stannade vi på en pub och det var antagligen där som jag tappade plånboken. Satt och ringde spärrservice klockan tre på morgonen, turligt nog så har man goda kamrater som har kvar sina plånböcker. Ska bli skönt att köpa en ny tröja nu efter att ha levt i min KSMB-tröja i två dagar....

Brighton Bilder

Publicerad 2011-11-18 20:04:43 i Allmänt,

Mina roomies på rum 22 på Iron Duke är Hjördis nedan
och så Flinkster förstås
Bra ordnig på rummet dessutom. Flinkster & Hjötdis får dela säng medan jag sover i egen. Draper fick låna en mössa igår vilket gjorde honom mycket glad.

Rasismen Inom Fotbollen

Publicerad 2011-11-17 07:24:06 i Fotboll,

Dagens snack på verkstadsgolvet kommer onekligen vara vår vän Sepp. Vår vän Sepp är en gammal farbror som är chef över några andra gamla gubbar som har hand om en klubb som de kallar FIFA. På FIFA så brukar de träffas och äta gott och dricka gott och försöka motarbeta användandet av teknisk utrustning inom fotbollen. Igår så var Sepp på intervju hos CNN och berättade om rasismen inom fotbollen, eller rättare sagt så berättade han att den inte finns. "Ibland säger man saker och de som blir utsatta för det här borde tänka att det bara är en match och skaka hand efter matchen"
Kankse något man borde använda sig av i resten av samhället också? Mer handskakning och mindre klagomål det borde alla tjäna på. Kanske inte den som blir utsatt men den där Ferdinand ska ju alltid hålla på. Skickar med en länk på hela samtalet nedan, observera reporterns ansiktsuttryck då han börjar inse vad Sepp häver ur sig och han inser att nu jävlar kommer man på första sidan imorgon. Det är givetvis extra effektfullt att Sepp pratar germansk brytning, och man tänker att det är så här Adolf Hitler antagligen lät när han förhandlade med Chamberlain.
Ha överseende med reklamen i början. Det är värt det.

Ett Axplock

Publicerad 2011-11-16 21:18:35 i Allmänt,

Gjorde en räd i Ringen på söder, på jakt efter en ny lampa till vardagsrummet, då Salmiak, som nu utvecklats till någon variant på Tarzan och en speedad amerikansk marinsoldat, brukar använda den som klätterställning. En strid som inte utföll till lampans fördel ska tilläggas. Någon lampa hittade jag inte, men då jag lämnat Bolagret så rasade alla saker ut ur min kasse. Hål i botten. Detta skedde utanför Cervera, där jag försynt undrade ifall jag kunde få köpa en påse. Jag gjorde detta hållandes mina varor i famnen, som en öm moder. Svaret var enkelt: "Nej vi får inte sälja kassar utan att man handlar, men de har kassar på Ica." Tack du kvinna som precis hade handlat, och gav mig din extra Cerverakasse. Vänlighet är alltid trevligt.
Dagens stora designpris går till den, antagligen konststuderande eller liknande, som hjälpt grabbarna på Jerusalem Kebab på Götgatan.
Elektriska skyltar är alltid snygga men kanske har tillverkaren missat lite här. Jerusalem är ett långt namn, även för en Kebabsylta, men jag  tror att man tyckte att det var viktigt att det syntes ordentligt. Tyvärr så upptäckte man försent att hela namnet inte gick in på skylten, så istället för att göra en ny så satsade man på att köra halva namnet med stora bokstäver så att man kunde få plats med ordet KEBAB. Trots denna innovation så räckte ändå inte skylten till utan B:et blev bara halvt vilket gör att det ser ut som ett E istället. JERUsalem KEBAE är onekligen en inbjudande inrättning men man undrar ju lite vad vi avlönar E-Type och de andra i skönthetsrådet för?

Brighton Rocks

Publicerad 2011-11-16 20:52:39 i Allmänt,

På torsdag så bär det av till Brighton, en stad som genom åren vittnat om fulla språkresenärer och semestrande bleka Saxare. Det är i nuläget rätt oklart vad som väntar de goda Brightonborna till helgen. Hjördis, jag och Broder Flinckius bordar planet på eftermiddagen efter en regelrätt Arlandalunch, där jag misstänker att snaps kommer att ingå. Ross Noveau, Draper och en del andra suspekta Leksandsbor åker vid andra tider så det gäller för mig och Hjördis att hålla ordning på Flinckius gigantiska resväska. En uppgift som kan bli tung. Är det något som Dr Flinkstein är bra på så är det att packa. Torsdagen ska tillbringas med incheckning på The Iron Duke ett hotell med anor från 1828, och diverse joxande. Förhoppningsvis ett besök på the Ember, där det serveras cask ale.

 

Fredagens plan är att besöka the Gingerman för lite ostron, det är alltid bra att hetsa upp sig lite och få till den där erotiska känslan som annars kan utebli om man reser ihop med ett gäng grabbar.

På lördagen så ligger the main event som man säger, då vi ska åka till Southampton och se sydkustderbyt mellan Saints och Brighton & Hove Albion. Givetvis ska vi försöka ta oss in på King Alfred som är stället där hemmafansen möter upp innan matchen. Kan hända blir det även en öl där?

Ja så ser i alla fall planen ut sen vet man ju inte vad som egentligen händer.

Jag Visste Det

Publicerad 2011-11-16 13:41:53 i Allmänt,

En del säger att man ska inte säga "vad var det jag sa", förutom ifall man korsförhör någon kompis om vad som hände på Big Ben dagen innan. Själv säger jag tvärtom. Efter att boregerligheten kom till makten och man släppte allt som går att sälja fritt, förutom cannabisförsäljningen för det är ju en typsik arbetardrog, så har man ju egentligen slutat att förundra sig. Att det i min tävlan om veckans företagare fanns ett starkt band mellan statliga Nordea och Carema var väl inte så underligt, men DN avslöjar idag att Nordea lånat ut kulorna till riskkapitalisterna på Triton 3 som köpte det vinstgivande företaget. Ungefär 500 miljoner lånades ut och då snackar vi euro, denna fantastiska valuta.
Säkert en god affär för alla inblandade parter och på så sätt så kan ju Nordea få råd att hyra en extra kvart för sin fattiga VD Christian Poulsen. Den alltid pengahungrige Chrille sålde ju sina fastiheter när han fick ett tips om att svenska staten alltid bjuder på hyran för folk som kommer från utlandet. Fan det här är ju en bank ägs av staten, borde det inte finnas någon hyfs och fason?

FA Cup Round Up

Publicerad 2011-11-16 01:15:42 i Fotboll,

En liten genomgång av första omgången är ju givetvis på sin plats, blev det några skrällar? Blev det några intressanta matcher i nästa omgång? Var någonstans var publiken hetast?

AFC Totton som fullkomligt krossade Bradford Park Avenue med 8-1, efter två mål av Gosney och tre mål av Brown innan Davies satte sin andra på stopptid, drog en vinstlott då deras nästa match i cupen går mot Bristol Rovers och TV sänds. Detta garanterar klubben £72 000 i inkomster vilket givetvis stiger ifall man även vinner den.

 

 

Leuge 1 laget Bury blev inte helt oväntat utslagna mot Crawley Town på hemmaplan, och får antingen möta Redbridge eller Oxford City i nästa omgång. Det verkar som om Red Devils även i år tar sig till tredje omgången, återstår att se ifall de även får möta Manchester United i år igen?

 

 

Fleetwood Town var väl det lag som skrällde högst då man hemma på Highbury slog ut League One laget Wycombe Wanderers med 2-0. The Cod Army fick dessutom spela hela andra halvleken med en man kort då Richard Brodie blev utvisad i slutet av första halvlek. Trots detta så höll de undan inför 2700 jublande hemmafans. I nästa omgång väntar Yeovile Town även den matchen går på Highbury. Även den matchen går på TV.

 

Chelmsford FC slog AFC Telford på hemmaplan, vilket får anses som en liten skräll. Kanske inte att man vann men att man vann med 4-0 är anmärkningsvärt. I andra omgången så drog man Macclesfield Town på hemmaplan, en uppgift som absolut inte är omänsklig åtminstone enligt Mansel Wallace som är ordförande i klubben. Man får ju hoppas att det dyker upp lite fler åskådare än de 1430 som bevittnade lördagens match.

 

 

Luton Town tog sig vidare genom att slå ut League 2 klubben Northampton Town med matchens enda mål, inprickat i den 80:e minuten av inhopparen Watkins. Nära 5000 åskådare vittnade om att detta inte alls var oförtjänt, och i nästa omgång så får The Hatters ta sig an Cheltenham på hemmaplan.

 

En rätt rejäl skräll stod Sutton United för då man slog ut Kettering Town på hemmaplan, även detta mål gjordes av Watkins. Troligen inte samma dock. I nästa omgången så drog man Notts County hemma på The Borough. Matchen spelas på söndagen och TV sänds vilket ger en rejäl slant till Conference League South klubben.

Southern League klubben Stourbridge klarade oavgjort borta mot Plymouth Argyle och får ifall man vinner omspelet spela hemma mot League One klubben Stevenage Borough. Vi håller tummarna.

 

Maidenhead United klarade även de oavgjort hemma mot Aldershot men omspelet blir tufft. Dock har de redan nu gjort en stor bedrift.

Preston North End klarade endast oavgjort hemma på Deepdale mot Southend som leder Leaue Two och kommer att få det knepigt i returen. Oldham Athletics väntar på vinnaren i nästa omgång.

Dagens Arbetsgivare

Publicerad 2011-11-15 07:46:54 i Allmänt,

Priset kommer idag att delas mellan Carema, självklart, och regeringen och kommuntjänstemännen. Carema har på ett föredömligt sätt både tjänat stora pengar på undermålig sjukvård och dessutom undanhållit vinsten från Skatteverket. Ett extra plus till företaget för att det är Svenne-Banans skattepengar som används. Regeringen får en lite stjärna i kanten för att de är Caremas arbetsgivare och erbjudit företaget att sköta sin verksamhet utan att några jobbiga reglementenska störa det hela. När såna här misshälligheter uppdagas så kör man den vanliga varianten, som Hasse & Tage gjorde sketch på på 70-talet. "Det hade jag inte någon aaaaning om." Sedan lägger man till att "det där måste vi titta på och göra något åt". Något man givetvis inte gör något åt. Då vore man ju ett dåligt föredöme för sin egen politik, som gårju  ut på att stjäla från underklassen och ge till överklassen. Det Nya Moderaterna, som de kallar sig skiljer sig lite från Gösta Bomans kostymklädda överklass, det är i stort sett bara en pikettröja och ett rymligare samvete.
Kommuntjänstemännen ska även de lyftas fram. Då det är de som förhandlat fram avtalen så är de livrädda för att några misshälligheter ska upptäckas och sväljer Caremas lögner om att antällningar pågår (de har pågått sedan starten på vissa boenden) och att företaget alltid uppnår de mål som man kommit överens om. På Tyresös Facebooksida blir den driftansvarige väldigt irriterad i tonen om man vill påpeka vad som faktiskt har skett även här. På Trollängen så sker missvård, ej att förväxla med kattvård, och även de avtal som ingåtts mellan kommun och Carema ifrågasätts. Att en person som sätts på Trollängen tappar 10 kilo i vikt och börjar uppträda aggressivt borde få någon att reagera. Att sjuksköterskor påpekar att de är konstant underbemannade borde få till en reaktion. Istället så publicerar kommunen ut en omröstning som visar att det är bättre här en genomsnittligt. Det är ju inte det som det handlar om, äldrevården ska vara bra för alla inte bara hyfsad. Låt dessa personer få vada i skit under några dagar så kanske de får perspektiv. Observera hjärtat som sirats ut i ordet "care" i loggan ovanför....

Bra inledning...

Publicerad 2011-11-12 13:37:42 i Fotboll,

Tipset började utomrdentligt bra med ett korrekt resultat på fredagens match. Cobran känner att det här är hans vecka på tipset....

FA Cup 1st Round Proper

Publicerad 2011-11-11 11:36:00 i Fotboll,

Cobran som brukar snitta på ungefär 6 rätt på ett 386 radit system ger sig ut på riktigt djupt vatten och tippar samtliga matcher i FA Cupens första omgång. Alltså det har redan spelats sex omgångar men det är nu ligalagen kommer i spel. Den här omgången brukar kantas av en hel del skrällar och man ska ha i åtanke att det inte skiljer speciellt mycket på de två lägsta serierna i England. Man ska även ha i åtanke att amatörlagen som blivit lottade mot ligalag ser det som en chans att att förgylla sin tillvaro och det här är deras dag att synas på BBC. De har allt att vinna, och en match pågår ju bara i 90 minuter så det kommer att gå tufft till. Jag älskar uttrycket ”give them a run for theire money”, vilket ju syftar på att Målar-Lasse och Brevbärar-Keith, ska se till att ge igen för den där gången de blev fockade i Portsmouths akademi och tvingades ta ett vanligt jobb för att försörja sig.

 

 

 

Det brukar skrälla rätt rejält i den här omgången, även om man i svensk media har svårt att förstå storheten i att ett lag från den sjunde liganivån slår ett från den fjärde. Det är ju dock skilda världar, där proffs möter amatörer och där skillnaden är betydligt mindre än vad man kan tro. League 1 och League 2 har ganska små skillnader. Lagen i Conference, där de flesta lagen faktiskt är heltidsproffs trots att det är en liga även för amatörer, kan utan tvekan mäta sig med lag i både en och två serier ovanför dem. Det handlar ju som sagt bara om 90 minuter och det kan vara de bästa 90 minuterna på hela säsongen.

 

 

 

Efter lite efterforskande så har jag hittat ett par potentiella råskrällar i följande matcher:

 

Hemmalag

Bortalag

Tips

Odds

East Thurrock

Macclesfield Town

1

5.00

Barrow

Rotherham United

1

3.25

Bradford City

Rochdale

1

2.75

Bristol Rovers

Corby Town

2

7.00

Luton Town

Northampton Town

1

2.30

Preston North End

Southend United

2

3.75

Southport

Barnet

1

2.62

Sutton United

Kettering Town

1

2.50

 

Cobran kommer att göra ett spel på den här åttlingen, då den ger 17 617 gånger pengarna, men det blir nog inte en hundring.

 

 

 

Det ska ju även sagas att det är fina odds på en del rätt ”säkra” bortasegrar så det lönar sig att grotta lite bland lagens hemsidor för att kolla upp ifall de har bästa uppställningen tillgänglig. Här finns stålar att hämta, nästan alla spelbolag erkänner att de har mindre koll på de lägre serierna och har man, som ni mina kära läsare, tillgång till värdefull information så kan det betala sig. En viktig sak som också tilläggas är att Svenska Spel i vanlig ordning inte har spel på alla matcher och de odds jag skrivit in här är från William Hill (www.willhill.com) som givetvis har alla matcher till spel. Unibet (https://se.unibet.com/start) har dock spel på hela omgången så det är bara följa med Glenn in i er nyrikedom.

 

 

 

Ifall någon läsare har huvudet på skaft så pass mycket att de vinner en slant och vill fira lite, så är jag ledig på lördagkväll och jag och Ralle vill gärna gå på Mattias Dahlström och käka, så det är bara att ringa. Här nedan så följer resten utav omången med Cobrans matnyttiga kommentarer som jag hoppas ska ge er lite hjälp. Förkortningarna under lagen betyder följande_

L=League

C=Conference

P=Premier

N=Non/North

S=South

Så NLP betyder alltså Non League Premier (nivå 7) och CLN=Conference League North

Friday, 11 November 2011

Cambridge UtdWrexham

(CLP – CLP)

Tips: X

Avspark:20:45

Tjuvstart redan på fredagskvällen mellan de två Conferencelagen, som båda är i utmärkt form. Cambridge har hemmaplan och liten fördel, men ett kryss ligger nog nära till hands.

Saturday, 12 November 2011

Newport CountyShrewsbury

(CLP – L2)

Tips: 2

Avspark: 13:30

Tidiga matchen som troligen visas på BBC och då säkert på Wirströms I G:a Stan. The Exiles nykomlingar och i botten på Conference medan gästerna är topplag i fyran. Ett bra prospekt för bortaseger som ger 1,83 hos Will Hill.

Brentford v Basingstoke

(L1 – CLN)

Tips: 1

Avspark: 14:00

Allt annat än en hemmaseger vore en stor överraskning. Basingstoke som spelar i Conference South och är inte direkt kända som något skrällag FA-Cupen. Gillar man en utmaning så ger Basingstoke mellan åtta och tio gånger pengarna.

East Thurrock v Macclesfield

(CLS – L2)

Tips: 1

Avspark:15:00

Silkmen är mittenlag i Division 4, men trots detta, så borde man ge East Thurrock rejält med spö. Men jag höjer ett varningens finger för The Rock. Laget ligger på nedflyttningsplats i Isthmian League och har fyra raka förluster under bältet, men de har inte spelat någon ligamatch sedan den 11:e oktober och vunnit fyra och kryssat två cupmatcher efter det. Fem gånger pengarna på hemmaseger någon? Kan vara en skräll på gång?

 

Samtliga nedanstående matcher avspark 16:00

AFC Totton v Bradford PA

(NCS – NCN)

Tips: 1

Två lag som till vardags spelar på nivå sex, men i olika serier som möts. AFC Totton är segermaskinen som börjat hacka medan BPA har tre raka segrar och stigande formkurva. Mycket ovisst på Testwood Stadium men kan vara värt en chansning då BPA ger bra i odds.

AFC WimbledonScunthorpe United

(L2 – L1)

Tips:1

En mycket klurig tillställning på Kingsmeadows där ändå gästerna spelar en serie högre. Sunny Scunny är dock ett lag på nedgång och även om AFC har en lika usel form så borde ändå hemmalaget gälla som knapp favorit.

Alfreton TownCarlisle United

(CLP – L1)

Tips: 2

Ett Alfreton som förlorat fem raka ligamatcher mot ett Carlisle som ligger I mitten två divisioner över. Chanstvåa?

BarrowRotherham United

(CLP – L1)

Tips: 1

Fem raka segrar hemma på Holker Street blir en tuff nöt att knäcka för The Merry Millers. Barrow har allt att vinna och de kommer satsa allt på ett kort. Intressant spel som ger runt tre gånger.

Blyth Spartans v Gateshead

(CNF - CLP)

Tips: 2

Två lag från nordöst som möts, men låt er inte luras av att det bara skiljer en serie. Gateshead är på väg upp en division medan Spartans är sist i ligan med en poäng på de senaste sex matcherna. Säker tvåa.

BournemouthGillingham

(L1 – L2)

Tips: X

Ett formstarkt Cherries ska slå Gillingham på hemmaplan, solklart.

Bradford City v Rochdale

(L2 – L1)

Tips: 1

Här har City sin chans att förgylla tillvaron lite. Rochdale sladdar i ligan och här kan Yorkshirelaget överraska.

Bristol Rovers v Corby Town

(L2 – CLN)

Tips: 2

Två serier skiljer men medan Rovers är i usel form och har spelat dåligt hemma så är Corby Town i briljant form och kanske kan man överraska här. Bortaseger ligger runt 7 gånger pengarna vilket känns spännande.

BuryCrawley Town

(L1 – L2)

Tips: X

Bury mittenlag I League 1 medan nykomlingen Crawley ligger tvåa i League 2. Det här blir jämnt, och Crawley hade en bra cuprunda förra året då de åkte mot Manchester United. Bortaseger är helt klart spelbart, men ingen självklarhet.

Chelmsford City v AFC Telford

(CLN – CLP)

Tips: X

City är I god form och kan mycket väl knäppa ett darrigt AFC som huserar på den nedre halvan i Conference. 50-50.

ChesterfieldTorquay United

(L1 – L2)

Tips: X

Cherries är tredjen sist i ligan medan Torquay har tre raka segrar under bältet och är i fin fin form. Låter klurigt, men jag skulle ändå tro att det lutar åt hemmaseger.

Crewe Alexandra v Colchester United

(L2 – L1)

Tips: 2

Har svårt att tänka mig att lilla Crewe ska kunna rubba stora starka Colchester United. Crewe är inte i någon vidare form och förlorade senast hemma mot Macclesfield med 3-0. 2.40 på bortaseger hos Will Hill.

Dagenham & Redbridge v Bath City

(L2 – CLP)

Tips: 1

Daggers har fem raka torsk I ligan och inga poäng sedan den första oktober då man otippat slog Crewe. The Romans är sist i Confernce med endast en vinst på hela säsongen. Etta.

Exeter City v Walsall

(L1 – L1)

Tips: X

Två kölag från samma serie i en match som kan sluta hur som helst. Grecians har den bättre formen, medan Walsall känns stabilare. Oavgjort?

Fleetwood TownWycombe Wanderers

(NCP – L1)

Tips: 1

Visst skiljer det två serier mellan lagen, men The Fleet är I grym form och parkerar för närvarande på andra plats, medan Wanderers är i usel form och ligger på nedflyttningsplats. Hur man än spelar så får man bra odds, det gäller bara att spela rätt. The Chairboys kapten Gaz Ainsworth är borta med en bruten tumme och kan inte leda laget så det finns alltså möjlighet till en skräll.

HartlepoolStevenage Borough

(L1 – L1)

Tips: 2

Det är inte många placeringar som skiljer lagen men Stevenage är i brutal form och Hartlepool har spelat uselt på hemmaplan, så jag kommer att satsa alla mina besparingar på en bortaseger.

Hereford United v Yeovil Town

(L2 – L1)

Tips: x

Båda lagen ligger I botten av respektive serie och inget är i form. Mycket klurigt med andra ord. Tjurarna har haft en bra sekvens som mattats de senaste matcherna medan Handskmakarna gärna kryssar på bortagräs. Kanske så även denna gång?

Hinckley United v Tamworth

(CLN – CLP)

Tips: 2

Tamworth har etablerat sig bra I Conference mittenskikt och är stabile medan Hinckley försöker klara sig från att bli indragna i bottenstriden. The Knitters har dessutom en riktigt usel formkurva, borde med andra ord bli en bortaseger.

Leyton Orient v Bromley

(L1 – CLS)

Tips: 1

Att Bromley som ligger tre serier under the O´s skulle komma till Brisbane Road, där de är väldigt starka och ta en seger är bara att glömma. Leyton har stabiliserat sig och klivit upp ett antal placeringar och är alldeles för bra.

Luton Town v Northampton Town

(CLP – L2)

Tips: 1

Luton hart re 5-1 segrar och två uddamålsförluster på de fem senaste hemma på Kenilworth Road så de är mer än lovligt ojämna, men Cobblers är i en tung formsvacka och gör sällan resultat på bortaplan. Jämt och ovisst.

MK Dons v Nantwich Town

(L1 – NLP)

Tips: 1

Franchise FC ligger på play off plats I League One medan Nantwich tronar I mitten fyra divisioner längre ned. Visst hoppas man på bortaseger men det känns långt borta, fast man får visserligen 11 gånger pengarna…

Maidenhead United v Aldershot

(CLN – L2Tips: 2

Maidenhead har fem raka utan vinst I ligan och får det tufft mot stabila division 4 laget Aldershot.

Notts CountyAccrington Stanley

(L1 – L2)

Tips: 1

Notts County är på play off plats I ligan men har lite vikande form, men det är inget som hindrar att de vinner den här matchen.

Oldham Athletic v Burton Albion

(L1 – L2)

Tips: 1

Latics tar emot ett Burton I fin form och de kan få problem, helt klart. Brewers har tre segrar på de senaste fem, och kan skrälla?

Plymouth Argyle v Stourbridge

(L2 – NLP)

Tips: X

Argyle är riktigt illa ute och har endast 9 poäng på de inledande 17 matcherna. Klubben är satt i administration och kan inte köpa spelare så en degradering till Conference tycks oundviklig i dagsläget. Stourbridge spelar visserligen i en betydligt lägre division men har god form och kanske kan Glasgossarna skrälla här?

Port ValeGrimsby Town

(L2 – CLP)

Tips: 1

Burslemselvan är stabila och borde inte ha några store problem med ett Grimsby som inte gjort någon glad på länge. Spik.

Preston North End v Southend United

(L1 – L2)

Tips: 2

En riktig rysare för den vane tipparen. Anrika PNE har endast ett kryss på de senaste 8 matcherna och torskat resten, usel form med andra ord. Shrimpers däremot går som tåget och leder League 2 och har inte förlorat sedan den 10:e september. Elva vinster och ett kryss vittnar om en grym form och det luktar skräll här.

Redbridge v Oxford City

(NL1 – NLP)

Tips: X

Redbridge, icke att förväxlas med Dagenham & Redbridge, är ett bottenlag sjunde divisionen och borde få det svårt emot Oxford City, som inte ska förväxlas med storebror United. City leder sin liga i stor stil och borde här kunna säkra avancemang. En liten brasklapp ska läggas in då Redbridge slog ut Ebbsfleet i förra omgången och kan skrälla och det skulle inte förvåna ifall de klarar ett kryss. Hemmalaget ger 3.40 i odds vid seger.

Salisbury City v Arlesey Town

(CLS – NLP)

Tips: 1

Salisbury är I formsvacka men på papperet det bättre laget. The Blues parkerar i botten av Southern League och bör inte ställa till problem.

Sheffield UnitedOxford United

(L1 – L2)

Tips: 1

Blades är inte I någon lysande form men borde kunna avfärda United på hemmaplan, ganska enkelt.

SouthportBarnet

(CLP – L2)

Tips: 1

Sandgrounders har en god form och ligger på play off plats i Conference, målsprutan Tony Gray likaså. Barnet ligger näst sist i fyran och formen är inte direkt god. 2.62 på en hemmaseger är ett fint bjudodds.

Sutton United v Kettering Town

(CLS – CLP)

Tips: 1

The Poppies blandar och ger. Laget ligger i botten av Conference och är synnerligen oberäkneliga. Sutton är däremot i superform och ligger tvåa i Conference South. I Craig Watson som de värvade från Metropolitan Police i somras så har de fått en skärpt målskytt. Kanske inte i Messiklass men 9 mål på 14 matcher är bra. Räkna med odds över 2.5 på hemmaseger.

Swindon Town v Huddersfield Town

(L2 – L1)

Tips: 2

Swindon har efter en trevande inledning kommit igång ordentligt. Stark formkurva. 22-årige Matt Richie anför laget från mittfältet och laget har en stark uppsättning. Terriers har även de en mycket bra form, men framför allt så har de Jordan Roche. Den 21-åriga skotten slår in alla bollar som rör sig och har gjort 11 mål på 13 matcher och med en sån matchvinnare bör det bli en bortaseger? 2 gånger pengarna på Hudds är bra odds.

Tranmere Rovers v Cheltenham Town

(L1 – L2)

Tips: X

Två lag som har problem med målskyttet. Tranmere har en vikande formkurva, men gör sin bästa säsong på länge. Cheltenham har fyra vinster på de fem senaste och kan irritera Liverpool laget. Ett oavgjort resultat är mycket tänkbart. 0-0?

Sunday, 13 November 2011

FC Halifax Town v Charlton, R1, 12:30

(NPL – L1)

Tips: 2

Matchstart 12:30. Halifax konkursade och har börjat om och spelar numera på nivå 6. Har mycket svårt att se att de ska ställa till det för the Addicks som toppar League 1, men lita på ett fullsatt The Shay.

MorecambeSheffield Wednesday

(L2 – L1)

Tips: 2

Räkorna är inte speciellt svårslagna på hemmaplan och Owls har skärpt till sig på bortaplan. Ugglorna ligger på uppflyttningsplats och ska nog kunna ”käka räka” på söndag? Finfina 2.25 i odds på bortaseger.

Dagens Meny

Publicerad 2011-11-11 02:59:40 i Allmänt,

Vi har ju alla varit ute och rest. Framför allt på spanska semesterorter är det ju bra med en svensk översättning på menyn. Hur skulle vi annars kunna beställa? Den här krögaren har tagit det hela ett steg längre.

Dagens Produkt - Fläskkotlett

Publicerad 2011-11-11 02:13:40 i Allmänt,

Ja det kan vara så att det så många gånger förlöjligade köttstycket, som inte direkt anses speciellt fint, kan bli Dagens Produkt. Jag lyfter på hatten för våra svenska grisfarmare och hoppas att fler charkuterister letar rätt på kotletter av den dignitet som jag hittade på Mickes Fisk, var annars?
Den här styggelsen vägde 489 gram och man hade inte brytt sig om att skära loss fläskfién utan den hängde med på köpet. Med en fettrand, två tummar bred så smakade den himmelskt med lite sallad till. Ska man äta ett halvkilo fläsk så ska man nog inte blanda in potäter eller annat. Givetvis så var det ben på den vilket gör fläsket än mer saftigt och även är mysigt att gnaga på i soffan.
Har inte haft så bra "meatfeeling" sedan jag köpte ett par fårtofflor på en gård på Mörkö, och det fåret var nästan nyslaktat. Dock är det inget man bjuder på till fest då varje kotlett fyller en rejäl stekpanna, vilket gör att det tar vansinnigt lång tid att tillreda. Det här borde Morberg göra något på.

Någon Har Tänkt Till

Publicerad 2011-11-10 09:00:57 i Allmänt,

Ibland så blir jag förvånad. Samtidigt som sjukvårdsbranschens ordförande berättar om hur oerhört viktigt att det är att vi får hit riskkapitalister från andra länder till Sverige. "Det är huggsexa om dom" tror jag hon sa. Så har någon kommit på att amerikanska riskkapitalister med kontor kring Wall Street inte är intresserade av hur bra vård Carema Care ger utan mest intresserade av vinst och avkastning. Det var som fanken....

FA Cup Weekend

Publicerad 2011-11-09 11:22:41 i Allmänt,

Denna helg är helgen som vi alla väntat på. Helgen när FA-Cupen "first round proper", som det kallas, avgörs. Cobran kommer givetvis att vara med i förhandssnacket och lägga upp hjälp till de kluriga omgångarna, han hade ju trots allt 7 rätt förra veckan. Inom kort och senast fredag så kommer den första rapporten. Jag kan redan nu avslöja att Viasat endast sänder Swindon Town - Huddersfield Town, vilket är fullkomligt underkänt i min bok i alla fall.
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!

En Stilla Undran

Publicerad 2011-11-08 20:52:19 i Allmänt,

Jag undrar hur mycket den turkosa skjortan som Mick Jagger har i videon till Dancing In The Streets skulle inbringa vid en auktion? Jag undrar vem som designade den. Går den att få tag i? Är det återigen Tomas Möller som sitter på den klenoden? De som såg Family Guy såg också att de utnämnde den förut nämnda videon till århundratets bögigaste. "We Where There And We Let It Happen". Ytterligare en sak man undrar är ifall han som sålde Hitlertavlorna till Möller fick bra betalt? Enligt Möller så är hans tavlor värda runt  fyra miljoner, medan värderingsmännen värderade dem till 800 kronor styck.
Ett annat tips för de som nyttjar SvT Play funktionen är Dox: Stammens Hemlighet som handlar om Yanomamostammen, antropologer, etnosofer, pedofiler, lingvistiker allt i en och samma sörja. Väldigt sevärd och väldigt förvirrande.

Veckans Företag

Publicerad 2011-11-03 09:18:49 i Allmänt,

I brist på att få recensera en produkt så känns det helt rätt att recensera ett par företag istället, jag har visserligen smakat lakritsplopp för första gången men det känns som att det får stå tillbaka en liten stund. Dagens utmanare är, i röda byxor, i den vänstra ringhörnan, Nordea och i den högra ringhörnan, i blå byxor har vi Carema.

 

 

Nordea som redan tidigare deklarerat att trots den ekonomiska nedgången världen över så ska de göra en vinst på minst 15%, vilket funkar bra ifall man struntar i att ge kunderna ränta på pengar de lånar av dem och dessutom ger puckade råd angående kundernas pengar. Den svenska tillväxten beräknas med 4,5% och då anser banken att det är rimligt att man själva gör en vinst på 15%, kan tyckas lite girigt?

 

 

Carema som redan har stoltserat med sitt gruppboende för äldre, Koppargården, har nu plockat fram sitt trumfkort då det gäller åldringsmisshandel, Tallbohov. Där man kommit på att man kan spara in på sängarna för de gamla. Inte en så dum idé kanske, när allt kommer omkring så kostar en säng rejält med stålar och om man exempelvis fått 30 miljoner för driften så vill man ju inte göra av med den slanten direkt. Min konultations idé är att de som flyttar in på ett äldreboende har med sig en egen säng eller varför inte bara en hängmatta?

 

 

 

Nordea som för några år sedan var konkursmässigt och fick rätt kraftiga statliga bidrag från ägarna staten och snabbt ville dela ut dessa i bonusar, med motiveringen att det är hårt att slita i ett företag som går dåligt och de som gör det ska premieras. Jag håller med, men då det gäller banker eller folk från Östermalm i allmänhet så ska det helst vara någon annan som betalar. Nu har man tagit steget och köpt en våning (det finns inga lägenheter på Öfvre Östermalm) åt sin underbetalda VD, Christian Clausen, för 22,5 miljoner. Lägenheten har 263 kvadratmeter och för säkerhets skull så ställer även banken upp med en renovering för 10 miljoner. Det här gör man med gott samvete för han har inte så mycket betalt (runt 10 miljoner om året) och han ska även ha våningen för representation. Som läget är idag så skulle man kunna ta entré och få tillbaka pengarna på nolltid. Ett lustigt faktum är att personer som har extremt höga löner / är väldigt rika, väldigt sällan vill använda dessa till att betala med. Vilket ju är en underlig logik, den som har mycket pengar ska alltså betala mindre än den som är fattig? Varför väljer man att köpa en kvart åt sin VD när man ska säga upp 2000 anställda?

 

 

På Tallbohov har man som sagt låtit en åldring, sova på golvet under flera månader på grund av att det var en annan som saknade en säng. Okej jag överdriver, en centimeter tjock madrass fick personen att slagga på. Att tvål och andra förbrukningsmaterial sällan finns i tillräckliga mängder är en sak, det är åldringar det handlar om och de luktar ofta rätt skumt ändå så varför lägga ner stålar på sånt, men Caremas mycket positiva PR-politik är något som bör få ett hedersomnämnande. Att man tvingar sina anställda att hålla tyst om vad som sker då besökstiden är över är väl en sak, men att man officiellt går ut och förhindrar att anställda pratar om sitt arbete är faktiskt emot den svenska författningen. Jag har själv arbetat på ett ställe där man har tystnadsplikt och där gick min chef ut och sa att vi som är chefer inte har rätt att uttrycka vår politiska åsikt, för det kunde störa arbetet. Jag skickade självklart ett par väl valda delar från den svenska grundlagen till honom, och alla andra på sändlistan. På Carema så har man helt enkelt bestämt att inte enhetschefen ska uttala sig på grund av dålig pressvana och låter chefen för äldreomsorgen inom Carema Care uttala sig i DN: ”Enligt de uppgifter jag fått finns det ingen brist på sängar utan det beror på att kunden själv har velat sova på golvet. Den boende har kunnat välja.” Ja då faller ju bitarna på plats, ifall personer vill sova på golvet så ska de få det, fast tidigare så har Carema sagt att en persons sjukdomsbild kanske gör att det är bäst att sova på golvet. Detta har de tyvärr inte utvecklat men det vore tacksamt att få höra vilka sjukdomar det gäller i så fall.

 

 

 

Som jag ser det så är matchen Carema – Nordea en oavgjord historia i girighetens tecken. Mycket vill som vanligt ha mer och de som redan har fått mer vill ha mer än de andra som fått mer. De som fått mest vill ha ännu mer eftersom det är de som är rikast och därför bäst och då borde kanske alla värdefulla ting tillfalla dem? Vart tog den hederlige gamle sjörövaren vägen? En del grymheter kanske han stod för men i jämförelse med Christian Clausens girighet så står han sig slätt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela