King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cup Round Up

Publicerad 2011-11-16 01:15:42 i Fotboll,

En liten genomgång av första omgången är ju givetvis på sin plats, blev det några skrällar? Blev det några intressanta matcher i nästa omgång? Var någonstans var publiken hetast?

AFC Totton som fullkomligt krossade Bradford Park Avenue med 8-1, efter två mål av Gosney och tre mål av Brown innan Davies satte sin andra på stopptid, drog en vinstlott då deras nästa match i cupen går mot Bristol Rovers och TV sänds. Detta garanterar klubben £72 000 i inkomster vilket givetvis stiger ifall man även vinner den.

Leuge 1 laget Bury blev inte helt oväntat utslagna mot Crawley Town på hemmaplan, och får antingen möta Redbridge eller Oxford City i nästa omgång. Det verkar som om Red Devils även i år tar sig till tredje omgången, återstår att se ifall de även får möta Manchester United i år igen?

Fleetwood Town var väl det lag som skrällde högst då man hemma på Highbury slog ut League One laget Wycombe Wanderers med 2-0. The Cod Army fick dessutom spela hela andra halvleken med en man kort då Richard Brodie blev utvisad i slutet av första halvlek. Trots detta så höll de undan inför 2700 jublande hemmafans. I nästa omgång väntar Yeovile Town även den matchen går på Highbury. Även den matchen går på TV.

Chelmsford FC slog AFC Telford på hemmaplan, vilket får anses som en liten skräll. Kanske inte att man vann men att man vann med 4-0 är anmärkningsvärt. I andra omgången så drog man Macclesfield Town på hemmaplan, en uppgift som absolut inte är omänsklig åtminstone enligt Mansel Wallace som är ordförande i klubben. Man får ju hoppas att det dyker upp lite fler åskådare än de 1430 som bevittnade lördagens match.

Luton Town tog sig vidare genom att slå ut League 2 klubben Northampton Town med matchens enda mål, inprickat i den 80:e minuten av inhopparen Watkins. Nära 5000 åskådare vittnade om att detta inte alls var oförtjänt, och i nästa omgång så får The Hatters ta sig an Cheltenham på hemmaplan.

En rätt rejäl skräll stod Sutton United för då man slog ut Kettering Town på hemmaplan, även detta mål gjordes av Watkins. Troligen inte samma dock. I nästa omgången så drog man Notts County hemma på The Borough. Matchen spelas på söndagen och TV sänds vilket ger en rejäl slant till Conference League South klubben.

Southern League klubben Stourbridge klarade oavgjort borta mot Plymouth Argyle och får ifall man vinner omspelet spela hemma mot League One klubben Stevenage Borough. Vi håller tummarna.

Maidenhead United klarade även de oavgjort hemma mot Aldershot men omspelet blir tufft. Dock har de redan nu gjort en stor bedrift.

Preston North End klarade endast oavgjort hemma på Deepdale mot Southend som leder Leaue Two och kommer att få det knepigt i returen. Oldham Athletics väntar på vinnaren i nästa omgång.