King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Bästa Nicket

Publicerad 2012-04-29 01:59:33 i Fotboll,

Alla balla lag har ju ett nickname. AIK kallas ju för kolsäckarna och Hammarby för Bajen. I England så kallas Newcastle United för Skatorna och West Ham United för Järnet eller Hammarna. Ballaste namnet är ändå AFC Fylde som precis i dagarna vann Evo Stik League North First Division North. Troligen så ligger Fylde vid kusten så de kallas för Coasters, men alla vet ju att ett "coaster" är ett underlägg. Vilket gör det till en rejäl Göteborgsvits.

Läget i Ligan - Division 3

Publicerad 2012-04-28 16:05:18 i Fotboll,

Promovering

Vi gratulerar Charlton Athletic till seriesegern och att de är tillbaka i the Championship. Den andra automatiska promoveringsplatsen gör Sheffield United och Wednesday upp om. En poäng skiljer lagen åt och jag misstänker att det kokar i stålstaden för närvarande. Franchise FC och Hudeersfield Town är klara för play off medan Stevenage FC, Notts Counyt och Carlisle United gör upp om den resterande platsen. Det skulle vara kul om Stevenage tog den och gick upp då laget slitit för promoveringar sedan mitten på 90 talet från the Conference. Det var först  2010 som de gick upp i fyran.

 

Nedflyttning

Rochdale spelar i League 2 nästa år, det är klart men sedan så har Leyton Orient, Wallsall, Chesterfield, Wycombe Wanderers och Exeter City en tuff dust att genomgå. Chesterfield såg för en månad ut som om de var klara för fyran igen, men tre raka vinster har givit dem nytt hopp. Även Exeter har vaknat till liv men frågan är om det inte är för sent.

Läget i Ligan - Division 4

Publicerad 2012-04-28 16:02:59 i Fotboll,

Nedflyttning

Ingenting är i dagsläget klart. Barnet har endast vunnit en match sedan den 28 januari och laget har nu bara en poäng tillgodo på Hereford United som ligger under strecket med två omgångar kvar att spela. Macclesfield United är inte heller uträknade. På lördag så är det derby mot AFC Wimbledon som börjat hitta tillbaka till den form de hade i inledningen av säsongen en match som kommer att bli oerhört betydelsefull. Bulls har både Crawley Town och Torquay kvar att möta medan Macclesfield möter Burton Albion som inte har något att spela för. Brewers kan komma att spela en viktig roll i nedflyttningskarusellen då de även möter Barnet i sista matchen. Mitt tips att Macc och Bulls åker står kvar men det känns helt klart mer osäkert.

 

Promovering

Swindon Town är klara för uppflyttning och de kommer givetvis att satsa allt för att vinna ligan också. Med fyra poäng tillgodo på Shrewsbury så har de goda möjligheter till detta. Båda lagen är klara för promovering medan Crawley Town, som hittat formen igen och Torquay United gör upp om den sista platsen.  The Gulls möter på lördag Crewe Alexandra som inte förlorat på 14 omgångar och äntligen kommit över play off strecket. En svår match minst sagt. Crawley har ett mer modest program kvar och bör klara sin andra promovering på två år.

 

Play Offplatserna är inte på något sätt klara om man bortser från Southend United som i godan ro kan förbereda sig för detta. Cheltenham förlorade i lördags mot Crewe och har 71 poäng, tätt följda av Crewe som har 70. Under strecket ligger Oxford United med 68. Det blir en strid in på mållinjen.

 

Läget i Ligan – Conference League

Publicerad 2012-04-28 16:00:01 i Fotboll,

Nedflyttning

Fyra lag är redan klara för nedflyttning Kettering Town, Hayes & Yeading, Bath City och gamla goda Darlington får ladda om i division 6 nästa år. The Quakers kommer med andra ord vara det enda lag i Conference North som kan plocka in 25 000 åskådare. I år snittade man på 2100 men kanske så kan man fylla arenan ifall det flyter på lite bättre i en lägre division. Kettering Town har stora ekonomiska problem och trots att de ännu räknas som en storklubb bland Conference lagen så mår de nog bra av att ta en vända i sexan. Bath City som har haft både Stan Mortenson och Bobby Zamora i laget kommer troligtvis att räknas till favoriterna redan nästa säsong, och det kan vara bra för klubben att stärka publiksiffrorna, som fortfarande är under 1000/ match, med en framgångsrik säsong i sexan. Hayes & Yeading går miste om feta derbyn mot Woking som de delar arena med, då Woking gick den motsatta vägen. Fyra säsonger i Conference är bra för en så lite klubb, men jag blir inte förvånad ifall de åtminstone håller till i toppen av ligan nästa år. Numera är de ju fullproffs och det är troligt att de kommer att behålla den statusen även nästa år, fast 350 åskådare per match ger ju inte så stora intäkter. Vart deras guldklimp, Louie Soares tar vägen vet ingen i dagsläget men helt klart är han för bra för att stanna kvar.

 

Uppflyttning

Fleetwood Towns hårdsatsning resulterade i 103 poäng trots att de endast tagit två poäng på de sista tre omgångarna och nästa år får the Cod Army njuta av riktig ligafotboll på Highbury Stadium. Jag tror och hoppas att laget kan bli en injektion i fyran nästa år. De har en stabil fanbase på drygt 2000 per match och en stabil ekonomi. Forwardslinjen med Jamie Vardy (31 mål) och Andy Mangan (19 mål) var en starkt bidragande orsak till promovering och kommer säkerligen att göra livet surt för många klubbar i ligan. Mangan som redan spelat ligaspel i en ansenlig mängd klubbar är rutinerad trots att han endast är 25, medan den jämngamle Vardy är en juvel som tidigare spelat för mindre klubbar som Halifax och Stocksbridge Park Steels.

Då det gäller Play Offplatserna så tippade jag tidigare att förutom Wrexham så skulle Southport, York City och Mansfield ta de plasterna. Det blev inte helt rätt där då Luton Town helt plötsligt skärpte sig och inte har förlorat på fem raka matcher medan Southport gjorde det omvända och inte har vunnit på lika många. Kidderminster Harriers har en teoretisk chans att snuva Luton på den sista platsen men man möter Mansfield United som har 7 segrar på 8 matcher i bagaget, visserligen på hemmaplan men med två poäng mindre än Hatters så krävs en vinst och att Hatters förlorar. Luton möter Fleetwood Town på bortaplan och givetvis så vill de celebrera sin promovering med en seger, men hur motiverade är de?

Läget i Ligan – Conference South

Publicerad 2012-04-28 15:56:51 i Fotboll,

 

Mitt favoritlag Woking är redan klara seriesegrare och drog över 4000 åskådare i sin sista hemmamatch mot Truro City. The Cards möte Chelmsford borta i sista matchen en match som hemmalaget måste vinna för att ha en chans på play off. De har en bättre målskillnad än Basingstoke men tre poäng mindre, Basingstoke möter starka Welling på bortaplan men troligen så blir det Welling, Basingstoke, Darford och Sutton United som får spela om den vakanta platsen till The Conference.

 

I botten så står slaget mellan Havant & Waterlooville, Hampton & Richmond och Maidenhead United. Hampton möter redan relegerade Thurrock på Shjp Lane och bör vinna. Maidenhead möter Eastleigh på hemmaplan och kan vinna då Spitfires inte har något att spela för. Havant & Waterlooville spelar hemma mot formstarka Staines Town och kommer att få svårt. Det troliga är väl att Hampton & Richmond klarar sig. I min förra krönika parkerade de på 21:a plats medan Maidenhead låg på 16:e, men jag sa ju redan då att Maidenhead troligen kunde få problem att klara kontraktet.

Lövet i TV

Publicerad 2012-04-27 07:27:25 i Allmänt,

Stort!! Löve'n visste att Saudiatabien var en diktatur!!
Sossarna-Centern 1-0
Nästa vecka: Nordkorea

Läget i Ligan – Conference North

Publicerad 2012-04-27 00:01:40 i

Som vanligt när Cobran tippar live på bloggen så kommer han synnerligen långt ifrån sanningen, men han prickade i alla fall rätt på att Hyde FC skulle klara av att spela hem ligan och de har nu en fem poängsledning inför den sista omgången.  Guissley FC och FC Halifax Town är klara för play off medan Gainsborough Trinity och Nuneaton Borough fortfarande hotas av Stalybridge Celtic. I sista omgången möter Celtic Hinkley United som måste vinna för att klara sig kvar i ligan, visserligen på hemmaplan men deras form är väldigt ojämn och det är inte säkert att de vinner. Nuneaton möter samtidigt redan nedflyttade Blyth Spartans och bör klara biffen.

 

Nedflyttningsaffärerna är allt annat än avklarde då det skiljer två poäng mellan nyss nämnda Hinkely på 20:a plats och 13:e platsen som innehas av Corby Town. Ordet getingbo är bara förnamnet. Formasvaga Solihull Moors möte Halifax, som redan är klara fär play off, hemma. Harrogate Town som ligger på 19 plats får ta sig an Corby Town på bortaplan, medan Workington möter Worcester City på bortaplan. Histon spelar mot redan klara seriesegrarna Hyde på hemmaplan och Vauxhall Motors, som är det formstarkaste laget i botten möter Droylsden som inte har något att spela för. Svårtippat minst sagt och det finns säkerligen massor av bra odds att röja ibland. Favoriten Vauxhall tror jag i alla fall klarar sig. Mitt tips är att Hinkely United ryker.

Fanfanfan

Publicerad 2012-04-26 07:04:20 i Allmänt,

Fanfanfan! Hjärnan åldras fortare när man använder kokain. Då är ju inte det en möjlighet längre.


Fanfanfan! Bet av en tand igen.

Ny Upptäckt

Publicerad 2012-04-24 12:35:58 i Allmänt,

Efter snart två år med iPhone upptäckte jag att man kan få större bokstäver om man ändrar inställningarna. Att ingen sagt något.


Jimmys Steakhouse halvrisigt på kvällarna. Fullständigt lysande lunch! Den godaste köttgrytan i staden.

Svenska Cupen

Publicerad 2012-04-23 09:16:39 i Fotboll,

Sitter som bäst och läser reglerna för Svenska Cupen. Man har i många år gjort ihärdiga försök att döda, begrava och på något sätt få vanligt folk att glömma bort att den finns. I år så har man gjort en ny variant dvs slopat cupspelet och satsat på seriespel istället. Då känns det som att namnet Svenska Cupen borde kunna dödas rätt snabbt.

 

De som får vara med är de två lagen i den högsta serien plus 32 lag som utses av föbeundet, troligen de som placerar sig i den ordning i respektive serier. Sedan så blir det alltså en form av gruppspel men eftersom man väljer att endast spela enkelserie så harman valt att ge de bästa lagen fördel av hemmaplan. Ja lite fördel ska man ju ha för att man har pengar på kontot och snott åt sig alla talanger i området eller hur? Därefter blir det kvartsfinal mellan de lag som vinner grupperna, men för säkerhets skull så väljer Svenska FF att ge de lag som är högst rankade (de som haft lite fördelar i gruppspelet, alltså) fördel av hemmaplan så att även ifall något lag som är lågt rankat mot all förmodan slinker igenom så kan man för säkerhets skull eliminera dem i kvartsfinalen. I semifinalen så blir det fri lottning. Wow. Undrar om den blir TV sänd?

 

 

Återigen så har man kokat ihop en skrivbordsidé och realiserat den. Mina frågor är många men jag väljer ett par som är enkla att svara på:

Varför spelar man seriespel i en cup?

Varför får bara 64 lag vara med?

Varför ska storlagen i varje läge ha favörer mot lag från lägre serier, borde det inte vara tvärtom?

 

Den första frågan anser jag besvarar sig själv, det är någon person som inte förstår sig på fotboll som gjort upplägget och tänkte att det här nog är en fräsig idé. Lite grand som slutspelet i ishockey.

 

Den andra frågan är den som förbryllar mest. Vill man göra cupen stor i Sverige så ska man väl fösöka göra reklam för den på så många platser som möjligt. Då kan man inte skära av 95% av de som spelar fotboll.  Tillämpa fri lottning istället och låt de Allsvenska lagen kliva in tidigare i cupen. Ge de stora klubbarna böter ifall de ställer upp med B-laget, det gör att det blir drag vid biljettluckan i Hornskroken när Malmö FF kommer.

 

Till sist så undrar jag varför slipsarna på Svenska Fotbollförbundet är så besatta av att gynna lagen i de högra divisionerna? Ett svar skulle vara på plats där anser jag. Svenska Cupen skulle kunna vara en kul fest för större delen av landets klubbar, men genom att förbundet  väljer att stänga dörren så dödar man den.

Bra Dag

Publicerad 2012-04-18 13:34:08 i Allmänt,

En överraskande god dag. Goddag helt enkelt. Fibes, oh Fibes! & Nomads släpper plattor idag. Glymt!

Ny dator med 17" med tre officelicenser, trådlös råtta och en avkylare. För sjuochetthalvt. Som sagt goddag!

Upptäckte ocksså ligg.ses app för smart ogines, så man kan skriva i telefonen. Goddag.

Onsdagmorgon

Publicerad 2012-04-18 08:18:43 i Allmänt,

Åker inte ofta trick i rusningstrafik men när jag gör det hamnar jag alltid bredvid någon som startat dagen med åtta Marlboro.


Regeringens lustigkurre Janne Björklund har klämt ur sig att han ska se till att skolan betygsätter tioåringar och detta inom tio år. Fast då är ju tioåringarna tjugo.

Wenger Läser Cobran

Publicerad 2012-04-18 00:22:38 i Fotboll,

Under rubriken Regeländringar så kunde ni i förra veckan läsa om mina smått geniala infall och utfall. Jag har många gånger undrat vilka som läser denna blogg eftersom jag inte känner alla, men nu tror jag mig i alla fall veta en som läser den förutom Snickarn. Lika fort som det tar för ett barn i Frankrike som gjort mål i en P10 match att få kontrakt med Arsenal, lika fort snodde han även åt sig av Cobrans intelligenta funderingar. Han gick liksom Cobran till attack mot filmarna och krävde avstängning i tre matcher om man blev varnad eller utvisad för filmning.
I vanlig ordning så låtsades han om att det var hans egen idé och det fanns inga som helst hänvisningar till Le Cobra. Visst hade han snajdat till det och dragit ned antalet matcher fån tio till tre men alla som läser den här bloggen fattade ju var han fått idén ifrån. Storsint som jag är, och eftersom det gagnar fotbollen då Wenger än så länge är lite mer inflytelserik än Cobran, så får han gärna sno mina idéer, och Arsene när du läser det här så känn dig fri att även fortsättningsvis låta dig influeras av Cobrans vishet.

Regeländringar

Publicerad 2012-04-11 10:13:49 i Fotboll,

Dalgliesh ringde om ännu en regeländring i morse. Redan i förra veckan, efter Champions League matchen var slut orerade han via sms om att man borde ändra reglerna. I detta fall så skulle man i seriespelet tillämpa samma regler som i CL, dvs bortamål räknas dubbelt, därefter så rackade han ner på min synnerligen finurliga idé om varningar och avstängningar. Det vill säga att avstängningen för en spelare skall bestämmas av den klubb som blivit utsatt. Det är ju det enda logiska egentligen. Om exempelvis Hammarby, Halmstad och BP, tampas i toppen av serien och Bajen möter BP och BP´s bästa spelare sparkar ner Hammarbys bästa spelare så får han nu i dagsläget en match avstängning. Ifall det skulle vara så att BP mötte HBK i matchen efter så blir alltså deras bästa spelare avstängd i en match mot Bajens värsta konkurrent. Alltså Hammarby får inte bara sin bästa spelare utburen i den första matchen, deras konkurrent får möta ett svagare lag. En synnerligen god idé. Fast de flesta jag provat den på har avfärdat den som galen, oftast utan argument, bara med ”så kan det inte funka? Historien kommer att ge mig rätt.

 

I länken nedan så ser vi fransosen Thierry Henry i en fantastisk dykning. Först får han en liten knuff, sedan springer han förbi, sedan upptäcker han att bollen ska gå över sidlinjen och kastar sig ner. Pinsamt att göra efter så många säsonger.

Dalgliesh ringde om ännu en regeländring i morse. Redan i förra veckan, efter Champions League matchen var slut orerade han via sms om att man borde ändra reglerna. I detta fall så skulle man i seriespelet tillämpa samma regler som i CL, dvs bortamål räknas dubbelt, därefter så rackade han ner på min synnerligen finurliga idé om varningar och avstängningar. Det vill säga att avstängningen för en spelare skall bestämmas av den klubb som blivit utsatt. Det är ju det enda logiska egentligen. Om exempelvis Hammarby, Halmstad och BP, tampas i toppen av serien och Bajen möter BP och BP´s bästa spelare sparkar ner Hammarbys bästa spelare så får han nu i dagsläget en match avstängning. Ifall det skulle vara så att BP mötte HBK i matchen efter så blir alltså deras bästa spelare avstängd i en match mot Bajens värsta konkurrent. Alltså Hammarby får inte bara sin bästa spelare utburen i den första matchen, deras konkurrent får möta ett svagare lag. En synnerligen god idé. Fast de flesta jag provat den på har avfärdat den som galen, oftast utan argument, bara med ”så kan det inte funka.”

 

Nedan ser vi Thierry Henry som försöker sno åt sig en straff mot Wigan

http://www.youtube.com/watch?v=Yh8mk7MfBd8

 

Dalgliesh var även upprörd över att domarna blir så hårt åtgångna när de missar och visst är det trist, men man undrar ju varför de inte använder sig mer av tekniska hjälpmedel? Det som egentligen är det jobbigaste är ju att alla numera ska fuska så in i helvete. Kanske är det dags att börja ge röda kort för filmningar? Ge dem sedan åtta matchers avstängning så ska ni se att det slutar av sig självt, för ni vet väl var man la en straff i England på 1890-talet? Utanför givetvis. Det var det mest gentlemannamässiga sättet då man blivit tilldömd en straff. Då det ansågs ställt utom allt tvivel att en motståndare skulle fuska så ansåg man alltid att misstaget som gjorde att man fått straff var oavsiktligt så man slog alltså hyggligt nog straffen utanför.

 

En Marsch

Publicerad 2012-04-10 19:52:08 i Allmänt,

Igår gick jag två gånger, det är tveksamt ifall det kan räknas som träning. Första gången så gick vi runt på Södermalm och letade efter en passande pub, och andra gången så gick vi från Medis till Söderstadion. Eftersom jag träffade Hallman i tåget och han bjöd på folköl så är även andra vändan tveksam att räkna som träning.

Idag så fick jag för mig att gå ordentligt och satte på en ryggsäck med fem kilo böcker i och knäppte på två viktmanchetter runt fötterna för att få lite bättre utväxling. Jag kan direkt säga att eftersom vädret var som det var så var det inte något bra val. Fast jag la ju inte av för det, utan kämpade mig igenom rundan.

Italiensk Pytt

Publicerad 2012-04-10 12:14:35 i Allmänt,

Bara ett litet tillägg....Håll igen på mojosåsen lite grand det blev jävligt hett. Däremot så var capresen en fantastiskt bra partner till denna måltid. Hade det inte varit före tolv så hade jag lätt och ledigt föreslagit ett glas rött.

Kasta inte spadet

Publicerad 2012-04-10 11:47:34 i Allmänt,

Fick ett bra tips häromdagen på något som jag tänkt en del på. Spad från soltorkade tomater och oliver borde kunna användas till något. Här är ett hett tips. Lägg det i stekpannan och stek rå potatis i den. Tillsätt några italienska korvbitar och några tomater i stora tärningar och du får en typ italiensk pyttipanna. Inte så revolutionerande kanske men ändå klart vassare än att rosta fiskpinnar i brödrosten. Käka detta med en caprise och lite mojo rojo så blir du mätt.

Alltså Jag Bara Undrar

Publicerad 2012-04-03 12:17:49 i Allmänt,

...alltså jag bara undrar hur det kan komma sig att samtidigt som First Aid Kit säljer som smör i solsken som AXE säljer en deo där även änglar faller till tonerna av en gammal Stone Poneys låt. Är det helt enkelt hippt att var country. En gång i tiden var det Hip To Be Square, alltså inne (alternativt höft) att vara tråkig (alternativt fyrkantig), åtminstone om man fick tro på Huey Lewis.
En som inte var så himla hipp var killen som sålde Situation Stockholm vid Slussen idag, men han hade faktiskt en axelremsväska från SATS. Kanske har han en vanligt reklamdeal eller så är det ett samarbete med NK?
...alltså jag bara undrar ifall Waxholmsbolaget någon gång har funderat på att ha båtturer till skärgården även vintertid? Ett kanonställe att sitta och jobba på i lugn och ro om man vill ha en inspirerande miljö. Ibland undrar jag också ifall vilken praktikant som har snickrat ihop deras tidtabeller på hemsidan. Vill man inte sälja resor så ska man inte köpa en massa båtar. Vill man göra det bara för att förbrylla alla personer som vill åka båt då ska man göra som Waxholmsbolaget. Ibland hittar man en avgång, för att efter ytterligare åtta klick inse att resan sker med buss. Magiskt.
Jag rekomenderar att ni enbart spelar Magnus Carlsons Platsen I Mitt Hjärta fram till fotbollssäsongen startar nästa måndag. Magnus Carlson har ju nyligen haft en hit med Nu Ses Vi På Lördag, Svenska Spels vassaste vapen i kamp om de spelberoende. Martin Hederos från Soundtrack of our Lives spelar för övrigt musiken...
....alltså jag bara undrar ifall någon egentligen tror på Filippa Reinfeldt när hon snackar om utförsäljningar av sjukvården. Mantra efter mantra. Dagens politiker verkar sätta sig tillsammans och bestämma "att vi säger så här oavbrutet på alla frågor så kommer folk snart att tro på det." Visserligen genialt men det är ju rätt lögnaktigt. Då FR i Agenda  flera gånger upprepar frasen "Jag välkomnar regeringens initiativ att lagstifta mot aggressiv skattepanering" så undrar jag ifall någon hade hänt om inte tidningar, arbetarpöbel och andra bolsjeviker börjat rota i de här sakerna? Knappast. Lika lite som Tolgfors blivit tvungen att avgå om journalisterna på Ekot, skrämts till tystnad av de inblandade i Saudiaffären? De skulle ju anmälas för brott mot sekretesslagen...

Allsvensk Start

Publicerad 2012-04-01 10:12:52 i Allmänt,

Djurgården åkte hela vägen till Borås för att ta emot ett kok stryk av Elfsborg, AIK spelar idag söndag i hemstaden Solna. Någon mer än jag som är less på artiklar om AIK:are som ammat på Råsunda, döpt sina barn till AIK, omskurit sina barn på Norra Stå, haft sex på Råsunda. Varför måste allt gå i excesser för när det handlar om AIK? Det är inte så himla ofta som man hör rapporter om liknande saker i andra lag? Har lite svårt för all den här sjukliga fanatismen, Jag köpte en Hammarbyhalsduk för några år sedan, det får räcka.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela