King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Regeländringar

Publicerad 2012-04-11 10:13:49 i Fotboll,

Dalgliesh ringde om ännu en regeländring i morse. Redan i förra veckan, efter Champions League matchen var slut orerade han via sms om att man borde ändra reglerna. I detta fall så skulle man i seriespelet tillämpa samma regler som i CL, dvs bortamål räknas dubbelt, därefter så rackade han ner på min synnerligen finurliga idé om varningar och avstängningar. Det vill säga att avstängningen för en spelare skall bestämmas av den klubb som blivit utsatt. Det är ju det enda logiska egentligen. Om exempelvis Hammarby, Halmstad och BP, tampas i toppen av serien och Bajen möter BP och BP´s bästa spelare sparkar ner Hammarbys bästa spelare så får han nu i dagsläget en match avstängning. Ifall det skulle vara så att BP mötte HBK i matchen efter så blir alltså deras bästa spelare avstängd i en match mot Bajens värsta konkurrent. Alltså Hammarby får inte bara sin bästa spelare utburen i den första matchen, deras konkurrent får möta ett svagare lag. En synnerligen god idé. Fast de flesta jag provat den på har avfärdat den som galen, oftast utan argument, bara med ”så kan det inte funka? Historien kommer att ge mig rätt.

 

I länken nedan så ser vi fransosen Thierry Henry i en fantastisk dykning. Först får han en liten knuff, sedan springer han förbi, sedan upptäcker han att bollen ska gå över sidlinjen och kastar sig ner. Pinsamt att göra efter så många säsonger.

Dalgliesh ringde om ännu en regeländring i morse. Redan i förra veckan, efter Champions League matchen var slut orerade han via sms om att man borde ändra reglerna. I detta fall så skulle man i seriespelet tillämpa samma regler som i CL, dvs bortamål räknas dubbelt, därefter så rackade han ner på min synnerligen finurliga idé om varningar och avstängningar. Det vill säga att avstängningen för en spelare skall bestämmas av den klubb som blivit utsatt. Det är ju det enda logiska egentligen. Om exempelvis Hammarby, Halmstad och BP, tampas i toppen av serien och Bajen möter BP och BP´s bästa spelare sparkar ner Hammarbys bästa spelare så får han nu i dagsläget en match avstängning. Ifall det skulle vara så att BP mötte HBK i matchen efter så blir alltså deras bästa spelare avstängd i en match mot Bajens värsta konkurrent. Alltså Hammarby får inte bara sin bästa spelare utburen i den första matchen, deras konkurrent får möta ett svagare lag. En synnerligen god idé. Fast de flesta jag provat den på har avfärdat den som galen, oftast utan argument, bara med ”så kan det inte funka.”

 

Nedan ser vi Thierry Henry som försöker sno åt sig en straff mot Wigan

http://www.youtube.com/watch?v=Yh8mk7MfBd8

 

Dalgliesh var även upprörd över att domarna blir så hårt åtgångna när de missar och visst är det trist, men man undrar ju varför de inte använder sig mer av tekniska hjälpmedel? Det som egentligen är det jobbigaste är ju att alla numera ska fuska så in i helvete. Kanske är det dags att börja ge röda kort för filmningar? Ge dem sedan åtta matchers avstängning så ska ni se att det slutar av sig självt, för ni vet väl var man la en straff i England på 1890-talet? Utanför givetvis. Det var det mest gentlemannamässiga sättet då man blivit tilldömd en straff. Då det ansågs ställt utom allt tvivel att en motståndare skulle fuska så ansåg man alltid att misstaget som gjorde att man fått straff var oavsiktligt så man slog alltså hyggligt nog straffen utanför.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela