King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Vem Tar Bajen I Hamn

Publicerad 2013-06-30 09:18:00 i Fotboll,

Man måste vara blind om man tror att Hammarbys taskiga fel enbart beror på Greg Berhalter. Att ge honom sparken löser få problem kortsiktigt. Däremot så tror jag att efter den här säsongen så kan det vara bra för honom att byta arbetsplats.
 
Så vilka är de mest uppenbara alternativen? Peter Gerhardsson är givetvis det val som borde vara självklart, men Little Gerhard gör stordåd i Sillhyttan och det är för mig oklart om hans kontrakt går ut eller så. Tveksamt om han skulle lämna ett bygge som bär frukt för att komma hem till en mer tveksam uppgift.
 
En del rykten säger att Tomas Dennerby ska ta rodret för Bajen och det kan vara en bra idé men jag har en magkänsla av att det inte är rätt läge för Dennerby att kliva in. Tomas är en bra tränare och skicklig på alla sätt och vis men jag känner inte att det är helt rätt kille som kan vända den här skutan. Vi måste ta i beaktan att det är en rätt stor pråm som ska vändas i 360 grader mot stora framgångar.
 
 
 
Mitt val är Hasse Backe, Den före detta Tyresötränaren ( på den tiden de hade ett A-lag) är en man med fingertoppskänsla och stor social kompetens. Är fullkomigt övertygad om att det är rätt val.
 
Castro gjorde mål idag, vilket inte förvånar mig ett dugg.Han har bättre teknik och speuppfattning än de flesta i laget och de få inhopp han gjort har varit bra. Visst utvisad efter fem minuter i ett av dem. Tre avslut på de sista sju minuterna i ett. Två avslut som var giftiga i ett inhopp. Många tjatar om att han är överviktig och inte ser ut som en idrottsman, men spelar det någon roll om man ändå är den som skapar chanser. Någonstans har fotbollen blivit kroppsfixerad. Det är viktigt att se ut som en idrottsman. För mig är det oviktigt. En bra spelare får vara hur tjock som helst. Ointressant. 
 
 
 
Att Socrates rökte 40 Marlboro om dagen var oviktigt för Brasiliens förbundskapten. Att Castro, som är den enda spelaren i Hammarby som håller Allsvensk klass tagit några pizzor för mycket är oväsentligt. Castro har varit sidsteppad under en lång tid och vi får hoppas att han väljer att stanna i Bajen när säsongen är över.
 
Jag vill se Castro på topp med Sudden och Billy Schuler i Nacka FF.

Dinosauriedans

Publicerad 2013-06-29 11:39:05 i Allmänt,

Nu dök den upp igen. Annonsen för Hans Edlers jubileum. Jag vill minnas att han var någon form av musiker på 60-talet. Med jämna mellanrum firar han jubileum och då tillsammans med en uppsjö av andra musiker av obskyrt slag.
 
 
 
 
Förutom ständigt rockande Trio Me Bumba och Little Gerhard(79år) så kommer Rock Nalle från Danmark, Leffe Carlsson och Gunnar Kinch. Nu känns det som att jag ska googla hela detta evenemang. Det ska tilläggas för de som känner att de måste se detta jubileum så är det inte hela Trio Me Bumba utan Trio Me Bumba "Lindqvist", vad det nu innebär. 
 
Jag vill minnas att jag sett på det här på Öppna Kanalen för rätt länge sedan men då var det bara Edler som sjöng gamla covers, men även detta var ett jubileum. Ett ruggigt ostigt programmen, visst de är i samma ålder som Rolling Stones, de är aktiva seniorer men rockar de verkligen fortfarande?
 
Denna gång ansluter även Uffe Neidermar och då blir det ju som alltid "Häng med på party slit dig och kom loss."
 
Jubileumet ska enbart göras 200 gånger så det gäller att vara snabb om man vill ha biljett (530:- med mat) och då får man även se Rock Prinsen Leif Carlsson. Han utsågs till detta i nådens år 1972, men är nu en distingerad folpensionär.
 
 
 
När ni ha skrockat färdigt över detta med dinosauriedanser så kan ni betänka att Hans Edler spelade in den första svenska synthplattan redan 1969. Givetvis floppade den men han var ändå femton år före Luntans Lakejer och Adolphsson & Falk. 

Stackars Stackars

Publicerad 2013-06-26 09:18:54 i Allmänt,

Claes Ljung generaldirektör, 63 år och har innehaft ett antal mäktiga positioner i det svenska samhället. Clabbe tjänar drygt 100K i månadslön och blev utnämd till generaldirektör för kammarkollegiet av självaste Görna Persson, partivän och privatvän, som sig bör i den politiska världen självklart.
 
Clabbe har byggt en stor lada på landet på 29 kvadratmeter för detta behöver vanliga personer bygglov. Clabbe fixade det genom att snacka med en polare som var ordförande i byggnadsnämnden. Han åkte hem till honom och löste problemet live. Som gamla sossepolare så löstes det givetvis också.
 
Tyvärr så blev det maktskifte och den nya ordföranden i byggnadsnämnden hade den stora fräckheten att kräva bygglov av en som var BFF med Göran Persson. Nu vill de dessutom att han ska riva huset. 
 
Då berättar Clabbe om hur kränkande han blivit behandlad i både domstol och media. Han anser sig också diskriminerad. Problematiken med väldigt rika människor med mycket makt och den svåra diskriminering de utsätts för har ju varit ett stort problem länge. Det är därför som redaktionen tror att nästa ställe de börjar elda bilar på är Djursholm.
 
Claes Ljung borde fan i mig stå i skamvrån. Att utnyttja sin maktposition och sedan spela offer när man synar hans maktmissbruk är jävligt illa. Ingen person som sossepartiet ska ha med sig i sin verktygslåda inför nästa val, dvs om man vill vinna.

Otroligt

Publicerad 2013-06-04 14:14:18 i Allmänt,

Är det inte otroligt att Svenska Fotbollförbundet sitter och dömer ut böter till fotbollsklubbarna på 100 000-kronor samtidigt som man vid varje eget evenemang har planinvasioner mitt under matcherna? Hur ska klubbarna som har betydligt stökigare fans, förhålla sig till sina böter när räk och ostronåskådarna beter sig lika illa. Framför allt när inget görs. Efter attacken mot Messi borde man givit sig själva böter på 100000 och satt det i en fond för arbete mot säkrare arenor. Säkerhetsarbetet på cupfinalen var löjeväckande och gårdagens invasion mot Zlatan var uruselt skött. De så kallade matchvärdarna sprang ju knappt ut på plan.

Dags för SvFF att rannsaka sig själva.

Det Var Länge Sen...

Publicerad 2013-06-02 13:06:32 i Allmänt,

Det var länge sen jag plockade några blommor men det var itne riktigt lika länge sedan som SJ var på tapeten, men jag tror att de som driver det företaget kände att nu var det dags. Så vad att göra? Jo man startar en linje för persontrafik som går mellan Stockholm och Göteborg och låter ingen gå på tåget på Central Station. Åk till Sumpan och gå på där löd parollen. Om man ska vara lite mer noggrann med vad de sa så svarade de "Det är inte tänkt att man ska åka så."
 
 
SJ´s skäl till detta är att detta inte är ett tåg för folk som ska åka Sthlm - GBG utan mer GBG-Örebro / Sthlm - Västerås. Det finns andra tåg (med dyrare biljetter) att åka för de som vill åka den först nämnda sträckan. Att folk väljer att ta ett tåg som har sämre service och tar längre tid men kostar mindre får väl vara upp till dem?
 
Jag tänker hela tiden "This parrot is dead!" "No I just saw it move." Om nu tåget stannar vid den mest trafikerade stationen i Sverige där många av företagets passagerare bor, vore det då inte läge att låta folk kliva på där? De har  biljett. De har betalt. Hur kan det vara så svårt?
 
Ett bisarrt företag med en synnerligen förunderlig företagspolicy.
 
Något som däremot är kul är att språket utvecklas på sociala medier när de ska beskriva denna absurda händelse. Ord som kafkaramverk, logic-SJ style (engelskt), klassiskt skolade absurdister och kundfobi är sådant som inte skulle berika vårt språk utan Satans Järnvägar.
 
Den enda som jag tycker har fel är han som påstår: "Monthy Python har tagit över SJ." Den personer är helt ute och cyklar, Monty Python har suttit i styrelsen på SJ i decennier.
 
 
VD´n Christer Fritzon låter hälsa att "det är en policyfråga och de tar vi kontorstid." och kommenterar inte händelsen. En policyfråga att inte låta resenärerna få stiga på? Vad fan menar karln? 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela