King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Det Var Länge Sen...

Publicerad 2013-06-02 13:06:32 i Allmänt,

Det var länge sen jag plockade några blommor men det var itne riktigt lika länge sedan som SJ var på tapeten, men jag tror att de som driver det företaget kände att nu var det dags. Så vad att göra? Jo man startar en linje för persontrafik som går mellan Stockholm och Göteborg och låter ingen gå på tåget på Central Station. Åk till Sumpan och gå på där löd parollen. Om man ska vara lite mer noggrann med vad de sa så svarade de "Det är inte tänkt att man ska åka så."
 
 
SJ´s skäl till detta är att detta inte är ett tåg för folk som ska åka Sthlm - GBG utan mer GBG-Örebro / Sthlm - Västerås. Det finns andra tåg (med dyrare biljetter) att åka för de som vill åka den först nämnda sträckan. Att folk väljer att ta ett tåg som har sämre service och tar längre tid men kostar mindre får väl vara upp till dem?
 
Jag tänker hela tiden "This parrot is dead!" "No I just saw it move." Om nu tåget stannar vid den mest trafikerade stationen i Sverige där många av företagets passagerare bor, vore det då inte läge att låta folk kliva på där? De har  biljett. De har betalt. Hur kan det vara så svårt?
 
Ett bisarrt företag med en synnerligen förunderlig företagspolicy.
 
Något som däremot är kul är att språket utvecklas på sociala medier när de ska beskriva denna absurda händelse. Ord som kafkaramverk, logic-SJ style (engelskt), klassiskt skolade absurdister och kundfobi är sådant som inte skulle berika vårt språk utan Satans Järnvägar.
 
Den enda som jag tycker har fel är han som påstår: "Monthy Python har tagit över SJ." Den personer är helt ute och cyklar, Monty Python har suttit i styrelsen på SJ i decennier.
 
 
VD´n Christer Fritzon låter hälsa att "det är en policyfråga och de tar vi kontorstid." och kommenterar inte händelsen. En policyfråga att inte låta resenärerna få stiga på? Vad fan menar karln? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela