King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Påsk

Publicerad 2013-03-28 11:44:20 i Allmänt,

Påsken är som alltid en fantastisk tid på året. Alla är lediga och numera går ingen i kyrkan hela helgen, liksom att vi slipper sorgemusik hela fredagen. 
 
Jag lever för närvarande med en rumskamrat som oavbrutet försöker bryta sig ut genom ytterdörren varje natt mellan två och fyra. Ett rätt plågsamt samliv ska medges men vi gillar ju vår lille hårige vän, 
 
I samma ögonblick som alla twittrar, flickrar, facebookar och tjattrar om att Hammarby-Stockholms Stolthet ska spela en träningsmatch mot Paris SG. Hett som i helvetet. Ett av de största lagen i europa kommer till Nya Söderstadion aka Telebolag Med Både Dålig Täckning Och Dålig Support Arena. En stekhet match på knivseggen med vår största fotbollstjärna genom tiderna. Sen lugnar man ner sig lite och mins tillbaka på Sverige-Brasilien förra sommaren och tänker att det kommer alltså att bli så, fast det är sämre spelare då ett lag från den näst bästa serien i Sverige möter ett av de bästa lagen i Frankrike som är rankat som en rätt beskedlig liga. Vi lägger till vänskapsaspekten och det faktum att Zlatan kanske kliver av i paus så har vi kanske menyn klar för oss. Frågan är om man ska betala 940 svenska riksdaler för att se eländet? För att stötta Hammarby? Absolut, men nu är det inte ett Hammarbyevent utan det är alltså Tele2 som arrangerar detta och inga penar går till Bajen så då blir det ännu mindre intressant. En talesperson för arrangören tror att de ska locka många som inte varit på fotboll tidigare, något som är utmärkt då man höjer försäljning av klapphattar och peruker i grönt och vitt. Som fotbollsmatch kan den likställas med en landskamp ungefär, dvs helt ointressant och mest ett ställe att ta vägen till med firman eller möhippan. 
 
 
Om vi återgår till påskhelgen så blir det ändå en hel del idrott då Hammarby faktiskt spelar sin sista träningsmatch mot HJK Helsigfors på Söderstadion på söndag. Frivillig entré, något som Keegan inte tänker lägga, men han hänger på ändå.
 
 
På måndagen blir det kvalspektakel i Nybodahallen aka Nya Tyresöhallen, mot Höör som visserligen åkte på spö med sex bollar i första, men säkert är taggade inför returen. Det kommer att vara fullspikat, något annat är otänkbart. Matchen spelas 15:00 på grund av att de snåla skåningarna inte ville betala för hotellrum och istället ska sätta sig i en buss klockan fem på morgonen. Nu ska det bli åka av och 800 personer ska skrämma slag på snapphanarna. Missa inte detta. Det är bortsett från TFF´s damlagsmatcher det mest publikdragande idrottsevenemanget i Tyresö.
 
http://www.tyresohandboll.se/tyreso-handboll-vann-forsta-mot-hoor-h65-pa-bortaplan/

Äntligen

Publicerad 2013-03-27 06:36:00 i Allmänt,

Rubriken är en parafras på vad den fryntlige Gert Ribban Fylking brukade utbrista när Svenska Akademin deklarerade vilken fullkomligt okänd författare som fått Nobelpriset. Den här gången är det dock något betydligt mer av vikt och fullkomligt seriöst. Mike Young som tidigare jobbat med tecknad film, har påbörjat arbetet med filmen om Robin Fridays liv. Mannen som dök upp i handklovar till sin första match för Cardiff City och enligt rykten även hade en svan med sig till träningen har redan blivit avbildad i boken The Greatest Footballer You Never Saw.
 
 
Bilden ovan var omslag på Super Furry Animals singel The Man Don´t Give A Fuck och nu finns det vaga rykten som påstår att Christian Bale ska spela Friday. Inget dåligt val. Han är ju van att spela superhjältar.

Äntligen

Publicerad 2013-03-27 00:35:30 i

Rubriken är en parafras på vad den fryntlige Gert Ribban Fylking brukade utbrista när Svenska Akademin deklarerade vilken fullkomligt okänd författare som fått Nobelpriset. Den här gången är det dock något betydligt mer av vikt och fullkomligt seriöst. Mike Young som tidigare jobbat med tecknad film, har påbörjat arbetet med filmen om Robin Fridays liv. Mannen som dök upp i handklovar till sin första match för Cardiff City och enligt rykten även hade en svan med sig till träningen har redan blivit avbildad i boken The Greatest Footballer You Never Saw.
 
 
Bilden ovan var omslag på Super Furry Animals singel The Man Don´t Give A Fuck och nu finns det vaga rykten som påstår att Christian Bale ska spela Friday. Inget dåligt val. Han är ju van att spela superhjältar.

Höör Tur Och Retur

Publicerad 2013-03-25 15:17:04 i Allmänt,

Broder Flinckius tog bilen på morgonen och tillryggalade cirka 30 mil med bil från skidorten och hem för en snabb dusch och därefter bordade han tåget på Centralen i Stockholm och mötte mig i restaurangvagnen för transfer till Lund. För säkerhets skull hade han köpt en första klass biljett så hans väska kunde åka säkert. Min stackars väska fick stå i det mycket skumma andra klass området, men var förvisso en röding billigare.
 
Jag, Flinckius och Malin som var kassörska hade en fyra trevliga timmar där det även dök upp en fryntlig konduktör som berättade anekdoter från södra stambanan. Utan överdrift hade vi det väldigt gemytligt, även Johan som först såg lite plågad ut blommade ut efter att vi passerat Nässjö Central. 
 
Hotell Finn var en skön upplevelse. Ett mer eller mindre helautomatiskt hotell med nyckelkort, som visserligen var hopplöst ihopblandade av mig vid den tiden på dygnet, och färdig frukost och i princip ingen personal. Stora rum med rymliga sängar. Rent och snygg för det facila priset av 350 spänn natten. Full pott på den med.
 
Gallerian Nova var dock en rejäl besvikelse då de saknade ställen som sålde saker med hygglig alkoholhalt i. Lättöl don´t work u know.
 
Höör har jag aldrig varit i och har inga större ambitioner att åka dit igen. Däremot så ska damerna på den lokala pizzerian ha en eloge då de googlade mig på nätet och letade fram mitt nummer när jag tappat mitt AMEX kort där. Något som firades med en GT. 
 
Efter att laget spolat banan med de lokala handbollskrigarna och nästan förstårt spänningen inför returen så startade den prövande resan hemmåt med buss. 
 
Sammanfattning: Personal i restaurangvagn på SJ 8.9p, Hotell Finn 8.5p, Rådjurstek 9.2p, Handbollsvinst 9.5p Pizza Leif 7.8p och slutligen Fernet Branca stund i parken 9.9.

I´m Your Friend

Publicerad 2013-03-23 08:43:00 i Allmänt,

Söndagen var en orgie i grönt och vitt. En tidig start på Zinkensdamm med de som i folkmun kallas förstafemman, satte helt klart färg på tillvaron. Därefter en bussresa till Solna och Friends Arena eller åtminstone till ett ställe tre fyra kilometer i närheten av Friends Arena för bussen kunde inte åka ända fram. Om det berodde på publikinvasionen eller om det var den otillräckliga infrastrukturen i Solna ska jag låta vara osagt men jag misstänker det sista. Kort sammanfattning av dagen var att Hammarby vann SM-guld i bandy i överlägsen stil. De kvalificerade sig för division 1 i ishockey och de klarade sig till slutspel i handboll. Lägg därtill att handbollens elitlicens är klar och att ishockeyn får ta tillbaka namnet Hammarby igen. Bra dag och man levde på vågorna ända till idag då vi kom att diskutera Freinds Arena och eventet som sådant och två saker etsar sig fast i minnet.
  •  Det är makalöst att ett arrangemang kan vara så fullkomligt oproffsigt genomfört. 
  •  Bristen på respekt för den betalande åskådaren.
Om vi börjar med den första punkten. Att lägga en arena mitt ute i ingenting borde fan i mig vara straffbart. Någon form av kommunaltrafik borde även vara bekant så långt norrut, men icke. Den 40 minuter långa promenaden var förvisso uppfriskande men ett irriterande inslag. Istället för att traska på som Fridjof Nansen hade det varit mer stämningsfullt om man kunde åkt närmare arenan och fått gå in där och spendera pengar inne på arenan, säkert ett bättre ekonomiskt alternativ för de som arrangerade.
 
När vi äntligen kom fram så hade de givetvis spärrat av en kort bit utanför arenan och där fick man inte gå. Det angavs inget vidare skäl till varför utan vi fick gå tillbaka och runt arenan via en byggarbetsplats, något som tog oss ungefär 25 minuter på grund av att vi hade två, förvisso pigga, men ändock pensionärer i gruppen. Slutligen kom vi så in om än något irriterade och tänkte efter en sådan work out så skulle det sitta fint med ett kallt glas öl.
 
Ett av skälen till att man byggde den nya arenan var ju att Råsunda hade för dåliga faciliteter och det var köer överallt. Vid ankomsten till den första kiosken så insåg vi att man i alla fall tagit med sig folkölen från Råsunda så det kändes inte som ett alternativ längre.
 
I pausen var i alla fall jag hungrig och tänkte köpa mig en hamburgare och efter 25 minuters köande var jag äntligen framme vid kassan. Tyvärr så var hamburgarna slut, så jag beställde korv istället men den var dessvärre inte klar ännu. Jag skulle visserligen få den om jag väntade tio minuter men då skulle ju nästan hela andra halvlek ha gått så jag avböjde. Jag fick med mig en petflaska med folköl. 
 
Att det endast kom 37 000 kan ha varit ett av skälen till att man valt att endast ha några få kiosker öppna, det är åtminstone vad jag tror och där är det fullkomliga föraktet för den betalande gästen ett faktum. Åskådare på idrott ska behandlas som en skock får. De kan gott köa och vänta på att de som arrangerar detta får arslet ur vagnen. Visst de som äger Friends Arena har kanske aldrig hållit på med såna här evenemang förut men de kanske kunde frågat vaktisen på Råsunda hur det brukar fungera.
 
Jag har vid fem tillfällen varit på Wembely Stadium i London sedan ombygnaden, på matcher som alla utom en dragit mer folk än bandyfinalen, vid ett tillfälle drygt 80 000. Den längsta kön jag upplevt tog cirka två minuter men det kanske var för att man serverade allt från nachos, korv, hamburgare, smörgåsar och pizza. Vill också påpeka att det finns riktig öl, alkoläsk och riktigt vin som går alldeles utmärkt att sälja i alla andra länder utom i Sverige, vilket givetvis är så dumt att man bara baxnar. Folk som går på fotboll gillar att ta en öl men de dricker sig lagom berusade, lär er det. Visst finns det folk som gillar att bli aspackade men de pröjsar inte 300 spänn för att bli det. De går till Gröne Jägaren istället. Det ska tilläggas att på Wembely såldes det även matchprogram, tjocka som Vingresors sommarkatalog och klubbarnas tröjor och halsdukar, det lös givetvis med sin frånvaro.
 
När 37 000 åskådare till stor del, cirka 25 000, består av Hammarbyare så sjungs det väldigt mycket. Hela matchen igenom då tycker i alla fall jag att det är respektlöst av Friends Arena att låta en helt talanglös DJ spela trummor i matchavbrotten. Eftersom det inte var ett vin och ost evenemang som exempelvis Sverige-Argentina där 83% har på sig klapphattar så fanns det en möjlighet att det faktiskt skulle kunna bli stämning inne på arenan. Tyvärr så förstördes det med detta oavbrutna nyttjande av någons trummaskin.
 
När Bajen gjorde 9-4 och det återstod någon minut när alla sprang in på isen gör att evenemanget känns som när Kalle, Knatte, Fnatte och Tjatte har födelsedagskalas. Sånt ska ju inte hända. Folk har faktiskt satt pengar på matchen och resultatet. 
 
Visst Bajen vann och det överskuggar allt då kan vi spela på Skutskärs IP, vi får stämning ändå men om man ska vara lite smart så borde man nog se över hur den där ladan sköts.

Är Det Värt Det

Publicerad 2013-03-06 18:06:58 i Allmänt,

Ingen skugga ska falla på den personal som sliter hund i sjukvården, de gör väl det bästa efter de förutsättningarna som Filioppa Reinfeldt, men jag undrar ifall hon själv skulle acceptera att sitta i ÅTTA JÄVLA TIMMAR för att få tala med en läkare. Klockan tio imorse träffade jag en allmänläkare, som jag misstänker hade ett och annat och berätta om hur det var att vara en ung rysk läkare i första världskriget. Hennes idé om god läkarvård var att skicka mig på remiss till SöS istället, där blev jag trevligt mottagen av en sjuksköterska som förklarade att jag fick vänta så skulle de snart hämta mig, och det gjorde de. En timme efter det kom en läkare som konstaterade att det nog kunde vara nästan vad som helst och att här behövs det röntgen.Det är där jag är nu. Sedan dess har jag väntat på att en läkare ska undersöka mig så att han kan skriva ut en remiss till röntgen. Det har tagit ytterligare sex timmar. Makalöst. Jag är övertygad om att många sköna slantar sparas på Fru Reinfeldts konto men det äts ju istället upp av att vanligt hederligt folk måste ta en minisemester för att kolla liktornarna.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela