King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Conference South Avslutad

Publicerad 2011-04-30 22:53:30 i Fotboll,

 

 

Ja det blev Braintree Town som vann Conference South och med hyggligt god marginal. Laget verkade gå på halvfart de sista omgångarna.

Kvalklara lag är nu Farnborough, Ebbsfleet United, Chelmsford och Woking.

 

Ingen större dramatik mer än att Woking och Chelmsford gjorde exakt vad som behövdes för att klara sig kvar ovanför strecket.

I botten fick Maidenhead United bita i det sura äpplet och bli relegerade trots att de tagit 13 poäng de sista fem omgångarna. Hade de vunnit idag så hade de klarat sig men det blev förlust med 3-2 mot ett piggt Dartford. Övriga nedflyttade lag är Thurrock, Lewes och S:t Albans.

The Conference Är Avgjord

Publicerad 2011-04-30 22:18:27 i Fotboll,

Ja har ni inte följt matcherna via satelliter, eller internet, så kan Cobran förtälja er den dramatiska historien om nedflyttningsstriden i engelska femtedivision.

 

Först Cobrans tips:

Tamworth – Forest Green Rovers  1-2

Altrincham – Eastbourne         2-0

Kettering Town – Southport      2-1

Barrow – Hayes & Yeading        3-1

 

Rätt Resultat:

Tamworth – Forest Green Rovers  2-1

Altrincham – Eastbourne         3-4

Kettering Town – Southport      3-1

Barrow – Hayes & Yeading        2-0

 

Alltså inte många rätt. Visst Kettering Town och Barrow vann ju sina matcher men den fåniga idén att Altrincham skulle resa sig på säsongens sista dag gick ju om intet. De var förvisso nära att knipa en pinne men inhopparen George Purcell som kom in i den 87:e minuten slog in 4-3 för Eastbourne Borough på stopptid. Det blir till att börja om Conference North eller South för båda lagen.

Nyuppflyttade Southport fick även de se sitt sista hopp försvinna då man i slutskedet av matchen släppte in två mål (87:e och 90:e), vilket var dödsstöten för lagets vara i The Conference. Hade de hållit tätt så hade Forest Green istället blivit nedflyttade, nu klarade sig FGR med två måls marginal. Tungt.

 

Hade Forest Green vunnit matchen mot Tamworth så hade Tamworth åkt ur på sämre målskillnad än Southport.

 

Barrow AFC gjorde en rutinerad flykt från relegeringsträsket genom att med en 4-5-1 uppställning säkert vinna med 2-0 hemma mot Hayes & Yeading. Båda målen gjordes av Richie Baker som kom till klubben så sent som i mitten på februari, då hans kontrakt med Oxford United gick ut. 24 åringen han spela 14 matcher innan han gjorde sina (troligtvis) två viktigaste mål i karriären.

 

Så om vi lite snabbt summerar årets Conference så blev det en hel del överraskningar. Att Crawley Town skulle vinna serien med femton (!) poäng var ju väldigt oväntat. Klubben gick ju in konkurs för bara ett par säsonger sedan, men det man såg i FA-Cup matchen mot Torquay United talade sitt tydliga språk. Det här är en klubb med stora ambitioner.

Fleetwood Town fortsätter i play off spelet I år igen. Förra säsongen så blev man snuvad på ligasegern av Southport med en poäng och klarade sig med nöd och näppe genom kvalspelet. Man slog Droylsden med fler mål gjorda på bortaplan i semifinalen och därefter Alfreton inför 3600 åskådare hemma på Highbury (jag lovar det heter så). Lee Thorpe gjorde avgörandet i den 82:a minuten och resten är historia.

Vi kan alltså stå här i augusti med ett lag som tagit såg från Conference North till Division 4 på bara två säsonger. Så sent som 2007 spelade klubben i Unibond League, nivå sju. Strongt jobbat kan man lugnt säga. Det ska även tilläggas att laget har ett snitt på 2300 åskådare på sina hemmamatcher och det är en god grund att stå på.

Övriga nykomlingar Newport County och Bath City har klarat sig bra i sin nya omgivning, de placerade sig nia respektive tia i ligan och även Newport drar runt 2 000 i snitt. Att de som gammal storklubb har kommit tillbaka och givit Wales ett härligt derby mot Wrexham är fantastiskt. 3600 respektive 3200  personer såg derbyna. Det som känns lite tråkigt är att promoverade Crawley Town har en snittsiffra på 1700, visserligen en ökning med 69% men inget man skriver hem om. Överlägset flest åskådare drog Luton Town, som snittade 6655 åskådare per match medan tvåan Grimsby Town drog 3797 i snitt. Ligatvåan AFC Wimbledon kom trea i publikligan med 3366. Lustigt nog så har alla tre lagen tappat publik under den här säsongen, i Grimsbys fall 14%, men det kan ju förklaras med att de kom elva i ligan. Sist i publikligan ligger Hayes & Yeading som snittar 323 personer per match ett tapp på nästan 50% sedan förra säsongen.

 

Nåväl vi ser fram emot play off och riktar blickarna mot de två semifinalerna, som spelas både hemma och borta med start den femte maj enligt följande:

Wrexham - Luton Town

Fleetwood Town - AFC Wimbledon

Den 21 maj spelas finalen på City of Manchester Arena och då ska det banne mig vara fullsatt.

 

 

Kvart Över Sex Idag

Publicerad 2011-04-30 18:16:21 i Fotboll,

 

 

 

17:15 i England en timme senare i Sverige så står slaget om de viktiga platserna för promovering och relegering i Conference League. 45 omgångar spelade och seriesegrarna är redan korade. Crawley Town har plockat otroliga 104 poäng, nästan tjugo fler än tvåan AFC Wimbledon som länge ledde men nu får inrikta sig på kval. Övriga kvalplatser är även dessa klara och de gick till Luton Town, Wrexham och överraskningen Fleetwood Town. Hatters och Wrexham är ju stabila gamla ligalag men Fleetwodd är nykomlingar och stal en play off plats direkt. Stort. Ännu större om de skulle gå upp.

 

 

 

Nåväl det är i botten som den stora dramatiken utspelar sig Histon och Eastbourne är redan avsågade men de två sista nedflyttningsplatserna är synnerligen ovissa och fem lag är inblandade i denna härva och det ser ut enligt följande:

18. Barrow                      47p. (-17)

19. Forest Green Rovers         46p. (-18)

20. Southport                   46p. (-19)

21. Tamworth                    46p. (-22)

22. Altrincham                  44p. (-39)

 

Ett rejält getingbo minst sagt. Så vilka spelar mot vilka?

 

Barrow tar emot nykomlingen Hayes & Yeading hemma på gamla anrika Holker Street och Barrow som är vana lindansare borde nog ta en seger här. Londonbaserade H&Y har skrapat ihop 51 poäng och är nog rätt nöjda med det. Den väldigt långa resan till Cumbria gör nog även sitt till. Klar hemmaseger med andra ord.

Southport har en mycket svår bortamatch på Rockingham Road mot redan klara och avspända Kettering Town. The Sandgrounders lär få det hett om öronen och utan viktiga försvararen Rob Marsh-Evans så blir det troligtvis förlust.

 

Altrincham som har det sämsta utgångsläget har den enklaste matchen då de möter redan nedflyttningsklara Eastbourne hemma på Moss Lane och bör ta en komfortabel seger där, men laget har ju rätt stora personalproblem och med en hemsida gjord i frames så är det kinkigt att få fram någon vettig information.

Den riktiga godbiten är ju stormatchen mellan Tamworth och Forest Green Rovers direkt avgörande (givetvis går den i TV) och det kommer att bli nervigt på The Lamb ikväll. Jag skulle tippa på att det blir många som fluktar på resultattavlan (fast man har ju inte det i England)och ett oavgjort resultat är nästan otänkbart. Jag är vågad och tippar bortaseger, FGR är vana att vara i den här situationen och har lite mer spets i laget. Tamworth har endast tagit tre poäng av femton möjliga så tyvärr bye bye Tamworth.

 

 

Cobrans Tips:

Tamworth – Forest Green Rovers  1-2

Altrincham – Eastbourne         2-0

Kettering Town – Southport      2-1

Barrow – Hayes & Yeading        3-1

 

Föjande resultat ska lämnas in på en trippel och innebär att Altricham gör en fullkomligt oväntad bragd och lägger sig fore både Southport och Tamworth.

 

 

 

Huliganer och Ägg

Publicerad 2011-04-27 16:10:54 i Allmänt,

Per Unkel eller Unkel Per sticker ut hakan i hulligandebatten och drar till med att det borde finnas kameror som kan urskilja bråkstakarnas ansikten. Ett rätt drastiskt drag men det skulle onekligen hjälpa polisen att identifiera de som stökar till det. Lika revulotionerande som målkameror kan tyckas. Tekniken finns men man vill inte riktigt använda den.
En annan syn på det hela har Vännen CC: "problemet är att människor hejar på (olika) lag. hade de varit intresserade av fotboll skulle det inte vara fallet. hela upplevelsen blir ju färgad av vidhäftandet av sitt lag - och upplevelsen av fotboll går förlorad." Det ligger ju faktiskt rätt mycket i det. De som gillar fotboll kan ju även se skönheten även om det inte går så bra för det egna laget.
Jag skulle vilja se den engelska varianten där man tvingar huliganerna att inställa sig på polisstationen under pågående match. Det skulle ju göra det enklare att hålla koll på rötäggen, fast det kanske skulle vara kränkande och bryta mot någon annan lag.




Ny trend bland husmäklarna är att man kör visningen med obäddade sängar och middagen fortfarande stående på bordet. Lite tidningar på golvet ger en autentisk stämning. Intressant idé. Skälet ska vara att spekulanterna tydligen genomskådat det där med styling. Fast gjorde man inte det för rätt länge sedan? När man kommer hem till någon som enbart har ett bord och två stolar i lägneheten så misstänker man ju att det inte riktigt ser ut så i vanliga fall, såvida det inte bor ett par fladdermöss i huset som kan kvarta i gardinstången.




Företaget Svenska Frigående Ägg säljs till Danskarna, då anser jag att man borde byta namn fast äggen blir ju givetvis ännu mer fria när de är Danska. Detta frihetsälskande folk som dricker öl till frukost kan ju bara göra hönsen ännu mer glada och befriade.

Man Blir Så Stolt

Publicerad 2011-04-26 23:45:53 i Fotboll,

 

Återigen en avbruten fotbollsmatch. Äntligen så gick vår vägledare och livskompass Lena Adelsson Liljeroth ut och sa till på skarpen. Svenska Fotbollförbundet måste se till att styra upp det här nu. Ordagrant sa hon ”DE (SFF) borde kunna ta en mer aktiv del i det här. De har ju ändå någon slags samordnande roll i det här”. Där gick Alliansregeringen in och sa till på skarpen åt de bollsparkande bolsjevikerna. Det är sant att det här är för jävligt, och jag är så förbannattrött på de här idioterna som förstör fotbollsmatcher, men det fattar ju alla som håller på. Vad ingen verkar  fatta  är, varför det i vårt land inte finns lagar emot sånt här. Klubbarna får exempelvis porta åskådare, men de får inte ha något register över vilka som är portade, ty det strider mot personkultslagen eller något annat hokus pokus. Då känns det bra när en Thatcherkopia går ut i pressen och skyller på de som lägger spelschemat.

 

”Bankrån på Odenplan, men är det inte på tiden att medborgargardena i området gör något?” Inte otänkbart att det är nästa grej vi får höra. Det är en fröjd att höra DN´s sportkrönikör Johan Esk i radion med sina sunda åsikter. Även Mr Pilsnerbutelj, Erik Niva, hade en del vettigt att säga. Klart är i alla fall att det finns flera länder i närheten av vårt land där samhället är tuffare men där det fortfarande går att ta emot 60 000 åskådare en lördagseftermiddag. Kanske en studieresa skulle vara på sin plats. Sådana behöver ju inte enbart gå till franska vindistrikt eller till tjurrusningen i Pamplona. Det måste vara så att de som ställer till kravallerna någon gång blir dömda till ett riktigt straff, istället för att man ger laget fem poängs avdrag.

 

 

 

 

Dagens citat är på engelska och lyder enligt följande:

”The difference between Clint Eastwood and analsex is that Clint Eastwood makes your day but analsex makes you whole week.”

Vill man höra mer insiktsfulla saker så finns det massor med grejer med komikern Jack Dee på nätet. Har man 4Komedi så kan man se honom där.

 

 

 

Jag har nu tre arbetsdagar kvar på jobbet och funderar allvarligt på att bli som den där vaktmästaren i Scrubs. Ska ringa Karolinska på måndag morgon.

Filmen Social Network kollade Cobran och Äspingen på i tisdagskväll. Klart sevärd och väldigt rolig. Vad som är sant och inte sant är svårt att avgöra men bra underhållning och alla som gillar historier om arroganta genier får ju sitt.

Alltid samma sak

Publicerad 2011-04-21 05:10:15 i Musik,

 

 

 

Spår två på Kajsa Grytts nya skiva, eller ska vi kalla det nedladdningsobjekt. Oavsett det så är det en låt som tog tag i skinnet på min kropp och fräste upp armhåret och gav resten av kroppen ilningar och rysningar.

Oftast när det är Kajsa Grytt, så är det rösten, den vackra och sköra och ibland gapiga. Alltid lika vackert, men ändå olika. Men här är det också texten. Inte för att andra texter är dåliga, tvärtom, men på något sätt så är det här som allt synkroniseras till det bästa. Det blir ungefär som en rejält bra Springsteenlåt ungefär. Där alla elva i bandet får ihop det och det blir så vackert.

 

 

Jag har ingen aning om hur många som är med i Kajsas band, men det bara sitter där allting på en gång. Alla har ju någon gång suttit i en soffa och tittat på den där filmen ”Där alla fina får varann” och längtat sig bort till något annat

 

”Den gråaste av alla dagar.

Ser jag nån som ljuset bara faller över.

Han säger nåt som jag aldrig hårt förut och han vet precis vad jag behöver.”

Fan man får gåshud och det blir liksom stökigt och vackert på en och samma gång. Om jag fick så skulle jag gifta mig med Kajsa alla dagar i veckan. För då vore man nästan helt säker på att hon någon gång skulle skriva en låt som handlade om mig. Den här låten får mig att sitta vaken klockan fem på skärtorsdagsmorgonen och jag spelar den om och om igen. Alltså en tjej som spelar gitarr är rätt ball. En tjej som spelar elgitarr är så coolt att man nästan blir rädd

En Dag På Södermalm

Publicerad 2011-04-18 23:48:17 i Fotboll,

 

 

Efter lätt överdos av fotboll i helgen så fortsatte måndagen med den kanske intressantaste matchen, visst var det El Classico och Manchesterderby i lördags men går det verkligen upp emot en hemmapremiär för Hammarby? Speciellt i ett härligt försommarväder.

Start klockan 18:00 med marsch från Medborgarplatsen till Söderstadion en fin stämning och trevligt i största allmänhet. Sedan på plats så startade...ja eländet. Det var en smått bedrövlig insats från Bajens sida. Visst jag var förberedd på en torsk men lite bra fotboll kanske man skulle få se. Att Hammarby inte har något bra försvarsspel är ju ingen nyhet, men att de tror att det räcker med att plocka hem två anfallare som ska fixa biffen är ju rätt naivt. Efter att ha genomlidit 88 minuter av snedsparkar och väldigt sällan tre passar inom laget så förlöstes all ångest genom den inbytte Maic Sema som pillrade in två raska på fyra minuter. Efter en sån vändning så glömmer man lätt allt skit runt omkring. Fantastisk stämning var det hela matchen igenom och 13 000 åskådare som får de tvåtusen som brukar se på Djurgården att låta som 200.

Om man då bortser från idioterna som satt bakom mig som matchen igenom skrek ”sitt ner”, de hade förövrigt gått när målen kom, så var det en skön kväll. Som Kristoffer sa mot slutet på matchen ”Vi har ju kommit igen och förlorat förr.” Nu blev det inte så och dagen är med andra ord räddad. I annat fall så hade man varit tvungen att vänta till på skärtorsdagen då det nya programmet 4 Bröllop startar. Fyra brudar går på varandras bröllop och betygsätter dom. Vem fan kom på den idén? Givetvis så sänds det på TV4, televisionsuniversums slaskhink.

 

Nu ska jag ”avnjuta” Fotbollskväll på TV4, ett program där några skåningar som pratar genom att förstärka alla ord i varje mening, plus Pontus Kåmark, som inte förstärker någonting. Olof Lund har kvällen till ära en blottarrock på sig inne i studion och den andra skåningen har en jätteliten kavaj på sig. Idag har man dagen till ära att bestämt sig för att Jonas Olsson i IFK Sillstryparna ska få sparken och tjatar om det oavbrutet. Det är dessutom ganska tröttsamt att höra dom göra narr av Pa Dembo Turray och av Syrianskas försvarsspel. Visst det var rejäla tabbar men det är så billigt att höra vuxna, även om de är skåningar, personer hacka på någon som redan ligger i TV. Sånt ska man ju överlåta åt oss experter i soffan.

 

De som undrar varför Trelleborg spelar inför tomma läktare kan vara lugna, det är inget straff de avtjänar, de har hemmamatch.

 

För övrigt så hade Hammarby den högsta publiksiffran i hela Sverige och då spelade ändå IFK Göteborg mot Helsingborg. Aporna skrapade ihop 9000 i sitt hemmamöte med MFF men då var det visst gratis laxsnittar i pausen.

Vårlördag

Publicerad 2011-04-17 11:32:55 i Fotboll,

I fredags så gjorde jag mig äntligen och slutligen av med mitt hus och är numera endast bostadsrättsägare, vilket är ruggigt skönt. Detta föranledde ett litet firande som inbegrep alkoholhaltiga drycker och startades redan vid lunch på fredagen och avslutades på soffan med en påse blandat från Gula Måsen. Lite segt när Snickarn sms:ar klockan tio att vi ska ”ta en öl på Green Bull klockan tolv.” Bara att ta tjuren vid hornen så att säga. Det var ju damlagsfotboll på Bollmoravallen och det ville man inte missa.

 

Vi uppfann en ny sport under eftermiddagen som gick ut på att vi antingen ropade på dom som gick förbi eller snackade skit om dom. Inte både och. Kul och underhållande och billigt. Det kostade max en öl i halvtimmen och var väldigt avslappnande. Snickarn lärde mig också ett nytt ord, hans andra på tjugo år. Förra året var 1989 och han samlade alla i pianobaren på Bacchi Wapen för att förmedla det nya ordet som var Dajmkryss. Jag minns att han var oerhört stolt. Igår så slog han till igen med det nya ordet Kickifestis. Alltså en synonym på en bag-in-box med referenser till Kicki Danielsson.

 

Damlagsmatchen vi såg vanns av Tyresö FF med 2-1 och vi såg åtminstone sista 35 av den. På den tiden så hann vi bli osams med en idiotkärring på läktaren. Då Snickarn rätt ljudligt funderade över ”om det fanns någon från Tyresö med i laget” så bemöttes detta av en korpulent dam framför oss med ”att det minsann var bättre att köpa utifrån så man slipper inaveln.” Ja idioter finns överallt men det retar mig att jag inte svarade tillbaka, men lite hyfs har man ju.

 

 

I lördagens DN så var det dags för ranking av alla Stockholmslagen och Tyresö FF hamnade på typ sjuttonde plats. Imponerande. Viggbyholm som var rankade lägst i Stockholm, hade en fantastisk notis. ”Tränare är Tyresölegenden Ulf Johnsson.” Härligt skrivet i Sveriges största dagstidning, och jag som trodde att det bara var vi som skämtade om att Uffe är legend. Så är alltså inte fallet utan han är legend och känd världen över.

 

Innan ni går och lägger er så ladda in Postkodmiljonär med Mohammed Ali den tyngsta hiphop akten i Sverige för tillfället.

Insikt

Publicerad 2011-04-15 18:12:51 i Allmänt,

Jag är den felande länken
Jag flyger B52
Jag går på löpande band
Kamekaze filosofi
Ja det är kanske så det är, men det kanske inte är så det borde vara. Kanske borde livet vara lite mer ordnat än en låt av Thåström? Kanske borde man var lite mer som ett lovligt rådjur. Kanske skulle man då och då låta sig våldas av maktens män utan att säga stopp. Kanske skulle man låta de bestämmande köra upp ett stolsben i röven utan att knysta. Det vore kanske det enklaste. Att bara säga ja till allt. Tänk aldrig själv, utan låt andra tänka.
Bra så?

Var Gömmer Man Ett Ton Hasch?

Publicerad 2011-04-12 23:46:04 i Allmänt,

 

Det har idag gjorts ett tillslag i Christiania där man hittat ett ton hasch, inget man direkt gömmer i byrålådan eller i ett LP-konvolut (han i filmen G hade sitt gömt där) så var fan förvarar man sånt, utan att folk undrar? Det är dessutom olagligt, även i Danmark. Landet där man får ha hur mycket smör på mackan som man vill. Är hasch tungt? Ett ton borde ju åtminstone fylla någons garage.

Såg den riktigt sköna filmen Himlen Är Oskyldigt Blå, med Bill Skarsgård och Peter Dalle. Sonen ansåg att det var den bästa början på en film han någonsin sett, då man direkt efter förtexterna fick se, det som i sofistikerade kretsar betecknas som full frontal nudity. Att man lite senare i filmen beskrev ”Tyresötjejer” som lite snyggare och lite kåtare än andra var ju också det en fullträff, fast det är nog sant, när man tänker efter. Peter Dalles karaktär var obetalbar och han såg så där härligt 70-tals porrig ut. Kudos även till Björn Kjellman som spelade alkis.

De senaste åren så har man börjat bygga i Stockholm och inte vad som helst, man bygger arenor, så att Bruce Springsteen och Iron Maiden kan spela på flera olika ställen när han kommer hit nästa gång, om fem år eller så. Det tragiska i fallet är att något stackars fotbollslag måste spela på dem och om man som jag, har mina känslor för ett lag i Superettan, som på en bra dag, mot ett bra lag drar 15 000 då känns det rätt ödsligt när halva arenan står tom. Jag misstänker att dock att det kommer bli som vanligt, att man har en person som säljer korv på arenan, så skillnaden kommer vara rätt minimal. Det positiva är att det mesta av pengarna kommer att gå till de fattiga satarna i AEG och Stockholms kommun. Misstänker att det kan bli som det gamla storlaget New Brighton, som trots sitt namn var lokaliserade norr om Manchester, där ägaren hade en arena för 100 000 åskådare och startade ett fotbollslag. De snittade på runt 900 åskådare de två säsongerna som de spelade i Engelska Ligan.

 

Dagens mest spännande citat kommer från Sebastian Larssons agent som låter meddela att Sebastian inte tänker spela kvar i Birmingham och att man har många intressenter, bland annat lag från Turkiet. Låter väldigt hett tycker jag. Vem skulle inte byta den trista Engelska Premier League mot ett par år i skymundan med Karabukspor eller vilket annat lag som helst som slutar på spor.

 

Sista avsnittet av Veckans Brott idag och det kändes tråkigt, men det kommer ju en ny omgång i höst. Dessutom så ska GW lösa sommarmord i sommar så det kan man ju se fram emot. Den briljanta Camilla Kvartoft är perfekt i rollen som GW´s sidekick för det råder ju inget tvivel om vem som är stjärnan i det här programmet. Idag var den intressantaste frågan ”Varför har du alltid väst på dig Leif?” ”Mmm det är ett mycket praktiskt plagg där man får ner mycket i fickorna.” Behöver jag säga mer än att Cobran ALLTID har väst på sig på jobbet. GW tillade slutligen: Även Calle Bildt brukar springa omkring i väst trots att han inte jagar, och jag jagar ju både djur och skurkar.

Visst, vi måste nämna Hammarby IF. Givetvis förlorade man den viktiga inledningsmatchen mot Assyriska FF. Bajen köper in tre nya forwards och har en mycket fin uppställning framåt men det hjälper föga om man inte har försvarsspelare som kan spela upp bollen. Ska det bli en säsong till som suger? Det var en plågsam tillställning på Jallavallen, visst var den en bra första halvlek, men jag tror inte Bajen hade ett skott på mål i den andra. Tur att man delade soffa med Snickaren som kläckte lustifikationer om Kalmars nya hemmastadium, Guldfågeln Arena. ”Man kan välja på ståplats och sittpinne där.” Som sagt det finns en stå uppare i oss alla.

Rapport Från Krökarkulan

Publicerad 2011-04-09 01:28:42 i Allmänt,

Okej ytterligare en rapport från vad vissa illvilliga personer kallar krökarkulan. Klockan har gått en timme över midnatt och jag har försökt förmå sonen att hänga med och se Rymdinvasion I Lappland i morgon, ledmotivet sjungs förövrigt av Britta Borg, men det lät inte som om det föll honom i smaken, trots att Virgil Vogel har regisserat. För er som har ett uns kulturgnutta i kroppen så visas den i Nobelhuset i Gamla Stan halv sju eller halv åtta.
På tal om utomjordingar så dök Sveriges enda riktigt fullkomliga riksidiot upp i TV rutan ikväll. Maud hade som vanligt ingen aning om någonting. Inte när hon skulle sluta eller om hon okejat lite fallskärmar till några kompisar på Vattenfall. Hur som helst var hon inte ansvarig för något av det hela, bara man hade kul. Betänk att det var en tid då jag och mina kamrater hade långa och ingående djupa funderingar, huruvida en ointelligent person visste att han var dum, eller huruvida han var för dum för att märka att han var dummare än andra. Då Maud dök upp i rutan så verkade allt helt plötsligt glasklart som ett nyputsat fönster.
Per Morberg går från klarhet till klarhet i sina matprogram. Sveriges Gordon Ramsey kanske är för starkt ord men de har vissa likheter och så gillar jag de rätt ofärdiga och spontana i programmen. "Har du lite gåslever hemma?" "Självklart." "Det är gott att ha i såsen vettu." Kul program och sen när hans mormor kommer och äter maten sen, fast det är visst hans fru säger dom. Är han gift med sin mormor? Trodde det var olagligt, men det skiter nog Morberg i för han gör ju som han vill.
Jag skulle vilja se en tuppfäktning mellan Ramsey och Morberg i direktsändning. Tror att Ramsey skulle dra till med "u fucking twat" medan Morberg skulle svara: "Ja så kan man ju också säga" medan han svettade ner hans nya märkes jeans.
Calle Bildt har hållt en rätt låg profil sedan sina bevingade ord "man vill ju inte göra Khadaffi syrak" och det är trist. Den sittande regeringen har samma ryggradslösa hållning som samlingsregeringen hade under andra världskriget, när civilbefolkningen i utsatta delar av världen blir mördade. Fast det har vi ju i det här landet oavsett regim tror jag. Under Rwanda massakern så var det endast Thomas Gylling i Pang Pang Krokodil, som försökte få folk att vakna att det faktiskt pågick ett folkmord i Afrika, medan vi andra satt och räknade på om vi skulle tjäna stålar på att gå med i EU. Därför känns det fel att hänga ut Carl som ansvarig, vi har ju trots allt en statsminister och han borde ju häcklas mer än vad han gör.

Engelsk Fotboll

Publicerad 2011-04-08 23:19:47 i Fotboll,

Det drar ihop sig till en riktig jävla rykarvecka i den engelska ligafotbollen. Smygstart i onsdags med CL-mötet mellan United och Chelsea och nu så radas det upp ruggiga matcher en efter en annan. På lördag så är det Barnet - Crewe Alexandra på Underhill och på måndag så möts Liverpool och Manchester City. På onsdag så ska Tottenham vända ett 0-4 underläge mot Real Madrid och nästa helg så är det visst Manchesterderby.

The Comeback

Publicerad 2011-04-08 23:09:30 i Allmänt,

 

 

Just det Cobran är tillbaka i gammal god stil, men i nya lokaler. Inget har dock förändrats, allt är som vanligt, han är bitter och gnällig och givetvis på hugget. Zzzzz.

 

 

 

Så var flytten klar. Nu väntar ungefär sex månaders oreda innan jag fått alla lådor uppackade. Givetvis så hade jag gjort en grov felberäkning av hur mycket saker man skulle ha med sig så en ytterligare sållning av lösöret pågår som bäst. Jag är dock väldigt tacksam över alla vänner som hjälpte till att flytta.

 

Har trots 90 kvadrat rätt grava klaustrofobiska tankar. Jag kan inte ringla ut naken på baksidan och lägga mig i gräset längre. Inget vidare.

 

 

Såg på Dokument Utifrån på TV och insåg för mig själv att Italien har gått och blivit en totalitär stat inte så långt bort från det land som en gång styrdes av Mussolini. Berlusconi är och har alltid varit ett kräk och det känns helt fel att Zlatan slår in boll efter boll för diktatorns lag. Lika fel som att snön ligger kvar. Vart tog det tyska supervädret vägen, det stod ju på Expressen eller Aftonbladets löp att det skulle komma för två veckor sedan.

 

 

Drygt tre veckor kvar på jobbet och det är som att sitta på death row ungefär. Motivationen är noll. Det är vansinnigt tråkigt att gå till jobbet, och arbetsuppgifterna känns fullkomligt meningslösa. När jag tänker närmare på det så är det ungefär som förut. Anmälde en lagledare för fylleri här om dagen, mest för att få något att göra.

 

 

Kollar in Expressens nätsida under rubriken ”Så gick det för 90-talsikonerna” kan man läsa om Blossom och John-John. Jag ställer mig frågan: När fan blev dom ikoner?? Vilka var de? Nog för att vissa delar av 90-talet var suddigt, men nog fan skulle jag komma ihåg en ikon. Jag kommer ju till och med ihåg Pelé.

 

 

Har kommit på att Post Break-Up Sex med Vaccines har vårens bästa text:

”Post break-up sex

That helps you forget your ex”

Good stuff!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela