King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

En Dag På Södermalm

Publicerad 2011-04-18 23:48:17 i Fotboll,

 

 

Efter lätt överdos av fotboll i helgen så fortsatte måndagen med den kanske intressantaste matchen, visst var det El Classico och Manchesterderby i lördags men går det verkligen upp emot en hemmapremiär för Hammarby? Speciellt i ett härligt försommarväder.

Start klockan 18:00 med marsch från Medborgarplatsen till Söderstadion en fin stämning och trevligt i största allmänhet. Sedan på plats så startade...ja eländet. Det var en smått bedrövlig insats från Bajens sida. Visst jag var förberedd på en torsk men lite bra fotboll kanske man skulle få se. Att Hammarby inte har något bra försvarsspel är ju ingen nyhet, men att de tror att det räcker med att plocka hem två anfallare som ska fixa biffen är ju rätt naivt. Efter att ha genomlidit 88 minuter av snedsparkar och väldigt sällan tre passar inom laget så förlöstes all ångest genom den inbytte Maic Sema som pillrade in två raska på fyra minuter. Efter en sån vändning så glömmer man lätt allt skit runt omkring. Fantastisk stämning var det hela matchen igenom och 13 000 åskådare som får de tvåtusen som brukar se på Djurgården att låta som 200.

Om man då bortser från idioterna som satt bakom mig som matchen igenom skrek ”sitt ner”, de hade förövrigt gått när målen kom, så var det en skön kväll. Som Kristoffer sa mot slutet på matchen ”Vi har ju kommit igen och förlorat förr.” Nu blev det inte så och dagen är med andra ord räddad. I annat fall så hade man varit tvungen att vänta till på skärtorsdagen då det nya programmet 4 Bröllop startar. Fyra brudar går på varandras bröllop och betygsätter dom. Vem fan kom på den idén? Givetvis så sänds det på TV4, televisionsuniversums slaskhink.

 

Nu ska jag ”avnjuta” Fotbollskväll på TV4, ett program där några skåningar som pratar genom att förstärka alla ord i varje mening, plus Pontus Kåmark, som inte förstärker någonting. Olof Lund har kvällen till ära en blottarrock på sig inne i studion och den andra skåningen har en jätteliten kavaj på sig. Idag har man dagen till ära att bestämt sig för att Jonas Olsson i IFK Sillstryparna ska få sparken och tjatar om det oavbrutet. Det är dessutom ganska tröttsamt att höra dom göra narr av Pa Dembo Turray och av Syrianskas försvarsspel. Visst det var rejäla tabbar men det är så billigt att höra vuxna, även om de är skåningar, personer hacka på någon som redan ligger i TV. Sånt ska man ju överlåta åt oss experter i soffan.

 

De som undrar varför Trelleborg spelar inför tomma läktare kan vara lugna, det är inget straff de avtjänar, de har hemmamatch.

 

För övrigt så hade Hammarby den högsta publiksiffran i hela Sverige och då spelade ändå IFK Göteborg mot Helsingborg. Aporna skrapade ihop 9000 i sitt hemmamöte med MFF men då var det visst gratis laxsnittar i pausen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela