King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Tillbaka

Publicerad 2012-05-28 02:18:42 i Allmänt,

Efter en makalös dag på Wembley rasar jag i säng. Lustigt nog så blir man totalt utsliten av att åka tunnelbana, kolla en match och sedan åka tunnelbana tillbaka. Resultatet i all ära men den fotboll som presterades idag var underbar, stundtals ska tilläggas. Att Crewe ställer upp med ett lag som innefattar 14 egna produkter av 16 spelare är makalöst och en påminnelse för alla personer som älskar att köpa ihop lag. Att de här spelarna sedan är högvilt för lagen i de högre divisionerna är bara en positiv sak som vi får på köpet. Ifall vi inte säljer så kan vi ju inte hålla cirkusen igång. Dario Gradi har jobbat med de här spelarna sedan de var 8-9 år, de har spelat ihop i kanske tio år och känner varandra väl. Att så många nu blommar ut är inte någon tillfällighet det är bara vanligt arbete. Tootle, Powell, Clayton bröderna, Westwood ja det finns en drös med spelare som kommer att spela i de högre serierna de närmaste åren. En förbannat tur att man får se dem redan nu när de är i starten av sin karriär. Ett stort referat kommer under morgondagen.

Foton Från Southend on Sea

Publicerad 2012-05-24 12:39:01 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle dela med mig lite av både visdom och vyer på den här sidan så här kommer en packe med bilder från Southend on Sea med lite kommentarer. Jag reser med en kamera som är lika stor som en tändsticksask, som James Bond, så de riktigt storslagna bilderna på solnedgångar uteblir. Kameran är med för att dokumentera vad man såg och vem man mötte, och att ta bilder i smyg på folk som är kända.
25 år för sent så vurmar jag fortfarande för de engelska t-banestationernas skyltar. Estetik på hög nivå
Jag har jobbat på Posten men inte hade vi sprit och godis i skyltfönstret.
Whitecliff Hotel var ett mycket bra ställe, visserligen stängde baren klockan två men rummen var okej. Ät någon annanstans kocken var inte mycket att hänga i julgranen.
Det är förhållandevis ont om bra pubar i själva Southend on Sea, bättre i Leigh och Canvey Island, men The Cricketeer var en riktig pärla.
Vägen ned till the waterfront eller vattenframsidan som det heter på svenska. Engelsmännen är skickliga trädgårdsmästare.
Det är inte direkt bergigt i Southend men de har en bergbana man kan prova. Då möter man Marjorie som berättar stadens historia, sevärdheter och vart man ska äta på de två minuter som det tar att åka ner. Ifall någon tänker åka så har jag returbiljetten kvar.
Många hus i gammal god victoriansk stil. Ett av de ballare husen är parhuset uppe till höger som är hälften tegel, hälften vitputsat.
Southend är en stad som man gör dagsutflykter till från London och de har givetvis spelhallar och en gata med caféer och pubar precis vid stranden.
Bortom den första bryggan så ser vi tåget som går ut på världens längsta pir. Kosta £4 och tar cirka fem minuter. Att gå kostar lite mindre men tar bortemot en halvtimme.
Så kom jag då äntligen fram till stadens huvudatraktion.
Väl ute på piren så kan man alltså fiska och that´t it om man säger så. Det var i det närmaste en byggarbetsplats och inte ens ett fik eller pub. Till sommaren så ska de ha någon form av amfiteater klar där, som blir rätt ball.
Alla bänkar hade små inskriptioner till minne av olika framlidna makar eller vänner. Lite udda men det verkar vara ett sätt att få in stålar till stadskassan.
Vy över stan från piren.
Strandautostradan med tivoli och hela konkarongen är magnifik, man nästan känner att Chief Inspector Tennison ska dyka upp och fiska upp en seriemördare borta vid äventyrsgolfen.
Visst det är en LÅNG pir. Man kan också köpa en bok om piren. Det gjorde inte jag.
Att Jelly Beansläsk inte finns i Sverige är en skymf emot den svenska staten.
Roots Hall the home of Southend United F.C
Här smet man minsann in.
Mr Simms har en fantastisk godisaffär precis som på den gamla goda Bullerby-tiden-
Tidvattnet. Ebb och Flod gör att vattennivåerna i Themsen skiljer sig rejält beroende på vilken tid på dagen man fotografera
-
Nu börjar det rinna in vatten över flodbädden.
Hus som är snygga utifrån, fast man vet ju hur det ser ut inuti.
Jag gillar de där gamla minneslundarna de har för de som stupade i kriget. Alltså det är ju inte så att jag saknar att vi är med mer aktivt i krigen, men det är rätt värdigt ändå.
Jag trodde jag hade en bad m******f***** till katt men den här rackarn blängde rejält.
Southends petanque klubb där man spelar bowling på eftermiddagarna.
Nej det är inte min flagga jag bara ställde mig där.
Gresty the Lion och Southends räkformade maskot, den tredje vet jag inte vad han gör där.
Wednesday night football.
Åter igen en sån där park, men nu är det slut. Bara att boka. Hotellet kostade 600 kronor natten och var klart över medel. Tar ungefär 2 timmar med tåg från Gatwick.

Reclaim the TV Eller Reklam i TV?

Publicerad 2012-05-24 09:19:28 i Allmänt,

Oppositionen gör det surt för den svenska minoritetsregeringen hela tiden. Först så blev folk sura för att Rajnis ville börja räkna arbetslöshet för etniska svenskar mitt i livet, sen så vill de påreglera underhållet av järnvägen där ansvarig minister surt påpekade att han minsann hoppades att de gjorde detta på allvar för det skulle minsann kosta pengar med en utredning. Klart det kostar pengar men om det svenska folket nu valt detta så kanske man ska visa lite större respekt än att påstå att det sitter en massa vänsterfolk i utskotten. En riktigt viktig knäckfråga för Rajnis är fri TV. Aldrig har den varit så go som den är på TV 11 där man visar Big Brother tretton timmar om dygnet, aldrig har idrott varit så spännande som när man slipper matchanalyser i pausen och istället får se den otroligt skojiga Norrlands Guld reklamen igen. Nu kommer det dock att göras en lista över viktiga sportevenemang som alla ska få se, inte endast de som betalar 1000 spänn i månaden för att ha Viasat Golf eller någon annan fjantkanal. Rajnis är inte nöjd.

Någon mer än jag som hatar kärringen i Skodareklamen. Den dryga slampan sitter nöjt och berättar för resten av Svenska folket vilka dåliga föräldrar de är som inte har idrottande barn eller ishockeyspelande barn, till och med. Har själv varit hockeyförälder under fyra år och jag kan lugnt påstå att jag inte såg på det på samma sätt, när man vid halv åtta på morgonon klev ut från hallen efter en träning och upptäckte att man inte kunde göra något den helgen heller eftersom det var två pass till den dagen. På den tiden så såg jag fram emot de sköna arbetsdagarna, då man inte behövde vara på jobbet förrän kvart i sex.
Vi som har ungar som är osunt trötta efter en hel natts dataspelande vill givetvis veta ett par saker. Det är ju givetvis en medveten strategi att spela på folks dåliga samvete och framställa en drömvärld där supermamman minsann visar andra hur glada barn kan vara om de bara får spela ishockey på helgerna, men är det verkligen något som ökar försäljningen? Blir inte folk förbannade? Är den riktad mot kvinnor och de har ett annat förhållningssätt till den? Alltså jag vet inte men hör av er ni som vet.
De som vet varför kvinnobingoreklam är så poppis kan ringa mig eller mer konkret, varför hittar inte kvinnor in på traditionella spelsajter där vi andra spelberoende håller till. Givetvis har jag en viss förståelse för att jag inte tilltalas av reklam som riktar sig till kvinnor i 30 årsåldern, men att framställa spelberoende, för det är väl det som de där kvinnorna är, som döljer sitt spelande för sin sambo, som både gulligt och sött är förunderligt. Lite som att göra reklam för Absolut Vodka och skriva att det är nyttigt. En annan viktig sak förutom att spela bort sina pengar för kvinnor är att de ska träffa vänner under tiden, så det är inte enbart ett sätt att stilla beroendet.
Död även åt Findusreklamen det är inte roligt bara för att man skriker hashtag. Jag undrar ibland hur kontakterna mellan företag och reklamskapare sker och speciellt hur man på Findus reagerade när de visade den här filmen. Är det någon som på fullt allvar tror att det är bättre med fryst mat och att det är nyttigare? Skaffa istället någon av den mängd böcker som fokuserar på maträtter som klaras av under 30 minuter, Jaimie Oliver och Paolo Roberto har exempelvis gjort två bra.
En läsare som vill vara anonym tyckte att det var bra att jag erkände mina fel i förra krönikan, och passade på att påminna mig om ett till. Vill inte att han ska figurera med namn här men det är samma kille som under en hel dag förnekade att spelaren på bilden ovan inte är med i den engelska EM-truppen.

Cobran Har (Nästan) Alltid Rätt

Publicerad 2012-05-22 08:58:37 i Allmänt,

 

 

Ibland Har Man Fel

 

Jag är storsint nog att erkänna att jag ibland har fel. Jag påstod felaktigt i en krönika att Tyresö FF spelar sina matcher på fredagkvällar för att på så sätt dölja att herrfotbollen fortfarande existerar. DET VAR FEL! Matchen i fråga spelades på en torsdag. Istället så jobbar man på andra sätt för att dölja sin verksamhet. FF har en ny hemsida där man kan få fram följande information:

1.       Under ”nyheter” så finns ett elva dagar gammalt matchreferat på 226 tecken (46 ord) som förtäljer hur det gick i en match för närmare två veckor sedan. Ska tilläggas att matchreferatet egentligen är, 160 tecken och de övriga orden är en uppräkning av namn på de som gjorde mål.

2.       Nästa match är mot Juventus den 26:e maj klockan 15:00. Tyvärr så står det inte var den spelas.

3.       Spelartruppen består av en spelare och han är målvakt. Felix Lindeberg är visserligen en synnerligen sympatisk person men att endast han skulle ingå i truppen verkar orimligt.

 

 

Att Cobran via sin tillfälliga flykt till England, överbevisade fotbollsoraklet från Skälsätra genom att analysera den engelska pressen, då det gällde Kenny Dalgliesh avgång, var då föga överraskande. Om vi ska vara lite allvarliga och tänka till så har Liverpool inte uppnått mycket under King Kennys era, mer än att man spenderat £100 miljoner för att slå Cardiff City på straffar. Visst vann man Ligacupen, men jag tror att klubben strävar lite högre. Staden vill ha ett lag som är på topp och det har man nu, Everton.

 

 

Har nu hittat videon på Steve Keane när han dissar Sam Allardyce:

http://www.youtube.com/watch?v=9xcB9XfLjL8

Keane borde ligga rätt risigt till generellt. Nästan som när Fredrik Reinfeldt säger att vi inte har några hemligheter i våra vapenaffärer med Saudiarabien. Fast Bald – Freddie är smartare, han kör den numera allt vanligare ”inga kommentarer” varianten när han säger fel. Det är inte bara han utan har blivit väldigt vanligt. Jag ställer inte upp på bandade intervjuer är numera legio bland politiker och man får hoppas att det inte sprider sig till sportens värld. Då skulle vi ju missa såna underbara klipp som när Uncle Árry får en boll i huvudet;

http://www.youtube.com/watch?v=zRZTna7tRHk

”No wonder he is in the fucking reserves”

 

 

 

Eller den underbara Ian Holloway när han förklarar en vinst när man spelar dålig fotboll:

http://www.youtube.com/watch?v=fB9rI7p7vmk

”A win is a bird. We want a better looking one, but if we can´t get one...we take her home anyway.”

Man måste ju ändå säga att Ollie, på något sätt tar hem det hela på slutet eller...

 

Jag tar även tillbaka mitt påhopp på de brittiska arkitekterna. Nedan så ser vi ett bevis på frisk, hälsosam och annorlunda husbyggen. Kåkarna står i centrala Southend och är så balla. Jag tänker mig en hel stad med såna här hus.

Jag tänker göra som Reinfeldt gör med fotbolls EM, jag bojkottar Melodifestivalen. Alltså jag hade inte tänkt att se den men genom att bojkotta den ställer jag upp för Azerna på ett klädsamt sätt. Samtidigt så kan jag fortsätta att kolla på Dödligt Vapen 5 på grannkanalen och vara politiskt korrekt. I´m to tired for this shit.

 

Först fick man beskedet att Skyways gick i konkurs, sedan samma morgon så meddelar även Black Cobras att de lägger ner. Black Cobras som tagit upp jakten på Hells Angels och Bandidos om titeln det tuffaste gänget i stan, har ibland beskrivits som den oorganiserade brottsligheten. De har dessutom blivit hånade som kaktjuvar då de rånade en långtradare med Mazariner. Den mediala mobbingen blev för stor och grabbarna blev ledsna. Kan vara något för PO att ta upp. Ni som har fått en T-shirt med en svart orm på ska lämna igen den har ledaren sagt.

OBS! Kingcobras har inget samröre med Blackcobras de har försökt rida på min framgångsvåg utan resultat dock. Ni som har tryckt upp Kingcobra tröjor (som ska vara vanliga på golfbanan) kan lugnt glida omkring i dessa. Det är bara ni som kritiserar mig som kommer att få lämna tillbaka dem.

 

 

Wembley Nästa Helg

Publicerad 2012-05-17 03:06:50 i Fotboll,

 

 

Ifall det kändes lite halvljummet med fotboll i Southend under eftermiddagen så var det desto hetare på kvällen i området runt Roots Hall. Crewe som vanligtvis har ett par hundra tappra bortasuppotrar hade fyllt fyra busslaster med Creweanhängare och tillsammans med The Alex Exiles fyllde det hela bortaläktaren med närmare 1000 åskådare. Att stämningen var hög är ett understatement. Att Southend United hade slagit Crewe båda gångerna i serien, spelade ingen roll. Sedan den ligaförlusten har Crewe inte förlorat utan gått 17 matcher på raken utan förlust och det blev även en artonde.

 

Redan före matchen så var det nästan Bajenklass på läktarna och då Ajay Leitch-Smith slog in 1-0 i 25:e minuten så gick alla bananas. Crewe spelade som vanligt små nätt och konstruktivt, med mycket tekniska finesser och man var det bättre laget spelmässigt. Ett par minuter efter Ajays ledningsmål fick Byron Moore en skänk från Southends målvakt Cameron Belford men helt fri med öppet mål sköt han både över och utanför och det var nästan så han missade läktaren bakom. Ett mål där hade stängt matchen, eller så kanske det var just det som gjorde att Crewe behöll skärpan.

Den andra halvleken var en rätt massiv press från hemmalaget men man får allt säga att räkorna helt enkelt gjorde för många misstag. De hade svårt att vaska fram riktigt bra chanser ända tills Neill Harris nickade in kvitteringen i 64:e minuten. Det var då det började bli riktigt nervig, men med en mittback som David Artell så är det svårt för ett lag att bryta ner sitt motstånd. Att hela läktaren efter matchen skanderade ”Artell For England”, hade inte så mycket att göra med den mittbackssåpa som i dagarna rullats upp i engelska medier, utan mer att han var så förbannat grymt bra. Kanske bästa spelaren på plan ikväll. Även Nick PowPow Powell var grym och Southend hade ohyggligt svårt att få grepp om både honom och Ajay Smith-Leitch.

 

Även fast det bara krävdes ett mål för att få till en förlängning så skapade inte Shrimpers så överdrivet mycket, men visst pumpade de på rätt bra. Crewe spelade sitt försvarsspel metodiskt och lugnt och stängde ner ytorna och avvaktade motståndarens nästa drag, för att i nästa stund erövra bollen och kontra blixtsnabbt. Även om Byron Moore missade öppet mål så var han en enorm tillgång och var alltid spelbar och alltid redo att utmana.

 

Cheshires Fabio Capello, Steve Davies gjorde ett klokt drag då han plockade av en slutkörd Ajay Smith-Leitch och ersatte honom med 17 årige Max Clayton. Tio minuter senare slog unge Clayton till, i ett smart samarbete med Powell slog han in 2-1 i 87:e minuten och då var ju saken biff.

 

Eller det hade varit det om inte Southend kvitterat i anfallet efter. Jag tror på fullt allvar att jag fick många mindre infarkter under de avslutande sex minuterna. Att sväva mellan glädje och förtvivlan under en alldeles för lång tid kan få sånt att hända. Slutligen blåste domaren i pipan och hela läktaren exploderade i ett unisont Wembley-vrål.

 

 

I ärlighetens namn så borde Crewe ha stängt den här matchen på redan i första halvlek då de helt klart spelade på en annan nivå än Southend och bollinnehavet var 42%-58% så det var ett rättvist resultat över två matcher. Ändå kan jag tycka synd om Southend som legat i topp under stor del av serien. De har med små medel och stora ekonomiska problem gjort en makalös säsong och missade direktuppflyttningen med endast en poäng.

 

Efter matchen var det nästan hjärtskärande att se gamle fine Neil Baker leda allsången, Baker som varit Darios högra hand under närmare ett kvarts sekel, var fullkomligt överlycklig, men vem var inte det? Powell kastade upp sina skor på läktaren. Hela laget dök framför fansen och vi stod kvar i säkert en halvtimme efter matchen. Ingen ville gå hem. En magisk kväll i östra England. Fantastiskt att hela världen, eller åtminstone de som har Sky Sport (som Micke Ehlin) kan nästa helg få se Cheshires Barcelona och kanske en av de mest spännande lagbyggen i England för tillfället. Större delen av spelarna har spelat tillsammans sedan tio års ålder och kan och känner varandra väl och kan bli ett stabil lag i League 1. Även om man nu är rödvit så kan jag utan tvekan påstå att Southend och Crewe är de två bästa lagen i Play Offspelet, och Railwaymen går in på Wembely som favoriter oavsett om Cheltenham eller Torquay vinner det andra mötet. Sen vet man ju aldrig hur det slutar i en final.

Southend United - Crewe Alexandra

Publicerad 2012-05-16 17:37:32 i Fotboll,

Att påstå att Southend on Sea kokar av förväntan är helt överdrivet, men ifall man pratar med rätt personer på rätt ställen så sjuder det i alla fall lite. Startade dagen med frukost nere vid Themsen och tog sedan tåget ut till piren. Southend har världens längsta pir och de missar sällan att berätta det. Det tar cirka 25 minuter att gå ut men de har även ett tåg man kan åka. Jag åkte tåg. Att färdas värdigt är viktigt.

Därefter så gick jag en tur upp till centrum för att sedan promenera bort till Roots Hall för att köpa biljett till matchen, en promenad som var både lång och mödosam. Stannade till på the Blue Boar och tog en Guiness eftersom det är runt 20 grader och då behöver man vätska, kanske inte lika mycket som jag vill att man ska behöva men ändå, vätska är viktigt. Träffade en riktigt trevlig Southend fan som jag snackade med i nästan en timme. Han hade ett par bra historier. Bland annat om berättade han att ingen in Southend riktigt räknat med direktuppflyttning och att de är ganska nöjda och att Sturrock gjort ett grymt jobb som manager. Han startade sin sejour med endast 4 spelare, men med sitt breda kontaktnät så ringde han in lite folk och sedan så har de gått som på räls. Klubben förväntar sig att flytta till en ny arena om något år men min nye vän "ville först se en spade i jorden", innan han trodde på det.
Arenan är väldigt sliten och ligger i utkanten av staden.
Läste igenom The Echo (lokaltidningen) och The Daily Telegraph, emedan den förstnämnda hade sex sidor om matchen så var det inget i Telegrafen, bara en massa snack om Joey Barton och hans psykproblem, Dalgliesh och hans problem att köpa rätt spelare och sedan givetvis en hel drös med snack om Hodgson. Han anställde ju Gary Neville igår som mysfarbror och psykdoktor för laget. Dessutom så är det nu så att Sam Allardyce kommer att stämma Steve Kean och eventuellt även Blackburn. Det ligger ett klipp på Youtube som 170 000 har sett, där Kean snackar skit om Allardyce och berättar hur han fick honom sparkad (tror jag, har inte sett klippet än), och det är ju inte så där jättejuste. Visserligen inspelat på en bar i Hong Kong men det gör inte saken sämre.
Laget är i alla fall på plats. Sturrock påstår att han har sju skador i laget men vill inte säga vilka. Jag tor han ljuger eller försöker spela någon form av mentalschack. Tre timmar kvar till matchstart och nu börjar det bli riktigt spännande.

En Bra Dag

Publicerad 2012-05-16 01:36:36 i Allmänt,

Att ta sig till Southen by the sea är inte svårt man sätter sig i ett plan och när man är framme så sätter man sig i ett tåg som man sedan byter till ett annat som man sedan byter till ett annat och när man gjort det så byter man tåg igen. Sedan gick jag rakt på hotellet på åtta minuter blankt. Sällan som allt bara klaffar. Bortsett från den synnerligen usla fish & chipsen, som jag kastade, så var allt så jävla bra. Middagen på Whitecliff Hotell var väl inte den bästa men jag vill slå ett slag för förrätten som var en sallad med räkor, stiltonost och parmaskinka. Det ska säkert vara stora bokstäver på några av de föregående orden men det är sent nu, så åter till salladen. En synnerligen udda komposition som såg rätt oätlig ut dessutom, serverad med senapsdressing. Kan dock inte rekommendera deras burgare. Min kompis kyparen som även var boxare trots att han bara vägde 36 kilo och var strax över en och tjugo tipsade mig sedan om en bra pub. Efter en promenad på 15 minuter, som får gälla som dagens träning, hittade jag The Cricketeer. Jag köpte en Daily Telegraph och en pint Abbot Ale och smet ner i skinnsoffan.

 

 

 

 

 

Det verkar inte som om så många är medvetna om att det är fotboll imorgon, räkfisket kanske tar för mycket tid? Piren var magnifik och betydligt längre än den i Brighton. Det går ett tåg ut så man slipper gå. Dessutom så träffade jag världens gladaste linbaneförare. Det är rätt befriande med folk som verkligen älskar det dom gör, även om det inskränker sig till att köra folk upp och ner för en linbana (tog cirka en minut) på den tiden så lyckade hon berätta om det mesta sevärda och även nämna hissmontörens firmanamn.

 

 

 

 

På planet träffade jag Ewa som föder upp hundar och det var en trevlig bekantskap kan man lugnt säga. Ibland är det underligt att man kan sitta och prata med en person som man aldrig sett förut i två och en halv timme. Hon gjorde uppfostringsvideos för hundar och skrev böcker också. Borde kanske ha tagit upp mina problem med Salmiak.

 

 

 

 

Avslutar kvällen med lite lounging, det vill säga hänga i hotellbaren. Ta en whisky, surfa lite, skriva lite läsa lite. Grymt skönt. De stänger inte förrän klockan två så det är fortfarande öppet.

 

 

 

Missa inte det senaste How I Met Your Mother som ligger uppe på nätet nu. 45 minuters program som är grymt bra.

 

 

 

Man borde verkligen prygla engelsmännen för att de inte kan bygga smakfulla byggnader. De senaste som är snygga är från drottning Victorias tid. Allt annat får Granängsringen att framstå som ett arkitekturiskt mästerverk. Alla förorter ser ut som om tyskarna varit där igen med sina bombplan.

 

 

 

 

Stewarden på planet var en Paul Ince lookalike, jag ville kalla honom G´vnor men nöjde mig med att påpeka likheten. ”Är han snygg?” blev svaret. Hund-Ewa trodde att han stötte på mig.

Flygplats

Publicerad 2012-05-15 10:47:48 i Allmänt,

 

 

Flygplats bolag måste vara de smartaste i världen. Vet inte varför jag betalar 260 spänn för att åka Arlanda Express istället för att ta flygbussen för 12 och femtio även fast jag är i god tid. Efter att ha spenderat någon halvtimme på Arlanda har jag lätt och ledigt lagt ut runt en femhundring och då har jag inte en startat resan. Samtidigt så förstår jag George Clooneys karaktär i Up In The Air som enbart vill befinna sig på flyget. Det är rätt skön miljö.

 

 

Hon var så glad, damen i kassan på taxfreen. Tjock och glad – kexchoklad, täntkte jag. Hon pratade engelska med en person som jag tror arbetade där. En del personer blir så entusiastiska när de får prata engelska. Det är då hon ropar till honom. ”Oh they are here now. The glasögon has arrived.” Man tänkte att Ola-Conny och Morgan slagit alla rekord i knaggliga språkkunskaper, men det är alltid lika underhållande. Själv pratar man ju perfekt engelska.

 

 

Det är numera fullkomligt omöjligt att sitta ner mer än tio minuter på en restaurang innan någon börjar prata om LCHF dieter.

 

Befriande att resa själv för en gångs skull. Känns fritt, känns lite spännande. Man kan vara lite som man vill.

Play Off Nirvana

Publicerad 2012-05-15 01:53:29 i Fotboll,

Allt händer och det sker snabbt nu. Ikväll så tog sig Sheffield United till finalen på Wembley genom att knappt slå Stevanage Boro på hemmaplan. Porter nickade in matchens enda mål i 85:e minuten och hela ruffiga staden Sheffield går i taket. Det kan ju bli så att båda lagen i stan blir promoverade. Nästan 22 000 åskådare såg matchen och tappra Boro får nöja sig med att ha gått genom två serier på två år, att de skulle blivit uppflyttade för tredje säsongen på raken hade väl nästan varit för bra.
Nuneaton kvalifiecerade sig i söndags för nästa års Conference efter en knapp 1-0 seger borta mot Gainsborough Trinity. Även Dartford FC är klara för spel i femman nästa säsong då även de vann med 1-0 hemma mot Welling.
Idag så ska Hudersfield Town slå vakt om sin 2-0 ledning hemma mot MK Dons. Kommer nog att gå vägen och på onsdag så ska Crewe Alexandra försöka hålla tätt emot ett taggat Southend United. Cobran kommer att vara på plats för att rapportera live från staden. Kan redan nu meddela att Cameron Belford, Räkornas rätt kassa keeper är klar för spel. Det bådar ju gott. Har bokat in mig på riktigt hyggligt hotell i staden, nära hamnen. Klockan tre så tar vi oss en bägare på The Alex som smakfullt nog ligger på Alexandra Street. På gång avstånd från Roots Hall, men jag ska redan imorgon försöka ta mig in på arenan för lite arenapornografi.
På lördag så spelar Brimingham City mot West Ham United på Wembley i kvalfinalen till Premier League, kan bli fullsatt. Senare så går ju Champions League finalen och vi hejar väl på Bayern M eller? Söndagen är även den bokad på Wembely för kvalfinalen till Division 4 mellan Luton Town och York City. Kan bli magiska matcher. Man undrar lite när Svenska Fotbollförbundet ska haka på den här grejen, fast de kan ha fullt upp med att gräva ner Svenska Cupen.

Blandad Kompott

Publicerad 2012-05-13 19:36:49 i Fotboll,

Är det någon mer än jag som är less på ännu en journalist som gör scoopet att Hammarby spelar organiserad fotboll. Det har de gjort till och från sedan Bengt Perssons tid. Den här gången är det den smådryge Göteborgaren Stefan Thylin som har ”upptäckt” att Greg Berhalter givit laget organsation och stadga. Att spelarna är starkare än tidigare och att de har en riktigt tränare i år (även om jag var skeptisk till att anlita en jänkare med meriter från holländska division 3) inte två roliga grabbar som gärna hoppar in själva. Inte en juniortränare. Utan en seriös och stark ledare verkar det som. Tror också att det är viktigt att man inte är ”insyltat” om man ska hålla på i Bajen, det har en tendens att bli lite för mycket ”Tjena” mellan varven. Om Blomqvist varit lite mer driven så hade han sagt  till Castro att han skulle skärpa sig och få bitarna på plats, tror att de sa till honom att han var himla bra och bara hade lite otur, och att han var jättelovande.

Tyresö FF har skaffat en ny hemsida, jättesnygg faktiskt, och lätthanterlig. Mycket bra så nu har herrlaget ännu ett ställe att inte skriva någonting på. Dock så kom det ett matchreferat från senaste matchen och jag lägger ut hela på Cobrans blogg:

”Tre fasta situationer avgjorde torsdagens möte med IFK Haninge Brandbergen. Trots ledning två gånger vänder gästerna och vinner till slut matchen med 3-4 (2-2).Tyresös mål gjordes av Jimmy Fougner, Sebastian Egli och Ruan Carlos Da Silva.” Det förklarar egentligen alla sju målen.

Att man faktiskt väljer att spela sina matcher klockan åtta på fredagkvällarna är väl ungefär liktydigt med att spika igen sin egen kista från insidan. Vem fan går och tittar på fotboll på en fredagkväll, om det inte är lov eller något liknande.

 

Det har startat bra för TFF med fem poäng på fyra matcher, vilket gör att de håller sig över nedflyttningsstrecket. Jättefarliga Bagarmossen skuggar dock tillsammans med Juventus IF, ett kompislag från Västerås.

På måndag är det derby i bygden då BK Saturnus möter Hanvikens SK på Trollbäckens IP. Matchstart 20:00. Kan bli en svettig match för ungtupparna i HSK som verkar ha toppat formen rejält inför drabbningen. BK Saturnus leder serien och kommer att spela med det lugn som det anstår en gamling.

Play Off Semifinaler

Publicerad 2012-05-13 12:53:47 i Fotboll,

 

Efter en klinisk insats hemma på Gresty Road tog Crewe Alexandra ett stort steg mot play off finalen på Wembley om två veckor. Segern var rättvis och Adam Dugdales mål kan visa sig mycket betydelsefullt på Roots Hall på onsdag.  AJ Leitch-Smith skulle dessutom ha drygat ut ledningen vid sitt friläge i mitten av andra halvlek. Kul ändå att se Nick Powell lattja med de stora pojkarna, den killen kan bli grymt stor. Kanske större än Danny Murphy? Första gången jag såg honom under en hel match och han har väldigt stora spetskvaliteter. Överhuvdtaget var det en mycket bra match ungefär Allsvenskklass skulle jag tippa på, fast med lite högre tempo och inte så mycket avblåsningar för skitsaker.

Dugdales ledningsmål var överaskande och man får väl anse att Southends målvakt gjorde en blek figur vid det ingripandet. Räkorna missade direktuppflyttning med en poäng i sista omgången och kan redan på onsdag ha spelat färdigt. Snacka om antiklimax.

 

I kvalet till Championship så vann Huddersfield borta mot den förhatliga franchiseklubben MK Dons med 2-0 på bortaplan. Hemma på McAlpine bör de inte ha några problem att ta sig till Wembely. Och i fredags så spelade Stevenage 0-0 mot Sheffield United. Även Blades missade den direkta uppflyttningen till bittra lokalkonkurrenten Wednesday förra vecka och har en synnerligen ostadig form. De tar sig nog till final men klarar de av ett taggat Terriers på Wembley?

 

Nästa lördag och söndag så spelar York City mot Luton Town på söndagen medan Birmingham och West Ham spelar på lördagen. Det är första gången som Conferencefinalen går på Wembley och det ska bli väldigt kul att se hur mycket som den drar. Två lag som har rätt stora publiksiffror, som båda ligger rätt nära London kan betyda siffror runt 30 000.

Det Smäller Idag

Publicerad 2012-05-12 12:31:10 i Fotboll,

Efter fyra omgångar i årets liga så hade Crewe Alexandra noll poäng och man började frukta att Conference League var nästa station. Aldrig tidigare har ett lag som förlorat de fyra första klarat sig kvar i ligan, men Crewe vändning har varit makalös. Dario Gradi tog ett kliv tillbaka efter Shrewsbury Town matchen, men Steve Davis gjorde ingen omedelbar succé utan förlorade även nästa match i cupen, men därefter så har han ett mycket starkt facit med 14 vinster, elva kryss och endast fyra förluster. Det ska tilläggas att Swindon Town som endast vann en (mot Crewe) av sina fem första matcher och förlorade resten, vann ligan rätt överlägset.

Idag ställs man mot Southend United som är en mycket stark motståndare och som missade direktuppflyttningen med minsta möjliga marginal. Fast ändå så är man bara 330 minuter från uppflyttning. Hungrigast vinner och Crewe har inte förlorat sedan mitten på februari.....

Självmål.

Publicerad 2012-05-09 11:29:44 i Allmänt,

Vet inte om man kan kalla ett derby mellan AIK och Djurgården roligt men igår blev det faktiskt komiskt när Djurgårdsbacken Marc Pedersen dunkade in 1-1 i eget nättak.
Ett politiskt självmål presenterades igår från samtliga partier. Först så har man sett till att förbehållslöst (utan att krossa oligopolet inom skivindustrin) skapat lagar och förordningar kring fildelning, vad som är rätt om det låter jag vara osagt. Trots detta så använder partierna upphovsmännens musik utan tillstånd och utan att betala för sig, förutom Moderaterna men de hade ju aldrig fått spela musiken om de frågat för vem vill bli förknippad med Fredrik Reinfeldt, bortsett från han som var med i Just D och försöker vara Povel Rammel nuförtiden (sluta med det förresten det är inte roligt).

Kvalgalen

Publicerad 2012-05-08 11:36:52 i Fotboll,

Det är många magiska matcher i många mystiska serier. Kvalspel är ju förenat med mycket dramatik och stora publiksiffror. De flesta lagen i sexan och sjuan har ju rätt låga publiksiffror, en del så låga som Djurgården, men i det här skedet så brukar det öka rejält. Min gamla klubbe Tyresö FF, numera även Snuskgubbeklubben, drog 65 personer till sin senaste hemmamatch men här har man lite mer.

Kval till Conference North/South

Laget med det kanske coolaste namnet, Bradford Park Avenue vann hemma mot FC United of Manchester med matchens enda mål. Inför närmare 2000 åskådare så tog de sig till nästa års Confernece North. Målet inslaget av Tom Greaves i den 118:e minuten, då det var 0-0 efter full tid. Kul för den klassiska klubben att spela i lite högre serier igen. De som undrar varför inte Nortwich Victoria spelar kvalspel, får avvakta klubbens överklagande. De kom ju tvåa i serien men togs bort då deras ekonomi inte var i ordning.

 

AFC Hornchurch – Lowestoft Town 2-1 (0-0)

Urchins vann denna mycket jämna drabbning hemma på ett fullsatt the Bridge.  Matchen var mållös efter 90 minuter men redan i 94:e tog hemmalaget ledningen genom Mc Kenzie. Dessvärre så drog man på sig en straff fem minuter senare och Sinclair slog den säkert i mål, men då endast två minuter återstod så slog Michael Spencer till och slog in det avgörande målet.

Oxford Town – AFC Totton 4-2

City visade att den goda formen fortfarande var god och vann komfortabelt over AFC Totton inför 1280 åskådare. En jämn match men utan större dramatik då Oxford hela tiden låg före i målprotokollet.

Kval till Confernece League

Gainsborough Trinity överaskade alla genom att bortabesegra storfavoriten AFC Halifax med matchens enda mål. Inför 3500 åskådare fann Shane Clarke nätet, vilket sände laget till en play off final mot Nuneaton Borough. Borough vann, men man fick vänta till den 119:e minuten innan Andy Brown stötte in det avgörande målet. Stort för Boro och det kommer att bli en het match i finalen mot Trinity.

 

På Park View spelade Welling 0-0 och tog sig till play off final mot Dartford då man redan vunnit bortamatchen med 2-1. Dartford FC hade 2300 åskådare på plats då man spöade Basingstoke Town

Såg för övrigt att Sixten Broström döpt om Örebros hemmaarena Berhn Arena, oftast kallat Berns efter ett ställe i Stockholm, till Mumindalen.

Vårdag

Publicerad 2012-05-05 14:03:33 i

Vad är egentligen värst möhippor eller svensexor? Tiden då alla brudar i en möhippa ville ligga med en är borta ( kan bero på åldern ) och det är ändå bara tjocka brudar som säljer kyssar i tunnelbanan. Svensexorna ser man sällan nuförtiden troligen för att strippor inte vill jobba i tunnelbanan eller så är de så sofistikerade att de gör något spännande typ hoppar fallskärm.

Så möhipporna borde alltså förbjudas

Billiga Poänger

Publicerad 2012-05-05 11:57:53 i Allmänt,

 

 

I det mediala Sverige så pågår en kamp mellan DN (Croneman) och TV4 (Niklas Wikegård). Croneman har undrat ifall TV4 står bakom hans medeltida kvinnosyn. Det har man givetvis inte svarat på, för man gör ju aldrig så längre, man svarar med att man inte står i givakt för Croneman. Det var ju inte riktigt det som frågan handlade om. Eftersom jag inte ser på hockey-VM så skiter jag faktiskt i vad, men det som oroar är de mejl som kommit till redaktionen där man gång efter annan hävdar att man är en riktig svensk ifall man tycker som Wikegård, det är det naturliga sättet att behandla en kvinna och så vidare. För helvete jag är en riktig svensk, varför tror alltid de där Jimmy Åkessonkopiorna att just de är de som representerar Sverige.

 

En som inte kommer att representera Sverige är vår statsminister Fred. Han tar avstånd från politiken som Ukraina driver mot oliktänkande. Rätt tänkt, om det inte varit så att han ändå inte tänkt att åka från början. Då blir det istället ytterligare en i raden av pinsamma framträdanden för Fred. Vi inom borgerligheten ställer oss på de förtrycktas sida, precis som när vi avskaffade apartheid, såg till att kvinnor fick rösträtt och likaså att låginkomsttagare fick rösträtt. Nu ställer sig Fredrik upp för de svaga, i solidaritetens tecken. Ärligt talat så kan man inte bojkotta något som man inte tänkt närvara vid? Det är ju som att bojkotta glass när man är laktosintollerant.

 

Återigen så har datasnillena på Fotbollsförbundet slagit sina kloka huvuden ihop och gjort en hemsida som om möjligt är ännu sämre än den förra. Att man på förbundet har gott om tid att sitta och klicka runt på internet försvarar inte att vi vanliga medborgare ska behöva klicka 15 gånger för att komma fram till Division 2 Västra Svealand. Uttrycket ”…är bara ett klick bort.” existerar inte i Solna. Stockholms Fotbollsförbund har inte utvecklat sin hemsida på tio år under devisen, vi gjorde en halvdålig sida senast, låt oss inte försämra den. Bra tänkt ta efter det eller så kan man titta på effektiva sidor som Football365, BBC eller Soccernet, för att ta några exempel och göra något liknande. Kanske är det så att en stor datanation ”kan själv” och inte vill ta råd och intryck från småhandlare i andra länder. Till och med Svenska Spel har numera en funktionell sida även om appen är fullkomligt värdelös. Svenska FF´s app har inte ens en möjlighet att se vilka matcher som spelas samma dag, fast det kanske inte är viktigt? Borde inte klubbarna ställa lite högre krav på sitt förbund att klara av att göra en väl fungerande reklamportal för fotbollen.

Läget i Ligan

Publicerad 2012-05-04 05:23:15 i Fotboll,

 

 

Championship

Sophämtarna gjorde sig klara för promovering i lördags då man hemmavann med 4-0, dock inget mål från skyttekungen Rickie Lambert, men detta gjorde att Hammers som legat i topp större delen av säsongen får gå till ett ovisst kval.

West Ham United spöade dock Cardiff med 2-0 på bortaplan ikväll och är väl troligtvis i play off final mot antingen Birmingham City eller Blackpool. Ricardo Vaz Té är en lycklig värvning för the Iron med 10 mål på 13 starter.

 

League 1

När Ugglorna slog Brentford på Griffin Park förra lördagen inför nästa 8000 så totalkraschade ärkerivalen, Blades hemma på Brammall Lane, då de endast nådde oavgjort mot Stevenage.  Frånvaron av unge Chad Evans som gjort 29 mål på 30 matcher visade sig för stor.  Wednesday spelar hemma mot redan nedflyttade Wycombe Wanderers medan United möter Exeter på bortaplan.

 

På kvalplats så är redan Milton Keynes och Huddersfield Town klara, medans den sista platsen är en öppen affär mellan Notts County och Stevenage Boro. Skatorna var uträknade redan i lördags men efter en smått heroisk vändning med två mål i 89:e och 90:e minuten så vann man borta mot Wycombe. Ett mål av Dele Adebola den underbara jätten som tidigare spelade i Crewe. Härligt.

Stevenage och Notts har båda 70 poäng men Boro har betydligt bättre målskillnad så de har väl lite bättre läge, då de möter Bury som inte har något att spela för, men rätt bra form. County möter Colchester som inte heller de har något att spela för men är rätt svårslagna. Spänning med andra ord.

 

League 2

Här snackar vi dramatik. Swindon Town och Shrewsbury är redan uppflyttade men den tredje promoveringsplatsen är öppen för tre lag. Crawley Town (81/+21) ligger trea, Torquay United (81/+14) ligger fyra och Southend United(80/+27) ligger femma. En kamp I nittio minuter på ligans sista dag avgör.

Crawley Town hade chansen förra helgen att ta platsen men föll med 3-0 hemma mot Hereford United som fortfarande inte vill bli relegerade till The Conference. Bulls möter i sista matchen Torquay hemma och kanske är det så att de även slår till även denna helg. Jag tippade att Torquay skulle bli direktpromoverade men i nuläget ser det svårt ut för dem. Southend United som har den bästa målskillnaden men en pinne mindre har, redan nedflyttade Macclesfield United hemma på Roots Hall och det är ingen lätt match Bobbo. Stanley förlorar ogärna hemma.

Crewe Alexandra behöver en poäng hemma mot Aldershot Town, vilket inte är enkelt då Shots är i fin form. Oxford United behöver vinna mot Port Vale på bortaplan, medan Crewe förlorar för att få en chans i play offen.

 

Conference Nationwide

Fleetwood Town är klara för spel I division fyra nästa säsong. Med fem poängs marginal så säkrade man promoveringen. Rekordnoteringen 4500 åskådare såg dem förlora hemma mot  Luton Town i sista omgången. Kul med en ny bekantskap i ligaspelet.

Play Off

York City klarade 1-1 hemma på Bootham Crescent mot ett Mansfield United I grym form men troligen så avgör Stags på hemmaplan och går till final.

Luton Town som kom femma i ligan spöade Wrexham på hemmaplan med 2-0, väldigt överraskande och där får walesarna något att bita i på måndag.

 

Conference North

Hyde FC tog den enda promoveringsplatsen

Play Off

Gainsborough Trinity klarade 2-2 hemma mot tuffa Halifax och the Shaymen har alla möjligheter att klara sig till final. 2500 åskådare var vackert i sommarvärmen men kommer att slås av ett välfyllt the Shay på söndag.

Andraplacerade Guissley, som länge utmanade Hyde om seriesegern, hade stora problem i sin första play off match mot Nuneaton Boro, men kvitterade till 1-1 i nittionde minuten och har goda möjligheter att gå till final.

 

Conference South

Woking vann serien med nio poäng och är tillbaka i the Conference.

Welling som länge jagade the Cards vann sin första play off semi mot Sutton United med 2-1 och har goda möjligheter att gå till final.

Dartford slog Basingstoke på Camrose Ground med det enda mål som Noble petade in på övertid i första halvlek.

 

Evo Stik Northern

Chester  spelade hem serien för rätt länge sedan och det känns kul att välkomna det gamla ligalaget tillbaka till de högre regionerna.  Chester förlorade endast fyra matcher under säsongen och de har under säsongen snittat på 2800 åskådare och toppade med att ha över 5000 hemma mot Nortwich Victoria.

Play Off

Northwich Victoria har hastigt och lustigt plockats bort från slutspelet på grund av att deras ekonomiska problem. Vics har överklagat då de anser att de har sina affärer i ordning.

 

Bradford Park Avenue har på grund av Northwich Vics utgång fått FC United of Manchester på hemmaplan, något som den lokala polisen vägrar att ställa upp på då Bradford City spelas samtidigt. Resurserna räcker inte till så  BPA måste flytta sin match till söndag. Bradford som snittar på runt 400 personer per match har redan sålt 700 biljetter och alla vet ju att FC United har ett stort följe så det är inte otroligt att det går upp emot 2000 åskådare på The Horsfall. BPA krossade HednesfordTown i semin med 5-0, medan FC United vann borta mot Chorley med 2-0.

Det kommer i alla fall bli en fantastisk final mellan det nya och det gamla. FC United startades av Manchesterfans som ville se en kick off klockan tre på lördagen medan Bradford Park Avenue spelade ligafotboll redan i början på 1900-talet och drog stora åskådarskaror. Så sent som 1970 spelade de fortfarande i division fyra. Det kan bara bli en klassisk och minnesvärd eftermiddag.

 

Isthmian League

Billaricay Town tog den enda direktplatsen och kvalificerade sig därmed till Confrence South.

Play Off

Andraplacerade AFCHornchurch vann övetygande hemma mot Bury Town medan Lowestoft Town, lite överraskande,  klappade till Wealdstone. Gamle Norwichspelaren DeanSinclair drog in en straffspark i 95:e minuten, i en vansinnigt spännande match, där Wealdstone fick två man utvisade. Ett stort drama inför 646 åskådare.

AFC Hornchurch-Lowestoft Town spelas på måndag på the Urchins hemmaplan.

 

 

Evo Stik Southern

Brackley Town har varit klara för promovering ett tag men bakom dem så är det hett.

 

Play Off

Oxford City mötte sina värsta rivaler Cambridge City (båda lagen har ju storebörder som spelar i the Conference) och vann med 1-0. Målet inprickat i 73:e minuten. I finalen får de möta AFC Totton som besegrade Chesham United med 3-2. Totton ledde med 2-0 innan gästerna vaknade och kvitterade, men Moss dunkade in segermålet i 60:e minuten och de 521 åskådarna jublade i högan sky.

Oxford och AFC Totton möts i en avgörande match på Court Place Farm.

 

Ja det  är svårt att påstå att fotboll inte är spännande, så mycket dramatik som erbjuds på små pittoreska arenor kan mycket väl matcha ett par matcher med ett gäng spanjorer som ligger och håller om sina dyra ben när någon har råkat peta på dem. Jag har aldrig förstått varför vi inte har kvalsystem i Sverige men jag tror att det beror på att förbunden inte egentligen har något intresse av lägre serier. Det skulle vara bra mycket mer upphetsande ifall lagen hade en möjlighet att få kvala uppåt i seriesystemet. Det blir ju lite mer fart i ligorna då. Fast det kanske inte är det som man är ute efter. Vi kör ju fortfarande med 12 lag serier….

Förbannade Nymodigheter

Publicerad 2012-05-03 16:58:58 i

Uppgraderar idag min telefon något jag inte gjort på länge. Detta renderade i att jag även rensade hela hårddisken ungefär. I alla fall viktiga saker som Woed Feud och sånt. Dessvärre så raderade jag hela adressboken vilket gör att jag enbart kan ringa tre personer så om ni vill ha vidare kontakt med mig så var snälla att skicka ett sms med ert namn så jag kan få ordning på saker och ting.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela