King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Läget i Ligan

Publicerad 2012-05-04 05:23:15 i Fotboll,

 

 

Championship

Sophämtarna gjorde sig klara för promovering i lördags då man hemmavann med 4-0, dock inget mål från skyttekungen Rickie Lambert, men detta gjorde att Hammers som legat i topp större delen av säsongen får gå till ett ovisst kval.

West Ham United spöade dock Cardiff med 2-0 på bortaplan ikväll och är väl troligtvis i play off final mot antingen Birmingham City eller Blackpool. Ricardo Vaz Té är en lycklig värvning för the Iron med 10 mål på 13 starter.

 

League 1

När Ugglorna slog Brentford på Griffin Park förra lördagen inför nästa 8000 så totalkraschade ärkerivalen, Blades hemma på Brammall Lane, då de endast nådde oavgjort mot Stevenage.  Frånvaron av unge Chad Evans som gjort 29 mål på 30 matcher visade sig för stor.  Wednesday spelar hemma mot redan nedflyttade Wycombe Wanderers medan United möter Exeter på bortaplan.

 

På kvalplats så är redan Milton Keynes och Huddersfield Town klara, medans den sista platsen är en öppen affär mellan Notts County och Stevenage Boro. Skatorna var uträknade redan i lördags men efter en smått heroisk vändning med två mål i 89:e och 90:e minuten så vann man borta mot Wycombe. Ett mål av Dele Adebola den underbara jätten som tidigare spelade i Crewe. Härligt.

Stevenage och Notts har båda 70 poäng men Boro har betydligt bättre målskillnad så de har väl lite bättre läge, då de möter Bury som inte har något att spela för, men rätt bra form. County möter Colchester som inte heller de har något att spela för men är rätt svårslagna. Spänning med andra ord.

 

League 2

Här snackar vi dramatik. Swindon Town och Shrewsbury är redan uppflyttade men den tredje promoveringsplatsen är öppen för tre lag. Crawley Town (81/+21) ligger trea, Torquay United (81/+14) ligger fyra och Southend United(80/+27) ligger femma. En kamp I nittio minuter på ligans sista dag avgör.

Crawley Town hade chansen förra helgen att ta platsen men föll med 3-0 hemma mot Hereford United som fortfarande inte vill bli relegerade till The Conference. Bulls möter i sista matchen Torquay hemma och kanske är det så att de även slår till även denna helg. Jag tippade att Torquay skulle bli direktpromoverade men i nuläget ser det svårt ut för dem. Southend United som har den bästa målskillnaden men en pinne mindre har, redan nedflyttade Macclesfield United hemma på Roots Hall och det är ingen lätt match Bobbo. Stanley förlorar ogärna hemma.

Crewe Alexandra behöver en poäng hemma mot Aldershot Town, vilket inte är enkelt då Shots är i fin form. Oxford United behöver vinna mot Port Vale på bortaplan, medan Crewe förlorar för att få en chans i play offen.

 

Conference Nationwide

Fleetwood Town är klara för spel I division fyra nästa säsong. Med fem poängs marginal så säkrade man promoveringen. Rekordnoteringen 4500 åskådare såg dem förlora hemma mot  Luton Town i sista omgången. Kul med en ny bekantskap i ligaspelet.

Play Off

York City klarade 1-1 hemma på Bootham Crescent mot ett Mansfield United I grym form men troligen så avgör Stags på hemmaplan och går till final.

Luton Town som kom femma i ligan spöade Wrexham på hemmaplan med 2-0, väldigt överraskande och där får walesarna något att bita i på måndag.

 

Conference North

Hyde FC tog den enda promoveringsplatsen

Play Off

Gainsborough Trinity klarade 2-2 hemma mot tuffa Halifax och the Shaymen har alla möjligheter att klara sig till final. 2500 åskådare var vackert i sommarvärmen men kommer att slås av ett välfyllt the Shay på söndag.

Andraplacerade Guissley, som länge utmanade Hyde om seriesegern, hade stora problem i sin första play off match mot Nuneaton Boro, men kvitterade till 1-1 i nittionde minuten och har goda möjligheter att gå till final.

 

Conference South

Woking vann serien med nio poäng och är tillbaka i the Conference.

Welling som länge jagade the Cards vann sin första play off semi mot Sutton United med 2-1 och har goda möjligheter att gå till final.

Dartford slog Basingstoke på Camrose Ground med det enda mål som Noble petade in på övertid i första halvlek.

 

Evo Stik Northern

Chester  spelade hem serien för rätt länge sedan och det känns kul att välkomna det gamla ligalaget tillbaka till de högre regionerna.  Chester förlorade endast fyra matcher under säsongen och de har under säsongen snittat på 2800 åskådare och toppade med att ha över 5000 hemma mot Nortwich Victoria.

Play Off

Northwich Victoria har hastigt och lustigt plockats bort från slutspelet på grund av att deras ekonomiska problem. Vics har överklagat då de anser att de har sina affärer i ordning.

 

Bradford Park Avenue har på grund av Northwich Vics utgång fått FC United of Manchester på hemmaplan, något som den lokala polisen vägrar att ställa upp på då Bradford City spelas samtidigt. Resurserna räcker inte till så  BPA måste flytta sin match till söndag. Bradford som snittar på runt 400 personer per match har redan sålt 700 biljetter och alla vet ju att FC United har ett stort följe så det är inte otroligt att det går upp emot 2000 åskådare på The Horsfall. BPA krossade HednesfordTown i semin med 5-0, medan FC United vann borta mot Chorley med 2-0.

Det kommer i alla fall bli en fantastisk final mellan det nya och det gamla. FC United startades av Manchesterfans som ville se en kick off klockan tre på lördagen medan Bradford Park Avenue spelade ligafotboll redan i början på 1900-talet och drog stora åskådarskaror. Så sent som 1970 spelade de fortfarande i division fyra. Det kan bara bli en klassisk och minnesvärd eftermiddag.

 

Isthmian League

Billaricay Town tog den enda direktplatsen och kvalificerade sig därmed till Confrence South.

Play Off

Andraplacerade AFCHornchurch vann övetygande hemma mot Bury Town medan Lowestoft Town, lite överraskande,  klappade till Wealdstone. Gamle Norwichspelaren DeanSinclair drog in en straffspark i 95:e minuten, i en vansinnigt spännande match, där Wealdstone fick två man utvisade. Ett stort drama inför 646 åskådare.

AFC Hornchurch-Lowestoft Town spelas på måndag på the Urchins hemmaplan.

 

 

Evo Stik Southern

Brackley Town har varit klara för promovering ett tag men bakom dem så är det hett.

 

Play Off

Oxford City mötte sina värsta rivaler Cambridge City (båda lagen har ju storebörder som spelar i the Conference) och vann med 1-0. Målet inprickat i 73:e minuten. I finalen får de möta AFC Totton som besegrade Chesham United med 3-2. Totton ledde med 2-0 innan gästerna vaknade och kvitterade, men Moss dunkade in segermålet i 60:e minuten och de 521 åskådarna jublade i högan sky.

Oxford och AFC Totton möts i en avgörande match på Court Place Farm.

 

Ja det  är svårt att påstå att fotboll inte är spännande, så mycket dramatik som erbjuds på små pittoreska arenor kan mycket väl matcha ett par matcher med ett gäng spanjorer som ligger och håller om sina dyra ben när någon har råkat peta på dem. Jag har aldrig förstått varför vi inte har kvalsystem i Sverige men jag tror att det beror på att förbunden inte egentligen har något intresse av lägre serier. Det skulle vara bra mycket mer upphetsande ifall lagen hade en möjlighet att få kvala uppåt i seriesystemet. Det blir ju lite mer fart i ligorna då. Fast det kanske inte är det som man är ute efter. Vi kör ju fortfarande med 12 lag serier….

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela