King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Kristendomens Bittra Ansikte

Publicerad 2012-09-23 08:36:00 i Allmänt,

Av någon underlig anledning så har man en gemensam gudstjänst för de folkvalda i Storkyrkan i samband med Riksdagens öppnande. I år så fanns det även ett alternativ för de som inte är så heta på att gå på gudtjänst. Humanisterna hade en alternativ samling på Gyldene Freden dit de som ville var välkomna, något som gör Kristdemokraten Göran Utbult mycket upprörd, för det sår split bland de folkvalda och att man har en gudstjänst i en kyrka har enligt Utbult inget med gudstro att göra. Enbart med fred och försoning, något som kyrkor, religion och tro alltid varit först med att ge folket. I det århundrade vi lever i borde vi, med den kunskap och historik kunna inse att kyrkan kanske inte är det bästa stället för fred och försoning. De flesta krig och vedermödor som sker och har skett har ju varit relaterade till religion. Vi stenar fortfarande folk till döds. Vi startar fortfarande krig på grund av religiösa olikheter. Vi bränner böcker av olika sorter i olika länder på grund av tron av olika gudar. Vi förtrycker olika grupper i Jesu/Mohammed, eller vem det nu må varas namn. 
 
Det är då den gode Utbult går ut och säger att Humanisternas syfte är att splittra. Har den gode Göran, för jag tror att han är en god person, varför skulle han vara annat, någon gång tänkt att det finns medmänniskor som anser att en kyrka och en gudstjänst kanske står för någonting annat? Eller att somliga kan tycka att det är just splittring som den står för? Kyrkan har väl oavsett tro stått för något som vill ha makt över folket. Hur ska man annars förklara att man via tron spränger abortkliniker i olika länder. Att man som president försöker att sätta dit HBT personer eller att man helt enkelt inte kan tåla att personer anser att biblar och koraner är något som är påhitt och osanning. 
 
Utbult påstår sig har "stor respekt för att människor kommer fram till olika slutsatser i frågor om tro"  Vilket han underligt nog inte har när han i nästa mening i sitt inlägg på SvT debatt säger:"Men vi kan alldeles säkert vara överens om att den kristna värdegrunden har haft stor betydelse för vårt lands utveckling. I byggandet av Sverige har den stått för viktiga principer som blivit hörnstenar i vårt demokratiska samhälle. Det handlar om dygder, om etisk kompass, om civilkurage, trygghet, förvaltarskap och solidaritet med personer som lever i utsatta situationer."
 
Vad tänkte han på i det ögonblicket? Korstågen? Det sätt som den svenska kyrkan höll de fattiga statarna i skräck? Vad har kyrkan egentligen gjort för landets utveckling mer än att försena dess utveckling genom att hävda att någon osynlig person kan straffa den som runkar med döden? 
 
Dygd säger Göran och vad tänker han på då? Några barnknullande katolska präster? Dygd är ju ett moraliskt eftersträvat karaktärsdrag och kyrkan har väl enbart krävt dygd av folket men samtidigt gjort tvärtom? Ingen katolsk korggosse har kännt sig trygg i kyrkan. Förvaltarskap och solidaritet med personer i utsatta situationer är inget som vår kyrka speciellt varit intresserade av, möjligen förvaltarskap av de enorma massor av pengar de har.
 

Här citerar Cobran Utbult rakt av: "Humanisternas mål är att skapa en sekulär stat. Eller som det står i deras idéprogram: ”Humanisterna förespråkar en sekulär etik, där religiös tro eller uttolkning av föregivet heliga skrifter inte kan tillåtas styra samhällets moraluppfattningar.” Det experimentet har genomförts i exempelvis kommunistiska diktaturer som Sovjet och Kina. Men det har grundligt misslyckats eftersom människors längtan efter frihet att själva bestämma sin livsåskådning alltid är starkare".

Här kommer den gode Göran, för jag tror i grund och botten att alla människor är goda och inte vill vinga på folk sin åsikter eller tro, in på en smart idé. De som inte är för religion (läs kristendom) är enbart kommunister. Känns rätt väl igen från den amerikanska galenhögerna som jobbar hårt för morgonbön och aborthat. Han blandar ihop individens frihet med har med religion att göra. 

 

För mig som tror på att världen uppstod enligt Darwins lära och inte genom att gud skapade Adam och sedan tog ett revben för att skapa en kvinna (varför tror fortfarande folk att något så bra som en kvinna är skapad av ett revben på mannen?), är detta fullkomligt oförståeligt ur det som Göran påstår, att han vill att alla ska få ha en egen tro. Är man en person som låter folk tro på det man vill så rackar man väl inte ner på andras tro? Eller icke tro. Att påstå, som Göran gör, att kristendomen har blivit viktiga hörnstena i vårt samhälle och att de kristna värderingarna har haft stor betydelse för vårt samhälle är ungefär lika begåvat som när Schlingman försökte få folk att tro att Moderaterna var de som införde kvinnlig rösträtt. Kristendomen har satt djupa spår i folks liv men enbart på ett negativt sätt där man missahandlat, oftast den fattige, på sätt som är fruktansvärda. Vem i det här landet känner inte till att vi brännt häxor i Jesu namn?

Jag har full förståelse för att personer som har lite innanför pannbenet hellre går till Freden och har sin samling där istället. När en Kristdemokrat som Göran Utbult börja flaxa med armarna om att de som gick till Freden är kommunister, för det är det Göran vill säga oss med sitt inlägg, då tänker jag bara på Joseph McCarhty och att Göran kanske försöker att införa en liknande doktrin i Sverige. Att en person som företräder ett parti som är starkt förknippat med den protestantiska kyrkan och påstår sig vara öppen för andras åsikter börjar blanda in kommunism i samma andetag som han fördömer de som inte vill gå i kyrkan med honom är inte speciellt klädsamt. 

Fast om vi tänker lite framåt så är det som Göran säger ungefär som den kristna amerikanska högern alltid predikat. Tror du inte så är du kommunist och då ska du banne mig stekas i stolen.

 

 

Inside Job - Finanskrisen och varför den fortfarande pågår

Publicerad 2012-09-22 19:23:00 i Media,

En två timmar lång film med intervjuer om pengar, lagar och konjunkturer låter ju hur trist som helst men i det här fallet så är det hur intressant som helst. Att tro att Obamadoktrinen ska rå på och bringa reda i ekonomin är bra larvigt att tro eftersom han valt samma personer som bringade oredan, till att bli hans finansiella rådgivare. Fred Mishkin är en person som de intervjuar ganska mycket och han är hur underhållande som helst. Kolla det här klippet på en kille som verkligen roffat åt sig en mängd pengar på att lura folk och nu är rätt nöjd.
http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3193018905/
 
 
 
 
En klart rekomendabel film och oerhört intressant att få veta hur USA´s bankmän förde resten av världen bakom ljuset och tänker fortsätta med det. De ångrar sig ju lite så då borde man ju få fortsätta. Eller som en av åklagarna säger i filmen "Jag har träffat massor med bankrånare som säger att de är ledsna att de rånade banken och nu ångrar sig. Vad tror ni händer med dem?"

Hockeyligan

Publicerad 2012-09-22 09:50:11 i Allmänt,

Är man i publikkris som elitserien verkar vara är det då inte väldigt lägligt med en NHL lockout? Det borde ju rädda upp siffrorna en del med lite stjärnor i lagen. Okej jag vet att det kostar en del men det borde ju vara en tämligen god affär? Ska även bli intressant att se ifall de följer arbetsmarknadens regler om anställningar. Man kan inte både äta kakan o h ha kvar den.

Internet I Tyresö

Publicerad 2012-09-21 07:00:00 i Fotboll,

I princip alla som bor i Tyresö har tillgång till internet. Förutom de två som är ansvariga för herrfotbollen i Hanvikens SK och Tyresö FF, misstänker jag. Båda lagen tycks ha tillgång till detta för andra lag i föreningarna men i båda klubbarna så lyser intressanta analyser, matchreferat och spelarövergångar med sin frånvaro.
 
Tyresö FF brukar uppdatera sin sida en gång i månaden, då med en bild på några av spelarna som värmer upp och två meningar om att man vann den matchen, Ifall de inte vinner så står det ingenting på ett par månader. De har dock en väldigt fin sida, det ska medges. Det tog dem ungefär ett halvår att få till en truppsida, länge var målvakten Felix Lindeberg den enda spelaren.
 
Hanviken å sin sida har sedan den 31 augusti påpekat att de har varit i Tyresö Centrum. Inget ont i det men de har värvat bra under hösten. De har spelat derby mot BK Saturnus och slagit serieledarna med 6-1. Något av detta borde ju vara intressant att nämna.
 
Kommunens enda websida som innehåller nyheter om laget är Bollmora BoiS och de gör det riktigt bra dessutom. Måste vara trist att två etablerade klubbar blir så grymt ifrånåkta av ett kompislag i sexan. 
 
En sak som dessutom är på gång är  Bollmora Internacionales hemsida som är under uppbyggnad men ser riktigt snygg ut. Dessutom så har den skön pryl på sina pojklagsspelare där de skriver från vilket land de härstammar ifrån. Tung pryl som kan bli riktigt ball.
 
Det viktigaste för en hemsida är att det publiceras nyheter i en strid ström. Att man skriver om en kommande match. Att man skriver om nya spelare. Att det syns att det händer saker hela tiden. Matchreferat som är av klass är dessutom väldigt viktiga, och då menar jag inte sånt skit som att Pelle gjorde mål någon gång i andra halvlek, Det ska vara klass. Riktiga namn. Det ska läsas som att det är en champions leaguefinal varje vecka det spelas match. Hur svårt kan det vara som Linda Bengtzing skulle ha sagt.

Reagan På Dox

Publicerad 2012-09-20 16:20:00 i Allmänt,

För några veckor sedan så visades dokumentären Reagan på Dox på SvT. Missa inte den för det är en grymt bra historielektion och även lite olika nyanser på en person som åtminstone jag ansåg som fullkomligt galen och antaglien skulle starta ett kärnvapenkrig, under 80-talet. Väldigt intressant bakgrund med General Electric som bas och hur han mer eller mindre blåste hela det amerikanska folket. 
 
 

Crewe Alexandra Analys

Publicerad 2012-09-20 06:32:00 i Fotboll,

Det har nu spelats sju omgångar av League 1 och Cobran gör en snabbanalys av säsongsstarten. Jämfört med förra säsongens start där man inledde med fem förluster på de sex första matcherna och var på väg rakt ner i Conference League så ser höstens inledning ut som att vi kan se fram emot en lugn och skön kryssning, Efter ett par inledande svängiga omgångar har laget stabiliserat sig och nu då man kryssat tre och vunnit en på de senaste fyra matcherna.
 
Crewe var ovanligt aktiva på transfermarknaden på försäsongen och plockade in ett antal fynd från de lägre divisionerna alternativt spelare som stod utan kontrakt.Givetvis har det varit Crewestyle på spelarna och det verkar som de flesta faktiskt har tagit plats i startelvan eller är med och slåss om en plats i laget. Mark Ellis hämtades från Torquay United och har spelat samtliga matcher från start på sin mittbacksposition. Matthias Pogba har gjort två mål på tre matcher innan han blev skadad och fullkomligt sprutat in mål på försäsongen.Greg Robertson vänsterback från Chesterfield har hittills spelat samtliga matcher liksom mittfältaren  Abdul Osman. Den ende som inte fått speltid är yttermittfältaren Michael West som kom gratis från Ebbsfleet, men han har ju rätt tuffa spelare att konkurrera med på de positionerna. Allt detta för pengar som Davies tagit från kaffekassan. Då klubben dessutom dragit in £8 800 000 för försäljningarna av Nick Powell och Westwood så finns det säkert medel att ta till ifall det börjar knipa.
 
Steve Davies har haft det lite kinkigt inledningsvis, ordinarie målvakten Philips är fortfarande på rehab och han valde att sälja lagkaptenen Ashley Westwood till Aston Villa för £2 200 000. Inlånade Harry Bunn skadade sig så illa att han blir borta resten av säsongen och skickades således hem till Manchester City. Ett nytt lån ordnades snabbt med Chuks Aneke från Arsenal, drog ett rött och är avstängd ett par matcher. Matthias Pogba drog dessutom på sig en skada efter tre matcher. Med den bakgrunden så är de nio poäng som hämtats in en ganska god skörd om man betänker att man redan nu mött de tre lag som toppar serien. 
Ajay Leitch-Smith har gjort tre mål på de inledande sju matcherna, vilket är hyggligt men med tanke på hans potential så borde han kanske satt ett par till. Max Clayton gör sin första säsong där man verkligen räknar med ett rejält bidrag från hans sida men det har börjat lite trögt, men jag tror att han kommer upp i åtminstone 15 mål den här säsongen. På något sätt känns det ändå säkrare att spela i League One, där lagen är mer inriktade på att spela sig fram, än i League 2 där det är lite hårdare tag.
 
Ska bli mycket intressant att se hur nye talangen Ryan Colclough utvecklas under säsongen, 17 åringen verkar ha Steve Davies förtroende och kan bli att räkna med senare under säsongen.
 
Dessutom så är det härligt att se Nick Powells twitter där han, om han inte är på Crewes matcher, önskar dem lycka till.f

Länge Sedan

Publicerad 2012-09-20 02:52:00 i Fotboll,

Var det inte jävligt länge sedan som det inte var något lag i det var något lag i England som startade på minuspoäng? Vi får gå ner till Conference League South för att finna att hårdsatsande Truro City står på minus två, på grund av att klubben inte betalat skatt, och därför åkt på ett tio poängs avdrag,

Champions Leaguestart

Publicerad 2012-09-19 00:22:00 i Fotboll,

Så var det då dags för starten av ännu en Champions League och ytterligare en orgie i fotbollssex mellan ett gäng shejkers leksaker som möter några oligiarkers fritidssysselsättningar. Visst saknar man lag som Karl Zeiss Jena från det forna Östtyskland eller tiden då Cardiff fick spela Cupvinnarcup som Wales representant trots att de spelade i division fyra. Så efter att ha sett alla målkavalkader så vad är mer naturligt än att man ägnar ett par timmar åt att kolla hur det går i de lägre serierna i Bundesliga. 
 
Leipzig har två klubbar RB Leipzig och det mer namnkuniga Lokomotiv Leipzig, båda två spelar i tysklands fjärde division Regionalliga Nordost. Visst låter det sexigt. Trots detta så drar ett derby mellan dessa två klubbar närmare 25 000 åskådare.RB som för övrigt står för Red Bull leder serien är troligen den rika och illa omtyckta klubben, startad 2009 av företaget Red Bull, medan Lokomotivet som är nykomlingar har en lång historia i bagaget. Så sent som 1987 så förlorade laget Cupvinnarcupfinalen mot Ajax med 1-0. Därefter kom Tysklands enande, och Lokomotiv var en av de Östtyska klubbar som fick spela i högsta serien. 1994 åkte laget ur högsta serien och därefter gick det väldigt snett. Slutligen så gick klubben i konkurs men supporterklubben formerade ett nytt lag som 2004 startade om i den lägsta serien, Divison 11. Nu har man alltså tagit sig till landets fjärde nivå.
 
Jag noterar även att säsongens första Berlinderby gått av stapeln på "Den Gamla Skogvaktaren" där Union Berlin spelar sina matcher. Hertha tog en meriterande seger inför 16 752 åskådare.
 
Vi noterar även att VfB Stuttgarts B-lag som spelar i Division 3 noterades för nästan 20 000 åskådare i matchen mot Karlsruhe, Thomas Sjöbergs gamla klubb.
 

Länge Leve Centern

Publicerad 2012-09-16 11:25:00 i Allmänt,

Jag har ingen personlig vän som röstar på Centerpartiet. Jag anser också att centern är närmare högerextrema än vad Arbetarpartiet Moderaterna är. Jag bli även rätt förbannad när jag ser Stefan Hanna i Debatt på TV. Inte för att han har två förnamn men för att karln är en person som vill inskränka yttrandefriheten för oss svenskar. 
 
Okej det är väl inte den första politiker i världshistorien som har satt sina pengar i olja, men inte ens George Bush fösökte sätta munkavle på den fria journalistiken.
 
"Visst skall Sverige fortsätta att stötta demokratiutvecklingen i världen. Det skall dock vara svenska folkvalda som skall bestämma vilka länder vi fokuserar på. Det kan inte vara upp till enskilda svenskar att själva bestämma var på jorden de vill utmana lokala makter om vi skattebetalare skall stå för notan att försöka få dem fria. Svenska folket och dess regering har satsat mycket pengar och tid på att få dem fria. Vi borde få tillbaka pengar från royalties på framtida böcker och filmer!" Skriver Centerpartisten Stefan Hanna på sin blogg.
 
Jag anser, till skillnad från Stefan Hanna,att våra journalister ska fortsätta försöka granska korrupta regimer och företag även om det kostar oss skattepengar, Stefan anser att det som ska granskas ska vara bestämt av regeringen. Hur nära är vi då själva att hamna i en egen korrupt regim? Givetvis är det obehagligt för en utrikesminister som tidigare haft affärer med ett företag som jobbar hårt i ett område där man sysslar med folkmord. Hade vi då haft ett medel att förhindra sådant, som Hanna faktiskt föreslår, så kan man ju även fortsättningsvis förhindra journalister eller annat löst folk att försöka stoppa exempelvis korrupta kommunstyrelser så som i Solna exempelvis.
 
Sveriges regering har enligt min uppfattninga gjort ganska lite för att få Schibbye/Persson frigivna och mycket smutskastning angående deras politiska uppfattningar har figurerat i media och / eller ifall de ens var riktiga journalister. De är svenska medborgare och har tagits till fånga av en korrupt regim och då bör man som svensk få stöd från regeringen istället för att ifrågasättas. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela