King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Crewe Alexandra Analys

Publicerad 2012-09-20 06:32:00 i Fotboll,

Det har nu spelats sju omgångar av League 1 och Cobran gör en snabbanalys av säsongsstarten. Jämfört med förra säsongens start där man inledde med fem förluster på de sex första matcherna och var på väg rakt ner i Conference League så ser höstens inledning ut som att vi kan se fram emot en lugn och skön kryssning, Efter ett par inledande svängiga omgångar har laget stabiliserat sig och nu då man kryssat tre och vunnit en på de senaste fyra matcherna.
 
Crewe var ovanligt aktiva på transfermarknaden på försäsongen och plockade in ett antal fynd från de lägre divisionerna alternativt spelare som stod utan kontrakt.Givetvis har det varit Crewestyle på spelarna och det verkar som de flesta faktiskt har tagit plats i startelvan eller är med och slåss om en plats i laget. Mark Ellis hämtades från Torquay United och har spelat samtliga matcher från start på sin mittbacksposition. Matthias Pogba har gjort två mål på tre matcher innan han blev skadad och fullkomligt sprutat in mål på försäsongen.Greg Robertson vänsterback från Chesterfield har hittills spelat samtliga matcher liksom mittfältaren  Abdul Osman. Den ende som inte fått speltid är yttermittfältaren Michael West som kom gratis från Ebbsfleet, men han har ju rätt tuffa spelare att konkurrera med på de positionerna. Allt detta för pengar som Davies tagit från kaffekassan. Då klubben dessutom dragit in £8 800 000 för försäljningarna av Nick Powell och Westwood så finns det säkert medel att ta till ifall det börjar knipa.
 
Steve Davies har haft det lite kinkigt inledningsvis, ordinarie målvakten Philips är fortfarande på rehab och han valde att sälja lagkaptenen Ashley Westwood till Aston Villa för £2 200 000. Inlånade Harry Bunn skadade sig så illa att han blir borta resten av säsongen och skickades således hem till Manchester City. Ett nytt lån ordnades snabbt med Chuks Aneke från Arsenal, drog ett rött och är avstängd ett par matcher. Matthias Pogba drog dessutom på sig en skada efter tre matcher. Med den bakgrunden så är de nio poäng som hämtats in en ganska god skörd om man betänker att man redan nu mött de tre lag som toppar serien. 
Ajay Leitch-Smith har gjort tre mål på de inledande sju matcherna, vilket är hyggligt men med tanke på hans potential så borde han kanske satt ett par till. Max Clayton gör sin första säsong där man verkligen räknar med ett rejält bidrag från hans sida men det har börjat lite trögt, men jag tror att han kommer upp i åtminstone 15 mål den här säsongen. På något sätt känns det ändå säkrare att spela i League One, där lagen är mer inriktade på att spela sig fram, än i League 2 där det är lite hårdare tag.
 
Ska bli mycket intressant att se hur nye talangen Ryan Colclough utvecklas under säsongen, 17 åringen verkar ha Steve Davies förtroende och kan bli att räkna med senare under säsongen.
 
Dessutom så är det härligt att se Nick Powells twitter där han, om han inte är på Crewes matcher, önskar dem lycka till.f

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela