King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Söndagar

Publicerad 2012-08-26 15:18:00 i Allmänt,

Ifall söndagar är veckans tråkigaste dag pm man är singel, så är regniga söndagar snäppet sämre. Det blir lite som att gå upp och sedan vänta på att få gå och ligga sig. Har man dessutom beslutat sig för att nobba brass och nubbe ett tag så kan ni ju tänka vad outhärdlig en söndag ibland kan te sig. Då jag ensam gick ner till vårt deprimerande innecentrum, som designats för att symbolisera gränslandet mellan döden och limbo, och tog en slät kopp kaffe upptäckte jag att jag inte hade något snus förrän efter att jag beställt kaffet. Alltså ingen möjlighet att gå iväg och köpa. Att jag ens gick upp.,.

Eftermiddag På Bollmoravallen

Publicerad 2012-08-25 18:08:00 i Allmänt, Fotboll,

Tog mig som sagt ner till Bollmoravallen idag för match mellan Tyresö FF och Juventus, från Västerås om någon trodde något annat, en match division tre, landets femte högsta division. Det var väl som förväntat rätt tråkigt. Inte många ljusglimtar. Mitt sällskap antydde redan före avspark att han mest gick dit för att träffa folk.
 
Som synes så blev han lurad även på detta om ni ser den tomma läktaren mitt över, vi ägnade et par minuter åt att räkna publiken ochkom fram till att vi var 48 stycken.I första halvleken hände inte så mycket och det var svårt att identifiera spelarna eftersom det inte fanns matchprogram. Den egentliga höjdpunkten kom i mitten av halvleken när Juventus kepsklädde sjukvårdare joggade in på planen.
Som ni ser så erbjöds postal service utanför straffområdet. Vet inte om någon av spelarna postade några brev men brevinkastet var i alla fall tillgängligt. Bara de inte glömmer att tömma lådan.
 
Andra halvlek var lite bättre för det hände en del. Hade gärna dragit till med klyschan att även en 0-0 match kan vara rolig men det vore att ta i. Det ska dock sägas att de hade hyggligt kaffe, däremot så undrar man alltid varför det måste spelas så otroligt hög musik i pausen?

Tyresö FF

Publicerad 2012-08-25 13:29:25 i Fotboll,

Dags för årets först Tyresömatch. Division 3 laget tar emot Juventus, ett kompisgäng från Västerås. Kanske tar jag i då jag säger att det är Västerås BK Saturnus, men lite så. Ska bli spännande då det endast skiljer en poäng mellan lagen. Ska även bli intressant att se vad de har för glass.

Eldkvarn På Gröna Lund

Publicerad 2012-08-25 06:30:00 i Musik,

Att se Eldkvarn är på en del sätt lite underligt. Dels så har man totalt anammat det faktum att de är i 60 årsåldern och klär sig och klipper sig efter behag. Plura har en keps, grått skägg, fläta och en rutig skjorta som nätt och jämt täcker skutan. Tony Thorén har puckelrygg och samma frisyr som advokaten i Scrubs. Detta i en tid där Mick Jagger har tvättbräda och gör runt 300 sits up om dagen, Bruce Springsteen ser på sin höjd ut som 43 år gammal och ja listan kan göras lång. På något sätt så är det charmigt och helt rätt. 
 
Att scenshowen och "movesen" inskränker sig till att Plura lyfter ena armen då och då och att hoppen i slutet av låtarna är nästan lika låga som Emma Green- Tregaros numera gör inget för det man går ju inte på Eldkvarn för de sakerna, man går dit för att det är eller ska bli en stämning som man kan relatera till och det kan åtminstone jag. Efter att ha lyssnat på dem i tre decennier, gärna när man är lite nedstämd, så vet man vad man är ute efter. Det är inte heller några speciellt ovanliga versioner av låtarna men det sitter där och det är tajt och samspelt och det är väldigt kul och trivsamt. Avslutande allsången i Ikväll var en bra avslutning och att låta Werner Modigård vissla i över en minut är tjusigt. 
 
 
Lägg märket till att Modigård (ute till vänster) också använder sig av piratbyxor och en täckjacka från Intersport. Hur som helst så var det riktigt bra.

Samtidigt i Forserum

Publicerad 2012-08-23 09:11:55 i Allmänt,

Visst alla tycker säkert att det är beklämmande att man fortfarande, 2012, i Sverige kastar in sten genom Somaliska Föreningens lokaler i Forserum. Att personer misshandlas på grund av sin hudfärg och ursprung är ju självklart absurt även om vi idag 2012 har ett riksdagsparti som består av ett gäng gamla nassar och öppet mässar om att invandrare som inte är av en bra sort (läs annan hudfärg, icke europeisk dock ej vita Sydafrikaner, annan religös inriktning etc) och vars senaste utspel är att Ungern är en förebild. Det är dock synnerligen underligt. Har vi inte kommit längre än så här? Vem som känner en riktig rasist kan säga att just den personen hejar på grabbarna i Kuk Klux Klan när de ser Mississippi Brinner exempelvis? Vi borde väl vara lite mer vidsynta och vara mer upplysta om främmande kulturer än att vi kastar sten genom någons fönster på grund av etnicitet? 
 
 
Samtidigt så går Anders Carlsson (rejält svenskt namn) ut och säger att de här tilltagen inte nödvändigtvis måste ha med rasisim att göra. Alltså jag förväntar mig inte så mycket av ett parti som både haft Maud Olofsson och Annie Lööf som partiledare, men den här killen verkar ju rent ut sagt imbecill. "Det är inte säkert att det är rasistiska handlingar." Vad menar denne småländske Sherlock Holmes egentligen med detta? Är det ingen som kommer ihåg Kimstad? 
 
 
Klippet nedan är från Bullen men det var kanske där som Anders Carlsson växte upp:
http://www.youtube.com/watch?v=WApg2o7gJe8
Hur som helts så har väl i alla fall SD ett parti att samarbeta med i framtiden

DOX Tillbaka

Publicerad 2012-08-22 00:21:47 i Media,

Äntligen är DOX tillbaka i rutan. Ifall ni missade dagens program om den femtonårige svarta pojken som polisen tvingat erkänna ett rånmord på en vit kvinna, bör se den på SvT Play. Garanterat upprörande. Försvarsadvokaten var som hämtad ur en Hollywoodfilm och scenen när han berättar om korsförhöret med polisen som skrivit ihop bekännelsen är för jävla skön. Polisen kom fram till honom innan förhöret när han stod och rökte utanför rättegångssalen.
Polisen: Du tar en cancerpinne du...
Advokaten: Ja jag gillar att röka innan sex.

Svenska Cupen

Publicerad 2012-08-21 00:03:43 i Fotboll,

 

 

Väldigt bra Fotbollskväll idag, med fokus på Svenska Cupen. Eller det kanske är så det ska vara. Givetvis ska det vara så att Daniel Nannskog är med i TV, men det var mer bevakningen som jag syftade på. Otur att man missade den matchen som var svettigast, Sandvikens IF – Malmö FF där Malmö vann efter förlängning. Det vore ju skitkul ifall man kunde lyfta Svenska Cupen, och man presenterade den nya spelordningen.

 

Det är här som man i mitt tycke gör kapitalt fel. Att spela höst/vår kanske är en bra idé, men att införa gruppspel är rubbat. Dessutom så har förbundet gjort det upplägget för att elitklubbarna ställt det kravet så de kan få spela fler tävlingsmatcher på försäsongen. Låter det för spännande att få se ett helt gruppspel genomföras som försäsongsträning? Låter det som om någon i elitklubbarna tar det här på allvar? Genom att man har ett begränsat antal blåbärslag, och spelar två kvalomgångar först, så har man krattat rejält i manegen för lagen i de två översta serierna. Då kan vi hela vintern gå och se träningsmatcher mellan Allsvenska lag, som verkligen betyder något hela vårvintern, och som ingen spelare bryr sig ett skit om. Ingen i klubbledningen heller.

 

Det är någonstans här som planerarna på förbundet går bort sig rejält. Toppskiktet i fotbollssverige är litet och det känns helt klart som att man valt en bekvämlighetslösning. Det här känns som ett Excellprojekt, det vill säga något som skapats framför en dator utan tanke på att lösa det ursprungliga problemet. Kör gärna en cup efter den här formeln men kalla det för liga cup eller något liknande.

 

Det ursprungliga problemet är att Svenska Cupen inte drar något folk till elitklubbarnas matcher när de möts i exempelvis en kvartsfinal. Tror knappast att det blir bättre av det här för det stora problemet är att ska Svenska Cupen bli intressant så ska alla få vara med. Alla registrerade klubbar ska ha möjlighet att ställa upp i Svenska Cupen oavsett om man spelar i Allsvenskan eller i division 8 för det är ju då de där speciella lagen som skräller och slår ut lag som ligger två eller tre divisioner högre upp, dyker upp. Det är ju det som gör en cup till något annorlunda mot seriespelet att en underdog får 90 minuter mot ett av de bästa lagen i landet är ju det som kittlar folket och gör att journalisterna vaknar till. Kanske blir det då mer än de sex rader som sammanfattade gårdagens omgång (c:a 20 matcher) i Aftonbladet?

 

Nannskog har också helt rätt i att det måste till samlade cupomgångar för att fokus ska bli bättre. Det vore ju även roligt om någon modig kanal vågade sända matcher i sin helhet, även om det är Långholmens FC som är den ena kombattanten. SvT´s sammanfattning ikväll var bra men den här frågan borde upp oftare. Vi kan inte sitta och önska att vi har det som i Norge med ett fullsatt Bislet ifall elitklubbarnas spelare inte ens orkar jubla när de gör mål mot lag ifrån tredjedivisionen. Elitspelarna borde förstå att de säljer in en sport, produkt och ett ögonblick i folks liv när de kommer till de små orterna på landsbyggden. De är ambassadörer för fotbollen och borde visa glädje över att få visa upp sig på där. Bötfäll de klubbar som inte ställer upp med ordinarie uppställning, det har skett i England och där åker man numera med bästa manskap till alla cupmatcher.

 

Det sista felet som man gör på förbundet är att man alltid låter lagen från den lägre serien få fördel av hemmaplan. Det är tveksamt att det skulle vara en fördel att ha hemmaplan, för killarna i FC Långholmen hade det nog varit minst lika inspirerande att få möta IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Dela istället på entrépengarna.

 

Kortfattat så blir min slutsats följande:

1.       Samlade omgångar.

2.       Alla får delta.

3.       Utslagningsmatcher.

4.       Omspel vid oavgjort.

5.       Fri lottning.

6.       Bötfäll de klubbar som inte mönstrar bästa laget.

7.       Vinstpengar vid varje omgång.

8.       Sälj även de tidiga omgångarna till TV.

 

Ytterligare en sak borde göras och det är att man borde ta bort alla TV bilder från konstgräsmatcher, det har visserligen inte med Svenska Cupen att göra men konstgräs är en moodkiller, värre än mormorstrosor. I matchen mellan FC Långholmen och IFK så glittrade gräset så mycket att det nästan såg silverfärgat ut när solen låg på. I matchen mellan Tyresö FF och Vittsjö i damallsvenskan var det så mycket streck och skit på plan att det ibland såg ut som någon form av labyrint som spelarna sprang i. Markus Johannesson sa det för några veckor sedan och jag skriver under på det alla dagar i veckan. Henrik Rydström sa för något halvår sedan att djupledsspelet blir lidande av konstgräs och att det blir lite som handboll. Jag är beredd att stödja den åsikten med. Vet inte om det är just djupledsspelet men visst blir det ett underligt spel på konstgräs.

Dags Att Ta Av Stödhjulen

Publicerad 2012-08-19 01:08:20 i Fotboll,

 

Har länge förundrat mig över det svenska seriesystemet och dess utformning. Vad finns det egentligen för skäl till att ett lag som kommer på nedflyttningsplats i Allsvenskan ska få kvala sig kvar? Borde det inte vara så att man helt enkelt flyttade ner tre lag varje år, flyttade upp två lag från Superettan och därefter lät de lag som kom på plats 3-6 göra upp om den sista promoveringsplatsen med hemma/bortamöten och en direktavgörande final för vinnarna.

 

Division 1 innehåller av någon anledning endast 14 lag och borde givetvis utökas till 16 även den. Ifall man på samma sätt flyttar ned fyra lag från Superettan, istället för som nu två och har två som får kvala mot tvåorna i Division 2, så kan man på samma sätt låta Division 2 klubbarna som placerar sig på plats 2-5 göra upp om de sista platserna.

 

Division 2 och 3 borde givetvis även de ha 16 lag istället för som nu 12. Det blir ju endast 22 matcher på en säsong vilket är på tok för lite. En division 2 serie är ganska sällan en spännande historia just på grund av att för få lag är inblandade i toppstriderna. Ifall de fem bäst placerade lagen skulle kunna gå upp så skulle ju intresset höjas rejält och med fler matcher så ges det dessutom utrymme för formsvackor för de lagen som ligger i topp och då blir ju serien än mer intressant. Kanske överdriver jag lite men ett slikt system skulle blanda in betydligt fler lag i slutstriden.

 

Att starta serien redan i mars är idag inget problem då de flesta lag har tillgång till konstgräsplaner och publiksiffrorna sällan är något större problem. Att sätta igång serien redan i mars skulle dessutom göra den makalöst tradiga försäsongen nästan två månader kortare. Antalet matcher skulle uppgå till cirka fem i månaden vilket ju är ganska lagom. Det skulle ändå gå bra att ha juli helt spelledig, och ändå vara färdigspelade i oktober. Kval i november funkar ju utmärkt.

 

I grund och botten så tycker jag att 16 lag vore minimum för en serie även i division 4 och 5 borde dessa utökas. Visst kompisgängen som inte tränar skulle få det tufft måhända men de seriösa lagen med vältränade och unga spelare skulle få ett mer utslagsgivande seriespel. Kan till och med sträcka mig till 18 lagsserier.

Och varför inte spela höst/vår istället? Starta serien i augusti och spela 20 omgångar, med fem till sex matcher i månaden för att sedan vara spellediga till mars. Därefter så kan man köra på fram till mitten eller slutet på juni. Enkelt eller hur? Det skulle inte göra så stor skillnad ifall man gjorde om alla serier till 16 lagsserier mot nuläget. Det skulle bli 20 lag mindre ifall man minskade antalet division 2 serier till 4 och division 3 serierna till 8. Så nu har jag löst det också.

Av någon underlig anledning så tycks vi i Sverige vara lite skraja för att låta våra sköra bollspelare spela ofta. Jag vet att man alltid börjar jiddra om att klassen blir sämre ifall man har fler lag men varför skulle den egentligen bli det för? Det är ju till och med färre lag och då alltså färre spelare. Det blir alltså hårdare konkurrens om platserna för den enskilde spelaren. I de lägre divisionerna så får man mer utrymme att spela yngre förmågor dessutom. I Stockholm har man tre tolvlagsserier på division 4 nivå som enkelt skulle kunna vara två 18 eller 16 lagsserier. Det är ju dessutom dags att göra lite förändringar i seriesystemet på lokal nivå. Det har ju sett ut så här i 100 år nu. Gör något nytt och spännande. 

Steve Davis – The Pep Guardiola of the Lower League

Publicerad 2012-08-12 12:24:58 i Fotboll,

Igår gick startskottet för säsongen 2012/2013 med det som en gång kallades Ligacupen och Carling Cup men numera heter Capitol One Cup. För Crewe Alexandra så blev det en jackpot med en 5-0 vinst mot Hartlepool United med dubbla mål av Mathias Pogba (nyförvärv) och Max Clayton, som ska axla Nick Powell som försvann till Manchester United på försommaren, och som kunde ses i svenska TV i matchen mellan Barcelona och United. Så vad är det egentligen som har hänt i en klubb som för mindre än ett år sedan var på väg mot degradering till Coneference League? 

 

Rubriken är tagen av min vän Simon Welch, attorney at law, men inte desto mindre så kan det vara så. Kan även vara så att det här är en manager som i framtiden kommer att matcha de stora klubbarna, men helst hoppas man ju på att han ska stanna i klubben de närmaste 20 åren. Davis tog över Crewe Alexandra FC i början på november 2011 och inledde med två förluster. Därefter så fick han ordning på saker och ting, mestadels försvaret, där hans son spelar.

 

Crewe har haft problem med de managers som ska axla Den Store Dario Gradis mantel, först kom Steve Holland som var utbildad i klubben och jobbat under Dario i många år. Något gick snett där och Steve fick sparken och är numera i Chelsea, vilket inte är det sämsta. Sen kom islänningen som totalt fokuserade på att låna in halvtaskiga spelare och klubben åkte ur. Därefter fick Dario Gradi kliva in igen, men det lyfte aldrig. Efter en usel säsongsinledning med fyra förluster i serien och en i Ligacupen, var läget prekärt och i november när Torquay United spöade skiten ur Crewe på Gresty Road så fann Dario för gott att lämna över till någon yngre förmåga.

In kommer Steve Davis. En liten bakgrund på Steve först. Steve var lagkapten i Crewe Alexandra under Dario Gradi under fyra år på 80-talet. Han debuterade för Crewe vid 18 års ålder och spelade närmare 150 matcher innan han såldes till Burnley FC. Efter fyra säsonger i the Clarets flyttade han till Barnsley och var med och spelade upp klubben i The Championship.

 

Davis är en local guy som har spelat för de flesta klubbarna i Cheshire, Macclesfield, Nortvich Victoria, Stoke City och han avslutade sin 27 år långa spelarkarriär i Nantwich Town som spelande manager de sista fem åren. Natnwich Town gjorde under hans ledning en remarkabel uppryckning från de lokala ligorna. Under Davis fem år i klubben gick man upp två divisioner och är numera en respektabel klubb i toppskiktet på Evo Stik League, the Dabbers van även the FA cup Vase och the County Cup. Stora saker för en klubb som Nantwich.

 

Efter det så gav Gudjon Thordarson honom jobbet som assisterande manager men islänningens tid i Crewe var en katastrof och the Mighty Alex åkte ner i fjärde divisionen. Thordarson fick sparken men Davis jobbade kvar under Gradi till november förra året då Gradi beslöt sig för att lämna över stafettpinnen till sin lärjunge.

 

Att Dario inte hade trivts på jobbet var tydligt eller som han själv uttryckte det ”Det var ju som att gå till jobbet. Det fanns ingen glädje.”

Davis succé kom inte direkt utan han startade med två raka förluster för att följas av två vinster och sen två kryss. Lika mycket upp som ner med andra ord. I december, vanligtvis en av de sämsta månaderna för Crewe så radade dock laget upp fyra raka segrar och det började kännas stabilt. Borta var alla lånespelarna och istället så fick de juniorer som var hungriga kliva in i startelvan. Dessutom så gavs David Artell ett större ansvar att leda ungdomarna på plan, något som han gjorde med bravur.

18 februari är det datum då Crewe Alexandra senast förlorade en match. På Roots Hall i Southend föll man med 1-0 och därefter så har laget radat upp 18 matcher utan förlust. Laget gick upp på play off plats i den näst sista omgången och fick återigen möta Southend United. Efter 1-0 på hemmaplan så spelade man rätt komfortabelt 2-2 på bortaplan och helt plötsligt, efter att ha varit under strecket för nedflyttning efter fyra omgångar, i Play Off Final på Wmbley.

 

I finalen slog man Cheltenham Town med 2-0 och blev promoverade något överraskande kan man lugnt säga. 14 av de 16 spelare som var uttagna i truppen var egna produkter. De har spelat tillsammans sedan 9-10 års ålder och känner varandra väl. Visst ett juniorlag som gör det omöjliga, men med spelare som Nick Powell, Max Clayton, Byron Moore och Ajay Smith Leitch är det inte så underligt. Högkvalitativa spelare som under Davis höjt sig en nivå ytterligare och det står spelare på tur som Caspar Hughes, Michael Koral och Jason Oswell som alla kan vara aktuella för spel nästa säsong.

 

Att se Crewe spela nu är annorlunda än under Gradi, laget försvarar med hela laget på ett lugnt och metodiskt sätt istället för att backa hem i skräck för att dra på sig varningar. De spelar ett tuffare spel men endast i försvarssida, den vanliga offensiva Crewestilen materialiserar sig så fort de vinner bollen. Det är fint att se ett lag som spelar sig ur svåra lägen trots att motståndarna är vansinnigt aggressiva i League 2.

 

Nu står Steve med ett lag som har en snittålder på 22 och ska vara redo för League 1 vilket jag tror de är. Fotbollen i League One är mer sofistikerad och borde passa laget bättre. Om man sedan kan klara av det lite snabbare tempot är skrivet i stjärnorna.

 

Steve Davis resultat så här långt är 17-12-6, ett resultat som i procent är 49% vinster, 34% oavgjorda och 17% förluster. En smått overklig svit.

 

Så inför nästa säsong så skulle det vara klädsamt ifall Danny Murphy kom hem och ledde laget och började arbeta som coach. Rob Hulse gör likadant. David Vaughan inser att hans hjärta inte finns i Sunderland och beslutar sig för att flytta hem. Eller så struntar man i dem och låter Max Clayton, Michael Koral, Byron Moore , Oliver Turton och Caspar Hughes göra det de är bäst på. Att göra det som de stora klubbarna tycker är omöjligt det vill säga låta spelare från ungdomsakademierna ta över affärerna. Vi har gjort det på det här sättet förr och vi kan göra det igen.

 

Det enda som egentligen oroar mig angåënde Steve Davis är att han har en son som spelar för Port Vale.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela