King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Bradford City - Valley Parade

Publicerad 2011-09-28 20:56:59 i Engelska Fotbollsarenor,

Coral Windows Stadium som den numera heter, byggdes 1883 för stadens rugby club och blev först 1903 en ren fotbollsarena. Den har även haft stadens andra lag, Bradford PA som hyresgäster. Mellan 1908, då den först uppgraderades för spel i högsta divisionen, och 1985 så gjordes ytterst få ändringar i den ordinarie arkitekturen. Efter nedflyttningen till andra divisionen 1922 så dröjde det 77 år igen innan Bradford City spelade i högsta divisionen igen. För närvarande är klubben den enda klubben, tillsammans med Oxford United, i Division 4 som spelat i högsta serien.
För ett lag som ligger trea från slutet i Division 4 och kan vara nära nedflyttning till Conference League så kan den kanske kännas lite stort med en kapacitet på dryga 25 000 åskådare, men trots sin prekära ligaposition så snittar ändå Bantams på 10 000 per match.
Den elfte maj 1985 var dagen då arenan brann ned och 56 människor miste livet och 268 skadades, något som föranledde det engelska förbundet att börja fundera på säkerheten på arenorna men det skulle dröja till Hillsboroughkatastrofen, fyra år senare innan man gjorde något konkret.
Arenan är numera en ganska underlig byggnad då hälften av arenan är byggd i två däck och dubbelt så stor som den resterande delen och lustigt nog så är det en långsida och en kortsida som är dubbeldäckade som man ser på bilden nedan. Den största läktaren är långsidan, The Sunwin Stand, som ensamt tar 9 000, tillsammans med läktaren bakom målet så embarkeras 65% av publikkapaciteten där.
Om nu saker och ting går åt helvet, så kan det redan nästa säsong finnas ett lag i engelska division fem som har en arena för 25 000, och om det är någon som påstår att detta har vissa likheter med ett Stockholmslag så är det fullkomligt fel.

Att Starta Dagen Med Ett Glas Smurf

Publicerad 2011-09-28 11:13:59 i Allmänt,

Ärligt talat så är jag riktigt trött på Smurfelisa eller Brittney Spears. Trött på hennes jävla smurfaktiga röst. När hon sjunger "Mama I´m in love with a criminal" så tänker jag "Saft Saft Hallonsaft" och hur trovärdigt är det att hon är ihop med en kåkfarare?
Skitsamma Pelle Blohm hade en väldigt bra artikel på sin blogg, angående kvalsegrar och seriesegrar, läs den gärna.
http://www.blohm.se
Någn mer än jag som tycker att han börjar se ut som Mauro? Samma stylist kanske? Efter allt smurfande och irriterande så har jag helt kommit av mig. Vad var det som det här skulle handla om?
Solna stad ska bli ett ställe för livsnjutare, då borde de passa på att flytta AIK till Studenternas, det skulle vi hela stan tjäna på.
Skönt att se att William Pretzäll väljer att bli politisk vilde, synd för SD, eftersom nämnde Petzäll, innan tablettmissbruk och alkoholmissbruket blev allt för påtagligt, ansågs som en tänkbar efterträdare till den nuvarande führern. Hur uttalas egentligen hans namn? Någon som misstänker att han kallas för Kringlan?

Rafflande Läge

Publicerad 2011-09-27 00:44:46 i Fotboll,

Tyresö FF, laget med hemidan som gud glömde, har ett ruggigt läge inför sista omgången i Division 3 Södra Svealand. Frågan är ifall vi får se någon framtida uppdatering av lagets hemsida, det är nämligen så att man endast uppdaterar den i övrigt jävligt röriga sidan, enbart vid vinst och då står det såna där saker som att Smurfen och Snuffe gjorde varsitt mål. Lite roligt är att ifall man klickar på lagets sida på svensk fotbolls hemsida så kommer man till damlagets hemsida.
I sista omgången möter man Bagarmossen/Kärrtorp som ligger betydligt högre i tabellen, men har inget att spela för. Man får hoppas att motivationen är det som fäller avgörandet, annars så ska man alltså spela i Division 4 nästa säsong, det som förut kallades för Division 6 eller Kvalifiken. TFF ligger alltså näst sist, de två lagen ovanför i tabellen, Vagnhärad och Assyriska Ungdom, möter varandra i den sista omgången vilket är mindre bra. Tellus och Huddinge på platserna 8 och sju möter varandra och måste givetvis gå för seger för en förlust kan göra att man hamnar på kvalplats. Torstorp möter serieledande Älvsjö AIK och även där måste båda lagen gå för seger. Ett riktigt getingbo med andra ord. Läget är följande:
6.  Torstorp 28 p   +5
7.  Huddinge 28p    +1
8.  Tellus 28 p    -3
-----------------------------------
9.  Assyriska 27p     -6
-----------------------------------
10.Vagnhärad 26p     -20
11.Tyresö 25 p    -5
Blir det ingen vinst på lördag så är det alltså kört, de är rökta, tåget har gått och den feta damen har sjungit. Då ställer man sig givetvis frågan: Hur i helvete kan det gå så här dåligt? Allt kan ju inte skyllas på dålig uppdatering av hemsidan. Att ett lag som ska ligga topp fem i division 2 är på väg ner i division 4 är ju makalöst.

Dagens Rätt

Publicerad 2011-09-26 23:47:23 i Allmänt,

Dagens rätt och kanske fel. Jag blev väldigt sugen på Jamaicansk mat för man blir både snabb och snygg av det. Enkelt med andra ord men det finns faktisk ingen svensk-jamaicansk kokbok och på de stora receptsidorna så fanns inget så då får man hitta på själv. Inte säker på att det var Jamaicanskt men gott var det i alla fall, och starkt som in i helvete. Jamaicanskt eller inte här är receptet:

3 kycklingfiléer

4 chilifrukter

3 potatisar skalade och skurna i stora bitar

3 paprikor i olika färger

7 körsbärstomater

3 cm färsk riven ingefära

2 koppar vatten

1 kycklingbuljong

2 gula mango

1 burk kidneybönor

1 röd lök

1 lime

3 vitlökar

soya

redning

Timjan

 

 

 

Krydda kycklinge med timjan salt, peppar och paprikapulver och lägg dem i den heta grytan och låt dem stekas ett tag med rödlöken som är skuren i rätt stora bitar. Skär och rensa chilin men lägg ner den så hel som möjligt, lägg i den delade potatisen. Häll på två koppar vatten och lägg i kycklingbuljongen och limen. Lägg i grönsakerna, frukten  och soya. Spräck vitlöken och lägg i hela. Låt allt koka ihop under ungefär en timme. häll i redning ifall du vill ha en tjockare gryta. Avsluta med att lägga i kidneybönorna. Ät grytan i en djuptallrik.

Nyttigt och gott och allt i ett. Ta ett glas Red Seal för att skölja ner detta. Perfekt att ha i matlådan på jobbet om man har något sånt annars så fungerar det utmärkt som basföda. Tidsåtgången är under 30 minuter för själva arbetet och ungefär en timme sammanlagt.

Vad Hände Med Sjömansfilmerna ?

Publicerad 2011-09-26 17:31:40 i Fotboll,

 

 

Zappade in på eftermiddagens svenska film, Kajan Går Till Sjöss, från 1943. Käcka gossar i tonåren som jobbar på en farbrors båt, där de sjunger käcka visor och är härligt rekorderliga. Jag fattade tycke för filmen direkt, när en av kisarna, för det var utan tvekan kisar, satte händerna i sidorna och säger ”Det är dragspel som gäller serru.” Sedan sjungs det en glad visa om att det är nåt speciellt med sjömän, och att det är det som flickor vill ha.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan den här filmen gjordes och både synen på äldre män som samlar ihop ungar pojkar på en båt och sjömän har förändrats. Säg sjöman idag, så tänker de flesta på en nersupen, tatuerad gubbe och de flickor han tilltalar är knappast unga förrymda grevinnor. Vet inte varför man har sån syn på sjömän men det kanske har med marknadsföring att göra. Kommer mycket väl ihåg när Dräggel, Marias storebrorsa, stolt visade upp sin tatuerade örn, på fritidsgården och stolt förkunnade ”det är bara sjömän och kåkfarare som har såna.”

Greven spelades av George Funkquist vilket är dagens coolaste namn, vad kallades han? Funky?

Det var också rätt länge sedan som ”dragspel var det som gällde”, ett av de ostigaste instrumenten som finns. Kanske är dags för en nyinspelning? Dags för att Uffe Brunnberg får en revival som snuskgubben med båten och så kan familjen Whalgren spela barnen.

Så vad hände med Kajan? Kom han någonsin tillbaka från de sju haven? Kaj Hjelm, som Kajan hetter på riktigt, varför byta namn på ungen för, var en flitig barnskådis på den här tiden och gjorde runt trettio rullar innan han drog sig tillbaka 1952. Bland rollerna han spelat så märks  Sigge Johnsson, Nisse Willman, Palle Larsson ja de heter ungefär likadant. Springpojke var något som Kajan spelade rätt ofta också. Kajan var the shit då det gällde barnskådisar på 40-talet. Kavat söderkis som var kvick i käften men artig mot överheten. Han medverkade för övrigt i den bästa svenska fotbollsfilmen som gjorts, den episka I Gult Och Blått, med Elof Ahrle och John Botvid, där han spelade den sluge Sigge Johnsson som räddar fotbollsspelaren Loffe Nilsson från den onde superskurken Brenner. Tråkigt nog så dog Kajan vid femtiofem års ålder och utan att ha fått spelat en enda vuxenroll, lite som Theo i Cosby ungefär, fast han lever ju å andra sidan.

I Slutet Av September

Publicerad 2011-09-24 11:48:25 i Allmänt,

Lyxigt att få sitta en lördagsmorgon och käka frukost på balkongen i bara morgonrocken. Jag vet att grannarna kanske klagar på det men det struntar vi i.
Var på fotografiska muséet och tittade på Robert Mapplethorpes fotografier. Vi hade en del funderingar och det kändes bra att ha med en professionell fotograf i sällskapet, tillika kvinna. Det är svårt för två män att på ett ärligt sätt bedöma ett foto en gigantisk svart manslem (det ordet används alldeles för lite) men Plätten var mycket bra på det. Kommentarer som  "Men Aj" eller "för mycket hår på den där" var inte helt olika.
Bäst är fotografierna på den svarta rakade mannen med den vita rakade mannen och se på Lisa Lyon förstås. Gillade även porträttbilderna på kända personer eller personer som var på väg att bli kända kanske man ska säga för Patti Smith var väl inte superkänd när han plåtade henne. Framför allt så gillade jag Donald Sutherland porträttet mycket stiligt och han ser rätt ondeskefull ut med sitt ena ögonbryn höjt.
Utställningen tas ner den 3 oktober. Skynda dit och se den.

Derbydags

Publicerad 2011-09-19 07:44:19 i Allmänt,

Det är dags för derby och det har sålts lite fler än 24 000 biljetter jag håller tummarna för att det inte blir vare sig kravaller eller knallskott. Ett orosmoment verkar dock försvinna då Adelsson ska spara sig till ishockeyn imorgon. Bra val tycker jag. Bra val tycker Dembo.
Helt desorienterad idag. Lustigkurrarna på DN har bytt layout och man rotar som en galning mellan delarna för att hitta rätt. Jag har ju en viss ordning när jag läser tidningen. Nu är det bara så där, "Var är Rocky?", "Ska det vara så här mycket sport?", "Ska Adelsson vara med i den nya tidningen också?" Någon gång ska jag ta reda på varför de gjorde detta.

Rapport Från Blåbärsskogen

Publicerad 2011-09-18 16:26:08 i Fotboll,

2011 i Sveriges land så är man ju en idiot om man har principer, framför allt principer som går lite vid sidan av den gängse uppfattningen. Jag hade en chef som var på det sättet eftersom han tyckte det var obehagligt och jobbigt (min trosuppfattning) att prata om saker och ting. Bättre då att de som inte tycker som jag slutar. För mig var inte det valet så svårt. Dagens princip rör kaffedrickande i Tyresö Centrum. Ska man välja det mysiga Espresso House, med sina mysiga fåtöljer och goda kaffe eller ska man välja det namnlösa fiket, där det förvisso inte kostar 33:- för en kopp kaffe, men är lite sämre. Tristare personal. Sämre läge. Eftersom Espresso House fått för sig att man ska betala för deras Wi-Fi uppkoppling via något kort så är valet enkelt. Jag går aldrig tillbaka dit. Jag fikade där ungefär tre gånger i veckan vilket gav dem cirka 200 kronor i intäkt i veckan och det är inget de kommer gå i konkurs för men ifall det var lite mer Kvarteret Mullvaden i det här landet så skulle vi fan ha dem på fallrepet på ett par månader. Nåväl nu får jag sitt på det lite sämre stället och vara nöjd med det, och det är jag.
De som följer den Engelska fotbollen ordentligt har säkert noterat att det finns ett lag med två nollor kvar i tabellkolumnen. Eventuellt så finns det fler för jag har inte kollat vilka som har förlorat utan bara vilka som fortfarande är obesegrade. Underligt nog så är det det gamla lindansargänget Hyde United eller Hyde FC som de numera heter som efter tio omgångar har plockat hem 30 poäng med en målskillnad på 27-7. Det gläder mig eller gladde mig åtminstone till en början eftersom det är ett av de lag som Crewe brukar låna ut spelare till. De har antagligen något slags samarbete men troligen inte längre för numera så samarbetar Hyde FC med en annan förening. En shejkägd klubb.
Den 14:e juni så gjorde Manchester City klart att de skulle spela sina reservlagsmatcher, U21 matcher och en del pojklagsmatcher på Ewen Fields, något som givetvis genererar pengar för Hyde. Bra samarbete där, men inte alls ovanligt. Vad som är ovanligt är ju att Hyde tidigare hade ett prefix som i vissa delar av Manchester är väldigt förhatligt, det vill säga United, vid samarbetets början så ändrades detta till Hyde FC och de rödvita dräkter ändrades till, hör och häpna, ljusblått och vitt. Lägg därtill att sponsringen på den nya ljusblå dräkten lyder:City In The Community, något man kan tolka som man vill. Vilken ekonomisk ersättning som lilla Hyde FC får för att sälja sin själ vet jag inte. Fotbollen i Conference North är ju halvprofessionell men jag misstänker att för några av Carlos Tevez månadslöner så kan man nog komma ganska långt i den serien. Troligen så har de även låneavtal för sina juniorer men det är svårt att finna några spår av detta i Hydes laguppställningar, men det kanske sker senare under säsongen.
Så hur skulle man själv göra i en liknande situation? Ett lukrativt samarbete med en storklubb, innebär ofta att den lilla klubben måste sälja lite av sin själ. Vad har de annars att erbjuda storklubben? Skulle man gå och titta på sitt lag ändå om de bytte dräkter? Flyttade till en annan arenan? Flyttade till en annan stad? Bytte klubbmärke? Det finns ju ganska kända exempel som Red Bull Salzburg till exempel, laget med klubbmärket som gud glömde. Skulle man heja på en dryck? Att Red Bull New York heter så är helt okej, varumärket såldes ju innan laget startade så det är fullkomligt okej. Att som i MK Dons fall sno en klubb som funnits i hundra år och flytta den 15 mil från dess normala område är inte speciellt okej. Att som i Manchester Citys fall låta deras fotbollsakademi möta Barcelona på Ewen Fields är ju däremot sympatiskt, men att byta färger på ett lag är ju inte helt okej.
Det motsatta förhållandet, att ha en samarbetesklubb som heter United och spelar i rött och vitt måste ju vara fullkomligt ointressant för det rika Manchester City, så då skulle ju samarbetet gå om intet. När vi vrider och vänder på allt så är det ju Hyde FC, i sina nya dräkter och med ett avtal om att City ska (eller håller på) rusta upp klubbens arena, som nu skördar frukterna av ett samarbete som blommar väldigt tidigt.
Sifferkombinationen 10-0-0-27-7-30 vittnar om att det kan finnas en positiv sida med att sälja sin själ, eller åtminstone en del av sin själ. Jag behöver knappast tillägga att den som har styrt den här processen från Citys sida är en märkesexpert från Nike.
Själv har jag varit med om att förhandla meden en icke namngiven storklubb om en allians som skulle ge dom tillgänglighet till Tyresö FF´s talanger så att de skulle välja just denna storklubb. Deras idé var att vi skulle släppa spelarna på fritransfer och att vi i gengäld skulle få..."ehhh ingenting", sa deras representant i telefon, "men vill ni vara med?". En ganska dålig deal ansåg jag då, och jag behövde inte ens plocka fram principfastheten.

Södermalm Revisited

Publicerad 2011-09-18 13:56:51 i Fotboll,

Var det inte så att spelare som var rätt mediokra som Trym Bergman och den långe Peter Markstedt ändå gjorde allt de kunde och lite till för att vi skulle vinna våra matcher? Eller ganska mycket till om man får säga så. Uttrycket att gå genom eld för någon fick en ny innebörd. I det här fallet hette dennen någon Sören Cratz, och hade fått sparken av en enig styrelse redan innan sommaruppehållet en man som med andra ord redan gick i dödsskuggans dal. Att spelarna därefter satte på sig en hammarbytröja indränkt med bensin för att gemensamt sätta sig i varje majbrasa som korsade deras väg, var rätt osannolikt. Det var exakt tio år sedan.
Idag heter tränaren Roger Sandberg och är den fjärde som innehar posten de senaste två åren och han har varken gjort det bättre eller sämre än någon annan, men förlorat har han allt gjort. Det är i hopplöshetens tecken man numera styr sina steg mot Söderstadion. Efter varje match så lovar man att aldrig återkomma. Ett löfte man aldrig håller.
En stor artikelserie i DN idag och mycket som står där är så att säga spot on, men det löser ju ingenting. Jag hävdade med en dåres envishet för tio år sedan att en försäljning till AEG för struntsumman 22 miljoner var löjligt låg och inte skulle föra något gott med sig. Ni som sa emot mig då, varför hör ni inte av er? DN, som givetvis har kollat Cobrans blogg, citerar och beskriver AEG´s plötsliga intresse för Hammarby har koppling till den nya arenan som Stockholms Stad bygger och lägger ut driften av till AEG. Varför lägger man inte ut driften till Hammarby IF? Det frågar jag mig? Varför bygger vi jätteranor för skattepengar som vi sedan "ger bort" till multinationella företag så att de kan tjäna ännu mer pengar på dem? Mitt resonemang är enligt följande:
Den nya arenan byggs för skattepengar. Alltså är den redan betald. Driften borde med andra ord skötas av antingen staden eller någon som hör till staden, ingår i det som berikar vår stad. Det gör inte en mångmiljardär från L.A. Jag tycker att Conny Lindström på Strand Hornstull kan driva arenan i så fall, han gör väldigt mycket för kulturlivet på Södermalm, om man inte kan tänka sig att ge möjligheten till Hammarby IF.
Säkert är sanningen någon annan skulle inte förvåna mig om Hammarby sagt nej för att de inte har råd eller något sådant. Vi avslutar med en av cobrans käpphästar som alltid börjar med "i England så hade man gjort så här..." Alltså vanligtvis ställer de engelska kommunerna upp med land som de säljer till klubbarna för ett pund så att de kan bygga en ny arena eller så bygger de arenan och låter sedan klubbarna ta över det hela för drift. Betänk att West Ham United tänker ta över den stora arenan som London OS ska utspelas på och det gör de utan att betala.
Idag är det dags för ett jobbigt derby mot Brommapojkarna och vi befinner oss för närvarande på kvalplats. Det ser ut som om de spelarna vi har idag, Monteiro, Gerrbrand D.S(den sämre inte den bra spelaren som vi sålde till Leicester), Andreas Dahl (vår tekniska motor), Paulinho(notorisk målskytt), Runström (se föregående) och alla de andra som år efter år underpresterar men ändå blir tackade efter varje match som om de vore VM-medaljörer, kommer att kliva ut på mattan i eftermiddag och göra som vanligt. Kämpa tills det tar emot sedan vika ihop affärerna som en schweizisk fällkniv och glida hem. Jag hoppas jag har fel. Det är trots allt 30 års firandet av Bajen Fans födelse så det vore kul med en seger, men jag gör mig inga förhoppningar. Jag blickar frammåt mot kvalmatcherna mot Farbror Frej eller Bollstanäs vilka det nu blir. Samtidigt så drömmer jag om att någon, någon gång under matchen idag, ska orka försätta sig i samma situation som hjälten Mats Werner gör på bilden ovan. Han vill ha bollen alltså försöker han förhindra motståndarens målvakt att ta den. Alla som spelat med Matte vet att det kan vara en blandning mellan himmel och helvete, men för dagens mellanmjölksspelare så skulle en man med den passionen vara guld värd. Vi har redan insett, efter tre år, att Andreas Dahl inte är den ledare laget behöver, att Pålle och Runa inte är de målskyttar vi behöver, att Snickarns favoritspelare Jarpa inte ska spela i backlinjen men det är ytterst få saker som vi konstaterat är bra för laget. Det är givetvis lätt att gnälla när det går dåligt men vem ska vi släpa till skampålen? Den nedåtgående spiralen har sannolikt sin förklaring i det sätt som klubben drivs på och det sätt som man ändrar målsättning efter varje kafferast, efter varje motgång.

Stoppa Pressarna

Publicerad 2011-09-16 09:08:26 i Allmänt,

Det har nu uppdagats att någon på Filminstitutet har fildelat nya Åsa-Nisse filmen bara några dagar efter den haft premiär. Detta anser jag och alla inblandade som jävligt upprörande. Att sprida denna film borde vara belagt med ohyggligt ett hårt straff.
Ändå så kvarstår frågan: VEM laddade ner den? Ifall någon känner denna personen så kan ni väl höra av er.

Det Börjar Ordna Upp Sig

Publicerad 2011-09-16 01:46:30 i Allmänt,

Har precis kommit upp över ytan igen. Det har varit förkylt och som alla kvinnor så riktigt påpekat, så blir ju vi män så himla sjuka. Yada yada yada. Men nu är det över och jag börjar oroa mig för annat. Inte tronföljden, det är redan kört eftersom jag sett i tidningen att någon av Daniel eller Viktoria är på smällen, så hade man en liten gnutta hopp om att ätten Bernadotte skulle dött ut, så kan man tydligen avskriva det nu. Nåja kungahuset kostar ju bara tio kronor per medborgare, visserligen pengar som man kunde ha skänkt till andra behövande som uteliggare, narkomaner (de med lägenhet för annars så ingår de i föregående kategori), eller någon av stadens baltiska dragspelare.
Det ska påpekas att jag absolut inte är helt återställd från blessyrer. Jag har en stortå som är stor, svullen och inte går att böja på.  Jag vet att det låter som nåt annat men nu är det höger stortå alltså. Det här är ingen erotisk blogg, här försöker vi vara kulturella. Problemet är att jag inte vet vad jag gjort. Ifall någon som såg mig tappa något på tån på Janne och Barres kalas i lördags så får ni gärna höra av er. Jag är rätt nyfiken.
Veckans utspel från kanslihuset var att alla arbetslösa skulle börja jobba med kultur. En rätt bra idé faktiskt, för man har ju aldrig hört talas om en arbetslös skådespelare eller musiker heller för den delen. Timbrotalibanismen går från klarhet till klarhet.
Parker Lewis nya svenska skiva helt klart värt ett köp. Funkar bra medan man väntar på nästa Love Antell skiva.
Fast det gladaste att lyssna på just nu är ju Timbuktus Resten Av Ditt Liv. Få låtar gör en så jävla glad. Alltså nog för att man önskat folk åt helvete i sin dag, men Jasons uppfinninsrikedom på bestraffningar är remarkabel.
Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, 
asså aldrig, även när du får en ny.
Att man aldrig har tänkt på det? Måste ju vara värsta straffet.
För att få lite inspiration så besöker jag Aftonbladet- Sveriges nyhetskälla och mötesplats, som de kallar sig på nätet. Det där med nyhetskälla fattar alla att det är ironi men att det är en mötesplats är en förklaring till varför de har 389 stycken olika pop up funktioner, och annat skit som gör att man får mindre epileptiska anfall när man läser den online. Idag så har de i alla fall slitit hårt med rubriken Triangeldrama fick ett fängslande slut. Givetvis handlar det om ett gäng amish-snubbar som vägrat att sätta på en orange triangel på sina fordon. Då de vägrade betala böter för detta, så fick de fängelse i mellan tre och tio dagar. Vad är egentligen värst? Rubriken eller fängelsestraffet?
Sven Otto Littorin, eller Hor-Otto som han också kallas i vissa kretsar, har rakat sig. Kudos till dig Otto, bra beslut. Han har forskat på Stanford ett tag och nu öppnar han eget i London. Tror det kan passa bra. Hoppas bara att vi slipper hitta honom i fotbollströja med ett äpple i munnen. Självklart så kommer inga bilder publiceras på en rakad Otto på den här bloggen, hans bockskägg är ju vad hatten var fär Chaplin eller mustaschen var för Hitler.
Äntligen lite SJön rättvisa (ska söka jobb på Expressen) ser jag när en biljettlös kontrade med att försöka kasta av en tågvärd. Robin Hood idealen har ju varit döda så länge att man verkligen saknar sån där tilltag. Och nej jag tycker inte att det var fel att tåget inte stod stilla...
Bästa nattmusiken för tillfället är tveklöst Nick Lowes nya CD The Old Magic, har egentligen aldrig varit någon stor favorit för mig, men om man lyssnar på House For Sale, så här mitt i natten så faller man givetvis till föga. Eller den grymma I Read A Lot med textrader som
I read a lot, nowadays
Much more than before you left me high and dry
in a loveless land 
with nothing but time on my hands
Ja det är förbannat vackert, och han låter lite som han står på en pub på Playa Inglés, med två personer i publiken, det där stället som man går förbi eftersom det bara sitter några gamla tanter och gubbar där. Gick för några år sedan själv förbi ett sånt ställe på Mallorca. Leapy Lee skulle uppträda där och det var allt annat än fullsatt, gissar på att han spelade Little Arrows, men in gick vi inte.
Dessutom så måste ju Nick Lowe frisyr framhävas. Det är han och Ted Danson som slåss om att vara elegantast i vitt hår.
Vad ska vi göra med våra fuskande vänner i grannlandet Norge? Visserligen så kunde väl vem som helst förstå att det skulle bli ett moraliskt förfall efter unionsupplösningen men att deras mest prisade naturfotograf mest sitter hemma och fotoshoppar in giraffer vid fjordkanterna är ju bedrövligt. Nu har även Årets Vildmarking blivit avslöjad. Han levde enligt sin bok under bar himmel i ett år, fast i själva verket så åkte han över gränsen till gamla goa Sverige och låg på hotellrummet och tömde minibaren. Fan har de ingen heder i det där landet.
Var toastmaster på ett kalas i helgen och fick låna ett headset. Vilken jävla power man får av ett sånt. Kände mig 100%-ig direkt. Som Madonna när hon körde Vouge turnén. Tror att den rutiga kepsen gjorde sitt till också. Min kompanjon Ross hade bara en mikrofon som han kände sig nödd och tvungen att rullar ett varv runt halsen. Det funkade det med.
Innan någon annan berättar det för er så tänker jag ge er något riktigt hett sprängstoff. Höstens viktigaste TV-snack kommer att vara saltgurka. Köpes hela och skärs upp på längden och delas i fyra. Glöm för fan inte det. Jag vill inte komma hem till någon som inte har det hemma. När jag här i skrivande stund ska lägga in en fin bild på vår vän saltgurkan, så dyker det upp en bild på den vita saltgurkan från Östergötland. Jag citerar bloggaren Tokfrida: Den vita saltgurkan från Östergötland måste vara den godaste saltgurkan som finns.
Personligen får jag helt andra vibbar av denna grönsak.

Göteborg

Publicerad 2011-09-08 20:44:45 i Fotboll,

 

 

Det är torsdag kväll vilket ger en lite tid till att tänka efter. Nu när det är klart så utser jag Radion Spelar Vackert med Sulo och Idde till veckans bästa låt, eller kanske till och med månadens låt. Jag vet att de är gnagarjävlar men det gör inget. Länge sedan jag hörde något riktigt bra på svenska. Förutom Johansson då.

 

Ny serie på TV. Svenska Miljonärer. En vän till mig trodde att det var någon dålig sketch från TV4 gänget, men så var det inte. Jag orkade med nästan 15 minuter sen så ska ju TV5 Play visa reklam så då gick det bort.

 

De Sista Fotbollsproletärerna på SVT Play och det är så man nästan slås till marken. Så ungt, så skört, så jävla vackert, så oskuldsfullt. Ett tidsepos som bara kryper rakt in i själva själen.

 

Anders ”Rövarn” Bernmars svar på reporterns fråga:

”De sägs att Göteborgs kulturliv dör när IFK spelar?”

”Där har du fel. Det är ju då det lever upp. Fotboll är ju världens största teater.” Att karln fann sig i den situationen. Jag minns själv när jag sa så till en arg granne när jag skjutit över bollen för 75:e gången. Tror jag var 11-12 år och han var skitsur och sa ”att sån där lek ska man inte hålla på med på garageplanen.” ”men fotboll är kultur.” Svarade jag. Tror inte att han fattade ett dugg av vad jag sa och jag minns att jag var jävligt rädd, men jag fick tillbaka bollen.

 

Jag vill fortfarande att Göteborg ska vara en ruffig hamnstad istället för en ruffig stad, som när man var hemma hos faster Elsa på Lehmansgatan och gick på Liseberg varje kväll. Snusade i smyg. Hade en dosa Göteborgs Rapé gömd på ett säkert ställe, och Elsa lät mig gå på Liseberg själv trots att jag bara var tolv år gammal, vilket gjorde mig till världens coolaste kille. Det är så skönt att se filmer av Torbjörn, Corneliusson, Röde-Ruben och Holmgrenarna är så himla fina att se. Trots att man är Bajare av Börd så var det ju faktiskt så att då stod ju hela landet upp för det blåvita.

En bra fråga till publiken:

”Varför går du och ser på IFK?”

”Det finns bara dom....Det vet du.”

 

Fast ska vi var ärliga så kom dom ju bara när det gick bra. En annan som är uppväxt på ett ställe där medelmåttighet är något bra och var nöjd ifall Tom Turesson gjorde en tunnel har en annan syn på det hela.

 

 

Bilder från varven, där jag älskade att hänga som liten, det vill säga om man fick för faster Elsa, där allt var så stort. Jag lider lite med Röde-Ruben som fick avsluta sin karriär i en match som Sillstryparna borde vunnit. Ifall man söker på varv i Göteborg idag så får man upp nån jävla löpartävling.

 

Numera så är inte IFK Göteborg hela Sveriges lag, det är laget som hade en idiot som forward, ett lag där alla hette Glenn och det finns egentligen ingen som gillar Göteborg om man inte är sugen på att köpa jävligt dyr fisk, för numera så marknadsför man sig som den enda staden i världen som har färsk fisk. Troligen för att de har en kyrka för det.

Trist att en stad dog med ett fotbollslag, men det är inte första gången det händer (ifall det är nån från Åtvidaberg som läser) men säkert inte den sista. Numera åker man hellre till Malmö eftersom det är mer goa gubbar där än de bittra gubbarna som sitter på Järntoget och super.

Det Är Lite Skumt

Publicerad 2011-09-06 19:06:12 i Musik,

Har en lite skum situation här i huset. I vångingen ovanför så hör jag Avernäsungarna spela elgittarr så fingrarna får valkar och i våningen under mig så tränar min nyinflyttade irländska grannfru på sina operaarior. Hon jobbar tydligen på operan och behöver träna lite på dagarna. Trevlig tycker jag. Kanske ska man passa på att sätta ihop en rockopera, bara för dom i huset? Kan vara en idé.
Fick i förrförra veckan mitt exemplar av den förbannat grymma och eterlängtade nya Cd´n från Johan Johansson. Tiden det tagit, femton hockeysäsonger, får Bruce Springsteen att framstå som en liten slarver, men nu dök till slut Svea Rike Rivjärn upp. Nio låtar av som vanligt hög kvalitet och i vanlig ordning så är de lite udda arrat, på ett bra sätt då. JJ har ju en förmåga att skriva tänkvärda texter som också har en hög humoreffekt, så även här. På grund av att jag ofta passar på att se Johansson så har jag hört de flesta låtarna tidigare vilket är lite trist. Dömd och Somna har man ju hört rätt många gånger men det är ju en av de vassaste så jag fattar att han måste få ner dem på en skiva på något sätt.
De nya låtarna håller dock en minst lika hög klass som de gamla godingarna Plocka Fram Jesus nynnade jag på en hel eftermiddag utan att få den ur huvudet och Skurkar I Mannchett med äkta porrfilmssaxofon är ett ilsket paraply i arslet på alla som vill omvandla hyresrätter till bostadsrätter. Bra låtar rakt igenom och vassa roliga texter avslutas med det nästan 14 minuter långa eposet Som En Psalm, osökt tänker jag på Stefan Sundströms 1900-tal, två "bygga landet låtar" som är som en liten talbok eller hur man nu ska se det. Värt ett köp är det i alla fall.

Tre Påsar Chips

Publicerad 2011-09-01 09:53:08 i Allmänt,

Idag går busspriset upp, men bara med tre chipspåsar i månaden, så det är lugnt. Ingen ko på isen, chilla bara. Vi måste ju ha pengar till löner för politkernas kompisar som inte kan få andra välbetalda jobb. Hur skulle de annars ha råd med sina tre extra chipspåsar? SL måste vara den plats där mes avstjälpning av odugliga politrucker sker. Det är bara vad jag tror men det lutar åt det.



Tänk så här istället:
Ta alla pengar som man lägger ned på nya spärrar som inte fungerar, de brukar ju göras om en gång i halvåret för att de inte funkar. Stäng alla spärrar. Öppna alla dörrar och låt folk åka. Ta de busschaffisar som fortfarande går på anger management, cirka 40% av de som kör går eller borde gå, och låt dem bistå de som tvättar bussarna eller byter däck på dem. Då får de mer utlopp för sin uppdämda illska och slipper ta ut den på resenärerna. Alternativt så an de börja jobba på SJ, där de under många år tagit emot ex-nazister med aggressionsproblem och låter dem jobba som tågvärldar.


Ifall det var spärrlöst och gratis så skulle flervälja lokaltrafiken och jag tror ärligt talat att alla pengar som läggs ned på kontroller och annat i tunnelbanan elle på bussarna går ganska jämt upp med de utgifter som man har för personal.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela