King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Dagens Rätt

Publicerad 2011-09-26 23:47:23 i Allmänt,

Dagens rätt och kanske fel. Jag blev väldigt sugen på Jamaicansk mat för man blir både snabb och snygg av det. Enkelt med andra ord men det finns faktisk ingen svensk-jamaicansk kokbok och på de stora receptsidorna så fanns inget så då får man hitta på själv. Inte säker på att det var Jamaicanskt men gott var det i alla fall, och starkt som in i helvete. Jamaicanskt eller inte här är receptet:

3 kycklingfiléer

4 chilifrukter

3 potatisar skalade och skurna i stora bitar

3 paprikor i olika färger

7 körsbärstomater

3 cm färsk riven ingefära

2 koppar vatten

1 kycklingbuljong

2 gula mango

1 burk kidneybönor

1 röd lök

1 lime

3 vitlökar

soya

redning

Timjan

 

 

 

Krydda kycklinge med timjan salt, peppar och paprikapulver och lägg dem i den heta grytan och låt dem stekas ett tag med rödlöken som är skuren i rätt stora bitar. Skär och rensa chilin men lägg ner den så hel som möjligt, lägg i den delade potatisen. Häll på två koppar vatten och lägg i kycklingbuljongen och limen. Lägg i grönsakerna, frukten  och soya. Spräck vitlöken och lägg i hela. Låt allt koka ihop under ungefär en timme. häll i redning ifall du vill ha en tjockare gryta. Avsluta med att lägga i kidneybönorna. Ät grytan i en djuptallrik.

Nyttigt och gott och allt i ett. Ta ett glas Red Seal för att skölja ner detta. Perfekt att ha i matlådan på jobbet om man har något sånt annars så fungerar det utmärkt som basföda. Tidsåtgången är under 30 minuter för själva arbetet och ungefär en timme sammanlagt.

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2011-09-29 10:06:10

30 minuter för arbetet och under timmen sammanlagt, räknar du in tiden på skithuset sen då?

Postat av: King Cobra

Publicerad 2011-10-04 19:58:31

Nej den tiden är exkluderad. Du får lägga på cirka 3 timmar och 20 minuter där. Ifall inte rätten smakar bra så kan man även köpa en tarmsköljning på apoteket för 59 kronor.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela