King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Gammal? Gaggig?

Publicerad 2013-05-31 07:07:48 i Allmänt,

Okej jag medger att jag blivit lite äldre. Jag medger att jag är rätt disträ på morgnarna. Dessutom ser jag sämre när jag är trött. Det är då jag nyttjar lösglasögon. 10 spänn på Ö&K tycker jag är ett rimligt pris. När jag sitter på bussen på väg till jobbet läser jag tidningen men har svårt att se vad det står trots glasögon. Jag ger slutligen upp och märker först när jag ska stoppa ner glasögonen att båda glasen lossnat och ligger kvar i fickan.

Med andra ord så är jag inte längre disträ när jag är trött jag är helt enkelt gaggig.

Östersund

Publicerad 2013-05-26 11:32:22 i Fotboll,

Sjukt rolig idé med teaterspelande bollspelare. Stärker säkert självförtroende och ger mängder av good will. Dessutom så fick de ett väldigt bra betyg. Modigt. Mindre modigt är ett par kommentarer från andra bollspelare som intervjuats om idén. Andreas Johansson replikerar att han genast skulle begära högre lön, något som låter hyggligt sniket i sammanhanget. Vet inte vad han tjänar men jag tror att det är rätt mycket mer än den gängse kulturarbetaren så lite kan du väl bjuda på dig själv, Johansson. Annicka Svensson, Tyresö FF, tycker att det är VÄLDIGT konstig och att det skulle aldrig komma på tal i Tyresö. Då undrar man direkt: Varför inte då? Det är något som jag ska fundera och försöka ta reda på under resten av dagen.

Rwanda Till Husby

Publicerad 2013-05-26 06:39:00 i Media,

Som sagt, fortfarande finns det inspirerande P3 Dokumentärer kvar att lyssna på. Rwandaprogrammet var skrämmande och Ingvar Carlsson öppnade med att säga att han ville att "5000 välutrustade soldater skulle ha kunnat rädda situationen." I övrigt en deprimerande historia om när omvärlden och framför allt FN stod och tittade på när man slaktade 800 000 människor på några månader. Rwanda fick mig att se på Husby med andra ögon, men det rättfärdigar givetvis inte att man har kastat sten på Farbror Blå.
 
Jag undrar ändå lite om Husbykravallerna och om de som uttalar sig om dem. Ofta dras det rasistiska paralleller, antingen att polisen (som så ofta förr) springer omkring och skriker rasistiska uttryck, eller att de som ligger bakom upploppen är invandrare. Det är ju enbart SD dogmatism, det har väldigt lite med att folks föräldrar är födda i andra länder. Jag tror att det har att göra med de boendes uppgivenhet och klassklyftor. Vi kan ju inte fortsätta att se på när banker, försökringsbolag, tvivelaktiga klädesaffärers affärer i tredjevärlden eller telebolagens ledning sitter säkert och skär guld med täljkniv samtidigt som de mutar diktatorer med hundratals miljoner av våra skattepengar. 
 
 
Jag tror inte heller att de som bränner bilar enbart tänker på att Lars Nyberg och hans Jaguar när man bränner en Simca 1100. Tror att vi måste sätta oss ner ett tag och sjunga "We Shall Overcome". Var är Birgit när man behöver henne?
 
Aftonbladet hade en mycket bra artikel angående upplopp, som de säger är en gammal god svensk paradgren i stil med Vasaloppet, surströmming och knäckebröd.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article16831095.ab
 
 
 

Tysken Vinner - BG´s Sports Bar gör det inte

Publicerad 2013-05-26 00:59:00 i Fotboll, Media,

...och då menar jag inte Peter Antoine. 
 
Bra final mellan två lag som gillar att skapa situationer och som smäller på. Jag är fullkomligt medveten om att detta kan vara något som får folk att bli irriterade och börja klaga på att lag som exempelvis de spanska är de som spelar bäst fotboll. Alla får tycka vad de vill. Jag gillar den tyska och framför allt den engelska varianten. 
 
För inte allt för många år sedan kunde en final spelas mellan ett lag från Italien och ett från Rumänien eller Ukraina där båda lagen började med att maska i 70 minuter. 
 
Rättvist resultat var det. Vad som dock var orättvist var servicen på BG´s Sport Bar. Två personer som serverade. En som var sjukt aggressiv om man på pekade att man beställt en pilsner för 30 minuter sedan eller som i mitt fall blev väldigt arg när jag påpekade att glaset med Guiness innehöll Pripps Blå eller något liknande. Det var inte vågen andra gången heller. När Snickarna gick upp och beställde i baren så började de skrika på honom.
 
Hasse fick en rejäl utskällning när han ville ha in sin middag efter 45 minuter. Vi har lärt oss att kineser är arbetsamma och idoga personer, kan ju i och för sig vara en kliché, men i det här fallet var de i alla fall idoga. På det sätt som de konsekvent skällde ut de som beställde. Mina tankar gick omedelbart till " the Soup Nazi" en karaktär i Seinfeld som inte serverade sin soppa till personer som talade med honom.
 
BG är alltså gamla Sloppys på Hornsgatan, jag rekomenderar er ett besök ifall ni är restaurang masochister. Vill ni ha en trevlig kväll? Gå någon annanstans.

Mäktig Hyllning Till Cobran

Publicerad 2013-05-23 18:56:00 i Musik,

Så har Cobran äntligen fått den första officiella hyllning från credetablissemanget. Petter, regenten på Södermalm tillika rappare har tillsammans med Lilla Namo släppt en hyllningssingel till Cobran. Lite som när Thåström hyllade Cornelis på den Flygande Holländaren faktistk. Lägg också märket till Lilla Namos väsljud i slutet på refrängen. Vet inte vems idé det här var men jag känner mig hedrad.
 
Här nedan är en länk till den otroligt snygga videon, inspelad enbart på Södermalm.
 
http://www.youtube.com/watch?v=ICD4MATU1x8
 
Tidigare så har ju en gitarrtillverkare visat sin stora glädje över att få läsa bloggen. Något som redaktionen tog med ro utan att bli alltför styva i korken.
 
 
 

Husby By Night

Publicerad 2013-05-23 11:02:49 i

Vaknar upp till en Fb-sida där folk är ursinniga på förstörelsen i Husby och andra förorter, mest arg är man på att man kastar sten på polis och brandmän. Man hyser också agg emot de organisationer som försöker försvara aktionerna och det kan jag hålla med om. Oerhört onödigt när en förort förstörs av vandaler. Så är det varje gång och liksom de gånger som nu så kommer politiker att lova förbättringar och upprustningar och annat för att lugna de som är ilskna. Problemet är liksom andra gånger detta hänt, att väldigt få av de löftena infriats, vilket gör att grundproblemet består och samma sak kommer att hända igen.
 
I Los Angeles hade man betydligt värre kravaller på 60-talet och på 90-talet, där polisen knappt ens vågade sig in i området. Vi minns Paris. Vi minns London för två år sedan väldigt bra. I norra Stockholm har småincidenter skett fler gånger de senaste åren och vi har som vanligt satt in polis.
 
Det som många stirrar sig blinda på är stenkastning och bränder, det vill säga summan av det samhälle vi skapat, och blir ursinniga på detta, men måste vi inte vara lite mer vidsynta? När vi skapar ett samhälle där de rika blir rikare och de fattigare. De som har jobb får mer jobb och de som står utan, kommer längre bort från ett jobb. Ett samhälle som segregeras och där du kollar ID på folk som ser ut som Tintinskurkar utan misstanke om brott utan bara för att de har en snygg bil. 
 
Det klassamhälle som jobbats fram de senaste åren har givetvis sina avigsidor och upplopp bland de som är fattiga och utan jobb är ett utav dem. Där måste man försöka välja vad man anser är viktigast att slå ner upploppen med järnhand accompanjerad av polisens rasistiska tillrop (varför har vi fortfarande såna poliser?) eller helt enkelt lösa problemt i förortssamhällena. Jag tror att regeringen väljer det första men jag hoppas på det sista.
 
 

Tar Till Vapen

Publicerad 2013-05-16 05:48:00 i

Det var ganska många år sedan som jag först hörde Kalla Mig med Vapnet. En låt som spelades rätt mycket på radion. Den där låten där refrängen går "Kalla mig CP". Därefter Thomégränd, där refrängen gick "Då går jag sönder - Östersönder" som följdes upp med en skiva där man döpt alla låtarna efter gator i Östersund. E14 och Prästgatan är starka låtar, Någonstans där sumpade jag bort dem.
 
 
 
Hur som haver så har jag gjort vårens återupptäckt och jag kräver att det ska spelas Vapnet hela våren. Lyssna gärna även på Kommun som kör på engelska. Klart tunga.
 
Annat som måste spelas Alonzo fas3 som lustigt nog är bland det hårdaste jag hört. Det brukar inte vara så när nån gammal punkare på 52, drar igång och spelar covers på sitt forna bands låtar, men har man Nicke Andersson med i båten blir det sällan dåligt. I det här fallet blev det jävligt bra. Föredrar dock de nya låtarna, men visst var det galet när de spelar Harrsiburg live och Steppan Guiance dyker upp.
 
En arg farbror som garanterat skrämmer barn.
 

 

Stockholm I Mitt Hjärta

Publicerad 2013-05-15 08:11:23 i Stockholm,

Hur många gånger har du hört att det är så stelt i Stockholm? Hur formella och upptagna Stockholmarna är? Hur många gånger har du hört snyfthistorier om folk som gråter ut om hur mycket bättre när de flyttade hem till Motala? Hemma i Motala så hälsar alla på varandra, när jag bodde i Stockholm så hälsade inte ens vi grannar på varandra.
 
 
Snyft och stön. För det första. Varför hälsar du inte på dina grannar bonnlurk? Om nu inte du som är så van att hälsa på grannen när ni möts hemma vid mjölkpallen kan hälsa bara för att du har roffat åt dig ett tredjehandskontrakt från en av de riktiga Stockholmarna (länsrasism är ännu inte straffbart, väl?), vem ska då hälsa? 
 
För det andra.Det bor "enbart" folk från landsbyggden i stan. Kanske kan det vara därför som folk inte hälsar? 
 
För det tredje. Ingen äkta Stockholmare gnäller om hur ingen hälsar på dem. Vi hälsar ju alltid på varandra. Kanske är det så att vi känner igen landsbyggdsfolk och vet hur mycket de gnäller angående hälsningar när de åker hem på semester. För semestern är ju ett problem för oss Stockholmare, vi jobbar hela tiden och är upptagna och alla från landsbyggden åker hem på alla röda dagar. Det har aldrig slagit någon utanför 08-området att vi är sura för att vi aldrig får semester på klämdagarna för att det är så många lantisar som behöver åka hem?
 
 
Borde vi inte utveckla något mellanting mellan en frimurarhälsning och det som kallas för skråhälsning som bara vi stadsbor känner till. Det är såna saker som man ska tala om i Stadshuset inte en massa strunt om stadsplaner. 

Stockholmsfotbollens Död

Publicerad 2013-05-08 08:14:00 i Fotboll,

Jag tycker inte att det är så märkvärdigt att Mjällby får tre poäng och dessutom slippa omaket att åka upp till Stockholm igen för att spela inför tomma läktare mot Djurgården. Det som är underligt är att man så sent som förra året kom överens om att alla matcher skulle spelas klart. 
 
I skenet av det beslutet så ser jag lite av presskonferensen med Bo Svensson, regeringens utredare som utreder den utredning som tidigare gjorts av förre polischefen Björn Eriksson. Här föreslås att eftersom fotbollsklubbar är aktiebolag som tjänare pengar och har anställda så ska de åtminstone betala hälften. Det är i nuläget tre klubbar det rör sig om Hamarby, AIK och Djurgården. IFK Göteborg, Helsingborg och Malmö FF betalar inget till sina respektive poliser på grund av att de är ideella föreningar.
 
Det är en komplex fråga givetvis. En vanlig nattklubbsägare åläggs att varje kväll ha ett antal ordningsvakter av polisen och får snällt betala. En fotbollsklubb har å andra sidan oavsett om de är aktiebolag eller inte redan satsat ganska många miljoner på matchvärdar, bevakningskameror och annat för att förebygga brott. Det sker inte heller så många polisingripanden inne på arenan. Om man jämför med en vanlig nattklubb så slipper ägaren där betala för eventuella polisingripande i anslutning till hans lokal, något som man alltså anser att fotbollsklubbarna i Stockholm ska göra.
 
 
Om man i nästa andetag jämför ideella föreningar och aktiebolag så är det ju inte så att deras verksamhet skiljer sig ifrån varandra, så varför ska de då den ena betala för polisbevakning ute på stan? Inne på arenan sköter klubbarna ordningen till största del. Då återstår alltså området kring arenan och eventuella huliganbråk på annan plats. Här kan man alltså bli ålagd att betala eftersom bråkstakarna bär en halsduk med viss färg. Ungefär som att skicka notan för polisbevakningen vid en demonstration till ett politiskt parti. Givetvis otänkbart. Skulle exempelvis Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet stå för polisnotan vid 30:e november kravallerna? Är det rimligt att MP står för notan när exempelvis Greenpeace (MP´s firma) gör en raid mot ett kärnkraftverk?
 
Att skilja på ideella föreningar och aktiebolag trots att de gör exakt samma sak är en underbar retorik, men kanske är det ändå läge för en ny bolagsform som kan användas av idrottsrörelsen där man har vissa specialregler som passar i det nya samhället? 
 
Om regeringen står på sig och väljer att avgiftsbelägga Stockholmslagen så är det i linje med vad som förväntas av den. På något sätt så verkar Björn Erikssons utredning som tagit ett antal år fullkomligt meningslös eftersom man inte tycks bry sig ett dugg om denna. En idrottsförening gör även ett enormt stort ideellt arbete oavsett om det är ett aktiebolag eller inte något som politikerna är dåliga på att betala för. När man sedan ska ta betalt av klubbarna så glömmer man gärna bort den biten och jag anser det inte overkligt att idrottsföreningarna kan skicka notor till polisen för att de räddat ett antal potentiella narkomaner från droghelvetet. 

Huvudet På Spiken Igen

Publicerad 2013-05-07 23:55:00 i

Tisdagarna är en bra dag, man börjar med Croneman i DN på morgonen och avslutar med Dox på TV. Återigen en djuplodande dokumentär från USA som borde få folk som skriker på högre straffsatser att öppna ögonen och börja tänka. Kriget mot drogerna var en fascinerande samtidshistoria som bara drar landet än mer ner i smutsen. Jag är ingen drogliberal men det är orimligt att man ska bli dömd till 10 års fängelse om man använder crack medan man som skådelspelare kan åka fast 10 gånger utan straffpåföljd. Vem är det som ska straffas? För varje sån här dokumentär jag ser så tycker jag det där landet blir underligare och underligare, och de ska leda världen? Någonstans måste det finnas lite rim och reson som Torsson skulle uttryckt det.
 
http://www.youtube.com/watch?v=gK3R4Qtvals
 
 
 
Gillar texten på den speciellt inledningen:
Jag tog potatismos och grillat revbensspjäll
Chefen tog en stor chateaubriand
 
Man kommer tillbaka till verkligenheten på Esso Motorhotell på en gång. 
 

Tänk om det tar slut

Publicerad 2013-05-07 09:17:15 i Allmänt,

Har sedan förra helgen lyssnat igenom närmare 20 avsnitt av P3 Dokumentär. Visst jag känner mig upplyst som aldrig förr, har fått nya intressanta uppslag att tala om men jag blir även fylld av oro. Ungefär som när man köpt en påse godis och man ser att det börjar se tomt ut i påsen, bortsett från några hårda karameller som man inte riktigt gillar (varför tog jag dem?) och man måste börja hushålla. Tänk om det tar slut och man står där med dokumentärer om raset i Tuve eller något annat mindre spännande. 
 
Sedan så är det ju så att de bästa dokumentärerna läses in av Anton Berg. Snubben gör sitt namn rättvist och hela programmet blir som en njutningsfull chokladdoppad marsipancigarr. Jag undrar ändå om han pratar så där spännande privat.
 
De gör bara 20 program om året vilket innebär att det bara finns ungeför 100 stycken och med den här takten så har jag inte några kvar till sommaren.

Blir Lite Skärrad

Publicerad 2013-05-02 23:35:06 i Allmänt,

Lätt skärrad ser jag att besöksantalet tiodubblats två dagar innan valborgsmässoafton. Betyder det att folk förväntar sig tips på vad de ska göra på denna helgdag. Till nästa år säger jag bara två saker:
1. Södermalm
2. Spånken
Resten löser sig säkert av sig själv
 
Var på Söderstadion ikväll. Kan ha varit den sämsta tillställning som jag sett någonsin, det är vad jag säger varje gång, Jag tror ändå att det kan vara den sämsta uppställningen sedan början på 90-talet.Framför allt så är de så kraftlösa och långsamma i anfallspelet. De gör på 90 minuter inte en enda snabb omställning. De slår inget inlägg om de inte passerat sin motspelare. De spelar endast ett fåtal gånger till spelare som har fart uppe. Det är som om de hällt Casco i maskineriet.
 
Försvarsspelet är ängsligt och i Erik Figueroa så har de kanske den minst försvarsinriktade försvararen i Superettan. En grabb som struntar i att ställa sig rättvänd eller på rätt sida om motståndaren och som ofta förlorar boll på väg upp. Theorin är ett ständigt orosmoment och Hopf är förvisso stabil, men hur kan en kille som tränar dagligen sparka upp 50% av bollarna han får på fötterna på läktaren,
 
När Söderberg tränade Jocke Sjöström i Djurgården så ville han träna honom lite extra på just utsparkar och sånt. Då de kört en timme extra så packade de ihop och skulle gå till duschen när Tommy sa "att det här var väl kul" och Sjöström svarade sarkastiskt "att det hade varit kul att köra ännu mer." Då sken Tommy upp och utropade att "det är sån inställning jag gillar. Nu kör vi en halvtimme till. Vad roligt." Kanske skulle det behövas en Tommy på målvaktsträningen i Bajen?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela