King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Rwanda Till Husby

Publicerad 2013-05-26 06:39:00 i Media,

Som sagt, fortfarande finns det inspirerande P3 Dokumentärer kvar att lyssna på. Rwandaprogrammet var skrämmande och Ingvar Carlsson öppnade med att säga att han ville att "5000 välutrustade soldater skulle ha kunnat rädda situationen." I övrigt en deprimerande historia om när omvärlden och framför allt FN stod och tittade på när man slaktade 800 000 människor på några månader. Rwanda fick mig att se på Husby med andra ögon, men det rättfärdigar givetvis inte att man har kastat sten på Farbror Blå.
 
Jag undrar ändå lite om Husbykravallerna och om de som uttalar sig om dem. Ofta dras det rasistiska paralleller, antingen att polisen (som så ofta förr) springer omkring och skriker rasistiska uttryck, eller att de som ligger bakom upploppen är invandrare. Det är ju enbart SD dogmatism, det har väldigt lite med att folks föräldrar är födda i andra länder. Jag tror att det har att göra med de boendes uppgivenhet och klassklyftor. Vi kan ju inte fortsätta att se på när banker, försökringsbolag, tvivelaktiga klädesaffärers affärer i tredjevärlden eller telebolagens ledning sitter säkert och skär guld med täljkniv samtidigt som de mutar diktatorer med hundratals miljoner av våra skattepengar. 
 
 
Jag tror inte heller att de som bränner bilar enbart tänker på att Lars Nyberg och hans Jaguar när man bränner en Simca 1100. Tror att vi måste sätta oss ner ett tag och sjunga "We Shall Overcome". Var är Birgit när man behöver henne?
 
Aftonbladet hade en mycket bra artikel angående upplopp, som de säger är en gammal god svensk paradgren i stil med Vasaloppet, surströmming och knäckebröd.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article16831095.ab
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela