King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Skojsiga Videos

Publicerad 2013-01-31 21:05:38 i

Americas Funniest Videos är i sina bästa stunder rätt kul, något som man på TV4 beslöt sig att slå mynt av. På produktionsavdelningen samlades alla de vassaste på TV4, alltså de som givit oss program som 112, Speeders och Iceroad Truckers, för en brainstorm. Huvudfrågan var hur gör vi det här på svenska? Svaret var enkelt.
- Alla vill vara på TV så låt folk skicka in bara så löser det sig, Jens som var chef och kä'nde Peter Settman.
- Du Johan du ringer till amerika och frågar ifall de har något som var så dåligt att det inte fick vara med i prgrammet.
- Det borde man ju dessutom få billigt. Tänkte Carl som var den skarpaste killen i gänget.
- Leonard Eek! utropade Clarence. Tror ni han är ledig?
- Bra tänk där men han har inte setts till sedan han gjorde Magnus & Brasse -81.
- Den enda som är adekvat i det här programmet är Martin Tuhlin, sa Johan barskt.
- Du menar Timmel? Sa Carl
- Ja så heter han nog, fyllde Jens i.
- Men har inte han redan 4 byggshower, plus alla insamlingsgalor som vi kör här på helgerna? Det var Clarence som alltid skulle försvåra allt genom att hitta fel på idéerna.
- Jo sen har han väl Bingolotto också? sa Carl.
- Nej det är Lotta Engberg, sa Clarence.
- Hon är väl på avgiftning tror jag. Ska kolla med HR, sa Jens lite för att återta rodret. Den där jävla Carl verkar alltid försöka ta åt sig av äran för alla bra idéer.
- Det får bli Timell. Det är den enda som vi har som både är nykter och tillgänglig. Han är ju dessutom rolig så det förslår.Vi ordnar så att någon skriver ett roligt manus så han kan stå och prata mellan filmerna.
Så gick det förmodligen till när landets i särklass sämsta TV program genom tiderna skapades i tankesmedjan på Gärdet. Inte ens sådana lågvattenmärken som Tutti Frutti, Fräcka Fredag eller Bonde Söker Fru är jämförbara. Väl medveten om att det bara är att stänga av så vill man ju ändå ibland se klart en sån här grej, speciellt som man funderar över hur en grej som är lite halvkul att se på i amerikansk tappning kan totalhaverera när den görs på svenska. Varför visar de bara filmer med barn som kladdar med mat? Varför är Timell så grå både i håret och klädsel. Sedan slår det mig. Jag klagar ju alltid över hur mycket reklam det är på TV4 så att jag nästan aldrig ser den kanalen, och här sitter jag framför ett program där jag bönar och ber om reklampaus, för att minska pinan. 
 
Kanske har de ändå slagit huvudet på spiken där i tankesmedjan på Gärdet?

Årets Homo

Publicerad 2013-01-29 08:02:00 i Media,

Bra idé att göra en program om Anton Hysén. Det är så lätt man glömmer bort att idrotten fortfarande är lika homofobisk som för 30 år sedan. Att ledare tycker att man ska ha "bögavstånd" när man markerar. Att man förlorar sponsorer i den katolska delen av världen ifall man skulle säga att man är flata. Att lag med enbart homosexuella spelare blir hånade under matcherna och att motståndarna tror att de bli smittade med AIDS. Ändå så talas det rätt så tyst om den här delen inom idrotten, oftast under parollen att "det inte är något problem". Personligen så tror jag att det är ett problem för de som har en annan läggning väljer att hålla tyst om detta för de vet att de kommer få trubbel om de är öppna med detta. Alla har inte en folkkär farsa och en skyttekung (i Göteborg alltså) till brorsa som självklart gör att man går ganska säker medialt och i Anton Hyséns fall så blev det ju väldigt positivt. Det är bara det att för alla andra så har ingenting förändrats, eller åtminstone väldigt lite.

Bara Två Saker

Publicerad 2013-01-28 21:39:48 i Media,

Det har börjat en ny TV serie på SvT1 som handlar om nån familj som flyttar till Alingsås, bara en sån sak låter ju helt vansinnigt rafflande. Jag kollar några minuter och upptäcker att alla som är med förutom Livia Millhagen, också var med i En Pilgrims Död. Berenett, Jonas Karlsson, han som är med i allt och har slickat hår och eftersom jag endast kollat fem minuter så dyker det säkert upp fler. Är detta någon form av maximering av personal? Rätt fiffigt om man tänker efter då många skådisar tycker att det jobbigaste med att spela in en film är all väntan. Smart.
 
 

Sex & Samlevnadsskolan Kapitel 1

Publicerad 2013-01-25 08:14:00 i Dejting, Sex & Samlevnad,

”Att ragga på krogen är som att öppna en chokladask och upptäcka att alla godbitar är tagna och det enda som återstår är ett par spritfyllda äckel i hörnen.” Ett citat som man ofta finner på, företrädesvis, tjejers facebooksidor och i en del andra sammanhang när kvinnor ska vara roliga. Oftast singelkvinnor. På något sätt så gör det mig ledsen och får för mig att man ser ner på sig själv och att man avundas alla de som är i en parrelation. Jag är ingen psykolog, men att anta att det åsyftar att normen för ett lyckligt liv är tvåsamhet, och det motsatta är fyllt av motgångar, olycka och depressioner. Jag är dessutom rätt övertygad om att citatet är skrivet av någon person som lever i en parrelation, måhända livrädd för att lämna något med risk för att det inte skulle vara lika bra som det lita halvdassiga liv den har för närvarande. Ett sätt att få andra att framstå som lite olyckligare. Ett sätt att hålla normen i intakt.

Jag kanske missbedömer det helt och hållet, och kanske är det så ett krogbesök uppfattas av någon som inte får något med sig hem? Som går på jakt och inte får med sig ett byte? Som lägger nät utan att få någon fisk? Det kanske är mer troligt och då får jag återigen en känsla av att det ska komma från någon med fler x-kromosomer, av den enkla anledningen att det generellt sätt är enklare för en kvinna att fylla näten när de fiskar på krogens hav. Då någon av kvinnligt kön inte får ett napp är det för att utbudet är för dåligt medan i den omvända situationen är jägarens fel. Varför är det då på det här sättet? Självklart av den enkla anledningen att en kvinna lägger ner i snitt åtta timmar av förberedelser för ett krogbesök. Först fyra timmar av skumbad, klädprovning, hårfärgning och ansiktsmålning. Därefter så vidtar en middag med ett antal andra honor då nästan alltid i hemmiljö för alla vet att tjejer inte betalar för att äta på krogen om inte en hane bjuder henne. I hemmiljön så sporrar honorna varandras föreställningar om vad som ska komma att ske och då gärna med ett rätt mustigt språk som inte lämpar sig i skrift, men en titt i boken ”Matrosens Bästa Fräckisar” ger en god bild av vilken typ som det handlar om.

För en hane som förbereder sitt parande genom att köpa en deo på 7-11, ta en snabbdusch och badda sig med lite Farenheit, som finns kvar sedan Rhodosresan 1987, blir förväntningarna givetvis lägre, när preppningen pågår i bästa fall i en halvtimme. Därefter möter han de andra hanarna, då helst i krogmiljö, eftersom man i princip aldrig vet när man får napp eller möter en hona som har fjäderskruden uppfälld, och något sådant tillfälle vill man inte missa. När han sedan druckit grogg för cirka 1000 kronor så går han vidare till det, som av forskare, kallas parningsarenan. Den tidigare platsen kan givetvis också räknas som en potentiell parningsarena och så även vägen dit och vägen hem, men den riktiga parningsarenan ska vara på ett specifikt ställe.

På parningsarenan möts män och kvinnor på helt olika premisser, medan kvinnor oftast jagar i flock och fullt uppriktigt verkar tro att det bästa vore att man träffade ett likadant killgäng på mellan sex till åtta stycken som sin egen flock. Med en solidarisk tanke på att alla i gruppen ska kunna paras ihop med någon från den motsatta gruppen, något som statistisk är fullkomligt osannolikt, men praktiskt, för då kan de umgås på fritiden sedan.

Hanarna har en annan idé, dock in nödvändigtvis bättre. Det mest vedertagna är att man försöker skilja det tilltänkta bytet från flocken och agerar på egen hand eller två och två, men endast i inledningsfasen, man vill här troligtvis ge sken av att ”här är det rejält agnat så det är bara att hugga”. Då inledningsfasen passerat vill han att den andra hanen ska avlägsna sig från platsen, något som kan ge komplikationer ifall ”fel” hane går, åtminstone för honan. Skälet till att hanen vill förhålla sig till honan på behörigt avstånd från andra honor är att andra honor ofta använder sig av vanliga klyschor som ”följ inte med honom vi ska ju dela taxi hem” eller den mer solida "Du kommer ångra dig imorgon."

Däremot så uppskattar de att honorna kan vara många på samma yta, något som gör att ifall en hona inte är lika intresserad, har fler att välja på och han slipper gå så långt ifall någon av honorna mot fömodan skulle neka honom tillträde till hennes heliga tempel. Om vi återknyter till det inledande citatet så har det med all sannolikhet skapats i en miljö där söthetsbedömningen går isär. Ifall alla kvinnor hade samma bedömningsgrunder så vore det enkelt, men så är inte fallet utan bedömningen som sker i slutet av kvällen sker allt för många gånger i grupp. Det är lite som en amerikansk jury som sammanträder för att ge sitt utslag. En kvinnas val baserar sig i denna miljö helt på hennes egna värderingar utan mer på en samlad bild vad hennes väninnor tycker, vad hon själv tycker, hanens uppförande och yttre omständigheter. Ifall hanen varit klok och varit trevlig mot hela flocken under kvällen, kan det ligga till gagn. Därför kan det vara riskabelt att göra en framstöt på någon kompis när kvinnan han valt ut för sina känslor, är på toaletten. Ett sådant förfarande kan komma tillbaka tre timmar senare och göra att man får dela taxi hem med Leffe från ekonomiavdelningen.

I nästa avsnitt kommer vi djuppenetrera hur, var och varför du ska eller inte ska bjuda på drink på krogen.

 

Frölunda Indians - The Göteborgsvits Du Never Trodde Var Real

Publicerad 2013-01-24 21:12:00 i

Har alltid undrat över varför ishockeylaget Västra Frölunda kallar sig för Indianerna, som speedwaylaget. Indians heter de i och för sig. Har länge grunnat på skälet till varför de heter så. Har de många invandrade apaches i Majorna? Bor det Siouxer på Angered? Har dansen på Brännö förbytts till regndans på grund av att det bosatt sig ovanligt många Navahoindianer där?
 
Nu har jag löst det också. Det påstås att bland alla tykna människor i GBG så finns det något som kallas för Goda Gubbar. I Stockholm hade det troligen varit jordgubbar men i GBG så är det något som lokalbefolkningen kallar varandra när de vill vara extra självgoda. Det ska dessutom uttalas "goa gubbar" på den lokala dialekten och blir man omnämnd i den lokala bekantskapskretsen som en go gubbe så är mysfaktorn uppe på rött och nosar.
 
 
På ishockeylagets märke står det mycket riktigt Goa Gubbar. Goa är en delstat i Indien. Därav indians. Att en hårding i fjäderskrud pryder omslaget är missvisande och det är säkerligen ett misstag på marknadsavdelningen som bäddat för det och nästa år är det säkert åtgärdat med en mer traditionsenlig indisk man eller kvinna. 
 
Nästa vecka i denna serie så handlar det om Njudungarna.

Bröstchock

Publicerad 2013-01-22 18:44:23 i

Troligen det mest använda ordet idag. Vi talar alltså om S:t Carolas framträdande på Guldbaggen. Det många glömmer var att hon också hade onaturligt vita tänder. Två oaturliga saker blir inte automatiskt naturligt.
Ovan så ser ni tänderna. Lika vita som ett koppel figarotabletter.
Ovan ser ni urrinngning.
Nedanför ser ni en lite försmak av Guldbaggen 2013.

Centern

Publicerad 2013-01-11 15:48:00 i Media,

Centern har ju alltid varit ett lite lustigt parti, eller åtminstone har det dragit till sig en del lustiga personer. Vi minns ju den tilltänkta landsfadern Torbjörn Fälldin, mannen som lanserade pipan och fick den nästan att bli lika cool som cigarettstumpen, som Bogart lanserat lite tidigare. Sedan kom ju Maud Olofsson, direkt från yttre rymden, lanserade hon en hal hop med dumma förslag under sin ämbetstid. Nu har de Annie Lööf och med henne i riksdagen så blir det lika roligt som det blir jobbigt med fascistpartiet på samma plats. 
 
I vanlig ordning när det går dåligt, vilket är ungefär varannan vecka så måste Lööf lämna allt och åka till riksdagen för att ordna upp allt. I det här landet säger semesterlagen att vi har rätt till fyra veckors sammanhängande semster men det kommer hon troligen aldrig att få. Senast så var hon tvungen att lämna Thailand, en diktatur som hon semestrade i, men jag tycker inte man ska göra sig rolig över det eftersom hon har lite svårt på att skilja på diktatur och demokrati, och åka hem och försvara det nya partiprogrammet.
 
Månggifte var tydligen en av hörnpelarna i detta program, något som hon tidigare försvarat, men när Centerns väljare, numera 2% av befolkningen, inte riktigt gillade det så får man ju naturligtvis ändra planerna på orgier i sötsur sås, och ta tag i bitarna.
 
”Jag tycker inte staten och lagar ska avgöra hur och med vem min granne eller jag själv väljer att leva. Det kan vi göra bäst själva. Skulle min granne välja två män och gifta sig med dem så skulle jag varken flytta därifrån eller bry mig. Det är hennes/hans val”, svarade Lööf på en blogg på nätet för sex år sedan enligt Ekot. och det låter väl i och för sig vettigt. Fast är månggifte något som egentligen är av större vikt i politiken? Är det inte enbart ett sätt för ett parti som består av 97% bönder att få lite profil igen. Jag vet faktiskt inte? Ganska oviktigt faktiskt. Borde vi inte 2013 få gifta oss med så många vi vill?
 
En annan fråga är avskaffandet av skolplikten. Nog för att det låter tilltalande att ytterligare låta frimicklare, frimurare och fria företagare starta eget i skolmiljö men jag undrar lite vart partiet vill komma med detta. 

Guldbaggar Och Simhallar

Publicerad 2013-01-04 10:09:21 i

Läser intresserat igenom Guldbagge nomineringarna men slutar snart eftersom det verkar som det görs så lite film i Sverige att samma fyra filmer som figurerar i alla nomineringarna. Att Cal Girl får elva nomineringar är med andra ord inte anmärkningsvärt. Ifall Smurferna var tecknat i Sverige så hade de fått en nominering de också. 
Landets nya självutnämnde filmkritiker Mårten Palme var dock snabbt ute och sågade Guldbaggejuryn, mycket bra där Mårten.
 
I Kategorin bästa utländska film så är det en österrikisk rulle och en från Kanada tillsammans med Moorise Kingdom. Där måste jag nog säga att uryn verkar inskränkt, det finns massor med bra burmesiska filmer och i Sumatra har det gjorts en riktigt grym kortfilm om en cykel. Tycker att man ska bredda sig lite när man nominerar.
 
Gerard Depardieu har enligt DN fått ett erbjudande från Rysslands diktator Putin om att få flytta dit och få ner skatten. Depardieu som tidigare hotat med en flytt till Belgien, där han får lägre skatt för att han är Obelix, har som mål att betala så lite skatt som möjligt men borde väl ändå ha tillräckligt med pengar för att köpa en egen republik där han kunde strunta i att betala skatt?
Dagens stora känga riktas till Tyresö Kommun som för våra skattepengar byggt det som ska kallas Tyresö Aquarena och givit bort det till Medley. Så numera så kostar det 150 kronor att ta ett dopp en nätt höjning med 60%. Jag gymmade tidigare på simhallen och hade då ett kort som gav access till allt i simhallen, för 250 i månaden, vilket är synnerligen billigt och bra. Medley har höjt detta med 65% vilket är något magstarkt.
 
390 kronor i månaden är hutlöst. På Tyresö Gym och Friskis & Svettis kan man träna billigare, på F&S för nästan halva priset men då utan simhall givetvis, Det som irriterar mig är att vi har byggt den här hallen för våra gemensamma pengar men endast håller öppet för några få. Tror inte att en ensamstående morsa ( vi tar ju alltid såna som exempel) som vill gå och bada med sina tre barn är beredd att betala 600 kronor. Jag är det definitivt inte. Det här är helt sjukt.

Från Tengils Land till Tyresöhalvön

Publicerad 2013-01-03 12:21:00 i Allmänt,

Det är den tid på året när man inte får äta eftersom man lovat sig själv att gå ner 30 kilo i vikt så lite klen känner man sig, men man blir snart uppfriskad då man slår upp tidningen och läser om Friends Arena. Detta fantastiska skrytbygge till nationalarena går tydligen inte riktigt ihop sig och det är inte enbart för att de lokala politikerna gjort ljusskygga affärer vid byggnationen utan för att det helt enkelt inte finns evenemang för 50 000 varje vecka. Fast det ordnar sig då man har invånare i kommunen som kan betala, inte via höjd skatt, gud förbjude utan troligen några indragningar i äldrevården eller barnomsorgen, men det är bara vad jag tror. Fast det bor mest AIK:are där så det spelar kanske inte så stor roll. 
 
 
I Hovsjö i Södertälje har man börjat räkna på vad det kostar att låta ungdomar flyta omkring vind för våg i ett samhälle. Det kostar skjortan. En person som blir livsstilskriminell kostar samhället i runda slängar 80 miljoner innan han fyllt 40. I Södertälje har man ungefär 50 stycken ungdomar som ligger i den riskzonen. Kanske är det inte så dumt att ha åtminstone någon fritidsgård öppen? Det kanske inte stoppar brott helt och hållet men det skapar i alla fall en plattform för att fånga upp ungdomar på glid. Dessutom så fanns det väldigt många bra band som kom till gårdarna, exempelvis Kalix Enmansorkester som brukade spela på fredagarna på vår gård. Det kan vara så att Kalix numera är livsstilskriminell på grund av att gårdarna är stängda? 
 
 
Nu när kommunerna lagt ut snöröjingen på entreprenad så har den fria marknaden verkligen slagit knut på sig själv. Hur många chefer för snöröjningsföretag ska man orka lyssna på, som alla säger att de kan bara röja om det inte kommer så mycket snö. Var det inte det som uppdraget gick ut på? Att inte snöröja kostar även det pengar, dvs att folk halkar på gatan och måste vara hemma från arbetet exempelvis. En annan sak är fok som bryter ben och lårbenshalsen, alla äldre bryter den om man ska tro vad man läser, men hur som helst kostnader för skador som är relaterade till snö är 650 miljoner om året. Kanske vore det en god idé att åtminstone köpa in snöskyfflar ifall man kommer på den snillrika idén att ta bort lite snö vid något tillfälle. Det positiva med snön är ju att en man ute på Tyresöhalvön äntligen fått tillfälle att använda sin fyrhjuling med tillbehörande plog,
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela