King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Guldbaggar Och Simhallar

Publicerad 2013-01-04 10:09:21 i

Läser intresserat igenom Guldbagge nomineringarna men slutar snart eftersom det verkar som det görs så lite film i Sverige att samma fyra filmer som figurerar i alla nomineringarna. Att Cal Girl får elva nomineringar är med andra ord inte anmärkningsvärt. Ifall Smurferna var tecknat i Sverige så hade de fått en nominering de också. 
Landets nya självutnämnde filmkritiker Mårten Palme var dock snabbt ute och sågade Guldbaggejuryn, mycket bra där Mårten.
 
I Kategorin bästa utländska film så är det en österrikisk rulle och en från Kanada tillsammans med Moorise Kingdom. Där måste jag nog säga att uryn verkar inskränkt, det finns massor med bra burmesiska filmer och i Sumatra har det gjorts en riktigt grym kortfilm om en cykel. Tycker att man ska bredda sig lite när man nominerar.
 
Gerard Depardieu har enligt DN fått ett erbjudande från Rysslands diktator Putin om att få flytta dit och få ner skatten. Depardieu som tidigare hotat med en flytt till Belgien, där han får lägre skatt för att han är Obelix, har som mål att betala så lite skatt som möjligt men borde väl ändå ha tillräckligt med pengar för att köpa en egen republik där han kunde strunta i att betala skatt?
Dagens stora känga riktas till Tyresö Kommun som för våra skattepengar byggt det som ska kallas Tyresö Aquarena och givit bort det till Medley. Så numera så kostar det 150 kronor att ta ett dopp en nätt höjning med 60%. Jag gymmade tidigare på simhallen och hade då ett kort som gav access till allt i simhallen, för 250 i månaden, vilket är synnerligen billigt och bra. Medley har höjt detta med 65% vilket är något magstarkt.
 
390 kronor i månaden är hutlöst. På Tyresö Gym och Friskis & Svettis kan man träna billigare, på F&S för nästan halva priset men då utan simhall givetvis, Det som irriterar mig är att vi har byggt den här hallen för våra gemensamma pengar men endast håller öppet för några få. Tror inte att en ensamstående morsa ( vi tar ju alltid såna som exempel) som vill gå och bada med sina tre barn är beredd att betala 600 kronor. Jag är det definitivt inte. Det här är helt sjukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela