King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

TV 4

Publicerad 2010-02-24 11:20:39 i Fotboll, Media,

Kollar av TV4 Fakta tablån och finner programmet Medium löser mord. Det tyder på ett seriöst faktaspäckat program. Det ligger ju nära till hands att samköra med de otaliga Malin Berghagen produktioner de kör på TV4+ där hon går omkring i ett hus där det finns spöken. Jag ser fram emot nästa månad så jag kan teckna denna kanal också.

Ljuset har skådats

Publicerad 2010-02-23 13:57:34 i Fotboll,

Jag har skådat ljuset

Som den store entreprenör jag är så har jag precis skådat ljuset, tyvärr så gick den min näsa förbi. Hade jag kommit på en så hade jag varit miljonär för länge sedan. Våra goda vänner på SJ (Satans Järnvägar) har beslutat sig för att ta bort resegarantin nu när det blir dåligt väder. Är det inte vid såna här tillfällen som man ska vara glad att man tecknade en sån? Det var då som SJ kom på den briljanta idén att ta bort den eftersom det var dåligt väder. Tänk om fler tänkt samma tanke? Ni som tecknat en reseförsäkring och får svininfluensan får inte ut nåt för det är ju så många som får det nu. Eller om ditt hus brinner ner och Trygg Hansa inte betalar ut på grund av att det var eldningsförbud i området?

 

Som vanligt då det gäller SJ så tror jag ändå att de kommer undan med det. De har ju gjort det förr. För något år sedan så fick de svenska folket att boka sina tågbiljetter ett år i förväg för annars så inträder ”Svarta Börs” priserna, och då, dvs om man ska boka en tågbiljett med kortare respit än två månader så får man betala vad en västindienkryssning kostar.

 

 

Janne är jätteglad och kommer säkert att kamma hem någon form av gratifikation. Kanske en bonus?

Göta Kanal - En klassiker?

Publicerad 2010-02-22 02:44:20 i Fotboll,

Eftersom jag ska sitta med gipsat ben i åtta veckor så har jag tagit tillfället i akt och gått med i Love Film, en filmklubb som absolut inte är någon porrfilmsklubb utan jag tror att namnet ska syfta till att det är för dom som älskar film. Det funkar så att man gör en lista så skickar dom hem filmen till en vilket ju är bra när man inte är så rörlig. Det är ganska kul att kolla igenom och leta filmer, för man hittar en del roliga saker. Det är även så att man kan recensera filmerna och sätta betyg. Det är rätt kul och bra om man är osäker på en film man inte riktigt känner till.

 

Av en tillfällighet så dyker filmen Göra Kanal upp bland komedier. Kanske är det rätt kategori för det finns ingen som heter katastrofer eller liknande. Givetvis tar jag tillfället i akt och kollar in recensionerna. Cirka 2200 personer betygsatt denna film så den har följaktligen en bred bedömning som ger den betyget 3,6! Det hade ju varit ett rätt okej betyg på en tiogradig skala men i det här fallet så är skalan 1-5 vilket höjer min nyfikenhet. Alltså så är denna film en bra bit över medel i kvalitet. Jag har sett denna manuslösa sörja och jag vet att den inte är över medel så jag letar mig in bland recensionerna.

 

En recensent skriver: Missade betyget, men det blir en femma. En klassiker med många härliga scener och repliker. Kan ses flera gånger om.

 

Ja men visst är det så eller...

 

Fler recensioner: En klassiker från 80-talet som brukar visas i svensk TV under jul-och nyår.Enkla skämt och väldigt rolig.Man kommer ihåg speciellt Janne "Loffe" Carlsson med sin dråpliga humor!

 

Ja Loffe är ju verkligen finlirs humorns riddare.

 

Fler recensioner: En Bra svensk klassiker. En film från tiden då sveriges filmare kunde konsten att fånga sin publik!!! Ser man den här, lockas man till många skratt!

 

Det som är signifikativt för de flesta personer som recenserat är i alla fall att de tycker att det är viktigt att se filmen om och om igen och att Loffe är världshumorns fanbärare. Jag undrar lite om det är samma personer som skriver detta som ligger bakom den nya kanalen på min kabel-tv: SF Kanalen. Där visas det svensk film, men mest visas det Göra Kanal. Man kör ”ettan” ibland och så kör man ”tvåan” och emellan det så kör man otaliga dokumentärer om hur man har gjort ”trean”. Tro mig det är inte Tom Ahland som gjort dom dokumentärerna. Det luktar lite TV4 om dom kan man säga. Alltså som det luktar om fingrarna när toapappret har spruckit. Lite unket.

 

Alla är dock inte helt positiva även om han ger filmen (Göta Kanal 2) en trea så har han dubier:

Lever inte upp till originalet . Måste säga att jag är lite besviken. Stelt och tråkigt. Lena lyfter som vanligt, även denna film. Man ska ha sett den men bara om man sett ettan.

Bara om man sett Ettan? Varför då som något slags straff eller? Lena lyfter som vanligt? Undrar om han menar på samma sätt som i Tre Solar?

 

Kanske sammanfattar den här recensionen från signaturen Anders det hela:

Se Värld

SUVURÄN KLART SE VÄLD


VECKANS MATCH: Hereford United – Burton Albion 3-4 (1-1)

Publicerad 2010-02-20 20:18:33 i Fotboll,

Bryggarna tog oväntat ledningen i denna rysare då Shaun Harrad hittade rätt redan efter nio minuter men Tjurarna som inför matchen hade tre raka segrar visade snart var skåpet skulle stå, då man ganska kompromisslöst avancerade fram till en 3-1 ledning. Men med 30 minuter kvar att spela så lyckaes Burton reducera till 3-2, endast sex minuter senare kvitterade Aaron Webster.


Samme Webster lyckades med konstycket att få ett rött kort i 90:e minuten men det stoppade inte Brewers från att med en man kort i 96:e spelminuten rulla in 4-3. Mittbacken Tony James höll huvudet framme på en väl avvägd crossboll och gjorde här säsongens första mål. Ska man vara riktigt ärlig så var det James första kasse sedan han kom till Burton från Weymouth för tre år sedan.


Behöver jag tillägga att James innan han köptes från Weymouth spelade 10 säsonger för Hereford?

Publiksiffra; 2 253


Tony James

Tony James dagens hjälte.


Skilda Världar

Publicerad 2010-02-19 00:18:25 i Engelska Fotbollsarenor,

Här nedan så ser vi Arsenals nya skrytbygge som är döpt efter ett flygbolag som vi givetvis inte nämner vid namn i detta reklamfria forum. Det är ungefär som att gå på filmstaden med sköna fåtöljer som man kan snooza bort andra halvlek i efter att man tröttnat på historier om sammansvärjningar mot klubben. Hur många ligaguld hade man inte kammat hem de senaste åren om inte det var för att den där domaren hatade Arsenal och han dömde alla matcher som man spelade den säsongen.
Om vi istället jämför hur trivsam och trevligt man kan ha det på en fotbollsarena om man bara tar sig tid och åker till Harlow. I Ryman League Division 1 norra så spelar Harlow Town och man har hittills i år skrapat ihop fem poäng och parkerar hopplöst sist. Icke desto mindre så kan man njuta av en lördageftermiddag på denna vackra arena som heter Barrow Farms. Som ni ser så är det nästan fullsatt på denna kvällstillställning, strålkastarna är påslagna och det ser ut som om det ska bli en rafflande tillställning.

Skilda Världar

Publicerad 2010-02-14 02:40:54 i Engelska Fotbollsarenor,

Cardiff City Wales stolthet som om det nu skulle säga något om ett land med fårtestikelätning som nationalhobby, men ändå en helvetes snygg arena med plats för 26 000 personer. Cardiff snittar på drygt 20 000 per match i division 1. Det som TV4 en gång kallade för eb låg division med tomma gråa läktare. Ja vad tusan det kan ju vara nåt för snusk-Peter att dra på nästa gårdsfest när han stöter på nån av grannarna.
I den andra sidan av världen så har vi hamnat i Braintree ett namn som motsäger idén om ordet träskalle. Cressing Road ligger trea i Conference North vilket är ungefär jämställt med att ligga i botten på allsvenskan, men i england så är man alltså i division 6. En fin arena är det i alla fall och man tar säkert in ett snitt på 800 per match. Ungefär som Örebro SK. Sköna trän bakom läktaren ska tilläggas.

SKÖN MUSIK - MELISSA HORN

Publicerad 2010-02-13 20:39:57 i Musik,

Jomen är det inte Melissa Horn som sitter där borta. Kul att det finns svenska kvinnor som spelar som de vill. Kul att de är jättekorta och har stora klänningar och sjunger på en påhittad engelsk dialekt. Kul att det säljer.

 

Det är dock betydligt roligare att det finns personer som Melissa Horn som sjunger vackert på riktigt och verkligen skriver saker som verkligen berör på riktigt. Hela nationen har ju fått sota för att de där snubbarna från småland, och då menar jag inte Backyard Babies, som hade en sångare som hette Ola Salo blev poppis. De spelade nån form av rockschlager och sedan så blev det helt plötsligt helt okej. Det har varit rätt mycket av den typen de senaste åren.

 

Då känns det jäkligt skönt med en rätt osminkad artist som med en stark röst som ändå låter svag knäcker det mesta. Det är ju så att ord är oftast mycket starkare än musiken och i det här fallet så är det väldigt starkt.

Två sidor av London

Publicerad 2010-02-06 15:33:31 i Fotboll,

Det är lite skillnad på den västra BMW fyllda delen och andra delar. Här kommer två rykande fina bilder på Stamford Bridge där Lampard och grapparna lapa skumpa efter Chelsea matcherna och Wimbledon FC´s gamla arena Plough Lane.

 

 

Plough Lane 2001

 

 

 

 

Snart är det OS

Publicerad 2010-02-06 15:04:55 i Allmänt,

Nu satt man där och glodde på återblickar på gamla OS. Först så fick man se Hitler och hans kompisar inviga OS 1936 och Sven Jerring häva ur sig att "Svensken har legat först nästan hela loppet det var bara några negrer som lärt sig skidåkning per korrespondens som startat före." men jag antar att det var tidens anda. Skönt i alla fall att det var 150 000 åskådare på backhoppningen. Roligt också att se när störtloppsåkarna plogade sig nedför backen. Den kvinnliga slalomen vanns av en 17 årig norska som tidigare vunnit VM i skridsko och var Norges bästa tennis spelare, tala om multipla talanger....

Sedan svitchade man över till Lake Placid 1980 och man får ju en tår i ögat när man får se Sveriges genom tiderna bästa hockeymålvakt Pelle Lindbergh mota puckar med alla kroppsdelar och tillhyggen han kunde hitta. Vilken hjälte. RIP. Sedan såg jag USA - USSR i finalen, en riktig snyftare. Vilka hjältar. Coolt också att se Eric Heiden åka grillor. Skridskoåkning är ju jämte brottning den kanske bögigaste sporten trikåmässig och det var grymt att se Heiden ta emot alla guldmedaljer i en hemmastickad rastamössa. Mitt i detta så avfyrar L-G Björklund en riktig kommentatorsfloskel:"Han (Heiden) åker ju lika fort som han åker långt." Precis som jag hade tänkt.
OS 1980 var ju också det OS när alla skidåkare enligt lag skulle ha talibanskägg med matchande snor/snö hängandes utmed bröstkorgen. Alla gubbarna såg ut att vara i 50 års åldern typ.
Ja om 6 dagar så sätter det igång, inte för att jag direkt är nåt OS freak i vanliga fall, men eftersom jag ska vara gipsad under OS så anar jag att jag kommer att kolla en del. Vi vet ju att det bara går 3 stycken 2 1/2 män om dagen (undantaget måndagar)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela