King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Hmmm

Publicerad 2010-12-21 00:15:08 i Allmänt,

Ifall ni undrar så funderar jag fortfarande på föregående inlägg....

Expressens och Snoppmätningar

Publicerad 2010-12-20 17:24:26 i Allmänt,

Saxat från Expressen under rubriken sexmyter:
"Afrikanska män har stora snoppar.
Sant. Afrikanska män är utrustade med större genitalier än män i resten av världen. Undersökningar visar att maxlängden på en asiatisk snopp är 13 centimeter, medan motsvarande siffra är närmare 20 centimeter när det handlar om afrikanska snoppar."




Det må vara sant att afrikanska män är mer välutrustade än oss andra, men jag är jäkligt tveksam till att maxlängden för våra asiatiska vänner är 13 centimeter. Vad händer om Hashimura råkar få 15 centimeter? Kan det vara ett tryckfel och de menar medellängden? Är det inte också så att om den är över tjugo så är det inte längre en snopp utan en kuk? Det här kommer Cobran att fundera mycket på under kvällen. Därmed inte sagt att han ska komma med någon fortsättning eller något uttalande i frågan.




Vem är det som åker runt och mäter? I vilket syfte? Cobran undrar också huruvida afrikanska kvinnor har större snippa än exempelvis asiater? Är det därför Putte åker till Thailand? Nu blev det så många frågeställningar att jag knappt kan tänka klart.
Ifall någon kan sprida lite ljus över detta ovanligt relevanta spörsmål så är jag tacksam för svar. Visste att det äntligen fanns en mening med att Expressen fortfarande ges ut. På grund av Cobrans religiösa och viktorianska uppfostran så kommer det inte att vara några bilder i denna artikel.

Fredrik Lindström tar över

Publicerad 2010-12-20 07:44:20 i Allmänt,

Givetvis blev jag inte oroad av Björn Ferry blev sjuk inför stafetten igår, Fredrik Lindström hoppade in istället. Ja man slutar ju aldrig att förvåna sig över den mannens stringens. Först lurar han killarna på Sofia Hoggs sedan så kör han häcken av norrmännen.
Hur var det före loppet satt Lindström och förklarade för de andra att det går bra att säga "Dom" i tal men att man skriver "Dem"? Ja man undrar ju.
Förut så tycket jag det var kul att B.Ferry låg bra till i resultatlistorna men det här skänker ju en annan dimension åt den där sporten.

Vad ska man egentligen tro?

Publicerad 2010-12-16 01:15:05 i Media,

 

 

 

Det är farligt att påstå att någon som blivit våldtagen ljuger, men i fallet med Julian Assange börjar jag verkligen undra. Om en känd person har våldtagit någon i Sverige så brukar Aftonbladet eller Expressen publicera namn och bild på de personerna snabbt som fan. Oftast för deras egen skull, enligt dem själva. Har de gjort det? Eller har jag missat något? Det är mycket möjligt eftersom jag sällan läser AB eller Expressen men min första tanke var att USA ställt krav på Sverige och detta är en sammansvärjning.

 

 

Ja så konstig är det ju inte, vi har ju låtit Storpotäten frakta fångar (Afganska bönder som haft skägg) genom landet i parti och minut. Wikileaks servrar stod i Sverige och därför så är man skyldig Storpotäten detta? Jänkarna kommer inte åt Assange och då får man göra det enda rätta och låta någon av lydstaterna sköta ruljansen.

 

 

Oavsett om han är skyldig till våldtäkt eller inte så var det hemska bilder som visades på TV. När amerikanska styrkor nöjesdödar civilister i Irak och sedan blir upprörda för att det avslöjas, då är man ute på djupt vatten. Bilderna när de sköt ihjäl de som försökte rädda livet på en döende man på gatan (som de skjutit tidigare) och därefter pepprade minibussen, med barn i, för de var på väg till skolan är fruktansvärda. ”Bra skjutet. Dom får skylla sig själva om de tar med sig barn till en strid.” säger rösten till skytten. Vilka jävla kräk.

Jul igen…

Publicerad 2010-12-16 00:51:49 i Musik,

Precis som Just D påpekade i någon putslustig jullåt på nittiotalet så är det nu dags för jul. Den började egentligen i mitten på oktober, då Åhléns som numera ersatt Tomten, som ersatte Jesus, på den tiden då julen var en religiös högtid. Numera sponsras julen av Svensk Näringsliv, eftersom det helt enkelt är roligare att se Emma Sjöberg i nattlinne än Caroline Krook i… ja nattlinne, eller vad det nu heter som biskopar har på sig.

Varje år så spelas det och sjungs vid jul. Man släpper ut Plura ur finkan, så han kan sjunga julsånger i någon kyrka och Carola delar ut cd skivor till de hemlösa. Givetvis med sig själv, men det är ett av de få samarbeten mellan kyrkan och näringslivet så varför inte? Det är ju jul förlåtelsens tid.

Jörgen Edman sjunger ”Oh Helga Natt” och ingen vet fortfarande vem han är, men det man spelar mest är ”Fairytale of New York” med Pouges och Kirsty MacColl. Jag förvånas inte när jag hör den runt tio gånger på en dag, men den står mig upp i halsen. Det är i grund och botten en bra låt men nu är man så trött på den så man bara vill lägga en sprutspya över hela julbordet och gå hem.

 

 

Så varför spelas den? Jo därför att den handlar om arbetare eller om folk på samhällets skuggsida, fast det kanske är samma sak? Den ska nog vara en motvikt mot allt tippe-tappande och klämkäcka Nu-är-det-jul-igen- sånger, men den är ju så förbannat uttjatad. Dessutom så kommer Shane McGovan att supa ihjäl sig av alla royalties han tjänar varje jul, så då gör man ju egentligen inget gott.

 

 

 

Glasvegas skickade ju redan förra året ut en julskiva, som borde ha kunnat ersätta den där Pouges låten i form av social närvaro.

Det finns ju faktiskt väldigt många julsånger och varje år dyker det upp nya. Det är ju en av de roliga saker med julen. Många av dem, jag ska inte säga alla, är inte inspelade av Carola. Det är ju så att man hittar nya varje år. Lik förbannat så spelar vi ”Fairytale of New York” den här julen också.

 

 

 

 

Cobran kommer bara spela Raveonettes ”Christmas Ghosts” och till nyår så tänker han nynna på Markus Krunegårds ”2006”, för den känner man ju i alla fall igen sig i:

 

Jag ringde dig kvart över tolv
Fast det var svinigt dyrt
Fast du sagt att jag inte fick
Jag sa som det var
Att jag älskade dig
Att jag, jag kan flytta vart som helst om du ber mig!
Jag minns inte exakt vad du sa
Det var inte särskilt bra

Bara så ni vet att det finns ett alternativ till ”1999” med Prince, eller om ni har den med Carola för hon har säkert spelat in den också. Hon har inte spelat in 2006 det är jag säker på. Min julönskning är inte fred på jorden utan ett samarbete mellan Carola och Blowfly. Kanske kan de damma av hans gamla ”12 lays of Christmas”, men den handlar en del om transvestiter och det gillar ju inte Carola så det lär man inte få se. Ändå var hon ju gift med Runar och han ser farligt mycket ut som en transa.

Julkalender

Publicerad 2010-12-11 14:26:16 i Allmänt,

Missa för fan inte årets bästa julkalender. Tillverkad av Kalle Lind. Enbart med hjälp av en religiös pamflett men så grymt läsvärd och kul. Jag ser fram emot att öppna den varje dag.
Missa den inte detta. Det är samme man som skrev manus till den fjärde Milleniumfilmen på fyllan som jag tidigare snott till denna sida.
Den finns på den något pretentiösa adressen:
http://kulturarbete.blogspot.com/

Ett Svar Till Ross

Publicerad 2010-12-11 14:19:03 i Musik,

Ibland så får man svar på krönikor som man måste skriva lite längre om. Därför så jag svarar Ross i bloggform istället,då Ross är ett av mina största fans och det faktum att det inte händer så jäkla mycket i Leksand på en vecka och han kan behöva lite sysselsättning så here we go...
Jag kommer mycket väl ihåg "Billy" och håller med i stora drag men sen ska man ha i åtanke att den låg på Svensktoppen mitt emellan Paul Paljett och "Den lilla vita duvan". Man måste vara noggrann att tänka så samma personer som gillade Mats Rådberg gillade alltså Gyllene Tider. Hur "En slemmig torsk i en brödrost" med KSMB kom med på Svensktoppen har däremot att göra med att det var en annan tidsera och man gillade att ställa till saker. Därför låg även "Mental Istid" där, givetvis slagen av något alster av Horleifs eller vad de nu hette.
Men visst sjutton hade det varit bättre om Lasse Winterdäck hade sjungit eller Lundell / Plura, föredrar riktiga alkisar framför de som bara festar på turné. Osökt kommer vi då in på Johnny Åskan, eller Anthony Genzale som han egentligen hette, som tråkigt nog är ute på en evig turné i himmelen. Han hade dessutom den dåliga smaken att vända näsan i vädret på min 31 års dag.
Att påstå att han var en man som inte tog någon skit är ju ett understatement. Han är till dags dato Hägerstens mest kända invånare och har ju gjort många bejublade framträdanden i Sverige. Framför allt gillar jag det från Måndagsbörsen. Då fick Sivert Öhholm något att predika om, minsann.
Själv har jag sett honom nykter och cool i Södertälje folkpark en eftermiddag på 80-talet. Fruktansvärt grym var han. Han hade en tatuering på armen med inskriptionen "Too fast to live - Too young to die" och en cigg i mungipan. Ingen var egentligen coolare än Thunders och ingen kunde spela raggarrock bättre än han (inte ens Clapton, Janne) ingen hade spetsigare skor, ingen hade spretigare hår och Thunders var ju dessutom en goodlooking jävel, åtminstone innan han åt för mycket snö. Kort sagt en kille som alla gillade och visst var det synd att han slutade i N.Y Dolls men det var ju så att ingen riktigt tog heroin på allvar i den gruppen. Då var det ju bättre att spela med Heartbreakers där alla var seriösa heroinister.
Ytterst få har skrivit så många coola låtar som Thunders. Visst har en del gjort bättre låtar, ganska många faktiskt dock inte Mats Rådberg, men ingen har satt coolare namn på sina sånger än Thunders. "You can´t put your arms around a memory", "Born to loose", Pirate Love (vad fan är det?), "Dead or alive", "I´d rather be with the boys", "Sad vacation" och inte minst "In cold blood".
På något sätt så kändes "Born to loose" som ett svar på Bruce Springsteens "Born to run" med sin framtidstro och positivitet så kom den där låten som en blodig knytnäve i ansiktet.

Saker Man Inte Bör Göra del 1

Publicerad 2010-12-05 22:32:49 i Musik,

Det finns saker man bara inte gör, en av dom är att vissla på skiva. Att göra detta och ändå tycka att det är en god idé är lika begåvat som att rissla upp sig i slips, kavaj och Clark Kent glasögon och kila in till Phnom Penh under åren med de Röda Khmererna. En del kommer dock undan med det ändå. Nu åsyftar jag inte låtar som är gjorda på fyrtiotalet, då det ansågs ganska uppfriskande och vågat att vissla lite i en låt. Kanske var det den tidens gitarrsolon? Vad vet jag? Låtarna var ju lite klämkäcka på den tiden och titlar som ”Kan Du Vissla Johanna”

 

Det jag menar är när Guns n Roses visslar i Patience så är det inte bra helt enkelt. När den tunnhåriga gubben i Scorpions börjar vissla i pekoralet Wind of Change så har jag vid flera tillfällen letat efter en riktigt vass kniv för att skära av öronen. Så är det så att hårdrockare inte ska vissla i sina sånger. Svar ja, men så enkelt är det ju inte. När GNR tog upp visslandet i sina låtar (de gör det på fler låtar) så gick de från det hårdast rockande bandet i världen till ett band som hade en sångare som var klädd i vita jeans (jämför vita fotbollsskor) och spelade piano i kyrkan, det funkar inte i den svängen.

 

När en tysk gör något negativt för musiken så är det nog mest för att de är genuint onda. Det finns dock andra band som misslyckats med sina visslingar, Simon & Garfunkel gör det i “Me & Julio Down at the Schoolyard”. Vi som är lite äldre vill ju även försöka glömma Break Machines megahit Street Dance. Visst dom kunde dansa, dom kunde snurra på huvudet och ni köpte alla så många exemplar av denna smörja att den faktiskt toppade singellistan 1984. Själv har jag bara bra singlar i min lilla låda. Det man kan undra lite om är huruvida det var samma personer som köpte den som hade köpt Jan Lindblads plattor i mitten på 70-talet när han härmade fåglar. Inte helt otänkbart faktiskt. Man låg hemma och spelade Shennadoa och tyckte att livet gick lite på tomgång och så fick man helt plötsligt höra Street Dance på radion och tänkte: ”Äntligen någon som visslar på skivor igen” för vi ska ha klart för oss att Jan Lindblad var en av de mest säljande musikartisterna i Sverige på sjuttiotalet. Sug på den du. Han kunde ju jonglera också och det kunde inte Harpo så vitt jag vet.

En annan person som visslar på sina låtar är södra Sveriges rikaste man, Per Gessle. ”Här Kommer Alla Känslorna på en och Samma Gång” får en att tänka till lite. Hade han inte så mycket medkänsla att han kunde bespara oss detta visslande, dessutom så spelades den förbannade låten oavbrutet en hel sommar. Han har ju dessutom gjort det tidigare i Roxette, tror det var låten Joyride. Funkade inte då, så vad fick honom att tro att det skulle fungera den här gången?

 

1. Pugh Rogefeldt – Vandrar i ett regn

Vet inte varför den gode Pugh just klarar detta konststycke, det är dessutom lite oroväckande närrelaterat till Singing In The Rain. Men det fungerar bra ändå troligen för att låten är lite halvporrig i övrigt.

 

2. Bobby McFerrin – Don´t Worry Be Happy

Skälet till att det funkar är för att han kör helt utan instrument och hade Robin Williams med I musikvideon. Vad skulle han ha gjort om han inte fått vissla? De andra ljuden är ju kul men det måste ju till något emellan som låter lite annorlunda.

 

3. Mange Schmidt ft Petter – Giftig

Tycker att ovannämnda artist är en riktigt usel rackare men här funkar det faktiskt. Dessutom så berättade han en sjukt kul historia om en kompis som visade fingret varje gång han blev full. När han blev tillsagd av bekantskapskretsen att det där sällan går hem så tejpade han ihop fingrarna nästa gång han började fyllna till. God självkännedom eller?

 

4. John Lennon – Jealous Guy

Ärligt och uppriktig så får John Lennon göra vad som helst och komma undan med det. Att ifrågasätta att han visslar är ungefär som att börja rota i Einsteins gamla anteckningar om relativitetsläran och börja ifrågasätta denna.

5. Peter, Bjorn & John – Young Folks

I all sin prakt en genial låt och faktum är att det ska finnas en instrumental version med bara vissel på. Bara en sån sak.

 

6. Otis Reading - Sitting on the Dock of the Bay

Utan tvekan en högst motiverad vissling eftersom han är lite avspänd, lite slap och rätt sorglös. Fungerar med andra ord utomordentligt.

 

 

7. Peter Gabriel – Games Without Frontiers

Tror det fungerar för att den i övrigt är rätt hotfull.

 

 

8. Monty Python – Allways Look on the Bright Side of Life

Hör egentligen inte hemma här, men de som sett bilderna från Graham Chapmans begravning där den framförs som en allsång som skulle gjort Anders Lundin galen av avundsjuka, förstår säkert.

 

9. Allan I Dalen – Hans egen signaturmelodi.

Helst ska det vara i Robert Gustavssons lite småkåta tolkning av rollen. Den där tecknade tuppen var rätt trist.

 

 

Visst vore det lämpligt att ägna lite mer tid och hitta den tionde låten också men jag är som sagt emot vissling och det är trösterikt att det åtminstone är under tio låtar som är bra, där man visslar.

En annan sak jag utelämnade var Roger Whittaker en fullkomligt smaklös sångare som min kompis Björns farsa hade en ansenlig samling skivor med. Tror han visslade i alla sina låtar och såg så där frikyrklig som man bara gör i Jönköping numera.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela