King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Fredrik Lindström tar över

Publicerad 2010-12-20 07:44:20 i Allmänt,

Givetvis blev jag inte oroad av Björn Ferry blev sjuk inför stafetten igår, Fredrik Lindström hoppade in istället. Ja man slutar ju aldrig att förvåna sig över den mannens stringens. Först lurar han killarna på Sofia Hoggs sedan så kör han häcken av norrmännen.
Hur var det före loppet satt Lindström och förklarade för de andra att det går bra att säga "Dom" i tal men att man skriver "Dem"? Ja man undrar ju.
Förut så tycket jag det var kul att B.Ferry låg bra till i resultatlistorna men det här skänker ju en annan dimension åt den där sporten.

Kommentarer

Postat av: Olle

Publicerad 2010-12-20 09:45:43

Nu är det väl så att språkliberalen Fredrik inte är den insskränkta dogmatikern, läs språkpolis, som skulle hutta med pekfingret över en sådan banalitet som de/dem/dom. Lingvisten Lindströms intresse ligger snarare i hur språket används, och har använts. Och om användarna skriver "dom", ja då gör de det. Då är det så språket används, helt enkelt.

Postat av: Kingcobra

Publicerad 2010-12-20 10:21:34

Du har så rätt så. Cobran hade lite bråttom i sin iver att förmedla något lustigt åt allmänheten. Cobran skulle dock uppskatta en passus hur när och var man använder "dom".

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela