King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Jag Går Bärsärk

Publicerad 2011-08-30 23:12:01 i Allmänt,




Jäpp så är det bara. Vi lever i det andra decenniet av 2000-talet och vi har en tromb eller nåt sånt som ska förgöra New York. Att leva rätt och miljöekonomiskt är inte lätt men jag tror jag hittat det mest korkade livsmedlet någonsin. Coop, eller Konsum som vi brukar säga, har en produkt som jag inte är riktigt nöjd med. Visserligen en rätt god produkt men den går så bort så den bara kan.


Under namnet Ockelbo, vilket låter så där hembygdmysigt, för det är ju det som är meningen så säljer man ost från Tyskland, Med ansikten på lokala personer så säljer företaget Ockelbo-Ost en familjekänsla på Domus i Tyresö. Det här är vad man i Tyskland skulle kalla geschäft. Att låtsas vara ett företag som säljer produkter från en landsort ger ju cred. Dessutom så har de små myspysiga bilder på byn äldste eller något liknande och heter namn som Ockebo-Pärs. Är det nu tyskt så kunde de väl döpt osten till Adolf, ett namn som är rätt ovanligt numera. Fast ska vi vara noggranna så har de faktiskt döpt en av ostarna till Ockelbo-Herman troligen efter Göring.




Visst jag köper ostar från Frankrike och Italien och andra länder men de betalar jag också dyrt för, med all rätt. Att sälja billig huhållsost på Konsum i tron att den kommer från Gästrikland är ju inte okej. Ostar som importeras ska ju för håken vara något att skriva hem om. En bit italiensk parmesan eller en fransk brie är ju unika i sitt slag och det står fan inte att den kommer från någon unken håla i norr, mest känd för att någon från kungafamiljen är där ifrån.


Hushållsost som oftast inte smakar speciellt unikt kan man faktiskt göra på hemmaplan. Ska vi förgifta planeten så ska det ju vara av gormandiska skäl. Jag kommer att kolla allas kylskåp vid tillfälle så ligg lågt med den där produkten. Domus ska inte få bli ett nytt Lidl.



På tal om Tyskland så hade Tankesmedjan i P3 ett skänt inlägg idag, angåene familjen Bernadotte och nazism hör det på den här länken:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3718

Weeping Willows

Publicerad 2011-08-26 09:57:34 i Musik,

Sveriges tajtaste rockband på Mosebacke. Den årliga spelningen som brukar avsluta deras turnerande. Förra året så var det deras sista spelning, men dessbättre så kom de på bättre tankar och nu ska det till och med göras en ny platta. Kortrecenserat så var det makalöst. Givetvis bättre än förra året, vilket är viktigt att poängtera, eftersom en del tackar nej till gratisbiljetter med motiveringen att "Jag såg dom förra året, så jag har gjort det".


Det var framför allt val av covers som gjorde det hela magiskt. Radiohead, ett band jag aldrig förstått mig på, lät gudomligt i WW´s tappning och den helt magiska Perfect Day, tillsammans med Ebbot Lundberg var nog kvällens höjdpunkt. Om man bortser från avslutningsnummret förstås, men inget slår Broken Promised Land.



Ebbot Lundberg var ju en kul gäst, lite som en motvikt till den minimalistiskt scenutlevande Magnus Carlson,han kom med Göteborgståget och tog över scenen. Man kan gott låta honom hållas, de har byggt en massa båtar, fångat en massa fisk och så vidare i den där staden, så för mig är det helt okej att bjussa på det. Lill-Linda blev dessutom alldeles överlycklig och tjatade om det där halva kvällen.  Vi såg Ebbot, han väger i runda slängar 120-130 kg och är hyggligt lång, ifall man missar honom så kunde man lika gärna missa Stomatolskylten. Fast han var bra. Det ska medges och nu när han fick chansen att spela med ett bra band så blev han ju än bättre.

Hoka upp den här länken så får ni kanske en av de vackraste stunderna denna sommar;
http://www.youtube.com/watch?v=cy8gFCn1xs0



Det som jag fortfarande förundras över är Magnus Carlson. Ja han stavar sitt namn så numera så ingen ska tro att han är med i Alcatraz. Han gör väldigt lite, men är ändå en publikdomptör som når ut. Vi diskuterade en hel del ifall hans "handen i kavajfickan" kontra "handen i kavajfickan men tummen uppe" betydde något speciellt. Det är i alla fall rätt skönt med en scenpersonlighet som väljer att stå tillbaka lite, som vågar ge andra utrymme, som är så säker på att det han gör ändå är bäst, att han kan låta andra ta över ibland. Det är ju till syvende och sist Magnus Carlson som är kvällens kung.


Nu pratas det om ett nytt album, vilket är fantastiskt kul. Fast då vill jag helst att de ska gå tillbaka till de två första plattorna för inspiration. De syntiga numrena har aldrig varit min melodi. Carlson spelar ju redan med Ruskträsk Johansson (Johansson spelade på Broken Promised Land) och Goran Kajfes så att få ett ännu grymmare blås än på debutskivan måste ju vara en bit kaka.




Magnus Carlson är fullkomligt unik med sin (som de sägs) oskolade röst, något som fullkomligt blåser bort en när man står öga mot öga med honom på en scen. Jag har sett honom med The Blue Ray Quintet där hans sköra röst får spela emot, ibland ett ensamt piano, ibland emot en känslosam trumpet. Jag vet att 83% av Sveriges befolknng anser att Carola och Peter Jöback har Sveriges bästa sångröst, med det är ju bara yta, inte känsla eller ångest.

Live Från Ett Café

Publicerad 2011-08-22 14:27:58 i Allmänt,

Ibland så får man ringsidebiljetter utan att betala en endaste krona. Tog mig till Nickans fik vid Zinkensdamm idag för att strukturera upp mitt liv och börja arbeta på att söka lite jobb. Hamnade istället bredvid tre damer på ett affärsmöte, där två personer högt och tydligt pratar igenom sin oerhört komplicerade arbetsrelation. Vet inte riktigt vem utav dem som är värst, men det är ytterst få meningar som uttalas utan att det skickas med ett lite rakblad eller en förgiftad dolk. Tror att hon med glasögonen leder på poäng, hon säger hela tiden att hon har fel och de andra har självklart rätt, i gammal god martyr anda. Jag har allvarliga problem att slita mig härifrån. Vet att jag borde göra något bättre en det här är svårt att slita sig ifrån. Som jag förstår det så har de två mot fönstret hyrt in den tedje för att göra ett event, men de verkar ha ångrat sig och använt sig av någon annan istället. Det är lite som VM i bitchighet, alla är ju redan medaljöser nu ska den inbördes ordningen fastställas. Kul också att tre personer kan hålla på så här länge att leverera oförskämdheter och bittra kommentarer utan att lösa ett enda dugg. Rak kommunikation flickor, hört talas om det?

Sex På Första Dejten

Publicerad 2011-08-14 19:53:42 i Allmänt,

Satt och läste på Facebook och såg ett bra inlägg. "Är sex på första dejten okej?" Svaret löd: "Om båda är med på det." Det lämnar ju lite åt fantasin får man säga....

Ett Par Passbitar

Publicerad 2011-08-13 16:48:41 i Fotboll,

Statligt ägda Svenska Spel har en riktigt bra liverättningstjänst på sin hemsida. Det ska de ha all heder av.
Salladen på Loftus Road är smått fantastisk och det vore kul ifall QPR kunde ta en seger i första omgången. Läktaren är rena arenaporren.
Brighton & Hove Albion, nykomlingar i Championship har en ny arena, Amex Stadium, för första gången på väldigt många år. Vi får se om den berömda "nyarena-effekten" ger något. Drygt 20 000 hemma mot Doncaster Rovers, som oftast har med sig 30 personer till bortamatcherna är imponerande. 21 000 i ligacupen på en onsdag är galet.
Football365 har den överlägset bästa sidan för att följa matcherna live på nätet, samma som Teamtalk.com ska sägas, man kan följa matcherna i Evo Stik League till och med.
Nottingham Forest slog Notts County på straffar i Ligacupen i onsdags, Forest kvitterade på tre minuters tilläggstid i förlängningen och vann sedan på straffar. Drygt 20 000 på den matchen.
GW Persson har sålt sin polishjälte Evert Bäckström till Hollywood som ska göra polisfilm på detta. OM jag inte missminner mig så håller man även på emd en svensk produktion på böckerna. GW Själv ville inte säga vem han tyckte skulle spela Bäckis, men han hade någon i åtanke sa han. Kan inte vara någon annan än Rolf Lassgård, men vem ska spela honom i Hollywood? Jag hoppas att man tänker på Timothy Spall när man castar den filmen.

Lös Biljett Och Sitt Ner

Publicerad 2011-08-13 11:38:30 i Fotboll,

Så kom då dagen som vi väntat på sedan i början på maj. Premier League startar. Ska man tro allt man läser så vinner United, Chelsea eller City och det är väl ganska troligt. Arsenal håller ju på och säljer av sina gubbar, medan Liverpool som vanligt ser intressanta ut, och som vanligt är Gerrard skadad. Tottenham har ett starkt lag som borde räcka långt men de har inte köpt så himla intressanta spelare inför i år. Stoke håller som bäst på att buda på Crouch och Palacio medan Bred Friedel, 40 är det som inkommit om man så säger.
Nykomlingarna är rätt ointressanta i år om man bortser från Queens Park Rangers som både har fett med stålar och en god grund att stå på. Norwich City(uttalas Naaaaaaarich) har förvisso de bästa pajerna på grund av Delia Smith´s omsorg, men de har inte värvat så överjävligt intressanta spelare. Swansea, Wales bidrag till den engelska toppfotbollen, kommer att få det trevligt med mycket folk på matcherna och kanske kommer man då och då vinna någon match. De kan passa på att rusta för Championship 2012 istället. Fast ifall de lyckas värva både Trezeguet och Gudjohnsen så kanske det kan hända lite?
Idag är det hemmapremiär för Crewe Alexandra och mycket står på spel. Den inledande matchen mot DiCanios Swindon Town var föga imponerande och det behövs en rejäl uppryckning i eftermiddag mot Andy Hessenthalers Gillingham. Eftersom Gills är ett skitlag så kommer det givetvis inte bli några problem. Seger med 2-0 är mitt tips. Håll även ett öga på AFC Wimbledons första Londonderby mot Dagenham & Redbridge kan bli en rejäl publikfest.
Hur som helst så är det äntligen igång för fulla muggar och nu så kan allt återgå till det normala igen. Inget klurande på vad man ska göra på lördagseftermiddagarna längre.

Redan De Gamla Grekerna

Publicerad 2011-08-04 17:57:29 i Allmänt,

 

Jag får hela tiden små funderingar i huvudet angående grekerna och dessutom en hel del frågor från min son. Varför är menyerna felstavade exempelvis, de gamla grekerna uppfann ju alfabetet så de borde ju skriva rätt då. Tog häromdagen en så kallad War Sandwich, ett underligt namn på en smörgås, likaså en underlig fyllning men man ska ju prova de lokala delikatesserna. The War Sandwich var antagligen någon hyllning till de engelsmän (plus två sydafrikaner och två kanadensare) som stupade då de försvarade ön mot tysken. De var samtliga begravda bredvid det rum vi hyrde. Besvikelsen var stor då vi slutligen kom på att de troligtvis menade WARM sandwich och inget annat.

 

Hur som helst så undrar jag över grekernas traditioner. Ett av de största mysterierna är den obligatoriska pappersduken. Vid samtliga middagar så har vi fått använda oss av en extra pappersduk. Inte för att den andra duken är ful eller så utan för att man kanske vill undvika spill. Vid två tillfällen så har restaurangerna haft mycket fina dukar, dessutom överdragna med en tjockt plastduk, trots detta så har man tagit fram en extra pappersduk.

 

 

I tisdagskväll var vi på Leros och skulle äta en enkel middag i hamnen, det blåste ett antal sekundmeter och det var inte så himla mysigt ute. Trots detta så drar servitören upp ett stort pappersark, som ställer sig upp som en spinnacker i vinden och det tar allas våra gemensamma styrka, att först plocka ned duken, därefter försöka fästa den runt bordet (med tyg och plastduk förstås), slutligen så hade vi lyckats fästa allt papper över och runt bordet. Lite som att ha TP:at ett bord såg det ut som.

 

Kulmen på detta pappersdukande kom idag när vi åt en förövrigt mycket trevlig lunch i den lilla staden Grikos på ön Patmos. Där hade de redan förberett med tyg, plast och pappersduk. Vi blev ytterst förvånade då han drog fram ytterligare en pappersduk och applicerade på sin redan perfekta anordning. Vi var sugna på att fråga, men sen så glömde han bort vad vi beställt och vi fick annat att tänka på.

 

 

Hoppas nu inte detta lät gnällig eller så, det är inte så att vi tycker att de gör fel vi är bara lite undrande till varför man gör det? En vän tyckte att jag skulle ägna lite tid åt att skriva något syrligt om den grekiska flyktingpolitiken, men jag nöjer mig med att kommentera deras sätt att duka på. Jag har dessutom börjat flaga på ryggen så jag har lite viktigare saker att göra.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela