King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Världens Bästa Rockband

Publicerad 2014-01-24 23:01:00 i Musik,

Eftersom Rolling Stones utan tvekan är det bästa band som levererat låtar sedan mitten på 60-talet som har relevens så är det ju inte löjligt att kalla dem världens största rockband. Det skulle ta för lång tid att gå in på vad som gör dem till detta eller vad som är bra och dåligt (om det nu finns något) med bandet så jag tänker bara lägga ett gäng grymt coola videos på Stones i högform.
 
 
Gimme Shelter är kanske den bästa låten som någonsin gjorts om man vill dansa eller bara känna ett gung. Brian Jones sista platta med Stones. Mick hade lånat lite kläder av Miriam Makeba till inspelningen och var teatralisk som alltid. Kifan ser ut som om han fortfarande gick i gymnasiet. 
 
Memory Motel är en låt som jag alltid älskat för att den har sån grym nerv från början till slut, utan att för den delen ändra tempo. Stones ballader är ju inte deras signum men eftersom de är bäst så gör de ju även ballader bäst. I videon nedan så sjunger flummarna Mick och Dave Matthews som gudar medan heroinisterna bakom spelar som änglar.
 
 
Texas 1978, Stones uppfinner riktig country. Faraway Eyes var med på min första platta jag köpte för egna pengar. Bonden Erik, betalade mig rikligt med 25 kronor för tre månaders arbete och jag plockade ut ytterligare tre kronor ur spargrisen och köpte Some Girls. En platta som Stones fick rätt mycket skit för, men eftersom jag bara hade den och några till, spelades den tills spåren var vita. Efter några år så insåg jag att plattan var genialisk. På Faraway Eyes så gör man en countrylåt som var bättre än vad som någonsin gjorts tidigare. Det var truckers, jesus och kärlek. Cirka 20 år senare så började jag fatta att låten var ett skämt men det gör den inte sämre. Inspelningen nedan är från -78 och har mer magi i lillfingret än vad Joe Labero har i hela kroppen.
 
 
Trä-Ronnie spelar stålgitarr och Kifan måste i alla fall vara den stiligaste heroinisten som gick omkring på gatorna på den här tiden. Det kan även vara så att Micka Jagger har kajal. Bandet är nu veteraner med mer än 15 år av hits bakom sig. Året är 1978. 35 år sedan. Inspelat i Texas dessutom där alla vet hur bra country låter.
 
Det var under den här turnén som de även uppfann discon, eller i alla fall visade hur man ska spela bra disco. Stones har alltid varit intresserade av pengar eftersom de gillar dyra saker som droger, slott och jetplan så då måsta man också ligga på listorna. 1978 var det hett med disco så då gjorde de en dsicolåt som var bättre än all annan discomusik som gjorts under 70-talet. En given etta på Billboard, visserligen bara på 13 plats i Österrike och bara sexa i Sverige men ändå ett epos som på något sätt ändade discoeran. När Tina Charles hörde den här så tänkte hon nog att det var dags att lägga av.
 
80-talet kom och musikvideon uppfanns. Här nedan så visar jag två av mina favoritvideor. Toto Cuelo med sin enorma hit I Eat Canibal. Vore intressant att veta mer om den faktiskt.
 
 
Sedan blri det lite "hårdrock" med Steel Breeze, riktigt tungt. Den innehåller allt som en video skulle göra på den tiden. En sekvens när alla i bandet sprang omkring med instrument och trummisen enbart hade sina trumpinnar som han spelade med i luften. En smart avslutning där den coola killen som sjunger har en t-shirt med avklippta ärmar för en blomma mitt under en konsert. Alla har för små byxor.
 
 
Då kom Stones på att göra den mest konstnärliga och coolaste videon som någonsin gjorts. Man satte sig helt enkelt på en trappa i New York och mimade till en cool låt som de hittat på den där eftermiddagen. Det blev lite vassare, tyvärr så blev regissören orolig på slutet och tvingade alla att mötas på en bar, men i övrig felfri. En observant person ser även att det figurerar personer med mörk hy, vilket var mycket ovanligt i musikvideos på den tiden. För att en video skulle spelas i amerika så krävde TV-bolagen att det maximalt kunde vara Puertoricaner med i filmerna, men Stones kör på med ett par rastakillar. Det blir även klart här vilka som är coola i bandet. Mick har läderhatt och rutig skjorta medan Keith och Ron har lite mer sofistikerad klädsel.
 
 
 
 
 
 
 En av de bästa Stoneslåtarna är ju Sympati För Djävulen och den finns ju på många ställer på YouTube men den här inspelningen är nog vassast. Framför allt så är presentationen grym av David Frost om jag inte ser fel. Det är även viktigt att påpeka att det inte är Svenne Hedlund som spelar bas utan Bill Wyman.
 
 
 

Namn På Idrottsmän (och hockeyspelare)

Publicerad 2014-01-21 08:57:46 i Allmänt,

 Nu går huvudet på högvarv. Hela min mensahjärna skärper till sig och söker svar. Dessvärre finns det inget klart svar att ge. Varför spelar Martin S:t Louis i Tampa för i NHL? Borde han inte spela för Blues? Visst Dwight Yourke splelade mestadels för Aston Villa och Alan Sunderland för Wolves och Arsenal, så kanske det inte är så underligt. Jag tror ändå att alla spelare med såna här namn när någon hemlig dröm att åtminstone göra en match för den klubb vars namn de bär. 
 
 
Sophie Ellis Bextors hitlåt i ny tappning.
 
 
Jag är den förste att erkänna att Balotelli säkerligen hade livat upp Det 6:e Sinnet med Bruce Willis.
 
Måste finnas massor med liknande namn som jag inte tänkt på. Någon som kan fylla i lite?

Snart OS

Publicerad 2014-01-12 14:44:14 i Allmänt,

Snart startar OS i Sotji i ett land där i princip det mesta är förbjudet men ändå kallas demokrati. 300 miljarder kostar det och för att få ett OS så måste man betala en hel drös med OS-pampar från olika länder miljontals kronor för att de ska rösta på ens eget ställe. Låter inte det som att möjligen FN eller något annat organ borde närvara vid omröstningarna på samma sätt som man gör i Burma och andra totalitära stater när de har val? Det är trots allt rätt mycket pengar som försvinner från idrotten in till Gunilla Lundbergs och hennes kollegors konton och det är pengar som faktiskt borde ha stannat i dels skattebetalarnas fickor, dels i de idrottandes fickor. 
 
 
Jag tänker inte kolla speciellt mycket på OS, men visst vore det kul ifall någon vågade protestera på samma sätt som Juan Carlos och Tommie Smith gjorde mot den böghatande lilla Putin. Mänskliga rättigheter är på undantag i Ryssland det vet alla, även IOK därför vet man också att de betalar mest för att få OS. På samma sätt som Peking för några år sedan. Att bojkotta OS tror jag blir svårt men jag är rätt ointresserad av grenarna, dessutom så sänds det på Viasat och den tog jag bort för rätt länge sedan. Förra gången det var Vinter OS så såg jag allt, mycket beroende av att jag var gipsad och satt fast i en soffa. Det var väldigt praktiskt att det gick på natten så man inte missade så mycket Masterchef och annat viktigt som gick på dagen.
 
Oavsett om man bojkottar eller inte så kan det vara bra att få lite nya tips på grejer man kan dippa. Två påsar grillchips om dagen är inte nyttigt och så måste man ha alternativ. Som den barmhärtiga samarit jag är så har jag beslutat mig för att prova lite nya saker att dippa. Grönsaker givetvis man är ju en nyttig person, men de flesta har ju tröttnat på morot och gurka och med halten av bekämpningsmedel som hittas i paprika är inte den grönsaken aktuell. Då måste man prova lite nya saker, något som jag gjort. Jag frågade först mitt Ex vad sonen gillar för grönsaker och hon svarade "ärtor". Det funkar dåligt kan jag säga. Ärtor kanske är gott men som dippgrönsak tämligen värdelös.
 
  • Palsternacka. Otroligt gott att dippa, lite stark eller frän i smaken och bra i konsistensen. Övervägde att koka den någon minut men beslöt att hoppa över det. Fungerade perfekt.
     
  • Skärbönor. Stora rackare på över en decimeter ligger i hyllorna och väntar på en när man kommer ner till affären. Svingoda. Lite starka, men man måste dipp ihop med någon som anser att det är okej att dubbeldippa, annars så blir det för segt.
     
  • Vitkål. En överraskning och ärligt talat så vet jag inte hur jag kom på det men ett vitkålshuvud till dippen är grymt bra. Skär upp bladen som stora chipsbitar och njut.
    Där har ni några nya bubblare på dipplistan. Ha nu ett hälsosamt OS

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela