King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Ett Svar Till Ross

Publicerad 2010-12-11 14:19:03 i Musik,

Ibland så får man svar på krönikor som man måste skriva lite längre om. Därför så jag svarar Ross i bloggform istället,då Ross är ett av mina största fans och det faktum att det inte händer så jäkla mycket i Leksand på en vecka och han kan behöva lite sysselsättning så here we go...
Jag kommer mycket väl ihåg "Billy" och håller med i stora drag men sen ska man ha i åtanke att den låg på Svensktoppen mitt emellan Paul Paljett och "Den lilla vita duvan". Man måste vara noggrann att tänka så samma personer som gillade Mats Rådberg gillade alltså Gyllene Tider. Hur "En slemmig torsk i en brödrost" med KSMB kom med på Svensktoppen har däremot att göra med att det var en annan tidsera och man gillade att ställa till saker. Därför låg även "Mental Istid" där, givetvis slagen av något alster av Horleifs eller vad de nu hette.
Men visst sjutton hade det varit bättre om Lasse Winterdäck hade sjungit eller Lundell / Plura, föredrar riktiga alkisar framför de som bara festar på turné. Osökt kommer vi då in på Johnny Åskan, eller Anthony Genzale som han egentligen hette, som tråkigt nog är ute på en evig turné i himmelen. Han hade dessutom den dåliga smaken att vända näsan i vädret på min 31 års dag.
Att påstå att han var en man som inte tog någon skit är ju ett understatement. Han är till dags dato Hägerstens mest kända invånare och har ju gjort många bejublade framträdanden i Sverige. Framför allt gillar jag det från Måndagsbörsen. Då fick Sivert Öhholm något att predika om, minsann.
Själv har jag sett honom nykter och cool i Södertälje folkpark en eftermiddag på 80-talet. Fruktansvärt grym var han. Han hade en tatuering på armen med inskriptionen "Too fast to live - Too young to die" och en cigg i mungipan. Ingen var egentligen coolare än Thunders och ingen kunde spela raggarrock bättre än han (inte ens Clapton, Janne) ingen hade spetsigare skor, ingen hade spretigare hår och Thunders var ju dessutom en goodlooking jävel, åtminstone innan han åt för mycket snö. Kort sagt en kille som alla gillade och visst var det synd att han slutade i N.Y Dolls men det var ju så att ingen riktigt tog heroin på allvar i den gruppen. Då var det ju bättre att spela med Heartbreakers där alla var seriösa heroinister.
Ytterst få har skrivit så många coola låtar som Thunders. Visst har en del gjort bättre låtar, ganska många faktiskt dock inte Mats Rådberg, men ingen har satt coolare namn på sina sånger än Thunders. "You can´t put your arms around a memory", "Born to loose", Pirate Love (vad fan är det?), "Dead or alive", "I´d rather be with the boys", "Sad vacation" och inte minst "In cold blood".
På något sätt så kändes "Born to loose" som ett svar på Bruce Springsteens "Born to run" med sin framtidstro och positivitet så kom den där låten som en blodig knytnäve i ansiktet.

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2010-12-13 10:11:12

Ross blev lycklig. Ett annat understatement är ju det att det inte händer så mycket i Leksand på en vecka...som tur var så hade jag The Pole Cat och Brännvin uppe för julbord i helgen...sitter på jobbet nu med kistan skjuten i sank och svetten droppandes från nian.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela