King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Från Tengils Land till Tyresöhalvön

Publicerad 2013-01-03 12:21:00 i Allmänt,

Det är den tid på året när man inte får äta eftersom man lovat sig själv att gå ner 30 kilo i vikt så lite klen känner man sig, men man blir snart uppfriskad då man slår upp tidningen och läser om Friends Arena. Detta fantastiska skrytbygge till nationalarena går tydligen inte riktigt ihop sig och det är inte enbart för att de lokala politikerna gjort ljusskygga affärer vid byggnationen utan för att det helt enkelt inte finns evenemang för 50 000 varje vecka. Fast det ordnar sig då man har invånare i kommunen som kan betala, inte via höjd skatt, gud förbjude utan troligen några indragningar i äldrevården eller barnomsorgen, men det är bara vad jag tror. Fast det bor mest AIK:are där så det spelar kanske inte så stor roll. 
 
 
I Hovsjö i Södertälje har man börjat räkna på vad det kostar att låta ungdomar flyta omkring vind för våg i ett samhälle. Det kostar skjortan. En person som blir livsstilskriminell kostar samhället i runda slängar 80 miljoner innan han fyllt 40. I Södertälje har man ungefär 50 stycken ungdomar som ligger i den riskzonen. Kanske är det inte så dumt att ha åtminstone någon fritidsgård öppen? Det kanske inte stoppar brott helt och hållet men det skapar i alla fall en plattform för att fånga upp ungdomar på glid. Dessutom så fanns det väldigt många bra band som kom till gårdarna, exempelvis Kalix Enmansorkester som brukade spela på fredagarna på vår gård. Det kan vara så att Kalix numera är livsstilskriminell på grund av att gårdarna är stängda? 
 
 
Nu när kommunerna lagt ut snöröjingen på entreprenad så har den fria marknaden verkligen slagit knut på sig själv. Hur många chefer för snöröjningsföretag ska man orka lyssna på, som alla säger att de kan bara röja om det inte kommer så mycket snö. Var det inte det som uppdraget gick ut på? Att inte snöröja kostar även det pengar, dvs att folk halkar på gatan och måste vara hemma från arbetet exempelvis. En annan sak är fok som bryter ben och lårbenshalsen, alla äldre bryter den om man ska tro vad man läser, men hur som helst kostnader för skador som är relaterade till snö är 650 miljoner om året. Kanske vore det en god idé att åtminstone köpa in snöskyfflar ifall man kommer på den snillrika idén att ta bort lite snö vid något tillfälle. Det positiva med snön är ju att en man ute på Tyresöhalvön äntligen fått tillfälle att använda sin fyrhjuling med tillbehörande plog,
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela