King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Frölunda Indians - The Göteborgsvits Du Never Trodde Var Real

Publicerad 2013-01-24 21:12:00 i

Har alltid undrat över varför ishockeylaget Västra Frölunda kallar sig för Indianerna, som speedwaylaget. Indians heter de i och för sig. Har länge grunnat på skälet till varför de heter så. Har de många invandrade apaches i Majorna? Bor det Siouxer på Angered? Har dansen på Brännö förbytts till regndans på grund av att det bosatt sig ovanligt många Navahoindianer där?
 
Nu har jag löst det också. Det påstås att bland alla tykna människor i GBG så finns det något som kallas för Goda Gubbar. I Stockholm hade det troligen varit jordgubbar men i GBG så är det något som lokalbefolkningen kallar varandra när de vill vara extra självgoda. Det ska dessutom uttalas "goa gubbar" på den lokala dialekten och blir man omnämnd i den lokala bekantskapskretsen som en go gubbe så är mysfaktorn uppe på rött och nosar.
 
 
På ishockeylagets märke står det mycket riktigt Goa Gubbar. Goa är en delstat i Indien. Därav indians. Att en hårding i fjäderskrud pryder omslaget är missvisande och det är säkerligen ett misstag på marknadsavdelningen som bäddat för det och nästa år är det säkert åtgärdat med en mer traditionsenlig indisk man eller kvinna. 
 
Nästa vecka i denna serie så handlar det om Njudungarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela