King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Stockholm I Mitt Hjärta

Publicerad 2013-05-15 08:11:23 i Stockholm,

Hur många gånger har du hört att det är så stelt i Stockholm? Hur formella och upptagna Stockholmarna är? Hur många gånger har du hört snyfthistorier om folk som gråter ut om hur mycket bättre när de flyttade hem till Motala? Hemma i Motala så hälsar alla på varandra, när jag bodde i Stockholm så hälsade inte ens vi grannar på varandra.
 
 
Snyft och stön. För det första. Varför hälsar du inte på dina grannar bonnlurk? Om nu inte du som är så van att hälsa på grannen när ni möts hemma vid mjölkpallen kan hälsa bara för att du har roffat åt dig ett tredjehandskontrakt från en av de riktiga Stockholmarna (länsrasism är ännu inte straffbart, väl?), vem ska då hälsa? 
 
För det andra.Det bor "enbart" folk från landsbyggden i stan. Kanske kan det vara därför som folk inte hälsar? 
 
För det tredje. Ingen äkta Stockholmare gnäller om hur ingen hälsar på dem. Vi hälsar ju alltid på varandra. Kanske är det så att vi känner igen landsbyggdsfolk och vet hur mycket de gnäller angående hälsningar när de åker hem på semester. För semestern är ju ett problem för oss Stockholmare, vi jobbar hela tiden och är upptagna och alla från landsbyggden åker hem på alla röda dagar. Det har aldrig slagit någon utanför 08-området att vi är sura för att vi aldrig får semester på klämdagarna för att det är så många lantisar som behöver åka hem?
 
 
Borde vi inte utveckla något mellanting mellan en frimurarhälsning och det som kallas för skråhälsning som bara vi stadsbor känner till. Det är såna saker som man ska tala om i Stadshuset inte en massa strunt om stadsplaner. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-05-15 08:34:01

Härligt att du fick med bilden på de två bajenbröderna.

Svar: :) Du måste vara från landet.
Niklas Wennergren

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela