King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Södermalm Revisited

Publicerad 2011-09-18 13:56:51 i Fotboll,

Var det inte så att spelare som var rätt mediokra som Trym Bergman och den långe Peter Markstedt ändå gjorde allt de kunde och lite till för att vi skulle vinna våra matcher? Eller ganska mycket till om man får säga så. Uttrycket att gå genom eld för någon fick en ny innebörd. I det här fallet hette dennen någon Sören Cratz, och hade fått sparken av en enig styrelse redan innan sommaruppehållet en man som med andra ord redan gick i dödsskuggans dal. Att spelarna därefter satte på sig en hammarbytröja indränkt med bensin för att gemensamt sätta sig i varje majbrasa som korsade deras väg, var rätt osannolikt. Det var exakt tio år sedan.
Idag heter tränaren Roger Sandberg och är den fjärde som innehar posten de senaste två åren och han har varken gjort det bättre eller sämre än någon annan, men förlorat har han allt gjort. Det är i hopplöshetens tecken man numera styr sina steg mot Söderstadion. Efter varje match så lovar man att aldrig återkomma. Ett löfte man aldrig håller.
En stor artikelserie i DN idag och mycket som står där är så att säga spot on, men det löser ju ingenting. Jag hävdade med en dåres envishet för tio år sedan att en försäljning till AEG för struntsumman 22 miljoner var löjligt låg och inte skulle föra något gott med sig. Ni som sa emot mig då, varför hör ni inte av er? DN, som givetvis har kollat Cobrans blogg, citerar och beskriver AEG´s plötsliga intresse för Hammarby har koppling till den nya arenan som Stockholms Stad bygger och lägger ut driften av till AEG. Varför lägger man inte ut driften till Hammarby IF? Det frågar jag mig? Varför bygger vi jätteranor för skattepengar som vi sedan "ger bort" till multinationella företag så att de kan tjäna ännu mer pengar på dem? Mitt resonemang är enligt följande:
Den nya arenan byggs för skattepengar. Alltså är den redan betald. Driften borde med andra ord skötas av antingen staden eller någon som hör till staden, ingår i det som berikar vår stad. Det gör inte en mångmiljardär från L.A. Jag tycker att Conny Lindström på Strand Hornstull kan driva arenan i så fall, han gör väldigt mycket för kulturlivet på Södermalm, om man inte kan tänka sig att ge möjligheten till Hammarby IF.
Säkert är sanningen någon annan skulle inte förvåna mig om Hammarby sagt nej för att de inte har råd eller något sådant. Vi avslutar med en av cobrans käpphästar som alltid börjar med "i England så hade man gjort så här..." Alltså vanligtvis ställer de engelska kommunerna upp med land som de säljer till klubbarna för ett pund så att de kan bygga en ny arena eller så bygger de arenan och låter sedan klubbarna ta över det hela för drift. Betänk att West Ham United tänker ta över den stora arenan som London OS ska utspelas på och det gör de utan att betala.
Idag är det dags för ett jobbigt derby mot Brommapojkarna och vi befinner oss för närvarande på kvalplats. Det ser ut som om de spelarna vi har idag, Monteiro, Gerrbrand D.S(den sämre inte den bra spelaren som vi sålde till Leicester), Andreas Dahl (vår tekniska motor), Paulinho(notorisk målskytt), Runström (se föregående) och alla de andra som år efter år underpresterar men ändå blir tackade efter varje match som om de vore VM-medaljörer, kommer att kliva ut på mattan i eftermiddag och göra som vanligt. Kämpa tills det tar emot sedan vika ihop affärerna som en schweizisk fällkniv och glida hem. Jag hoppas jag har fel. Det är trots allt 30 års firandet av Bajen Fans födelse så det vore kul med en seger, men jag gör mig inga förhoppningar. Jag blickar frammåt mot kvalmatcherna mot Farbror Frej eller Bollstanäs vilka det nu blir. Samtidigt så drömmer jag om att någon, någon gång under matchen idag, ska orka försätta sig i samma situation som hjälten Mats Werner gör på bilden ovan. Han vill ha bollen alltså försöker han förhindra motståndarens målvakt att ta den. Alla som spelat med Matte vet att det kan vara en blandning mellan himmel och helvete, men för dagens mellanmjölksspelare så skulle en man med den passionen vara guld värd. Vi har redan insett, efter tre år, att Andreas Dahl inte är den ledare laget behöver, att Pålle och Runa inte är de målskyttar vi behöver, att Snickarns favoritspelare Jarpa inte ska spela i backlinjen men det är ytterst få saker som vi konstaterat är bra för laget. Det är givetvis lätt att gnälla när det går dåligt men vem ska vi släpa till skampålen? Den nedåtgående spiralen har sannolikt sin förklaring i det sätt som klubben drivs på och det sätt som man ändrar målsättning efter varje kafferast, efter varje motgång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela