King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Bradford City - Valley Parade

Publicerad 2011-09-28 20:56:59 i Engelska Fotbollsarenor,

Coral Windows Stadium som den numera heter, byggdes 1883 för stadens rugby club och blev först 1903 en ren fotbollsarena. Den har även haft stadens andra lag, Bradford PA som hyresgäster. Mellan 1908, då den först uppgraderades för spel i högsta divisionen, och 1985 så gjordes ytterst få ändringar i den ordinarie arkitekturen. Efter nedflyttningen till andra divisionen 1922 så dröjde det 77 år igen innan Bradford City spelade i högsta divisionen igen. För närvarande är klubben den enda klubben, tillsammans med Oxford United, i Division 4 som spelat i högsta serien.
För ett lag som ligger trea från slutet i Division 4 och kan vara nära nedflyttning till Conference League så kan den kanske kännas lite stort med en kapacitet på dryga 25 000 åskådare, men trots sin prekära ligaposition så snittar ändå Bantams på 10 000 per match.
Den elfte maj 1985 var dagen då arenan brann ned och 56 människor miste livet och 268 skadades, något som föranledde det engelska förbundet att börja fundera på säkerheten på arenorna men det skulle dröja till Hillsboroughkatastrofen, fyra år senare innan man gjorde något konkret.
Arenan är numera en ganska underlig byggnad då hälften av arenan är byggd i två däck och dubbelt så stor som den resterande delen och lustigt nog så är det en långsida och en kortsida som är dubbeldäckade som man ser på bilden nedan. Den största läktaren är långsidan, The Sunwin Stand, som ensamt tar 9 000, tillsammans med läktaren bakom målet så embarkeras 65% av publikkapaciteten där.
Om nu saker och ting går åt helvet, så kan det redan nästa säsong finnas ett lag i engelska division fem som har en arena för 25 000, och om det är någon som påstår att detta har vissa likheter med ett Stockholmslag så är det fullkomligt fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela