King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Internet I Tyresö

Publicerad 2012-09-21 07:00:00 i Fotboll,

I princip alla som bor i Tyresö har tillgång till internet. Förutom de två som är ansvariga för herrfotbollen i Hanvikens SK och Tyresö FF, misstänker jag. Båda lagen tycks ha tillgång till detta för andra lag i föreningarna men i båda klubbarna så lyser intressanta analyser, matchreferat och spelarövergångar med sin frånvaro.
 
Tyresö FF brukar uppdatera sin sida en gång i månaden, då med en bild på några av spelarna som värmer upp och två meningar om att man vann den matchen, Ifall de inte vinner så står det ingenting på ett par månader. De har dock en väldigt fin sida, det ska medges. Det tog dem ungefär ett halvår att få till en truppsida, länge var målvakten Felix Lindeberg den enda spelaren.
 
Hanviken å sin sida har sedan den 31 augusti påpekat att de har varit i Tyresö Centrum. Inget ont i det men de har värvat bra under hösten. De har spelat derby mot BK Saturnus och slagit serieledarna med 6-1. Något av detta borde ju vara intressant att nämna.
 
Kommunens enda websida som innehåller nyheter om laget är Bollmora BoiS och de gör det riktigt bra dessutom. Måste vara trist att två etablerade klubbar blir så grymt ifrånåkta av ett kompislag i sexan. 
 
En sak som dessutom är på gång är  Bollmora Internacionales hemsida som är under uppbyggnad men ser riktigt snygg ut. Dessutom så har den skön pryl på sina pojklagsspelare där de skriver från vilket land de härstammar ifrån. Tung pryl som kan bli riktigt ball.
 
Det viktigaste för en hemsida är att det publiceras nyheter i en strid ström. Att man skriver om en kommande match. Att man skriver om nya spelare. Att det syns att det händer saker hela tiden. Matchreferat som är av klass är dessutom väldigt viktiga, och då menar jag inte sånt skit som att Pelle gjorde mål någon gång i andra halvlek, Det ska vara klass. Riktiga namn. Det ska läsas som att det är en champions leaguefinal varje vecka det spelas match. Hur svårt kan det vara som Linda Bengtzing skulle ha sagt.

Kommentarer

Postat av: Linus Larsson

Publicerad 2012-09-21 13:26:50

Instämmer! Själv försöker jag iaf ta ett par bra bilder på de hemmamatcher som Vingåkers IF spelar och som jag har möjlighet att se - de lägger jag upp direkt på vår Facebook-sida. Ska man lyckas odla ett intresse för den lokala fotbollen, så måste man, som du säger, ha kontinuitet där man syns. Facebook tror jag är ett bra komplement till en "vanlig" hemsida för klubbarna - kanske framför allt för juniorlag, där många spelare är Facebook-aktiva och man ändå "är inne" på Facebook varje dag - kanske oftare än man är på lagets hemsida...

Svar: Du är med andra ord inte medlem av Fb-gruppen, som så snyggt döpts till Tff Herrlaget? Bli inte förvånad ifall du inte hört talas om den, den har endast 72 följare, och inläggen är mer sällsynta än hemsidans. Hemligheten är att det hela tiden läggs in nytt material. Sånt skapar intresse. Även om det inte världsomvälvande saker som sker så vill man ändå veta vad som hänt...
Niklas Wennergren

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela