King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Champions Leaguestart

Publicerad 2012-09-19 00:22:00 i Fotboll,

Så var det då dags för starten av ännu en Champions League och ytterligare en orgie i fotbollssex mellan ett gäng shejkers leksaker som möter några oligiarkers fritidssysselsättningar. Visst saknar man lag som Karl Zeiss Jena från det forna Östtyskland eller tiden då Cardiff fick spela Cupvinnarcup som Wales representant trots att de spelade i division fyra. Så efter att ha sett alla målkavalkader så vad är mer naturligt än att man ägnar ett par timmar åt att kolla hur det går i de lägre serierna i Bundesliga. 
 
Leipzig har två klubbar RB Leipzig och det mer namnkuniga Lokomotiv Leipzig, båda två spelar i tysklands fjärde division Regionalliga Nordost. Visst låter det sexigt. Trots detta så drar ett derby mellan dessa två klubbar närmare 25 000 åskådare.RB som för övrigt står för Red Bull leder serien är troligen den rika och illa omtyckta klubben, startad 2009 av företaget Red Bull, medan Lokomotivet som är nykomlingar har en lång historia i bagaget. Så sent som 1987 så förlorade laget Cupvinnarcupfinalen mot Ajax med 1-0. Därefter kom Tysklands enande, och Lokomotiv var en av de Östtyska klubbar som fick spela i högsta serien. 1994 åkte laget ur högsta serien och därefter gick det väldigt snett. Slutligen så gick klubben i konkurs men supporterklubben formerade ett nytt lag som 2004 startade om i den lägsta serien, Divison 11. Nu har man alltså tagit sig till landets fjärde nivå.
 
Jag noterar även att säsongens första Berlinderby gått av stapeln på "Den Gamla Skogvaktaren" där Union Berlin spelar sina matcher. Hertha tog en meriterande seger inför 16 752 åskådare.
 
Vi noterar även att VfB Stuttgarts B-lag som spelar i Division 3 noterades för nästan 20 000 åskådare i matchen mot Karlsruhe, Thomas Sjöbergs gamla klubb.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela