Kvalgalen

Publicerad 2012-05-08 11:36:52 i Fotboll,

Det är många magiska matcher i många mystiska serier. Kvalspel är ju förenat med mycket dramatik och stora publiksiffror. De flesta lagen i sexan och sjuan har ju rätt låga publiksiffror, en del så låga som Djurgården, men i det här skedet så brukar det öka rejält. Min gamla klubbe Tyresö FF, numera även Snuskgubbeklubben, drog 65 personer till sin senaste hemmamatch men här har man lite mer.

Kval till Conference North/South

Laget med det kanske coolaste namnet, Bradford Park Avenue vann hemma mot FC United of Manchester med matchens enda mål. Inför närmare 2000 åskådare så tog de sig till nästa års Confernece North. Målet inslaget av Tom Greaves i den 118:e minuten, då det var 0-0 efter full tid. Kul för den klassiska klubben att spela i lite högre serier igen. De som undrar varför inte Nortwich Victoria spelar kvalspel, får avvakta klubbens överklagande. De kom ju tvåa i serien men togs bort då deras ekonomi inte var i ordning.

AFC Hornchurch – Lowestoft Town 2-1 (0-0)

Urchins vann denna mycket jämna drabbning hemma på ett fullsatt the Bridge.  Matchen var mållös efter 90 minuter men redan i 94:e tog hemmalaget ledningen genom Mc Kenzie. Dessvärre så drog man på sig en straff fem minuter senare och Sinclair slog den säkert i mål, men då endast två minuter återstod så slog Michael Spencer till och slog in det avgörande målet.

Oxford Town – AFC Totton 4-2

City visade att den goda formen fortfarande var god och vann komfortabelt over AFC Totton inför 1280 åskådare. En jämn match men utan större dramatik då Oxford hela tiden låg före i målprotokollet.

Kval till Confernece League

Gainsborough Trinity överaskade alla genom att bortabesegra storfavoriten AFC Halifax med matchens enda mål. Inför 3500 åskådare fann Shane Clarke nätet, vilket sände laget till en play off final mot Nuneaton Borough. Borough vann, men man fick vänta till den 119:e minuten innan Andy Brown stötte in det avgörande målet. Stort för Boro och det kommer att bli en het match i finalen mot Trinity.

På Park View spelade Welling 0-0 och tog sig till play off final mot Dartford då man redan vunnit bortamatchen med 2-1. Dartford FC hade 2300 åskådare på plats då man spöade Basingstoke Town

Såg för övrigt att Sixten Broström döpt om Örebros hemmaarena Berhn Arena, oftast kallat Berns efter ett ställe i Stockholm, till Mumindalen.